Yrittäjä - Miten vältyt 40 euron muistutuskuluilta maksun myöhästyessä?


Laskulla olevista muistutuskuluista tulee meille asiakaspalveluun tasaisin väliajoin kysymyksiä - ja joskus kipakkaakin palautetta - mikä on ihan ymmärrettävää.

 

Pienen yrittäjän pienessä laskussa 40 euron muistutuskulut tietenkin tuntuu ja näkyy. Ylimääräisiltä kuluilta voi kuitenkin helposti välttyä muutamalla helpolla kikalla, joista tässä blogikirjoituksessa kerron sinulle lisää myöhemmin.

 

Mihin 40 euron muistutuskulu perustuu?

 

Uudistettu laki saatavien perinnästä astui voimaan 16.3.2013. Lain mukaan Yritysasiakkaiden laskun maksun viivästyessä on oikeus vaatia 40 euron suuruinen vakiokorvaus sen jälkeen, kun velkojalle on muodostunut oikeus viivästyskorkoon. Siis käytännössä heti ensimmäisestä eräpäivän jälkeisestä päivästä.

 

Telialla otettiin myöhemmin samana vuonna yritysasiakkaille käyttöön 40 euron muistutuskulut maksun myöhästymisestä. Tämä maksu muodostuu, jos viivästynyt maksusuoritus ei näy Telian tilillä vielä 12 päivän päästä eräpäivästä. Emme siis veloita maksua heti ensimmäisenä eräpäivän jälkeisenä päivänä. Asiakkaalle lähetettävistä maksukehotuksista ei peritä enää myöskään erillistä maksua.

 

Lakimuutoksen taustalla on ollut EU-tasoinen tarve saada tehostettua laskujen maksamista eräpäivänä, jotta viivästyksiä yritysten välisessä rahaliikenteessä ei syntyisi ja jotta pystyttäisiin ylläpitämään kannattavaa liiketoimintaa.

 

Perimmäinen tavoite on saada siis rahaliikenne kulkemaan ajallaan, jolloin asiakkaalle ei edes muodostuisi viivästyskuluja.

 

 

Jos laskun eräpäivä tulee liian äkkiä, kannattaa siirtää eräpäivää

 

On luonnollista, että joskus tulee vastaan tilanteita, joissa laskuja ei pysty maksamaan juuri eräpäivänä.

 

Näissä tilanteissa voit tehdä maksusopimuksen maksutta Yritysportaalin kautta tai tekstiviestillä tekstarin hinnalla. Lue täältä ohjeet, miten siirrät laskun maksupäivää. Tässä tapauksessa emme lähetä maksumuistutusta, mikäli maksusopimus on tehty hyvissä ajoin ja siitä pidetään kiinni. Viivästyskorko eräpäivän jälkeen maksetusta laskusta toki muodostuu seuraavalle laskulle.  

Kinkkisemmissä tapauksissa kannattaa olla yhteydessä Yritysasiakaspalveluun ja neuvotella maksuaikataulusta. Tarkastelemme tilannetta kokonaisuutena ja tarvittaessa laskullesi voidaan kirjata hieman lisää maksuaikaa palvelumaksua vastaan. Mikään automaatio maksuajan jatkuva lykkääminen ei kuitenkaan ole.

 

Autamme myös mielellämme tarkistamaan, että sinulla on oikea laskutustapa käytössäsi ja laskutustiedot ajan tasalla, jotta laskujen maksaminen ei tällaisista syistä turhaan venyisi ja aiheuttaisi turhia kuluja.

 

Sähköisen laskutuksen avulla voit välttyä ylimääräisiltä kuluilta

 

Suosimme sähköistä laskutusta ja siirtyminen siihen on tehty sinulle helpoksi.

 

Voit ottaa käyttöösi sähköpostilaskun, e-laskun tai verkkolaskun. Löydät telia.fi/yrityksille Asiakastuki-osiosta ohjeet, miten voit muuttaa laskutustapaasi, esim: 

  • Verkkolasku
  • E-lasku
  • Sähköpostilasku

 

 

Maksumuistutuspalvelu säästää turhilta maksumuistutuskuluilta

 

Tarjolla on myös maksuton Maksumuistutuspalvelu, jonka avulla voit välttää liittymien sulkeutumisen maksamattoman laskun vuoksi.

 

Kun pistät laskun maksuun viimeistään kahden pankkipäivän kuluttua muistutusviestin saamisesta, vältät liittymien sulkeutumisen ja säästät rahaa ja hermoja. 

 

Voit tehdä laskutustietojen muutokset helposti Yritysportaalin kautta. Toki voit aina ilmoittaa muutoksista myös chatissa tai puhelimitse, kun sinulla on yrityksen nimissä allekirjoitusoikeus tai sinulle on erikseen ilmoitettu oikeudet asioiden hoitamiseen. 

 

Otathan maksumuistutuspalvelun ja sinulle parhaiten sopivan sähköisen laskutuspalvelun heti käyttöösi Minun Telia Yrityksille -palvelussa, niin jatkossa vältyt turhilta kuluilta.

 

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Kerro ja kommentoi!

 

Edit: korjattu ajantasainen tieto vakiokorvausmaksun muodostumisen aikataulusta 21.4.2022
Edit: päivitetty linkit ajan tasalle 16.2.2022


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa