Jäsenet esittäytyvätNäytä ensimmäinen kirjoitus

114 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Morjesta @kiisseli67 ja @ajn85 ja tervetuloa Klaaniin :)

Tjänare allesammans.

 

Tämän nimimerkin takaa löytyy Sami. Aloituspiste tietotekniikan parissa löytyy jostain vuodelta -86 tjsp ja alkuun päästiin Commodore 64:n tarjoamilla mahdollisuuksilla. Tästä harrastuksesta muodostui myöhemmin ammatti ja nykyään toimenkuvaan kuuluu asiantuntijatehtävät palvelinkeskusten parissa.

Tervetuloa Klaaniin @KlaaniS, hienoa että olet mukana!

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@KlaaniS kirjoitti:


Tjänare allesammans. Tämän nimimerkin takaa löytyy Sami. Aloituspiste tietotekniikan parissa löytyy jostain vuodelta -86 tjsp ja alkuun päästiin Commodore 64:n tarjoamilla mahdollisuuksilla. Tästä harrastuksesta muodostui myöhemmin ammatti ja nykyään toimenkuvaan kuuluu asiantuntijatehtävät palvelinkeskusten parissa.


Hienoa että meillä löytyy nyt palvelinpuolen asiantuntija... No itse olen palvelinpuolella myös, mutta vähän uudempi tapaus, itse valmistuin juuri oikeastaan.

Moro, olen Ripa ja Hesasta normi perheen isä.

Laitetaas nyt itsekkin. Tervehdys vaan kaikille.

 

Nimi: --> Miska-Matias Saarinen

Titteli: --> Kesänpelastaja Sonera Vikapalvelussa laajakaistapuolella

Kahvia vai teetä? Vaiko energiajuomaa? --> Kahvia ja teetä kiitos

Millaisia digilaitteita sinulta löytyy? --> Itsekasattu PC, Nexus 5 ja amatööristudio kotosalla. Musiikkivehkeitä myös digitaalisena esim.kitaravaffari on digitaalinen line6 pod hd300.

Kerro jokin hauska fakta itsestäsi? --> Näin Forrest Gumpin vasta vuonna 2015......(oli muuten hyvä leffa)

Harrastuksesi? --> Musiikki: soitan kitaraa ja rumpuja ja lauleskelen. Lisäksi tietotekniikka on lähellä sydäntä.

Aikaisempi työkokemus? --> Rengasasennusta sesonkimeiningillä ja IT-firmassa harjoittelua

Miksi liityit Klaaniin? --> Näin Soneran kesurina mietin, että voisin olla avuksi tätäkin kautta ja seurata polttavia puheenaiheta. Mielenkiintoinen sivusto!

Missä näet itsesi parin vuoden päästä? --> Valmistunut koulusta Tieto ja viestintätekniikan insinööriksi ja toivottavasti vielä soneran kanssa tekemisissä

Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi? --> Opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa Lapin AMKssa toista vuotta. Soittelen paljon musiikkia ja lempibändejä tällä hetkellä Haken ja Mumford & Sons. Musamaku on vähä vaihteleva mutta hyvä musiikki uppoa aina.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20
Mahtavaa, tervetuloa Klaaniin @RMans63 ja @MiskaMatias 🙂
Heippa!Oon Vappu ja matkalla Prahaan...pikainen kysymys:Kannattaako mobiilidata sammuttaa?Lentokentällä mainos euroopassa 2.99€/pvä
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@vappua kirjoitti:
Heippa!Oon Vappu ja matkalla Prahaan...pikainen kysymys:Kannattaako mobiilidata sammuttaa?Lentokentällä mainos euroopassa 2.99€/pvä


Hei, tervettuloa klaaniin. Tähän kysymykseen kannattaa ehkä tehdä erillinen ketju... Mutta kannattaa totta kai sammuttaa mobiilidata. Tai minä tekisin, ei se mobiilidata ole ihan halpaa kun puhelin tuppaa käyttämään reilusti. Jos haluaa mobiilidataa pitää päällä kannattaa ainakin taustadata poistaa päältä. Näin esim älypuhelin sovelluksen ei päivitä roaming verkossa. Suosittelen käyttämään WLAN verkkoa, näitä on varmasti tarpeeksi. WLAN verkoissa kannattaa muistaa käyttää aina suojattua yhteyksiä, jos vain mahdollista tai VPN palveluja.  2.99€ sisältää 50Mt tiedonsiirtoa joka on todella vähän. Tämä toki on vuorokauden enimmäishinta. Suosittelen kuitenkin käyttämään paikallisia WLAN verkkoja ja sitten tarvittaessa toki voi käyttää mobiilidataa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20
Morjesta @vappua ja tervetuloa Klaaniin minunkin puolestani :)

olkitu tuossa jo vastaili, minun näkemys asiaan on se että vähän riippuu mitä tekisit ulkomailla puhelimen netillä. Jos luet nopsaan kavereiden Facebook-päivitykset ja lataat itse sinne pari kuvaa, luet vähän uutisia jne, niin tuo päivähinta kolmisen euroa/pv on ihan ok hinta ja se riittää siihen. Rankempaan käyttöön tuo päiväkaton mahdollistama datamäärä ei riitä ja siinä tilanteessa ottaisin itsekin olkitun mainitseman eri paikkojen wlan-yhteydet käyttöön.

Kirjoitin taannoin blogikirjoituksen aiheesta, avasin siinä mm. sitä että minkä verran nettailu ulkomailla maksaa ja mitä sillä rahalla saa. Se blogi on täällä -> http://klaani.sonera.fi/t5/Uutiset-ja-Klaanipaallikon-jutut/Tiedatko-miten-netinkaytto-hinnoitellaan-ulkomailla/ba-p/102215

Tässä esittäytyy teknisistä asioista kiinnostunut täti, joka muutti pk-seudulta Ahvenanmaalle. Nikki kertoo jo jotain minusta, samoin kai sekin että tärisen innposta saadakseni Marshall Londonin hyppysiini koekäyttöön. Vielä en kuitenkaan osta sitä, Applen tuoteperhe kattaa nykyisin tarpeet hyvin mutta kai se on se uutuuden viehätys....

Olisko ok perustaa Marshalille oma ketju?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@gixxeri1000cc kirjoitti:


Tässä esittäytyy teknisistä asioista kiinnostunut täti, joka muutti pk-seudulta Ahvenanmaalle. Nikki kertoo jo jotain minusta, samoin kai sekin että tärisen innposta saadakseni Marshall Londonin hyppysiini koekäyttöön. Vielä en kuitenkaan osta sitä, Applen tuoteperhe kattaa nykyisin tarpeet hyvin mutta kai se on se uutuuden viehätys....Olisko ok perustaa Marshalille oma ketju?


 Tervetuloa Sonera klaaniin @gixxeri1000cc. Onhan Marshall Londonissa esittelyketju: https://klaani.sonera.fi/t5/Uutiset-ja-Klaanipaallikon-jutut/Ensikokemukset-Marshall-Londonista/bc-p/109558 Mutta tokihan voi laittaa uusia ketjujakin... Kuitenkin niin että ei olisi samasta aiheesta kymmeniä ketjuja :) 

Kiitti olkitu. Koin vain klaanipäällikön esittelyn vähän yksipuolisesti vain kaiutin ja musan kuulumisjuttuja kertovaksi, en löytänyt mainintaa laitteen muista ominaisuuksista ja niiden toimivuuksista. Kauanko kestää esim. akku jne...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tervetuloa minunkin puolestani  :) Jep, toin esille musahommia koska London on ensisijaisesti musapuhelin 🙂 Ilman muuta toki avataan oma ketju tuohon blogiesittelyn rinnalle, jos minä en kerkeä sitä avata niin kuka tahansa muu voi sen toki tehdä. Londoneita on varmasti jengillä jo käytössä :)

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

 Heippa! Tervetuloa klaaniin. Kaivelin netin syövereistä tietoa Marshall Londonista ja löysin seuraavaa tietoa akusta : akku 2500 mAh irrotettava, 55 tuntia MP3 kuulokkeilla kuultuna ja 30 tuntia kaiuttimista. Tässä linkki : http://www.cnet.com/products/marshall-london/

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Lisäystä edelliseen : 450 tuntia valmiusaikaa, 12 tuntia puheaikaa ja n. 7 tuntia videontoistoa. Linkki : http://neuerdings.com/2015/07/20/marshall-london-smartphone-marshall-dna/

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Perustin oman Marshall London käyttökokemukset -ketjun --> linkki.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Pitää tässä hieman esittäytyä Xcover 3 -laitetestin kynnyksellä...

 

Olen parikymppinen (himpun päälle), koko ikäni erilaisten teknisten vempeleiden parissa harrastanut nuori mies Itä-Uudenmaan maalaispitäjästä. Opiskelun ohella hoidan maatilani metsiä, joten luonnossa liikkuminen on eräs mieliharrastuksistani. Muita puuhiani ovat mm. kasari- ja ysärihittien soittelu koskettimilla, "väitän" harrastavani valokuvausta, ja vietän aikaa kavereitten kanssa.

 

Ensimmäisen tietokoneen sain noin 2-vuotiaana (pelkkä näppis) ja oikean, 266MHz ylikellotetulla Pentiumilla varustetun tehomyllyn 3-vuotiaana. Sen jälkeen laitteet ovat uusiutuneet tasaiseen tahtiin. Nykyinen kone on ollut jo viisi vuotta käytössä pieniä modauksia lukuunottamatta (SSD, jäähdytys, tallennustila, keskusmuisti). Täällä Klaanissa olen uusi tapaus, mutta muilla palstoilla ja foorumeilla olen seikkaillut useampia vuosia eri nimimerkeillä.

 

Kännykkäpuolella tahti on ollut tiuhempaa. Ensimmäinen puhelimeni oli Panasonic EB-G500, joita perheessäni oli käytössä yhteensä kolme kappaletta. Laitteet ovat yhä tallella toimivina, mutta valitettavasti nykyaikaiset SIM-kortit eivät toimi niissä. NiCd akutkin ovat parhaat päivänsä nähneet. Sen jälkeen on ollut Nokialaisia, niin S30 ja S40, Symbiania, Windows Phonea ja Androidia. Juuri nyt odottelen Xcover 3:sta, jota mielenkiinnolla odottelen testaukseen. Suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, onko laitteessa vain ajateltu kestävyyttä mm. tuntuman ja toimivuuden kustannuksella. Tietenkin laitteen sulava toiminta on myös avainasemassa. Olen tottunut Honor 6:sen 3Gt RAM-muistin tuomaan sulavuuteen, joten saa nähdä miten käy...

 

Tableteista tuttuja ovat kummatkin Nexus 7-laitteet sekä Verkkiksen valmistuttama halppis Windows -tabletti.

 

Tutuksi ovat siis tulleet monet eri käyttikset ja laitteet. Viime aikoina olen ollut kiinnostunut LTE-verkkojen laajentumisesta Suomessa, ja sen tiimoilta avustanut lähiseudulla tuttuja ihmisiä mm. kuuluvuusongelmien selvittelyssä.

 

Käyttäjätaso 1

Päätinpä minäkin esittäytyä :smileyhappy:

 

Olen jo aika pitkän linjan IT- säätäjä. Tietotekniikaan parissa olen toiminut jo yli 30 vuotta. Ensimmäinen kone jonka kanssa pääsin säätämään oli ZX Spectrun. Sitten tuli Spectravideo jota seurasi ensimmäiset PC:t (oikeas IBM PC). Myös isokoneita tuli 14v ikäisenä käytettyä (VAX/VMS). Lähes kaikki "tietokoneet" ja käyttöjärjestelmä on tultu käytyä läpi mm. IBM OS/2, DOSit, OSX, kaikki Windowsit ja Linux.

 

Myös tietoliikenteen kanssa olen puuhannut teinistä lähtien. Ensimmäinen modeemi oli lankapuhelimen luurin laitettava (vaahtomuovi tyyneillä varustettu) 300bps modeemi. Viimeinen analogisen puhelinjan modeemi oli Supra 28800.  Tätä on seurannut sellaisia tekniikoita kuten kantataajuusmodeemi, ISDN, ISDL, SDSL, ADSL ja nyt viimeisenä FTTH. Tässä ohessa olen puuhannut myös yritysverkkotekniikoiden parissa.

 

Myös puhelimia on ollut paljon kaikenlaisia. Ensimmäinen omassa käytössä oleva taisi olla Mototolan Startag- tyylinen. Tätä seurasi luikaisat Nokian eri mallit, joista viimeiset olivat E7, N9 ja N950. Nykyinen pääsääntöinen puhelimeni on Jolla.

 

Leipätyö on tänä päivänä IT- infra, cloud ja IoT- puolen suunnittelua ja kehitystehtäviä. Tyylini on aina ollut miettiä miten uutta tekniikkaa voisi käyttää, mutta miten sen voisi tehdä uudella ja tehokkaalla tavalla. Tavoilla jotka eivät ehkä tule joka IT- päällikön mieleen. Ehkä hitunen ideaologiaakin on taustalla, koska olen myös OpenSource ja Linux fani.

 

Kotona (harrastuksena) hommailen kaikenlaista tietotekniikasta, (ikuisen) rempan ja puutarhanhoidon välillä. IoT ja kotiautomaatio on nyt "tapetilla" myös.

 

Olen jo muutaman vuoden rummuttanut kuidun merkitystä kodin pääsääntöisenä yhteysväylänä. Olen ollut mukana hankkeissa mm. Omakotiliiton ja Liikenne ja viestintäministeriön kanssa. Näissä on tuotu esille kuidun tärkeyttä ja tarpeellisuutta (myös viimeiselle kahdelle km:lle). 

 

Minulle on tullut kuitu (FTTH) jo vuodesta 2011 lähtien, mutta olen (perustaja jäsenenä) mukana hankkeessa jossa parhaillaan rakennetaan (FTTH) kuitu infraa 120 omakotikiinteistöä käsittävällä alueelle kehä I:n sisäpuolle. Tässä hankkessa on myös nyt mukana Sonera Avoin kuitu- konseptillaan.

 

Osuuskunnan sivut: https://www.helsinginvalokuidut.fi/


Tuokki

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tervetuloa Klaaniin  ja  :)

Nimi: --> Antti

 

Titteli: --> Ihan aloittelija tällä foorumilla

 

Kahvia vai teetä? Vaiko energiajuomaa? --> Kahvi menee, maidolla. Nykyään vähemmän. Ennen meni teetä. Energiajuomia on nykyään onneksi sokerittomanakin, joten sellainenkin menee välillä

 

Lasi puoliksi tyhjä vai täysi? --> Yleensä tyhjä

 

Millaisia digilaitteita sinulta löytyy? --> mm. puhelimia (ja niitä sitten onkin enempi vähempi) Ennen olin vannoutunut Nokianisti ja niitä on monenmoista tallessa 3310:sta E52:sen kautta X3:seen, Samsungin Note2, Galaxy S4 blackedition ja iPhone 4s. Omassa käytössä Sony Xperia Z2 ja työkaluna Samsung S4.

 

Kerro jokin hauska fakta itsestäsi? --> Hauskasta en tiedä, mutta luulen tietäväni kaikki ysärihitit.

 

Harrastuksesi? --> autossa tulee soitettua musiikkia oikeasti kovaa. Kovaa ihan mittarille asti eikä vain "esson baarissa"

 

Jos olisit puhelin, mikä puhelin olisit? --> vähä-älyinen älyluuri, joka olisi aina menossa jonnekin

 

Työkokemus? --> Rakennusala, nyt erikoisammatti ja siinä asiantuntija / työnjohtaja

 

Miksi liityit Klaaniin? --> Koska uteliaisuus ja pienimuotoinen pyyntä soneran facesivujen kautta

 

Missä näet itsesi parin vuoden päästä? --> Ulkona, koiran kanssa iltalenkillä

 

Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi? --> Luen huonoja vitsejä, kuuntelen sujuvasti musaa ja olen kaksimielinen..

 

Puhelimien suhteen minulle iskee joko kyllästyminen tai sitten laiterikko. Nykyinen Sony on kyllä ollut jo pitkään ja hartaudella harsittu kasaan muutaman kerran. Soneran asiakas jo NMT ajoista lähtien, sama numero parikymmentä vuotta..

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

No niin hienoa, tervetuloa Klaaniin  :) Eikun selailemaan mitä täältä löytyy ja osallistumaan keskusteluihin jos löytyy jotain mielenkiintoista :)

Nimi: --> Markus L

 

Titteli: --> Asiantuntija pankki- ja vakuutuspuolella, yrittäjä, ylittäjä, yhdistäjä sekä jonkun asteen hallitussekoilija muutaman Oy:n hallituksessa.

 

Kahvia vai teetä? Vaiko energiajuomaa? --> Teetä kiitos. Koitan luopua kahvista, työn ja tuskan takana...

 

Lasi puoliksi tyhjä vai täysi? --> Mikä lasi?

 

Millaisia digilaitteita sinulta löytyy? --> Työkoneita en itse päätä, mutta Lenovolla mennään. Puhelimena palvelee Sony Xperia Z3+, mutta noin omana henk. koht. puhelimena suosin vanhanliiton Nokia E63:sta. Ah yksinkertaisuutta. Viihdelaitetta älytelkkarista kotiteatterin kautta eteenpäin, tablettina Samsung.

 

Kerro jokin hauska fakta itsestäsi? --> Olen ollut Hilarius Hiiressä. Kyllä, siinä alkuperäisessä.

 

Harrastuksesi? --> jääkiekko, urheilu, liikunta, vaellus. Jousimetsästys. Itseni sivistäminen pääasiallisesti lukemalla kolmella kielellä (suomi, ruotsi, englanti)

 

Jos olisit puhelin, mikä puhelin olisit? --> Nokia 3310. Osaa perusasiat ja ei väsy. ;)

 

Työkokemus? --> Yritysturvallisuus, riskienhallinta & yritysjohto >10v ajalta.

 

Miksi liityit Klaaniin? --> Koska aina tulee kysyttävää ja myös ehkä vastattavaa jollekulle. Lisäksi Klaanin kaltaiset palvelut ovat hyvä tapa jalostaa omaa osaamista.

 

Missä näet itsesi parin vuoden päästä? --> Kotona, nauttimassa takkatulen rätinästä.

 

Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi? --> Sanavalmis ja suorasanainen, mutta fiksu ja filmaattinen. Kerron mielipiteeni mutta jos rotkoon menee, niin sen myös myönnän. :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Mahtavaa, tervetuloa Klaaniin  :)

Nimi: --> Kenneth (Kutsutaan Kentsu)

 

Titteli: --> Maanviljelijä (No olenhan mä landelta kotoisin) :D

 

Kahvia vai teetä? Vaiko energiajuomaa? --> Kahvia, paljon kahvia ilman sokeria ja tilkka maitoa.

 

Lasi puoliksi tyhjä vai täysi? --> Mieluiten täysi, tää kevät/kesä tuppaa olevan lämmin joten en haluisi nestehukkaa.

 

Millaisia digilaitteita sinulta löytyy? --> Oh god. Iphone 5s, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia Z, Samsung R530, Asus joku pöytäkone, Acer V5/V3 ja sitten lapsuuteni ensimmäinen nokialainen (tiilikivi). 

 

Kerro jokin hauska fakta itsestäsi? --> Haha, olen siivousfanaatikko.

 

Harrastuksesi? --> Valokuvaaminen sekä tietotekniikka.

 

Jos olisit puhelin, mikä puhelin olisit? --> Varmasti joku radiopuhelin vuosien takaa.

 

Työkokemus? --> Laborantti, Laitoshuoltaja, Siivooja

 

Miksi liityit Klaaniin? --> Olin aikaisemmin jo mukana, mutta tunnusta ei enää löytynyt. Joten loin uuden tunnuksen tänne, jotta pääsen myös kirjoittelemaan. 

 

Missä näet itsesi parin vuoden päästä? --> Kotona juomassa kahvia ja leikin kissojeni kanssa. 

 

Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi? --> Olen vahingoniloinen vaikka onkin huono asia (välillä), riippuu tilanteesta. Toinen asia, olen todella järjestelmällinen.

 

 

Vastaa