Mobiilivarmenne on helppo ja turvallinen tapa kertoa kuka olet

  • 10 March 2021
  • 0 kommenttia
  • 18 katselukertaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Netin kautta on nopeaa ja helppoa hoitaa asioita. Käyttäjätunnusten ja salasanojen muistaminen eri sivustoille aiheuttaa kuitenkin usein päänvaivaa. Onneksi voit nykyään kirjautua yhä useampaan palveluun mobiilivarmenteen avulla – nopeasti, helposti ja maksutta. Voit ottaa mobiilivarmenteen käyttöön henkilökohtaista tunnistautumista varten myös yritysliittymään!

 

Mikä mobiilivarmenne on?

 

Mobiilivarmenne on liittymäsi SIM-korttiin aktivoitava ominaisuus. Sen avulla tunnistaudut sinuna itsenäsi erilaisiin palveluihin. Monissa yrityksissä on käytössä mobiilivarmenne sisäisiin järjestelmiin tunnistautumisessa. Mobiilivarmenteen avulla ei ole mahdollista tunnistautua yrityksenä, vaan palvelu on henkilökohtainen ja sidottu käyttäjän henkilötunnukseen. Yrityksen vastuuhenkilönä et siis voi aktivoida mobiilivarmennetta liittymän käyttäjän puolesta, vaan hänen tulee tehdä se itse.

 

Mobiilivarmenteella voit kirjautua esimerkiksi seuraavilla sivustoilla:

 

Miten mobiilivarmenne käytössä toimii? Aktivoituasi palvelun voit valita eri sivustoille kirjautuessa tunnistautumistavaksi mobiilivarmenteen. Sivusto pyytää sinua näpyttelemään puhelinnumerosi. Sen jälkeen saat matkapuhelimeesi tunnistautumispyynnön, jossa on tapahtumatunniste. Sama tunniste näkyy sivustolla, johon olet kirjautumassa. Tarkista, että tunniste täsmää. Syötä puhelimeesi itse aktivointivaiheessa valitsemasi PIN-koodi. Ja kirjautuminen oli siinä!

 

 

Näin saat mobiilivarmenteen käyttöön

 

Mobiilivarmenne aktivoidaan liittymän käyttäjän toimesta verkkosivuillamme tai Telia kaupassa. Telia kauppaan tarvitset mukaan henkilöllisyystodistuksen.

 

Mobiilivarmenteen aktivoiminen netissä:

  • Klikkaa itsesi verkkosivuillemme
  • Syötä puhelinnumerosi ja klikkaa rastit ruutuun alla oleviin kenttiin niihin tutustuttuasi
  • Klikkaa Jatka ja tunnistaudu seuraavalla sivulla verkkopankkitunnusten avulla
  • Luo nelinumeroinen koodi, jota käytät jatkossa mobiilivarmenteella kirjautuessa
  • Valmista! 

 

Liittymän SIM-kortin tulee olla mobiilivarmennetta tukeva, eli eID-kortti, jotta saat mobiilivarmenteen käyttöön. Voit tarkistaa SIM-korttisi sopivuuden tarkistamalla liittymän tiedot Minun Telia Yrityksille -asiointipalvelusta tai ottamalla yhteyden yritysasiakaspalveluun. Saat myös tiedon SIM-kortin mahdollisesta yhteensopimattomuudesta mobiilivarmennetta netissä aktivoidessasi.

 

Saat liittymän SIM-kortin vaihdettua tarvittaessa Minun Telia Yrityksille -palvelussa mikäli olet yrityksen vastuuhenkilö. Jos olet liittymän käyttäjä, niin otathan yhteyttä yrityksen vastuuhenkilöön, jotta hän vaihtaa SIM-korttisi mobiilivarmennekykyiseksi. SIM-kortin tilaaminen ja vaihtaminen Yritysportaalin kautta on maksutonta. Mobiilivarmenne on myös maksuton palvelu.

 

Mihin sinä hyödynnät mobiilivarmennetta?

 

 

Lue myös:

 

Edit: päivitetty ajantasalle


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa