Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Telian laiteliiketoiminnan johtaja Jussi Vuorinen seuraa päivittäin, miten 5G-puhelimet valtaavat markkinoita.Telian laiteliiketoiminnan johtaja Jussi Vuorinen seuraa päivittäin, miten 5G-puhelimet valtaavat markkinoita.

5G-verkkojen piirissä on jo lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Samaan aikaan markkinoille tulvii uusia ja koko ajan edullisempia 5G-puhelimia. Olisiko nyt hyvä hetki vaihtaa uuteen teknologiaan?

 

”Törmään tähän kysymykseen usein: kannattaisiko minun vaihtaa 4G-puhelimeni 5G-puhelimeen? Ymmärrän, että uusi teknologia herättää kysymyksiä, mutta tähän on onneksi helppo vastaus: 5G-puhelin on aina samalla myös paras mahdollinen 4G-puhelin”, Telian laiteliiketoiminnan johtaja Jussi Vuorinen naurahtaa.

 

Vuorisen mukaan kaikki 5G-puhelimet ovat vähintään piirun verran parempia kuin edellisen sukupolven versiot.

 

”Tekniikkaa kehittyy koko ajan. Samalla on hyvä muistaa, että 5G-puhelimella voi hyödyntää kaikkia 4G-verkon ominaisuuksia. Sekin on tarpeen, sillä vaikka 5G-verkko rakentuu vauhdilla, niin kestää vielä vuosia, ennen kuin se kattaa koko maan”, Vuorinen korostaa.

 

Jos on hankkimassa vähintään 300 euroa maksavaa kännykkää, suosittelee Vuorinen 5G-luurin ostamista.

 

”Se on aina samalla täysiverinen 4G-puhelin”, hän hymähtää.

 

Suomalaiset ovatkin rynnineet vauhdilla 5G-aikaan. 5G-puhelimet ovat hallinneet koko syksyn ajan kaikkien operaattoreiden myyntitilastoja, ja Telian myymistä puhelimista jo kolmannes edustaa viimeisintä teknologiaa.

 

”Lähes kaikki markkinoille tulevat uudet puhelimet ovat jo nyt 5G-puhelimia. Edullisimmillaan sellaisen saa jo alle 300 eurolla.”

 

5G-verkot nousevat vauhdilla

 

Operaattorit rakentavat kilvan 5G-verkkoa. Telian verkko on noussut jo 43 paikkakunnalle, ja rakentaminen jatkuu Vuorisen mukaan kiivaana.

 

”Näemme vasta ujon kajastuksen siitä, miten perusteellisesti 5G mullistaa digitaalisen yhteiskunnan perusteita. Siinäkin mielessä 5G-puhelimen hankinta on varma valinta. Puhelimen käyttäjä voi hyödyntää täysimittaisesti kaikki uudet palvelut”, Vuorinen pohdiskelee.

 

Älypuhelimen käyttäjälle 5G-verkko näkyy nopeuksien kasvuna, parempana tiedonsiirtonopeutena ja pienempänä viiveenä:

 

”5G-puhelimen käyttö on monella tavoin edeltäjiään sujuvampaa: latausnopeudet ovat suurempia ja kapasiteettia löytyy ruuhkatilanteissa paremmin, minkä ansiosta dataa kuluttavat mobiilisovellukset toimivat sujuvammin. Pienempi viive taas mahdollistaa esimerkiksi nopeamman reagoinnin pelaajille”, Vuorinen tiivistää.

 

Julkisuudessa on viime viikkoina keskusteltu kiivaasti 5G-verkkojen turvallisuudesta, kun Ruotsi ilmoitti kieltävänsä kiinalaisteknologian käytön 5G-verkoissaan.

 

”Me luotamme tässä Nokian osaamiseen ja tekniikkaan. Jokainen voi myös itse vaikuttaa tietoturvaan pitämällä huolta, että puhelimesta löytyy ajantasainen turvapaketti”, Vuorinen sanoo.

 

Janne Kaijärvi

 

--

 

Tutustu myös näihin:

 

Telian toimitus
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/5G-artikkelit-ja-uutiset/5G-kuume-kasvaa-Olisiko-nyt-oikea-hetki-vaihtaa-uuteen/ba-p/213127
Linkki kopioitu
46 kommenttia 👇