5G

Krista Korelin luovii teknologiamyrskyissä – Nyt hänen pitäisi siirtää suomalaiset 5G-aikaan

  • 30 March 2021
  • 3 kommenttia
  • 46 katselukertaa
Krista Korelin luovii teknologiamyrskyissä – Nyt hänen pitäisi siirtää suomalaiset 5G-aikaan
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Viisi vuotta sitten Krista Korelinin elämässä tapahtui jotakin, joka sai hänet hakeutumaan meditoinnin pariin. Nyt Korelin on tuttu näky Helsingin edustan saarilla, joilta hän hakee joka aamu mielenrauhaa pystyäkseen kehittämään yli 200 alaisensa kanssa Suomen parhaat 5G-palvelut.

 

”Yritän laskeutua jokaiseen päivään rauhallisella mielellä. Täällä se onnistuu parhaiten”, Korelin hymyilee.

 

Aiemmin muun muassa Googlella, Sanomassa ja OP-ryhmässä työskennellyt Korelin tarvitsee nyt mielenrauhaa työssään enemmän kuin koskaan. Hänen pitäisi joukkoineen pystyä löytämään ne palvelut, jotka saavat suomalaiset vaihtamaan nykyiset liittymänsä uuteen 5G-teknologiaan.

 

”Jokaisen tiimini työlistalla yksi asia nousee yli muiden. 5G on niin ihmisten, yritysten kuin yhteiskunnan kannalta aivan mahdottoman tärkeä teknologia”, Korelin painottaa.

 

Korelin kuvailee itseään kaappi-insinööriksi, joka on aina kiinnostunut uusien asioiden rakentamisesta. Valmistuttuaan valtiotieteiden maisteriksi hän hakeutui töihin Googlelle Tukholmaan, koska aavisti, että sieltä löytyisi paras osaaminen uudesta digitaalisesta maailmasta.

 

”Astuin työelämään hetkellä, jolloin digitaalinen maailma alkoi oikeasti hahmottua. Sen jälkeen kaikki työtehtäväni ovat liittyneet tavalla tai toisella sujuvamman digitaalisen maailman kehittämiseen”, Korelin kertoo.

 

Elämän tärkeimmät asiat saavat digitaalisen ulottuvuuden

 

Tällä hetkellä Korelin miettii yötä päivää uutta digitaalisen kehityksen risteyskohtaa, jota hän kutsuu ”mikroinfraksi”.

 

”Meidän jokaisen digitaalinen elämä verkottuu nyt nopeammin kuin koskaan. Työ, perhe, ystävät, rahat, oikeastaan kaikki tärkeät asiat yhdistyvät verkossa uudella tavalla”, Telian kuluttajaliiketoimintaa tammikuusta lähtien johtanut Korelin pohtii.

 

Ja tuon kehityksen kivijalka on nimenomaan 5G, josta on vauhdilla kasvamassa uuden digitaalisen yhteiskunnan alusta, jonka päällä niin rahaliikenne kuin autonomiset ajoneuvot pian liikkuvat.

 

Ulospäin näyttää helposti siltä, että operaattorit käyvät veristä kilpailua 5G-rakentamisessa. Korelin on kuitenkin toista mieltä. Hän korostaa, että uuden teknologian kattavuus ja ominaisuudet ovat jo nyt erittäin lähellä toisiaan, ja jo lähiaikoina ne ovat lähes identtisiä, kuten kävi 4G-verkoissa.

 

”Olennaista on, kuka pystyy kehittämään ne tuotteet ja palvelut, jotka todella tekevät ihmisten elämästä sujuvampaa ja jotka tuovat ihmisten elämään jotakin uutta, hyvää”, Korelin sanoo.

 

”Ja juuri sitä asiaa meidän 200 ammattilaistamme päivittäin miettii ja tekee”.

 

Kotimaisuus on vastuullisuutta

 

Korelin korostaa, että uusien palveluiden pitää kuitenkin olla luotettavia ja turvallisia - muuten niitä ei haluta käyttää. Korelin seuraa jatkuvasti kasvavaa julkista keskustelua tietoturvasta tarkkaavaisena.

 

”En ole siitä aktiivisesti huolissani, mutta nyt niin ihmisten kuin yhteiskunnan pitäisi olla erityisen tarkkana. Miten suojaamme tiedon, jonka varassa esimerkiksi yhteydet, rahaliikenne ja satamat kohta pyörivät”, Korelin kysyy.

 

Korelinin mielestä yksi vastaus kysymykseen on kotimaiseen teknologiaan nojaaminen. Telia korostaa omassa mainonnassaan nimenomaan suomalaisuutta.

 

”Minulle kotimaisuus merkitsee laatua, jatkuvuutta, luotettavuutta ja yhteiskunnallista vastuunkantoa. Meidän tehtävämme on varmistaa sen infrastruktuurin turvallisuus, joka mahdollisti esimerkiksi suomalaisten siirtymisen kertaheitolla etätöihin koronan iskettyä”, Korelin kuvailee.

 

Mutta nyt riittää lätinä. Korelin siirtää taas katseensa merelle ja aloittaa hengitysharjoituksensa, joita ilman tänään syntyisi huonoja palveluja. Eikä niillä pärjää tässä myrskyssä.

 

Teksti: Janne Kaijärvi

Kuva: Otto Uotila

 

--

 

Tutustu myös näihin:

 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Olisipa kiinteän verkon puolellakin joku Kristan tapainen henkilö ja 200 muuta miettimässä, miten saataisiin kehitystä. Tällä hetkellä siellä on vain yksi henkilö, joka torppaa käytännössä kaiken kehityksen! Valokuitupuolella Telia hidastaa yhteyksiä keinotekoisesti, eli jo rakennetun tekniikan ei anneta toimia täydellä teholla. Ja kiinteää IP:täkään ei edes saatu, asiakkaiden pyynnöistä huolimatta.

 

Samaan aikaan Telia tarjoaa naapurimaissa (Ruotsi ja Viro) täydet featuret ainakin kuidun nopeuden osalta.

 

Tutustu myös näihin:

Kuidun lähtevä kaista kilpailijoiden tasolle

Kiinteä IP laajakaistayhteyteen 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@SINAD kyllä siellä on jengiä yhtä lailla ja kuten olemme jo puhuneet niin myös kiinteän verkon tuotealueella tapahtuu yhtä lailla kehitystä. Jatketaan aiheesta tarvittaessa jakamassasi ketjussa.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Näyttäkää se kehitys - olkaa edelläkävijöitä! Tekniikka täysin symmetriseen gigabitin yhteyteen (1000/1000 Mbit/s) on jo olemassa. Nyt pois se asenne asioiden tekemisestä mahdottomaksi, asiat pitää tehdä mahdolliseksi!

Vastaa