Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Telia 5G kokeilu.jpg

 

Tiedätkö, mitä hyötyä 5G tarjoaa käyttäjilleen jo nyt? Jos et, lue tämä. Nyt pääset myös halutessasi testaamaan 5G:n toimivuutta: tarjoamme Telia Yhteys -puheliittymäasiakkaillemme kahden viikon kokeilujakson viidellä eurolla.

 

1. 5G:n tiedonsiirto on nopeaa ja vakaata


Verkkokäyttäjälle 5G tarkoittaa huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä: 4G:hen verrattuna tiedonsiirto nopeutuu moninkertaisesti. Suomalaisille nopeilla yhteyksillä on erityisen suuri merkitys, koska käytämme mobiilidataa eniten maailmassa.

 

5G-yhteys ei hyydy kovassakaan käytössä. Tämä ilahduttaa esimerkiksi suoratoistopalvelujen käyttäjiä ja pelaajia. Uuden sarjan koko tuotantokauden tai monen gigan pelin voi ladata sekunneissa.

Myös työkäytössä 5G tuo parannusta vanhaan.

”Lähetän jatkuvasti verkon yli isoja videotiedostoja, eikä niiden latautumista voi odottaa kauan”, sanoo media-alan yrittäjä, Telia 5G -lähettiläs ja entinen e-sporttaaja Joonas Nieminen

 

”Kuvaan muun muassa Ylelle. Uutisten, ajankohtaisohjemien tai urheilun videomateriaalien pitää yleensä olla saman päivän aikana telkkarissa. Tiedostot on saatava nopeasti kentältä Pasilaan Ylen leikkaajalle. Jos joudun lähettämään tiedostoja tien päältä, viritän 5G-puhelimesta oman hotspotin. Nopea 5G-yhteys auttaa tässä paljon! Se on myös turvallisempi vaihtoehto kuin vaikkapa kahvilan tai hotellin julkinen wifi-verkko”, Nieminen sanoo.

 

2. Viive poistuu, pelikokemus paranee

 

Erityisesti reaaliaikaisissa peleissä 5G-yhteydet ovat huima edistysaskel. Pelit latautuvat ja käynnistyvät nopeammin, mutta ennen kaikkea pelikokemus paranee.

 

5G-verkoissa data liikkuu nopeasti palvelimien ja laitteiden välillä, jolloin pelaajia turhauttava latenssi eli viive lyhenee. Latenssilla tarkoitetaan aikaa, joka puhelimella kuluu keskusteluun palvelimen kanssa. Pelaamisesta tulee saumatonta ja se nostaa pelikokemuksen aivan toiselle tasolle myös mobiilissa.

 

”Nykyään AAA-tason pelit ovat grafiikoiltaan fotorealistisia. Tämä tarkoittaa isoja tiedostokokoja, isoja päivityksiä ja paljon dataa per sekunti vilistämässä ruudulla. Joidenkin pelien koot ovat nykyään jopa pari sataa gigaa”, Joonas Nieminen sanoo.

 

E-sporttaajille nopeammat reagointiajat ja suuremmat latausnopeudet merkitsevät myös parempia mahdollisuuksia voittoon.

 

3. Jollet usko, testaa itse


Telia Yhteys -puheliittymäasiakkaana sinulla on nyt mahdollisuus kokeilla 5G:n käyttöä kahden viikon ajan vain viidellä eurolla. Kokeilujakson jälkeen liittymän voi halutessaan päivittää 5G-liittymäksi Minun Teliassa.

 

Jotta voit käyttää 5G:tä, sinun täytyy olla 5G-verkon kuuluvuusalueella. Katso oman alueesi 5G-kuuluvuus verkkokartasta tai Telian 5G-paikkakuntien luettelosta.

 

 

 

Näin hankit 5G-testijakson

    • Telia Yhteys -puheliittymäasiakkaalla on mahdollisuus kokeilla 5G:n käyttöä kahden viikon ajan 5 € hintaan.
    • Pääset hyödyntämään 5G-teknologian yhteyksiä, kun käytössäsi on 5G-tuella varustettu laite, mobiililiittymä ja SIM-kortti.
    • Tilaa kokeilujakso lähettämällä tekstiviesti: TILAA 5GKOKEILU numeroon 15400.
    • Kun liittymä on yhdistetty 5G-verkkoon, näkyy laitteessa verkon tunnuksena 5G-kuvake. Jos 5G-verkkoon ei pystytä yhdistämään, toimii liittymäsi tavalliseen tapaan myös muissa saatavilla olevissa verkoissa (esim. 4G).

 

 

--

 

Lue myös:

Telian toimitus
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/5G-artikkelit-ja-uutiset/Nain-hyodyt-5G-liittymasta-testaa-jos-et-usko/ba-p/232349
Linkki kopioitu
8 kommenttia 👇
SINAD
Konkari ☆

Olisitte laittaneet ilmaisen kokeilujakson niin olis voinu testatakin. Mulla on työpuhelimena 5G puhelin mutta liittymä on työnantajan joten en voi tilailla siihen mitään maksullisia juttuja. Mutta periaatteessa rauta olisi ollut, millä testata ja 5G verkkohan täällä on ollut jo hyvän aikaa.... 🙂

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

@SINAD tuo tilanne toki on vähän rajoittava, kun liittymä ei ole omissa nimissä. Ihan vaan heittona ilmoille, että olisikohan työnantaja jossain vaiheessa kiinnostunut päivittämään liittymiä 5G:hen? 

SINAD
Konkari ☆

En usko että tarvitsevat 5G:tä mihinkään koska koko puhelimen olemassaolokin on mulle iso mysteerio. Kaikki työasiat hoidetaan Teamsin kautta. En ole soittanut tuolla puhelimella vielä yhtään puhelua, eikä siihen ole tullut ensimmäistäkään työpuhelua vielä. Veikkaisin että tämä työpuhelinjuttu on joku historiallinen jäänne josta ei ole osattu luopua, mutta varmaankin luovutaan tulevaisuudessa. Puhelin on Telian vuokralaite, turhaa kustannustahan näistä tulee firmalle koska puhelimia ei tarvita mihinkään.

Kolahti
Kommentaattori

Telia teki 18 kuukautta sitten merkkiteon, ja toi tänne keski-pohjanmaan itäosiin (Halsualle) nopeat raudat. Tosin vaan omalle mastolle! Ei kiva!!!

Mitä 450/Megabitin vauhti tuo? Minulle parhaimmillaan 150Mb/s, kai siksi, että liittymäni on rajaton 200 MB/s.

Eli 6G tulee Hesaan ja Manseen, ennenkuin 5G tulee Halsualle. Turkuukin lie ennen...

Mutta milloin se 5G on (itsekkäästi) Mulla?  Elisalla ei ole aikomustakaan parantaa täällä verkkojaan, ennenkuin lopuksi!

Mitä siis auttaa uusi puhelin tai liittymä minua? Täh?🗿

 

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

@Kolahti  Vaikka 5G-verkon rakennus on kovasti tapetilla ja tuntuu että "kaikkialla muualla se jo on" niin todellisuudessa rakennustyöthän ovat vasta alkumeterillä jos koko Suomen mittakaavassa katsotaan. Pari päivää sitten päivitetyssä listassa mainitaan tämän hetkiset 5G-paikkakunnat. Kyseisellä paikkakunnalla voi olla esimerkiksi yksi 5G-masto tällä hetkellä, joten se ei suinkaan tarkoita sitä että koko paikkakunta on 5G-peiton alla. Osa siitä toki on.

Rakennustyöt jatkuvat kiivasta tahtia ja varmasti Halsuakin saa osansa verkon parannuksista. Jos et liiku alueilla jossa 5G toimii niin silloinhan uudesta puhelimesta ja 5G-liittymästä ei tietenkään ole sinulle vielä hyötyä. Kannattaa ottaa meidän rakenteilla olevat verkot -sivu seurantaan ja käydä sieltä aika-ajoin katsomassa kuinka rakennustyöt etenee. Lisäksi suosittelen lukaisemaan tämänkin artikkelin 5G:stä. Siinä on paljon hyvää asiaa. 

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Harmi, että @SINAD et pääse testaamaan puhelimessa 5G:tä. Mutta, sen sijasta, olisiko tässä 5G-betassa sinulle ideaa? Olet vankkumaton tietokoneen puolestapuhuja ja tässä voisi olla sullekin hyvä mahdollisuus? 🙂

Eeros
Vakiokalustoa ☆

Testasin kännykässäni ( One Plus Nord) tätä 5G tarjousta ja totesin että 4G riittää puhelimessa aivan hyvin.

Nopeahan se oli, mutta niin oli myös akun kulutus vaikka asetuksista oli säästö moodi päällä.

Katjane
Moderaattori
Moderaattori

@Eeros 5G-yhteydet kuluttavat akkua enemmän kuin 4G-yhteydet riippumatta signaalin voimakkuudesta. Sama tilanne oli aikoinaan 4G-yhteyksien kanssa, nekin kuluttivat akkua alkuun ensimmäisen sukupolven laitteissa aika runsaasti verrattuna pelkkiin 3G-laitteisiin.