Apple Event 7.9.2022 klo 20 - Tule mukaan Applehuumaan!



 


Apple on ilmoittanut pitävänsä keskiviikkona 7.9.2022 klo 20:00 Suomen aikaa julkistustilaisuuden. Katso tapahtuma suorana Applen-sivuilta


 


Mitä laitetta / uudistusta odotat eniten? Mitä huhuja sinä olet kuullut uusista laitteista?


 


 


Tilaisuudessa julkistetut laitteet


 


iPhone 14 (6,1")                      Toimitukset alk. 16.9.
iPhone 14 Plus (6,7")             Toimitukset alk. 7.10.
iPhone 14 Pro (6,1")               Toimitukset alk. 16.9.
iPhone 14 Pro Max (6,7”)      Toimitukset alk. 16.9.
Apple Watch SE (2nd Gen.) Toimitukset alk. 16.9.
Apple Watch Series 8           Toimitukset alk. 16.9.
Apple Watch Ultra                 Toimitukset alk. 23.9.
AirPods Pro (2nd Gen.)         Toimitukset alk. 23.9.


 


Puhelimien ennakkomyynti alkaa 9.9. Klo 15:00.


 


121 kommenttia

Käyttäjätaso 1

@Papluti  kirjoitti:

@Se_Jesse Joo, siis tuo iPhone 14 pro 512Gb tähtimustana. Pitäisi kaupasta se ostaa useasta syystä, ja nyt huolettaa, että onkohan tuo sellainen jota ei myymälöihin olla edes ottamassa. Tarkoitus oli tänään hakea Triplan liikkeestä, mutta onneksi ennätin aamulla katsoa ennen lähtöä, etteihän sitä ole siellä, eikä missään paitsi netissä 😁>




Aivan! Tietty on myös mahdollista mennä tilaamaan tuote myymälästä. Tällöin se toimitetaan keskusvarastolta, sillä oletuksella tietenkin, että sitä on saatavilla. Myymälöihin tulee lisää tuotteita sitä mukaan, kun saatavuus sen sallii. Tähän ei valitettavasti ole mitään sen tarkempaa aikataulua nyt saatavilla.

@Se_Jesse Voiko sen tilata myymälään ja sieltä sitten vasta ostaa? Edellä kirjoitin, että jos tekee myymälässä itselleen tilauksen, niin silloin pitäisi jättää se oma puhelin vaihtodiilinä heti sinne ja olla sitten ilman puhelinta kunnes sen voi noutaa, ja tää ei ole itselle nykyaikana vaihtoehto.

Käyttäjätaso 1

@Papluti  kirjoitti:

@Se_Jesse Voiko sen tilata myymälään ja sieltä sitten vasta ostaa? Edellä kirjoitin, että jos tekee myymälässä itselleen tilauksen, niin silloin pitäisi jättää se oma puhelin vaihtodiilinä heti sinne ja olla sitten ilman puhelinta kunnes sen voi noutaa, ja tää ei ole itselle nykyaikana vaihtoehto.




Niin joo kyseessä oli tällainen tilanne nyt. Valitettavasti tuo ei ole mahdollista, että tuotteen voisi tilata myymälään ja sieltä sitten vasta ostaa. Ymmärrän tosiaan sen, että nykyaikana, kun puhelinta tarvitsee kaikkialla niin tuo menisi kovin monimutkaiseksi olla ilman puhelinta siihen asti, että uusi saapuu keskusvarastolta.


@Janikahkola  kirjoitti:




Ai että! Siellä on päästy jo uuden luurin äärelle. Mitkä on ensi tunnelmat?

Moi, vaikuttaa laadukkaalta tuotokselta. Juuri sain kuvattua unboxingin ja nyt siirtelee tietoja/ asetuksia puhelin edellisestä. Sormet kyllä syyhyää päästä kameroita kokeilemaan ja vertaamaan edellisiin malleihin. Lähden huomenna pieneen reissuun tuo 14 pro max:in kanssa, siellä pääsee sitten kunnon testiin laite. Voin käydä myöhemmin kirjoittamassa kokemuksia jos kiinnostaa ja kuvaan siitä testistä myös kyllä videonkin, joka sitten löytyy youtubesta. 


@Janikahkola  kirjoitti:

Moi, vaikuttaa laadukkaalta tuotokselta. Juuri sain kuvattua unboxingin ja nyt siirtelee tietoja/ asetuksia puhelin edellisestä. Sormet kyllä syyhyää päästä kameroita kokeilemaan ja vertaamaan edellisiin malleihin. Lähden huomenna pieneen reissuun tuo 14 pro max:in kanssa, siellä pääsee sitten kunnon testiin laite. Voin käydä myöhemmin kirjoittamassa kokemuksia jos kiinnostaa ja kuvaan siitä testistä myös kyllä videonkin, joka sitten löytyy youtubesta. 




Käy ihmeessä kertomassa vielä kokemukset kun olet päässyt testailemaan ja linkkaa videokin 😍>

iPhone 14 Pro Max haettu hetki sit postista ja Powerin myymälästä kävin nappaamassa Series 8 kellon kun teidän kautta ei haluamaani mallia ollut tilattavissa. Nyt on syksyn omppusato keräilty ja täyttä kaasua kotiin leikkiin uutuuksilla 😁>

Tänään tuli iPhone 14 Pro postissa tänne Pohjois-Savon perukoille (jo kello 13 aikoihin), vaikka vähän pelkäsinkin että ei kerkeisi ennen viikonloppua. Kiitos Telia ja Posti, hyvin hoidettu molemmilta 😁>.

3GS ajoista asti tottunut että vaikka on nopea tilaamaan tänne pohjoiseen kestää väkisin 3 päivää toimittaa paketti. Joka vuosi se tulee näihin aikoihin esille kun odotus on kova. Maanantaina sitten uusi kapistus hyppysiin. 14 pro korvaa 12 pro maxin.

Kyllähän tässä taas kävi niin etten malttanut odottaa. Perjantaina Itiksen Telia kauppa pelasti tällä kertaa, ja tätä kirjoitellaan nyt 14 Pro 256Gb:llä. Alunperin olin suunnitellut hopeista, mutta kun toimitus näytti niin epävarmalta vaihdoin aina klassiseen mustaan.

 

Series 8 kello olikin jo perjantai iltapäivänä odottamassa pakettiautomaatissa joten kyllä nyt kelpaa!

Kiva kun 14PM arvioitu toimitusaika muuttuu melkein päivittäin viikon suuntaan ja toiseen 😒>

Kun Telian sivut sanoivat ennakkotilauspäivänä sopimuksensa irti, niin piti tilata suoraan Applelta. Näyttää olevan tänään toimituksessa 😁>

Tämänhetkisen tiedon mukaan oma AW Ultrani on arvioitu lähetettäväksi jo tämän vuosituhannen puolella eli tarkemmin ensi viikon keskiviikkona 28.9.2022, joten eipä tässä enää ole pitkää aikaa odotella. Kieltämättä vähän jouluaattofiilistä jo näin syyskuussa. 😅>🎄>

Aijai! Mihin aikaan @Nordbon teit tilauksen ja mistä mallista? Itse sain oman Ultran (Trail Loop Black/Grey S/M) tilaukseen 9.9. klo 15:28 mutta ainakin toistaiseksi on vielä tieto "Toimitusaika ei tiedossa".  Alkuun näkyi vuosi 3099 mutta nyt siitä on hieman tingitty 😁>

 

 

Tein oman tilaukseni (keltainen Ocean Band) samana päivänä mutta aikaisemmin aamulla klo 09:18. Vähän alkuun tosiaan huoletti tuo 1. tammikuuta 3099, heh, mutta nyt näyttää jo valoisammalta. 🙌> Jos toisten palstalla kirjoittavien puhelintilausten toimitusaikojen muutoksia on uskominen, kannattanee henkisesti varautua siihen, että tuota tämänhetkistäkin arviota voidaan vielä muuttaa tuonnemmaksi, mutta eipä sillä niin valtaisaa kiirettä olekaan, kun tämänhetkinen Series 5 vielä palvelee ihan mukavasti. 😁> Voi tässä odotellessa vaikka tutkia vähän uuden kellon käyttöönottoa ja tietojen siirtoa vanhasta yms.

Aivan! Mulla oli tuo klo 15 iPhonen myynnin aloitus niin kovasti kiikarissa, että oletin kellojen myynnin alkavan samaan aikaan. Ilmeisesti niitä olisikin pystynyt tilaamaan heti aamusta! Voi kun tämän olisi tiennyt, niin olisi välttynyt melko kovalta F5:n näpytykseltä... 😅>

Haha! 😁> Nå, varmasti! Tähtäsin itsekin alun perin klo 15:een, mutta jotenkin sitten puolivahingossa kokeilin tilausta jo aamulla juuri töihin tultuani, ja niinpä se sitten yhtäkkiä onnistuikin. 🙂>

En tiedä, onko tällä palstalla kukaan erityisen kiinnostunut uusien Apple-tuotteiden käyttökokemuksista, mutta kirjoitan nyt kuitenkin lyhyesti omia ajatuksiani uudesta Apple Watch Ultrasta siltä varalta, että joku ehkä laitteen ostamista vaikkapa vielä harkitsee.

 

Päällimmäisenä jännitysmomenttina minulle itselleni oli laitteen toimitusta odotellessa sen koko. Omille siroille ranteilleen kun ei mitään mahda, saivat mm. amerikkalaisten, muiden englanninkielisten ja saksankielisten tekniikkaa arvostelevien kommentit Youtubessa vähän mietteliääksi, koska moni käytti sanoja massive, huge, gigantisch, sehr groß jne. juuri kellon koosta. Todellisuudessa huoleni osoittautui aiheettomaksi. Siirryin AW Series 5:stä (44 mm) Ultraan ja totuin uuden kellon hieman suurempaan kokoon jo saman päivän aikana, eikä se minusta ollenkaan vaikuta silmiinpistävän suurelta edes omassa ranteessani (samaa voin sanoa myös kellon vähän korkeammasta painosta). Uskaltaisin jopa väittää, että se sopivalla rannekkeella kulkee hyvin mukana vaikka vähän hienompaankin tilaisuuteen tumman puvun kanssa.

 

Tällä hetkellä – tutustumistahan vielä riittää – pidän erityisesti kellotaulun kirkkaudesta ja huomattavasti pidemmästä akunkestosta: Latasin pakkauksesta ottamani kellon (85 😵 vasta hieman vajaan kahden vuorokauden kuluttua 19 %:n kohdalla, ja olin tuona aikana käynyt useilla GPS:ää vaativilla kävely- ja juoksulenkeillä ja treenannut kaksi kertaa (ilman iPhonea mukanani) kuntosalilla. (Moniin esim. Garmin-malleihin verrattuna luonnollisesti surkea tulos mutta aiempiin Apple Watcheihin verrattuna hieno parannus.)

 

Mukavaa syksynjatkoa kaikille yhteisöläisille – seuraavaa October Eventiä odotellessa ... 😉>

Kiitos kokemusten jakamisesta. Itse vielä odotan, että toimitusaika vahvistuisi, tilattu 9.9. aamupäivällä. Ranneke ocean ja väri sininen, ilmeisesti näissä huonompi saatavuus.

No tämä on nyt viimein tulossa:

 

Vastaa