Apple iPhone 12 -sarja: Saatavuudet ja toimitukset


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16


 


Tästä ketjusta löydät jatkossa tietoa liittyen Apple iPhone 12-sarjan puhelimien saatavuuksiin sekä toimituksiin Telialla. Päivitämme tietoa tähän aloituspostaukseen toimituksiin liittyen aina kun uutta tietoa tulee. Tervetuloa keskustelemaan ja seuraamaan ketjua.


 



  • >>Uudet iPhone 12-puhelimet verkkokaupassamme<<

  • iPhone 12 ja iPhone 12 Pro ennakkomyynti: perjantaina 16.10. klo 15.00. Toimitukset ja myymälämyynti 23.10. alkaen

  • iPhone 12 Mini ja iPhone 12 Pro Max ennakkomyynti: perjantaina 6.11. klo 15:00. Toimitukset ja myymälämyynti 13.11. alkaen.


Lue iPhone 12 -sarjan esittely


 


Apple iphone 12-sarjan toimitukset


 


Tietoja toimituksista



  • Apple iPhone 12 ja iPhone 12 Pro-mallien ennakkomyynti käynnistyy 16.10. klo 15.00 verkkokaupassamme, myymälöissämme sekä asiakaspalvelukanavissamme. Toimitukset alkavat näiden mallien osalta perjantaina 23.10. jolloin ensimmäisen erän puhelimet ovat myös perillä. Postitoimipaikasta riippuen toimitus voi mennä seuraavalle toimituspäivälle.

  • Ne, jotka saavat puhelimen ensimmäisestä erästä saavat 22.10.2020 viestin: Hei, tilauksesi (tilausnumero) on nyt pakattu ja se lähetetään pian varastoltamme. Ne, joiden tilausta ei päästä vielä toimittamaan, saavat "Kiitos iPhone 12 -puhelimen ennakkotilauksesta!" -viestin.

  • Myynninaloitus valikoiduissa myymälöissä 23.10. sekä saatavilla olevat mallit ja määrät:

    • Helsinki, Tripla (avataan klo 9.00)

    • Helsinki, CityCenter (avataan poikkeuksellisesti klo 9.00)

    • Vantaa, Jumbo (avataan klo 9.00)

    • Tampere, Ratina (avataan poikkeuksellisesti klo 9.00)

    • Raisio, Mylly (avataan poikkeuksellisesti klo 9.00)

    • Saatavilla olevat mallit ja määrät:

      • iPhone 12 128 Gt sininen - 10 kpl / myymälä

      • iPhone 12 Pro 128 Gt harmaa - 5 kpl / myymälä

      • iPhone 12 Pro 128 Gt sininen - 5 kpl / myymälä





  • Apple iPhone 12 Mini ja iPhone 12 Pro Max-mallien ennakkomyynti käynnistyy 6.11. klo 15:00 verkkokaupassamme, myymälöissämme sekä asiakaspalvelukanavissamme. Toimitukset sekä myymälämyynti alkavat näiden mallien osalta perjantaina 13.11.

  • Tuttuun tapaan myynnin alkuvaiheessa puhelimien määrät ovat rajattuja. Saamme kuitenkin Applelta uusia eriä, jotka jakautuvat myyntiin myymälöihin sekä verkkokauppaan/asiakaspalveluun. Mikäli haluamasi malli on loppu myymälöistä sekä keskusvarastoltamme, voit tehdä tilauksen valmiiksi, jolloin toimitus tapahtuu heti kun puhelinta saapuu meille varastoon.

  • Tulemme päivittämään tätä aloituspostausta saatavuuksista sitä mukaa, kun toimitukset ja tilaukset etenevät.

  • Viimeisin toimittamaton iPhone -listaa ei enää päivitetä. Tarvittaessa voit kysyä oman tilauksesi tilannetta asiakaspalvelustamme.



 


Myyntiin tulevat mallit ja hinnat


 


Apple iPhone 12 Mini (musta, valkoinen, vihreä, sininen, punainen)



  • 64Gb 829e

  • 128Gb 879e

  • 256Gb 999e


Apple iPhone 12 (musta, valkoinen, vihreä, sininen, punainen)



  • 64Gb 929e

  • 128Gb 979e

  • 256Gb 1099e


Apple iPhone 12 Pro (graffiti, hopea, kulta, tyynenmerensininen)



  • 128Gb 1179e

  • 256Gb 1299e

  • 512Gb 1529e


Apple iPhone 12 Pro Max (graffiti, hopea, kulta, tyynenmerensininen)



  • 128Gb 1279e

  • 256Gb 1399e

  • 512Gb 1629e


Toimitamme puhelimet tilausjärjestyksessä. Kun tilaus on mennyt kokonaisuudessaan järjestelmistämme läpi, se menee odottamaan toimitusta. Normaalisti tämä käy nopeasti heti tilauksen jälkeen, mutta joissain tilanteissa järjestelmä voi käydä läpi erilaisia tarkastuksia, jolloin tilaus menee jonoon vasta koko tilausprosessin läpi käytyään. Samana päivänä etenkin myynnin alkuvaiheessa voi tulla paljon tilauksia, joten samana päivänä tehdyt tilaukset voivat toimittua eri aikaan. Laitteet lähtevät toimitukseen vanhimmasta tilauksesta alkaen sitä mukaa, kun Applelta saapuu puhelimia varastoomme. Päivitämme tähän aloituspostaukseen tietoja saatavuuksista mallikohtaisesti toimitusten edetessä.


 

 


12.1.2021 taulukkoa ei enää päivitetä.



892 kommenttia


@AppleLover@  kirjoitti:

@niksupee@  kirjoitti:

Silveriä ei tainnu myöskään tulla paljoa? ?


12 pro 128GB silverinä on tullut ainakin jonkin verran, koska mieheni sai Telian ennakkotilaajana puhelimen jo viime perjantaina. Itse tilasin samaan aikaan (16.10. klo 15.05 aikoihin) 12 pro 128GB goldina niin puhelimen saannista ei ole mitään tietoa. Taitaa olla toiveajattelua saada ees tämän vuoden puolella. Viime perjantaina tilasin vielä Telian lisäksi toisesta kaupasta ja sieltä lupasivat toimittaa 2.11. mennessä. Mukava kun edes jonkinlaista tietoa toimituksesta tulee toisinkuin Telialta...😁> 


Taitaa mulla mennä seuraavan vuoden puolelle, koska sain tilauksen sisään vasta klo. 15.13 😅>

Koskas sitä päivitystä tulee uudesta erästä?

Itse tilasin tuolloin 16.10 töiden jälkeen (eli klo 22 jälkeen😅>) saa nähdä tuleeko edes ens vuoden alussa. Olisi kyllä kiva saada jotain tietoa tästä uudesta erästä.

Apple iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue tilattu perjantaina klo 15:03. Eipä ole näkynyt eikä kuulunut. Telian chatissa oltiin eilen myös asiasta yhtä epätietoisia. Olisi kiva tietää tuon seuraavan erän aikataulu? Tulikohan ensimmäistä erää edes ollenkaan, vai mikä tässä mättää? Jos ei pian ala puhelinta kuulumaan, niin taidan perua koko tilauksen.😪> Todella surkee meininki.

Kunniamerkki

Näitten viestien perusteella saan omani vissiin juhannuksen jälkeen sillä tilasin omani viime torstaina 22.10 🙂>


@Rosays@  kirjoitti:

Näitten viestien perusteella saan omani vissiin juhannuksen jälkeen sillä tilasin omani viime torstaina 22.10 🙂>


Juu ite tilasin keskiviikkona 21.10 joten ollaan varmaa samassa veneessä. Enskesänä 🙂> 


@Epistola2991@  kirjoitti:

Apple iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue tilattu perjantaina klo 15:03. Eipä ole näkynyt eikä kuulunut. Telian chatissa oltiin eilen myös asiasta yhtä epätietoisia. Olisi kiva tietää tuon seuraavan erän aikataulu? Tulikohan ensimmäistä erää edes ollenkaan, vai mikä tässä mättää? Jos ei pian ala puhelinta kuulumaan, niin taidan perua koko tilauksen.😪> Todella surkee meininki.


Itse tilasin samaisen juurikin noilla minuuteilla eikä mahtunut ensimmäiseen erään. Ei ole täällä kyllä kukaan viestitellyt, että olisi ko. mallia (sininen/128GB) saanutkaan joten liekö tullut muuta kuin myymälöihin ne 5 kpl per myymälä ja verkkokauppaan kourallinen jos yhtään?

 

Muilla operaattoreilla saatavuus on kyllä tällä hetkellä yhtä heikko, joten jonopaikasta ei kannata heti luopua. DNA:lta oli tosin toisella foorumilla ko. mallia saanut vielä klo 16 tilannut henkilö. Jos ilman rahoitusta ostaa niin näitä saa varmasti paremmin kivijalkakaupoista (Power/Gigantti/Veikon kone/yms).

Oma luuri meni käsittelyyn 15.17

12 pro 128GB Graphite

Jonotin ensin DNA:n sivuilla ja ne meni tilttiin, ei edennyt mihinkään joten siirryin telialle tekemään tilausta.

 

Kaverini tilasi DNA:n kautta reilu vuoro kausi myöhemmin 12 64GB Black nin se tuli jo hänelle maanantaina postin kautta. Toki ymmärrän että kyseessä täysin eri puhelin mistä ero johtuukin mut jäi vaan kaivelee et olisko kannattanut odottaa dna sivuilla et näinkö olis saanu nopeammin puhelimen vaikka olisi tilannut paljon myöhemmin.

 

Toivotaan nyt ettei seuraavasta erästä ainakaan mene yhtään enää kivijalkakauppoihin, se on jotenkin käsittämätöntä et ennakkotilaajat sivuutetaan.

Ymmärtäähän sen, että saatavuus on heikkoa mut miks tiedotuksen pitää olla näin heikkoa tänä vuona? Miks ei voi tiedottaa mikä kaikkien mallien nykyinen jonotustilanne on (minä päivänä tilattu viimeisin postitettu puhelin mallista). Miks ei myöskään tiedoteta tarkemmin milloin on odotettavissa seuraava erä applelta ja mitä se sisältää? Tai edes mitä viimeisin erä applelta tulleita puhelimia sisälsi?

Huomenna mentävä kivijalka kauppaan jossei ala näkymään tai kuulumaan puhelimesta mitään jos löytyy niin perun tilauksen.


@Daraku@  kirjoitti:

Ymmärtäähän sen, että saatavuus on heikkoa mut miks tiedotuksen pitää olla näin heikkoa tänä vuona? Miks ei voi tiedottaa mikä kaikkien mallien nykyinen jonotustilanne on (minä päivänä tilattu viimeisin postitettu puhelin mallista). Miks ei myöskään tiedoteta tarkemmin milloin on odotettavissa seuraava erä applelta ja mitä se sisältää? Tai edes mitä viimeisin erä applelta tulleita puhelimia sisälsi?


Täähän tässä just onkin. Tänään on yksi (1) telialainen kommentoinut tänne, että selvittää asiaa. On se kumma, että tuon kokoisessa yrityksessä ei päivän aikana saada tietoa. Parasta olisi kun olisivat suoraselkäisiä ja kertoisivat juurikin esim.että ”1.erästä puhelimen saivat klo15.xx mennessä tilanneet. Odotettavissa on, että 2.erästä puhelimen saavat 15.xx mennessä tilanneet”.

 

Tiedottamisen puute on pahinta tässä ja se vain lisää tyytymättömyyttä.

Itse olen myös jonossa, tilaus sisään 16.10 klo 15.07 IPhone pro 12.

 

Yhdyn monen mielipiteeseen täällä. Ymmärrän myös Telian näkökannan asiaan. He eivät voi paljastaa kilpailijoille ennakkovarausten määrää, eivätkä näin ollen voi sitä täälläkään kertoa. Tiedossani on, että kun eri jälleenmyyjät tilaavat Applelta ennakkoon juuri julkaistuja puhelimia esimerkiksi 1000 kappaletta. Apple toimittaa ennakkotilattuja puhelimia 1 - 1000 kappaletta. Pahimmassa tapauksessa saapuvien puhelimien määrä selviää jälleenmyyjille vasta, kun ne saapuvat. Tämä aiheuttaa sen, ettei jälleenmyyjä tässä tapauksessa  Telia pysty arvioimaan, koska ennakkovarausjonot saadaan purettua. 

Se missä Telia ampuu itseään jalkaan, on tiedotus. Se on yhtä huonoa kuin kilpailijallaan DNA:lla. Voiton tiedottamisessa vie Elisa. Elisa on huomenna luvannut ilmoittaa ennakkotilaajille missä jokaisen kohdalla mennään. Heidän tiedotus toimi jopa liian nopeasti, koska ilmoittivat jo viime perjantaina, että seuraava erä puhelimia saapuu vasta viikolla 45. Tämän he korjasivat eilen.

 

Toivotaan, että Telia ottaa asiassa opiksi, kun uusi ennakkotilaus mahdollisuus pro maxin ja minin osalta alkaa ensi viikolla.


@Jonne234@  kirjoitti:

Itse olen myös jonossa, tilaus sisään 16.10 klo 15.07 IPhone pro 12.

 

Yhdyn monen mielipiteeseen täällä. Ymmärrän myös Telian näkökannan asiaan. He eivät voi paljastaa kilpailijoille ennakkovarausten määrää, eivätkä näin ollen voi sitä täälläkään kertoa. Tiedossani on, että kun eri jälleenmyyjät tilaavat Applelta ennakkoon juuri julkaistuja puhelimia esimerkiksi 1000 kappaletta. Apple toimittaa ennakkotilattuja puhelimia 1 - 1000 kappaletta. Pahimmassa tapauksessa saapuvien puhelimien määrä selviää jälleenmyyjille vasta, kun ne saapuvat. Tämä aiheuttaa sen, ettei jälleenmyyjä tässä tapauksessa  Telia pysty arvioimaan, koska ennakkovarausjonot saadaan purettua. 

Se missä Telia ampuu itseään jalkaan, on tiedotus. Se on yhtä huonoa kuin kilpailijallaan DNA:lla. Voiton tiedottamisessa vie Elisa. Elisa on huomenna luvannut ilmoittaa ennakkotilaajille missä jokaisen kohdalla mennään. Heidän tiedotus toimi jopa liian nopeasti, koska ilmoittivat jo viime perjantaina, että seuraava erä puhelimia saapuu vasta viikolla 45. Tämän he korjasivat eilen.

 

Toivotaan, että Telia ottaa asiassa opiksi, kun uusi ennakkotilaus mahdollisuus pro maxin ja minin osalta alkaa ensi viikolla.


Täytyi ihan tätä varten tehdä käyttäjä tänne yhteisöön.
Kävin itsekkin katsomassa tuon Elisan vastaavan ketjun ja on kyllä paremmin heidän puolellaan hoidettu. Luvattu laittaa kaikille vielä päivitystä tilauksestaan huomenna tekstiviestillä. Naurettavaa, että emme ole täällä Telian puolella saaneet tämän enempää tietoa.
Päätin ärsyyntyessäni kysyä chat-palvelussa, jos haluan vielä perua tilaukseni, niin miten se onnistuu. Minulle vastattiin, että jos pakettia ei hae postista niin tilaus peruuntuu automaattisesti. No se ei kyllä ainakaan auta muita ennakkotilanneita saamaan tilaamaansa puhelinta nopeammin, toivottavasti muut eivät näin tee. 😂>

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Valitettavasti ei saatu nyt tälle illalle listausta toimitusten tilanteesta. Tartutaan tähän heti huomenna aamusta ja pyritään saamaan tilannepäivitystä tänne mahdollisimman pian.


@NikoNo@  kirjoitti:

Valitettavasti ei saatu nyt tälle illalle listausta toimitusten tilanteesta. Tartutaan tähän heti huomenna aamusta ja pyritään saamaan tilannepäivitystä tänne mahdollisimman pian.


https://yhteiso.elisa.fi/apple-24/iphone-12-ja-iphone-12-pro-mallien-virallinen-tiedotus-ja-odotusketju-517915?postid=640086#post640086

tuolta mallia avoimuuteen.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Ptterz@  kirjoitti:

Koska saadaan tilannepäivitystä?


"Tulemme päivittämään tätä aloituspostausta saatavuuksista sitä mukaa, kun toimitukset ja tilaukset etenevät."




Nyt tuonne aloituspostaukseen on päivitetty tieto tilausten etenemisestä. Sieltä näkee mallin ja päivämäärän, mikä on vanhin toimittamaton tilaus.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Daraku@  kirjoitti:

Ymmärtäähän sen, että saatavuus on heikkoa mut miks tiedotuksen pitää olla näin heikkoa tänä vuona? Miks ei voi tiedottaa mikä kaikkien mallien nykyinen jonotustilanne on (minä päivänä tilattu viimeisin postitettu puhelin mallista). Miks ei myöskään tiedoteta tarkemmin milloin on odotettavissa seuraava erä applelta ja mitä se sisältää? Tai edes mitä viimeisin erä applelta tulleita puhelimia sisälsi?




Nyt ollaan päivitetty tuota aloituspostausta, josta pääset näkemään mallin ja päivämäärän sen osalta, mikä on vanhin toimittamaton tilaus. Pahoittelut, että tiedotus näiden osalta on nyt hieman kestänyt, mutta päivitellään tota aloituspostausta aina silloin, kun tietoa on saatavilla.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@mekuismi@  kirjoitti:

Hei, ymmärränkö tuota aloitusta oikein että uusistakin puhelineristä saattaa jotain puhelimia tulla liikkeisiin myyntiin?


 


en itse ehtinyt kiireiltä lähteä ennakkotilausta säätämään joten tämä vaihtoehto sikäli kiinnostaisi.


 


onko myymälöissä mahdollisesti jotain jonotuslistoja tms. vai pitääkö vaan aika ajoin poiketa paikan päälle ja kysellä?




Käytämme vain yhtä tilaus- ja toimitusjonoa tarkoittaen sitä, että riippumatta siitä, missä tilaus on tehty (Telia Kauppa, asiakaspalvelu, verkkokauppa) tai missä päin Suomea tahansa tilaus on tehty, se on aina yhdessä ja samassa jonossa muiden tilausten kanssa. Tätä yhtä jonoa puretaan sitä mukaa, kun eri laitemalleja (muistikokoa ja väriä) saapuu meille varastoon. Telia Kaupoissa ei siis ole omia myymäläkohtaisia kiinnostus- tai jonotuslistoja.


@HannaMarikaL@  kirjoitti:

@Ptterz@  kirjoitti:

Koska saadaan tilannepäivitystä?

"Tulemme päivittämään tätä aloituspostausta saatavuuksista sitä mukaa, kun toimitukset ja tilaukset etenevät."


Nyt tuonne aloituspostaukseen on päivitetty tieto tilausten etenemisestä. Sieltä näkee mallin ja päivämäärän, mikä on vanhin toimittamaton tilaus.


Eihän tuosta käytännössä ole mitään hyötyä tiedonjanoisille puhelimen odottajille. Kaikki tietävät jo, että ennakkotilauspäivänä tilattuja puhelimia ei ole tullut. Kellonaika koska tilaus on tehty, kertoisi tilanteen, pelkällä päivämäärällä ei tee yhtään mitään. 

Osaako Telia kertoa missä vaiheessa seuraava toimitus saapuu? 


@HannaMarikaL@  kirjoitti:

@mekuismi@  kirjoitti:

Hei, ymmärränkö tuota aloitusta oikein että uusistakin puhelineristä saattaa jotain puhelimia tulla liikkeisiin myyntiin?

 

en itse ehtinyt kiireiltä lähteä ennakkotilausta säätämään joten tämä vaihtoehto sikäli kiinnostaisi.

 

onko myymälöissä mahdollisesti jotain jonotuslistoja tms. vai pitääkö vaan aika ajoin poiketa paikan päälle ja kysellä?


Käytämme vain yhtä tilaus- ja toimitusjonoa tarkoittaen sitä, että riippumatta siitä, missä tilaus on tehty (Telia Kauppa, asiakaspalvelu, verkkokauppa) tai missä päin Suomea tahansa tilaus on tehty, se on aina yhdessä ja samassa jonossa muiden tilausten kanssa. Tätä yhtä jonoa puretaan sitä mukaa, kun eri laitemalleja (muistikokoa ja väriä) saapuu meille varastoon. Telia Kaupoissa ei siis ole omia myymäläkohtaisia kiinnostus- tai jonotuslistoja.


Eli tätä tulkiten myymälöihin ei tule enää yhtään laitetta vapaaseen myyntiin nopeimmille ennen kuin kaikki ennakkotilaajat ko.laitteen ovat saaneet?

Aika paljon on näköjään vielä toimittamattomia luureja ensimmäiseltä päivältä. Oli joko tullut tosi vähän Pro luureja Telialle tai tilaajia enemmän kuin laki sallii.


Toivottavasti seuraava(t) erä(t) olisi vähä laajempia, ettei jokunen muutama ihminen saa luureja kerran viikossa. Muutenhan tässä odotellaan puhelimia vielä ensivuonnakin.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Jan1M@  kirjoitti:

Osaako Telia kertoa missä vaiheessa seuraava toimitus saapuu? 




Yleensä to-pe välillä meille tulee lisää laitteita, eli sitten ne pakataan ja toimitetaan.


Hanna@HannaMarikaL@  kirjoitti:

@Jan1M@  kirjoitti:

Osaako Telia kertoa missä vaiheessa seuraava toimitus saapuu? 


Yleensä to-pe välillä meille tulee lisää laitteita, eli sitten ne pakataan ja toimitetaan.


Kiitos @HannaMarikaL vastauksestasi! Toivotaan että loppuviikosta siis erä tulisi ja tänne asti yksi IPhone liikenisi 🙂> 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Tseij@  kirjoitti:


@HannaMarikaL@  kirjoitti:


@mekuismi@  kirjoitti:

Hei, ymmärränkö tuota aloitusta oikein että uusistakin puhelineristä saattaa jotain puhelimia tulla liikkeisiin myyntiin?


 


en itse ehtinyt kiireiltä lähteä ennakkotilausta säätämään joten tämä vaihtoehto sikäli kiinnostaisi.


 


onko myymälöissä mahdollisesti jotain jonotuslistoja tms. vai pitääkö vaan aika ajoin poiketa paikan päälle ja kysellä?




Käytämme vain yhtä tilaus- ja toimitusjonoa tarkoittaen sitä, että riippumatta siitä, missä tilaus on tehty (Telia Kauppa, asiakaspalvelu, verkkokauppa) tai missä päin Suomea tahansa tilaus on tehty, se on aina yhdessä ja samassa jonossa muiden tilausten kanssa. Tätä yhtä jonoa puretaan sitä mukaa, kun eri laitemalleja (muistikokoa ja väriä) saapuu meille varastoon. Telia Kaupoissa ei siis ole omia myymäläkohtaisia kiinnostus- tai jonotuslistoja.




Eli tätä tulkiten myymälöihin ei tule enää yhtään laitetta vapaaseen myyntiin nopeimmille ennen kuin kaikki ennakkotilaajat ko.laitteen ovat saaneet?




Juuri näin, eli myymälöihin meni pieni määrä laitteita myynninaloituspäivänä, mutta nyt käytössä on yksi ja sama tilausjono.

Vastaa