Dimoco Europe Gmbh


Minulla on uusimmassa liikkuvan laajakaistan laskussa kyseisen yrityksen nimellä palvelutilaus/sisältöpalvelu 15 euroa.  Liittymä on mokkulassa.  Sillä pystyy toki lähettämään tekstiviestin, mutta olen varma että minä en ole sitä ainakaan lähettänyt (asun yksin).  Onko muilla kokemuksia samanlaisesta tapauksesta.  Lähetin yritykseen viestiä, katsotaan vastaavatko.


 


 


 


Edit: Muokattu otsikkoa//MiaSL


 


---


 


Edit: TeroRe 20.11.2015 Alla Soneran tiedote


 


Otsikko: Dimoco Europe GmbH ja Mobiilimaksaminen


 


Hyvä asiakkaamme,


 


Mobiilimaksu on helppo ja turvallinen tapa maksaa tuotteita ja palveluita mobiililaitteilla. Hyväksyt maksutapahtuman kauppiaan nettisivustolla tai sovelluksessa, ja ostokset veloitetaan omalla puhelinlaskullasi. Matkapuhelinoperaattori tunnistaa mobiililaitteesi SIM-kortin perusteella, jolloin itse maksutapahtuman toteuttaminen ei edellytä erillistä rekisteröitymistä tai kirjautumista. Lue lisää Mobiilimaksamisesta osoitteesta http://mobiilimaksuinfo.fi/


 


Yhden palvelun toteuttajan kohdalla on ilmennyt epäselviä ja ohjeistuksen vastaisia maksun hyväksyntäsivuja kolmella aikuisviihdesivustolla. Kaikki sivustot korjattiin Dimocon toimesta 2.11. mennessä. Jos laskullasi on palveluveloituksia Dimoco Europe GmbH nimiseltä yritykseltä ennen 2.11.2015, Sonera hyvittää ne automaattisesti eikä asiakkaan tarvitse olla yhteydessä Sonera asiakaspalveluun.


 


Kyseiset palvelut pystyy halutessaan estämään aktivoimalla aikuisviihteen estävän palveluviestieston Omilla Sivuilla.


 


---


 


Edit: TeroRe 2.12.2015 Alla tuotevastaavan tuore tilannetieto


 



@KaisaKos kirjoitti:

Olemme viime aikoina käyneet asioiden kulun juurta jaksan läpi Dimocon edustajien kanssa.


Ensinnäkin, molemmat olivat samaa mieltä, että etenkin hyvitysten käsittely on viime aikoina ollut epäselvää ja olemme parantamassa tätä. Nyt osa hyvityksistä on mennyt Dimocon kautta tilisiirtoina ja osa meiltä suoraan hyvityksenä liittymälaskulle.


Selkeytämme käytäntöä tämän osalta ja Dimoco luopuu Soneran osalta suorista tilityksistä ja jatkossa hyvitykset hoidetaan keskitetysti suoraan liittymälaskulle.


 


Jatkossakin Dimocon toive on, että asiakkaat pyrkisivät selvittämään mahdolliset palveluiden käyttöön liittyneet epäselvyydet suoraan heidän asiakaspalvelun kanssa joko sähköpostitse tai puhelinpalvelun kautta. Dimocon asiakaspalvelulla on aina tilatusta palvelusta tarkimmat tiedot heti saatavilla sekä suorat yhteydet lopullisen palvelun tarjoajiin mahdollisia jatkoselvityksiä varten. Tämä koskee niin Mobiilimaksua kuin SMS maksamistakin käyttäviä palveluita. Jos asiaa ei jostain syystä saada palveluntarjoajan asiakaspalvelun kanssa selvitettyä, tai asiakas muusta syystä haluaa Soneran selvittävän asiaa, voi selvityspyynnön lähettää myös meille sähköisesti omien sivujen tai palvelupyyntölomakkeen kautta. Selvityspyynnöstä tulisi käydä selväksi mitä liittymää yhteydenotto koskee, mahdollisimman tarkasti mitä selvityspyyntö koskee ja onko aiheesta jo oltu yhteydessä palveluntarjoajaan sekä heidän mahdollinen vastaus tapaukseen liittyen.


 


Olemme käyneet Dimocon kanssa myös läpi palveluiden käyttöönottoon ja valvontaan liittyviä prosesseja. Dimoco on vastuussa siitä, että heidän kauttaan toimivat palvelut toimivat kunkin maan sääntöjen mukaan. He tarkkailevat palveluita teknisen valvonnan lisäksi jokaisessa maassa myös säännöllisillä pistokokeilla. Jos palveluissa havaitaan puutteita, niihin puututaan ja tarvittaessa palvelu suljetaan kokonaan. Juuri tästä on kyse päätöksessä hyvittää kaikki ennen 2.11. tehdyt ostot. Sekä Sonera että Dimoco ovat erittäin pahoillaan, että tässä nyt käsillä olevassa tapauksessa tuotantoon pääsi palveluita, joiden maksusivut eivät täyttäneet vaatimuksia. Olemme ottaneet opiksi ja teemme kaikkemme, ettei näin pääse tapahtumaan uudestaan. Tulemme myös tekemään parannuksia Mobiilimaksun palveluntarjoajien ohjeisiin yhteistyössä Teleforumin ja muiden Mobiilimaksua tukevien operaattorien kanssa.




 


Tilannepäivitys 11.12.2015


 



@TeroRe kirjoitti:

Tilannepäivitys Dimoco- ja Mobiilimaksu –tapaukseen:


 


Soneran on toiminut Dimocon asiakkaiden palvelujen laskuttajana elokuusta asti. Syyskuussa havaitsimme eräiden palvelujen maksuprosesseissa puutteita. Edellytimme, että maksuprosessit korjataan pelisääntöjen mukaisiksi, ja viimeinenkin Dimocon palvelu korjattiin asianmukaiseksi 2.11.. Päätimme kuitenkin sulkea Dimocon laskutusmahdollisuuden, koska epäselvyydet maksujen ympärillä jatkuivat. Koska maksuprosessit eivät olleet olleet pelisääntöjen mukaisia, Sonera päätti hyvittää automaattisesti maksut jotka olivat syntyneet ennen 2.11.2015.


 


Suljimme Mobiilimaksu –ominaisuuden Dimocolta 18.11. ja aikuisviihdepalveluista laajemminkin joulukuun alussa. Tämän jälkeen mobiilimaksua on voinut käyttää vain Windows Storessa ja eräissä matkalippupalveluissa.


 


Jos havaitset laskussasi vielä epäselvyyksiä tähän asiaan liittyen, ota yhteyttä



  • Soneran asiakaspalveluun, yhteystiedot tai

  • Dimocon asiakaspalveluun, yhteystiedot: 010 309 3581 (ark 9-17) tai sähköpostitse info-fi@mobileinfo.cc


Jos olet jo ollut yhteydessä Soneraan tai Dimocoon, eikä asiasi ole selvinnyt, pyydämme että olet yhteydessä Soneraan vielä uudelleen. Tutkimme jokaisen asiakkaan laskutuksen epäselvyydet kunnes asia on selvä.


 


Palaamme näillä palstoilla asiaan, jos tilanteesta tulee uutta tietoa.




 


441 kommenttia

Siis DNAlla 😉

Ai ne ei tehneet sille mitään . 

Enole vielä sielä asiakkaana , numeronsiirto sinne menossa mutta ei luottoa heihinkään ole minulta. 

Niitten sivustolla joku aspa kuitenkin viestitteli aiheesta sävyyn että peruuvat laskutukset . 

 

Operaattorit keksineet tavan rahastaa asiakkailtaan . Onneksi en ole silla roikkuvainen että pitäs kaikkien sontima niellä . Näille osakeyhtiöille on asiakkaan kokema vääryys tuntematon käsite . Aspat nielee pa s  kat , rahat jaamme , ja ainahan voi henkilöstöä vähentää jos alakaavat veetuilemaan . 

 

Pankkimailma teki sen jo , siellä asiakas tuo vaan hiekkaa jaloissaan pankkisaleihin . 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Mielenkiinnolla seurannut asiaa ulkopuolisena mutta kiinostunut asiasta koska voi käydä myös muille. Mitä olen käsittänyt asiasta on.

 

Tuotu markkinoille tuote mistä ihmiset eivät ole tietoisia( itseni mukaan lukien) ja olisi ollut tarkoitus tehdä iso lanseeraus mutta myöhästyttiin koska ollaan tetailtu sitä ilman, että ihmiset tietää ja nyt löytyi ongelmia. Sanotaan että kyllä siitä on tiedotettu mutta itse en ole kuullut koko asiasta ennen tätä ketjua ei ole operaattori mitään ilmoittanut ja on kuulemma www sivu mutta miten tämän löytää kun ei tiedoteta.

 

Kun ongelma on tullut esille ekana tyypilliseen tapaqan asiakas on aina väärässä ja ei ole meidän ongelma ja asiakaspalvelu vähettelee( on varmaan hyviäkin asiakspalvelijoita mutta muutama huono riittää pilaamaan mainetta.

 

Tuotetta mainostetaan kätevänä maksaa vaikka tulevaisuudessa bussiliput ja muita tuotteita helposti mutta samalla kehotetaan laittamaan palveluestot päälle jotta ei tapahdu väärikäsityksiä, mutta samalla tämä estää palveluiden helpon maksun kuten bussiliput hieno systeemi.

 

Tuodaan esille että on standarti malli mliten palvelu toimii ja yhtenäiset osta painikkeet, mutta hetkinen ei olekaan näin vaan vastataan että standarteista vasta neuvotellaan vaikka tuote on jo käytössä mutta hetkinen standarti on mutta eivaan ehkä käytetä samaa, menee itsekin sekaisin.

 

Kunb asiata alkaa nousta isompi juttu juttu lähedetään puolustus kannalle lehdistön kautta. ekana jtun esiin tuonti omasta näkökulmasta niin homma kotiin ja asiakkaita vähätellään. sonera business manager kaisa koo laittaa vastuun vaan asikaille mitä on tehnyt tähän asti kaikki asiakaspalvelijat, mutta hän tekee sen julkisesti. On hänen puolestaan vastatattu ettei näin tarkoittnut ja kuulostaa väärältä. Jos asia kuulostaa asiakkaale näin niin hän on sen väärin muotoillut. Osaavana ja ammattitaitoisena henkilönä kun antaa vastauksia pitäisi pystyä lukemaan antamansa vastaus voidaanko se käsittää toisella lailla, voiko syntyä väärinymmärrys kuten tässä tapauksessa. Itse kun luin jutun otin sen asiakkaiden vähättelynä ja tietenkin asikkaiden oma vika. Niin paljon harmitti muiden puolesta että piti jopa itse kirjoittaa jutun tekijälle sähköpostia ja todeta kuinka yksipuolisen jutun hän teki ja ilmoitti takakaisin että totta.

 

Mitä tulee itse palveluun en voi uskoa miten on palvelu suuniteltu ja päässyt läoi. No tietnkin kun pelkästään operaatorit näin keskenää päättää niin tietenkin helppoa rahaa heille ilman riskiä ja hulta koska vastuu siirretään asikkaille tai palvelun tarjoajille tai välittäjille. Kuinka voi olla maksaminen mahdollista ilman mitään varmennusta pelkkä klik napin painallus ja homma selvä. Miten voi olla nykyään kun on kuitti pakko ja kaikkialla netissä pyritään maksut varmentamaan ja palvelutilauksissa lähetetään sähköpostilla kuitit ja selkeät osto tiedot niin tässä ei tapahdu mitää vain lasku joskus puhelinlaskun mukana ei vahvistus viestiä ei kuittia. Ei kuulosta oikealta.

 

Ja vielä kun palvelu tullee( tai anteeksi onhan se jo tullut mutta lanseeraus meni pieleen kun kaikessa hiljaisuudessa asiakkaat ovat saanet olla testaajia teitämättään) niin palvelu on automaattinen pitäisi osata itse tietää mitä perua tai jos peruu palvelun joutuu perumaan myös muita palvelumuotoja. Näihin ja moneen muuhun asiaan saisi tulla muutosta enne kuin palvelu tulisi markkinoille ( taas anteeksia onhan se siellä kaikkine ongelmineen) jotta siitä saisi oikesti toimivan ja enne kaikkia turvallisen.

 

Varmaan on vielä muita asioita mitä olen ketjusta oppinut mutta unohtanut( myöskin suomi 24 ketju, dna ketju ja elisa ketju) kyllä tööltö oppii paljon ja toivotaan, että operaattorit oppisivat myös. Katsotaan saadaanko muutosta palveluun ja toivotaan palautuksia kaikille, pitää jatkaa ketjun kehitystä mihin päättyy tarina ja mitä muuta tulee eteen ja muistaako muut paremmin mitä opetuksia voisi löytyä.

 

 

Kiitos PEEKOTU ! 

Valoitit asiaa tuoltakin puolelta . 

Tässä on myös se ulottuvuus missä valtiovalta velvoittaa operaatoreita toimimaan niin että mobiiliyhteydet on kaikkien saatavilla kohtuullisin ehdoin . Esim,,, minä tavallisena netin käyttäjänä en tullut tietämään tästä rahastusmuodosta , eikä vierailluilla sivustoilla ollut yhden yhtäkään hyväksyntää vaativaa täppää vastassa. 

 

Kuluttajille suunnattu tiedotus on ollut ala-arvoista , kusetuksen makua ilmassa siis . 

Oma asiani etenee kuluttaja-asiamiehellä ja soneran kanssa värkkyy loppuu aikanaan . 

Mutta . Sisäministeriö voisi laittaa televisioruutuun valtakunnallisen vaaratiedotuksen vilkkumaan . 

Se vois rullata vaikka näin .   ,. Mobiilioperaattorit ovat liittyneet kansaiväliseen rahastusorganisaatioon ,,,,

liittymän omistavia kansalaisia kehoitetaan heti sammuttamaan kännykkänsä ja menemään ensitilassa mobiilioperaattorinsa myymälään selvittämään mitä on alunperin sopinut operaattorinsa kanssa . Kansalaisia kehoitetaan olemaan vääjäämättömiä sillä operaattorien aspat on koulutettu olemaan myöntämättä yhtään mitään missään tapauksessa . 

 

Ei oikeen irtoa nyt mutta 

 

Voi Hyvää Päivää Sonera 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6

Jos asia kuuluu viestintäsalaisuuden piiriin, niin miksiköhän operaattorit jakaa yksityishenkilöiden IP-osoitteita näille yhdistys.ry:ille kotikoneille tunkemista varten. Eikös yhdistykset ole juridisesti yksityishenkilöitä.

 

Monellako on käytössä Korean ylpeys.Ainakin minun tyttären puhelin on.Ja väittää ettei olis ollu netissä.Voisko joku ohjelma tehdä laskua.

Olisi tosiaan hyvä saada myös Soneran kanta asiaan: Dimoco on luvannut maksaa laskussa näkyvät veloituksensa miehelleni takaisin, mutta niitä ei näy. Pankitiedot on kysytty, mutta viesti vaikutti kopioidulta "kone"viestiltä.

 

Onko Soneran lasku edelleen JÄISSÄ, kuten asiakaspalvelijat ovat vakuuttaneet? 

 

Laskun eräpäivä on 7.12.15, meillä on luottotiedot kunnossa, emmekä halua menettää niitä tämän sotkun takia.

 

En ole koskaan riitauttanut laskua. Auttaako siis kuluttajaviranomaisen sotkeminen asiaan tässä mielessä myös?

Dimocon osalta vielä: Tutkinnassa ei ole tullut esiin huijausta tai muuta vilunkia. Kaikki tutkitut tapaukset on pystytty todentamaan, ja niiden osalta asia on ollut kunnossa muilta osin, PAITSI maksunapin osalta. On ilmennyt epäselviä ja ohjeistuksen vastaisia maksun hyväksyntäsivuja. Nämä sivustot on korjattu Dimocon toimesta 2.11. mennessä.


Jos laskulta löytyy Dimoco Europen veloituksia ajalta ennen 2.11., Sonera hyvittää veloitukset automaattisesti, johtuen juurikin tästä ohjeistuksen vastaisesta maksun hyväksyntäsivusta. Tapahtumista ajalta ennen 2.11. ei siis tarvitse erikseen olla yhteydessä, ne tosiaan hyvitetään automaattisesti.


 


 

2.11 mennessä tehdyt veloitukset hyvitetään automaattisesti.


 


Jos asiakaspalvelun kanssa olet sopinut että lasku jäädytetään, ainoa tapa tarkistaa tuo asia, on olla yhteydesä meidän asiakaspalveluun, tuon voit tehdä vaikkapa Omilta Sivuilta Palvelupyynnöllä.


 


 


@Karporaattori kirjoitti:

Nytkö Te vasta otatte Se syyniin . 

DNA:lla on jo kaks kuukautta sitten tehty asialle jotain . 

 

Kuinkahan isosta megaluokan huijjauksesta on kysymys . 

Eikö soneralla ole jotain yli miljoona asiakasta , vaikka kymppi kuussa tekee kymmenen milliä maassa , se on 120 milliä vuoresa ..

 

Voi hyvää päivää Sonera 


Meidän ja DNA:n palvelut eivät välttämättä ole samoja eikä myöskään ongelmien syyt. DNA:n toimet voivat liittyä palveluntarjoajan toimien lisäksi myös esim. teknisiin vikoihin laskutusjärjestelmissä tms.

Kuten sanoin, otammme NTH:n uudelleen syyniin, sitä on siis tutkittu muutaman reklamaation myötä, mutta näissä tapauksissa mitään viittauksia huijauksesta ei löytynyt.


@ametistitar kirjoitti:

Meille siis tuli TOISEEN KERTAAN reklamoinnin jälkeen meili, jossa kysyttiin pankkiyhteystietoja. Kiintoisaa olisi tietää, onko jollekulle tilinueron lähettäneelle oikeasti maksettu rahaa vai onko tili Romaniassa tyhjennetty?

 

Ironiaa, mutta voisi myös pitää paikkansa.

 

Ja jos rahoja ei koskaan tulekaan, niin meneekö Soneran "jäädyttämä" puhelinlaskumme (useat asiakaspalvelijat vakuuttivat että laskut on jäädytetty) tässä odotellessa maksamattomana ulosottoon?


Tulemme pyytämään tiedot tapauksista jotka he ovat hyvittäneet. Jos luvattuja rahoja tilille ei kuulu, niin toki puutumme tähän.

Nytkin pitäisi olla töissä. Mies ei ehdi hoitaa tätä asiaa, koska käy myös töissä :womansad:

 

Eli: Meidän tapauksessamme aiheettomat veloitukset ovat tapahtuneet 7. ja 8.11. Se, että täällä toistellaan jatkuvasti tuota "ennen 2.11. tapahtuneet" ei auta mitään. Ja sekin taitaa olla kopioviesti. Kaikki voivat googlettamalla huomata, että 2.11.15 jälkeen vastaavia tapauksia on tullut valtavat määrät.

 

Dimoco on luvannut maksaa rahat takaisin. Ei ole maksanut. Omien sivujen kautta voin hoitaa mieheni asiaa hänen tunnuksillaan, mutta siellä on ilmeisesti vain chat. Jos aion edelleen tehdä työtäni, en voi olla pitkiä aikoja chatissa.

 

Soittaminen Soneralle ei hyödytä mitään eikä siihen ole meillä aikaa, koska on täydellistä lottoamista, kuka sattuu Soneralla vastaamaan. Jokaisella virkailijalla on aiheesta eri tiedot ja eri mielipide. Olemme siis kokeilleet kutta eri virkailijaa pelkästään puhelimitse.

 

Eli luonnollisesti toivomuksemme on, että Dimoco ja Sonera hoitaisivat nämä asiat KESKENÄÄN!

Amestitar kirjoittaa asiaa !!! Nyt tässä on luuppi päällä. Sonera kehottaa hoitamaa asiaa Dimocon kanssa. Dimoco ei vastaa (lienee saanut sadoittain/tuhansittain yhteydenottoja viime viikkoina) ja näin rinki pyörii.... Itse tein eilen valituksen kuluttajaviranomaisille sekä reklamaation Soneralle, koska Aspasta tullut vastaus oli täysin ympäripyöreä, operaattorilla ei ole mitään vastuuta, vaikka  http://www.mobiilimaksuinfo.fi/ antaakin muuta ymmärtää. Tällaisten jälkeen tulee mobiilimaksamisen käyttöönoton laajenemisella olemaan kivinen tie edessään, operaattorit sahaavat nyt omaa oksaansa vyöryttämällä vastuut kuluttajille.....

Itse olen yrittänyt selvitellä selvitellä laskua, mikä koskee nth ag:tä. Sekä sonera että laskun alkuperä ei ota mitään vastuuta laskutuksesta vaan vetoaa mobiililaskuun. Asiakaspalvelu nth ag:ssä tosin myönsi ongelmat heidän kohdallaan, mutta muuta ei sieltä ole kuulunut. SONERAN mukaan kaikki mennyt niinkuin on pitänytkin. Tässä voi sitten miettä asiakkaana, mikä tahohan tässä rikollisin lieneekään.

Kyllä te selittää osaatte , asiakaspalvelu on sen sijaan ala-arvoista. 

 

käyttäisitte selittelyjen sijaan aikaanne huijareiden estoon niin loppuis tämä vänkääminen . 

Ensin luotte järjestelmän joka on täynnä porsaanreikiä rikollisten toimia , sitten loputon selittelyhuijjatuille , sitä kutsutte asiakaspalveluksi . Onneksi te ette ole ainoa operaattori missään . 

 

Kehtaatte vielä seuraavaa päästä suustanne ,,ei oo samoja muka ongelmat ,,, seli seli , ongelma on täsmälleen sama, asiakkaalta yritetään huijjata rahaa .. 

 

Kunniamerkki +14

Muistakaahan kaikki sitten vedota niissä reklamaatioissa myös Soneran täydelliseen tiedottamisen puutteeseen. Pääosin asiakkaat, joilta näitä veloituksia nyt on tehty, eivät edes ole olleet tietoisia, että tällainen veloitus on mahdollista tehdä liittymälle.


 


Mikäli operaattori kytkee tällaisen maksutavan puhelinliittymään oletuksen käyttöön, tulisi siitä kohtuuden nimissä tiedottaa asiakkaita, ja kertoa kuinka ko. maksutavan voi liittymästään poistaa ettei vahinkoveloituksia tule. Miten asiakkaan voidaan olettaa tietävän miten tällaisia veloituksia laskulle tehdään, saatika osaavan suojautua pahantahtoisia huijaussivustoja vastaan mikäli he eivät tiedä edes koko maksutavan olevan olemassa?


 


Vanhat asiakkaat eivät myökään koskaan ole saaneet palvelun ehtoja luettavakseen (onko niitä edes olemassa?) eivätkä ole siten myöskään koskaan suostuneet tällaista palvelua liittymälleen ottamaan.


 


Jos joku haastaa Soneran asiasta käräjille, voin tulla henkilökohtaisesti paikalle todistamaan, etten ainakaan minä ole saanut yhtä ainoaa operaattorin lähettämää tiedotetta, tai minkään muotoista muutakaan tietoa Soneran suunnalta tämän maksutavan käyttöönotosta ja olemassa olosta ennen kuin asiaa on alettu puimaan täällä Klaanissa.


 


 


**


Henk. koht. mielipide:


 


Mun mielestä Soneran, ja kaikkien muidenkin operaattoreiden, pitäisi ottaa lusikka kauniiseen käteen, lopettaa tappeleminen asiakkaita vastaan ja hyvittää sukkana jok' ikinen reklamoitu epäselvä veloitus mitä on tapahtunut. Se voisi loppuviimeiseksi tulla halvemmaksi kuin tämän vänkäämisen aiheuttama v*ttuuntuneiden asiakkaiden siirtyminen toisille operaattoreille.


 


Ainakin se olisi PR:n suhteen paljon fiksumpaa kuin vääntää asiakkaiden kanssa laskuista joita he eivät tietoisesti ole tehneet käyttäen palvelua jota he eivät koskaan ole liittymälleen halunneet.


 


Ihan vaan mun kaks senttiä


 


**

Asiaa ei kannata hoitaa kenenkään kanssa , operaattorin vaihdolla ja kaikki mahdolliset sulut päälle sekä numero salaiseksi on ainoa vaihtoehto välttyä operaattoreiden ylimääräisiltä veloituksilta. Kyllä näitten logiikalla pelkkä sim-kortti oikeuttaa jonkin romanialaisen prostituoitujen palveluja tarjoavan yhtiön laskun mobiilisti . Mitään et voi kun kerran dimocon on luotettava ja nth ag se vasta luotettava onkin . kun niitten jutuissa kaikki muu on ihan oikein paitsi mitä nyt joku pikku seikka jossa mainitaan sivuston maksavan vaikka et sivuilla omasta halustas käykkään . 

 

Asiakashan Se ei ole luotettava , vaan kyllä meidän pitää saada syynätä perkule vie kaikki mahdollinen kaikilta reklamoijilta vaikka hämäräfirma onkin jo aiemmissa selvityksissä osoittautunut epäluotettavaksi,, sillä saammehan me tästä tuloja itsellemme eikä suinkaan kaikki huijjatut huomaa ylimääräisiä velotuksia.

 

 

 


@seposs kirjoitti:
Itse olen yrittänyt selvitellä selvitellä laskua, mikä koskee nth ag:tä. Sekä sonera että laskun alkuperä ei ota mitään vastuuta laskutuksesta vaan vetoaa mobiililaskuun. Asiakaspalvelu nth ag:ssä tosin myönsi ongelmat heidän kohdallaan, mutta muuta ei sieltä ole kuulunut. SONERAN mukaan kaikki mennyt niinkuin on pitänytkin. Tässä voi sitten miettä asiakkaana, mikä tahohan tässä rikollisin lieneekään.

Kuulostaa tosiaan eriskummalliselta. Jos palvelussa on NTH:n mukaan ollut jotain häiriöitä, niin heidän tulisi hyvittää palvelu ja esim. maksaa rahat takaisin pankkitilille.


@MiaSL kirjoitti:

Dimocon osalta vielä: Tutkinnassa ei ole tullut esiin huijausta tai muuta vilunkia.

 


OK. Eli on täysin uskottavaa, että neljässä minuutissa Dimoco saa yhteyden palveluntarjoaja Denyrkoon, sopivat heidän kanssaan hyvityksestä(erikoista että hyvittävät jos kaikki on mennyt oikein?) ja ilmoittavat tästä minulle, kysyen samalla tilinumeroa hyvitystä varten? Minusta tuossa on aika paljon tehty 4 minuutin sisään...

 

Tästä reklamaation käsittelystä ja luvatusta hyvityksestä ei jää mitään merkintää mihinkään, vaan sanasta sanaan sama viestittely toistuu parin päivän päästä.Eivätkä koskaan vastanneet kysymykseeni hyvityksen aikataulusta...

 

On tullut ilmi muitakin tapauksia, jotka tuntuvat noudattaneen samaa kaavaa. Asiakkaan reklamaatioon vastataan kertoen mitä ja mistä on tilattu yms. Jos asiakas tämän tapahtuman kiistää, niin sitten kertovat ottaneensa yhteyttä palveluntarjoajaan joka suostuu hyvitykseen ja kyselevät tilinumeroa hyvitystä varten.

 

Kuulostaapa todella rehelliseltä meiningiltä tämä reklamaatioiden käsittely. :)

 

Näin amatöörin korvaan kuulostaa siltä, ettei näitä reklamaatioita oikeasti käsitellä vaan laitetaan vakiomuotoisia vastauksia kaikille jotka asiasta valittavat.  

 

Miten ovat Dimocolta tätä kommentoineet?

 

 

Sonera on Dimocon yhteistyökumppani. Asiakkaat eivät ainakaan tietoisesti ole tehneet sopimuksia Dimocon, saati jonkun romanialaisen firman kanssa.

 

Vastuukysymys siis on aivan selvä.

 

Nyt ei tarvita muuta kuin että Sonera vastuullisena selvittää, aikooko Dimoco maksaa lupaamansa korvaukset vai ei.Se että Dimocolta tulee robottivastauksia ei ole asiakkaan ongelma, mustaa valkoisella lukee että korvataan.

 

Kuluttajaviranomaiselle voidaan tietysti viedä kaikki nämä tapaukset tai vaikka poliisille, mutta onko siinä mitään järkeä?

 

Eli: Sonera hoitaa maksusotkut, ei asiakas.

 

Toki voimme myös tehdä joukkokanteen ja laskuttaa Soneralta oikeusteitse myös asioiden selvittämiseen kuluneet työtunnit. Mutta SIINÄKÄÄN ei ole mitään järkeä. Vai mitä?

Nyt kannattaa muistaa että operaattori on samanlaisessa vastuussa kuin luottokorttiyhtiöt. Operaattori on se joka vastaa tästä ongelmasta, asiakkaan ei kuulu olla yhteydessä mihinkään muuhun tahoon(paitsi tarvittaessai kuluttajaviranomaiseen). Nämä laskutukset ovat syntyneet ilman että kukaan olisi voinut asiasta tietää. Missään ei ole kerrottu Mobiilimaksusta, ja asiakkaan olisi pitänyt pystyä estämään sen käyttö. Koko Mobiilimaksusta ei ole mitään estomahdollisuutta. Tietenkin sellainen tulee, kun viestintävirasto antaa asiasta määräyksen. Sitä ennen asiakkaan ei kovin paljoa tarvitse asiaa ihmetellä, laskuja ei varmasti tarvitse maksaa, koska niitä ei ole voinut estääkään. Koko vastuu tästä asiasta on operaattoreilla.

Juuri näin olen ajatellut tämän asian alusta saakka. Ja ensimmäinen Soneran puhelinvirkailijoista esittikin asian suurin piirtein näin (nauhoitettu puhelu löydettävissä?) ja kertoi myös, että kaikki yhteistyö Dimocon kanssa lopetetaan (vastuullisesti  pankitkin toimivat jos tileiltä häviää rahaa eikä asiakas ole syyllinen).

 

Sen jälkeen Sonera on kuitenkin moneen kertaan kieltänyt vastuunsa ja käskenyt  ottamaan yhteyttä Dimocoon. Törkeimmät virkailijat ovat syyttäneet tilanteesta pelkästään  asiakkaita. Ja kuten tästä ketjusta ilmenee kielletään myös se, että yhteistyö Dimocon kanssa olisi lopetettu.

 

 


@ametistitar kirjoitti:

Olisi tosiaan hyvä saada myös Soneran kanta asiaan: Dimoco on luvannut maksaa laskussa näkyvät veloituksensa miehelleni takaisin, mutta niitä ei näy. Pankitiedot on kysytty, mutta viesti vaikutti kopioidulta "kone"viestiltä.

 


Olimme Dimocoon yhteydessä hyvitysten suhteen. Rahoja palautetaan erissä, ei yksitellen, joten tästä syystä palautukset eivät näy tilillä heti hyvityspäätöksen jälkeen. Ensimmäinen erä hyvityksistä tähän tapaukseen liittyen on juuri lähetetty maksatukseen, joten rahojen pitäisi tulla tileille muutaman päivän sisään. Tämä ensimmäinen erä sisältää hyvitykset reklamaatioihin jotka on tehty ennen 11.11. .

Itse jouduin myös kyseisen huijauksen uhriksi. Aluksi aspa kehoitti ottamaan Dimocoon yhteyttä ja Nyt ollaan siinä tilanteessa että on Dimocosta pyydetty pankki yhteystietoja. En uskaltanut antaa koska kyseessä on selkeä huijaus. Olin uudestaan aspaan yhteydessä ja sain taas uskomattomia vastauksia: Ei kommentoida mitenkään muuten kuin että sivuilla on käyty ja laskutus on paikkaansapitävä jne. Ette ota mitään vastuuta toiminnastanne. Aspa ei kommentoinut Soneran sopimusyhteyttä Dimocoon, eikä ymmärrä asiakkaan tilannetta eikä usko asiakkaan sanaa. Olen pettynyt. En todellakaan anna pankkitietojani kolmannelle osapuolelle koska en tiedä kenen kanssa olen tekemisissä ja mistä on oikeasti kysymys. Nyt on sitten reklamaatio tehty aspan kautta ja "reklamaatioporukka" ottaa jossain vaiheessa yhteyttä ja "kertoo kuulemma samat asiat kuin aspa" eli ei mitään. Ottakaa nyt vastuu! Soneran tulisi sopimuskumppani Dimocon kanssa hoitaa keskenään asia ja purkaa sopimus Dimocon kanssa, eikä pompottaa asiakkaitaan. Nyt mahdollistatte huijarien toiminnan ja toimitte välikätenä huijauksessa. KYSYMYS SONERALLE: suositteletteko sitä että annan pankkitietoni tuntemattomien huijareiden käsiin? antaisitteko itse?

Jos Dimoco on neuvotellut "palveluntarjoajan" kanssa ja se on suostunut hyvitykseen, joka on minulla mustaa valkoisella, Eikö se riitä jo laskun mitätöimiseen asiakkaan osalta kun sitä ei ome vielä maksettu?

T: Soneran entinen asiakas.

Pissedorf kirjoittaa täysin asiaa. Dimocolla ei liene ketään edes Suomen sivuliikkeessään töissä, vaan palvelukeskus sijaitsee Romanissa tai jossain sielläpäin. Joten kuka nyt saa Heinin toteamassa 11.11. erässä palautuksia ??? Itse olen reklamoinut Dimocoa 21.11. enkä ole ainakaan vielä saanut mitään vastausta. Ja jos vastaus tosiaan tulisi ja siinä pyydetään tilinumeroa, niin ihan oikeastiko pörssiyhtiö Sonera Oyj suosittelee tilinumeron antamista "suureen tuntemattomaan" ??? Eikös oikeampi tapa olisi se, että jos Sonera Oyj ja Dimoco Europo GmbH ovat aikaisemmin tänä vuonna sopineet laskutuskuvioista ja Sonera tietää tasan tarkkaa ne asiakkaansa, joita Dimoco on laskuttanut, niin silloin tulisi vyöryttää hyvitykset asiakkailleen ilman, että porukat alkaa antamaan tilinumeroitaan hakkeroitaviksi. Nyt pikaisesti asiasta Soneran tiedote peliin ennen kuin soppa sakenee edelleenkin ja todellinen asiakaspako alkaa !!! Itse odottelen vielä muutaman päivän, jonka jälkeen sanon irti perheemme Sonera -llittymät (eivät määräaikaisia, onneksi)....    

Vastaa