Huijauksia Telian nimissä


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tämä ketju on avattu alunperin Soneran aikaan, jolloin huijauksia alkoi ilmestymään tasaiseen tahtiin verkossa. Tilanne ei ole kuitenkaan rauhoittunut missään vaiheessa, vaan uusia huijauksia ja tietojenkalasteluun viittaavia kyselyitä, jotka on naamioitu Telian nimissä toteutetuksi, ilmestyy tasaiseen tahtiin.

Haasteelliseksi asian tekee se, Telia lähettää myös omia viestejään ja joskus voi olla vaikea tunnistaa, että mitkä ovat Telian omia kyselyitä sekä viestejä. Tämän artikkelin lopusta löydät meidän tällä hetkellä lähettämiämme, aitoja viestejä!

 

Muutamia tällä hetkellä liikkeellä olevia huijauksia, lista päivitetty 10.9.2021:

 

Itsepalvelusivustoille kalastellaan tunnuksia

Huijausviesti, jossa pyydetään tilin vahvistamista

Olet voittanut -ponnahdusikkunahuijaukset

 

Muutama vinkki jolla vältät ansat:

 

1. Jos tietokoneesi tai puhelimesi ruudulle ilmestyy "kysely" johon osallistumalla saat ilmaisen tai 1 euron maksavan uutuuspuhelimen Telialta, niin tämä on huijausta.

2. Jos sinulta pyydetään voittamasi ilmaisen palkinnon vuoksi luottokortin tietoja postimaksuja varten, niin tämä on huijausta ja luottokortiltasi veloitetaan satunnaisia summia.

3. Jos törmäät omituiseen kyselyyn tai arvontaan, niin suosittelen tutustumaan sivun alareunasta löytyviin ehtoihin, mistä näkee tarkemman kuvauksen asiasta.

4. Jos epäilet onko jokin viesti tullut oikeasti Telialta vai onko kyseessä huijaus, niin voit aina tiedustella asiasta tässä ketjussa tai suoraan meidän asiakaspalvelusta.

 

Telialla on liikkeellä muun muassa seuraavia kyselyitä sekä viestejä, nämä ovat ihan aitoja oikeita kyselyitä:

 

 

Tähän ketjuun on koottu ajankohtaiset ja vastaan tulleet huijaukset. Voit myös lisätä tähän ketjuun kuvakaappauksen jos itse bongaat jonkun tietojenkalasteluyrityksen Telian nimissä ja se puuttuu toistaiseksi täältä listalta.


152 kommenttia


@Purnipsi kirjoitti:



Välillä noita pomppaa esille, suurimmassa osassa lukee todella pienellä sivun lopussa, että "kipailu ei ole yrityksen x (x= yritys, jonka nimissä voittoa tai palkintoa luvataan) sponsoroima, ja samalla sitoutuu johonkin kuukausimaksulliseen palveluun.

 

Telian kilpailut löytyvät vain Telian virallisista väylistä, esimerkiksi täältä Yhteisöstä, jossa on juuri käynnissä Sonyn vastamelukuulokkeiden kilpailu.

 

 


Siinä tosiaan luki että tämä on Telian kilpailu, pientä tekstiä ei kerkiä lukea koska oli vain se minuutti aikaa. Kyllä ne osaa...

 

Laitoin sivusta ilmoituksen Viestintävirastolle.

 

terv. puupää

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tällä hetkellä Telian nimissä mainostetaan iPhone X -puhelinta, jonka "Telia-käyttäjä" on voittanut. Se voi näkyä Google-mainoksissasi tai sivuston uudelleenohjauksessa, jos olet vahingossa näppäillyt URL-osoitteen väärin.


 



 


Sivustolle ei tule missään nimessä luovuttaa omia tietoja eikä Telia koskaan kysy pankki- tai luottokorttitietojasi. Telian kilpailut löytyvät vain Telian virallisista väylistä esim. täältä Yhteisöstä, jossa on juuri käynnissä Sonyn vastamelukuulokkeiden arvonta :smileyhappy:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Purnipsi kirjoitti:


@Rrepe kirjoitti:


 


Tämmönen pläjähti äsken suoraan näytölle kun menin eräälle nettisivulle (kyseessä oli huuto.net, jos sillä sattuu olemaan jotain merkitystä).




Jopas on röyhkeä huijausmainos. Mielenkiintoista, miten huuto.net menee tuollaiselle... olisko heidän jokin mainos korkattu?




Tuota sivustoa on jonkin verran päivitetty. Erikoisuutena on, että laskuttajan tiedot vaihtuvat toisinaan eli se voi olla esim. CoffeeCable, Wakefield Finance ja DermaMontly, joiden postiosoite taitaa olla sama:



address_terms


 


 


Ylläpitäjä on englantilaisyritys Jobform, josta on tullut paljon valituksia vuosien varrella hämäräperäisestä toiminnasta. Sähköpostiosoite on support(at)jobform.com ja puhelinnumero +44 2071933703. Puhelinnumero näyttäisi olevan tismalleen samanlainen kuin huijauspuhelut, jotka valloittivat Suomen viime kuukausien aikana eri +44-alkuisista puhelinnumeroista :smileyhappy:


 


 


Otin muutamia poimintoja ko. sivustolta:


 



  • Telia-verkko ei ole kampanjan järjestäjä eikä se toimi yhteistyössä kampanjan järjestäjän kanssa.

  • Osallistumalla iPhonen voittoon hyväksyt tilauksen ehdot sekä kumppanuusohjelmamme ehdot.

  • Tilauksesi jatkuu kokeilujakson päätyttyä, ellet peruuta tilausta ensimmäisten muutaman päivän sisällä. Hinta on 39€ joka 15. päivä, ja se maksetaan etukäteen luottokortilla. Laskut ja laskusaatavat: CoffeeCable varaa oikeuden lähettää laskut sekä digitaalisina että postissa lähetettävinä, jos asiakkaan Premium-jäsenyyttä ei ole kokonaisuudessan maksettu luottokortilla. Laskuja saattaa laatia myös kolmas osapuoli, sillä CoffeeCable varaa oikeuden käyttää ns. laskusaatavametodeja.


 


 





Suosittelen aina tunnistamaan tilausansat ja tässä on tiivistetysti:

 






 


Hide content


Jos näet houkuttelevan mainoksen, käytä aikaa ja tutustu sopimusehtoihin. Usein olennaiset ehdot ovat lopussa.


 


Googlaa tuotemerkki tai sitä tarjoava yritys, saatat löytää muiden kokemuksia samasta tarjouksesta.


 


Jos sinun kerrotaan voittaneen jotain arvonnassa, johon et ole osallistunut, älä tuhlaa aikaa voiton lunastamiseen. Kyse on mitä luultavimmin yhteystietojen kalastelusta, jotta sinulle voidaan lähettää sähköpostitarjouksia.


 


Ilmaisia tuotenäytteitä tai parin euron tossuja tarjoavalle yritykselle ei pidä milloinkaan antaa henkilötunnusta.


 


”Vain tänään, vain sinulle” on voimassa todennäköisesti myös huomenna.


 


Älä ryhdy tuotetestaajaksi, jos et ole lukenut sopimusehtojen viimeisiäkin rivejä.


 


Älä tilaa mitään postilokeron kautta toimivalta yritykseltä.


 


Jos sait viestin sähköpostiisi, tarkista viestin lähettäjä ja lähettäjän sähköpostiosoite. Jos et löydä tietoja, ohita tarjous.

Lähde: https://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/286380-ala-haksahda-tilausansaan



 






 


Liian hyvää ollakseen totta :smileyhappy:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Katrina1959 kirjoitti:


@Purnipsi kirjoitti:





Välillä noita pomppaa esille, suurimmassa osassa lukee todella pienellä sivun lopussa, että "kipailu ei ole yrityksen x (x= yritys, jonka nimissä voittoa tai palkintoa luvataan) sponsoroima, ja samalla sitoutuu johonkin kuukausimaksulliseen palveluun.


 


Telian kilpailut löytyvät vain Telian virallisista väylistä, esimerkiksi täältä Yhteisöstä, jossa on juuri käynnissä Sonyn vastamelukuulokkeiden kilpailu.


 


 




Siinä tosiaan luki että tämä on Telian kilpailu, pientä tekstiä ei kerkiä lukea koska oli vain se minuutti aikaa. Kyllä ne osaa...


 


Laitoin sivusta ilmoituksen Viestintävirastolle.


 


terv. puupää




Laitoin tähän viestiketjuun lisätietoa tuosta hämäräperäisestä kampanjasta @Katrina1959. Suurin osa on ns. tilausansoja, joten se oli ensimmäinen syy kuolettaa kortti jottei tililtä veloiteta esim. tuota 39 euroa joka 15. päivä premium-jäsenyydestä. Tilaaja ei oikeasti tule koskaan saamaan olematonta tavaraa kotiinsa ja sama pätee myös vaikka olisi kilpailu tai arvonta. Nyt vain toivotaan ettet joudu tuohon laskutushässäkkään mukaan :smileyhappy:

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15


 


Tällainen huijaus oli tullut eräälle asiakkaalle. Perinteiseen tyyliin taas tarjolla ilmainen iPhone. Näihin ei kannata langeta ja mennä syöttämään luottokorttitietojaan epämääräisille sivuille!

Huipputarjous :p

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16



Tänään törmäsin sosiaalisen median oudompaan sponsorointiin, joka on puhdasta roskapostia. Tässä siis yksi hyvä esimerkki. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Jälleen on varsin aktiiviesti liikenteessä tutun näköinen huijaus Telian nimissä, mutta hieman erilaisella variaatiolla. Nämä alla näkyvät ilmoitukset eivät siis ole Telian, eikä näistä tule saamaan palkinnoksi yhtään mitään. Jos syötät luottokortin tiedot tällaiseen "kyselyyn", niin luultavasti sinulta tullaan veloittamaan erilaisia summia säännöllisesti, jotka eivät liity millään tavalla Teliaan. 


 


Olkaahan ihmiset varovaisia verkossa ja muistakaa, että jos se erikoinen mainos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei ole totta.


 


Edellisen kaltaisia on meillekin tullut viime viikkoina pari kappaletta.

Osoitteena näkyi tänään: eu.marketwatchipo.icu...

 

Oli Telian logo, viitattiin telian asiakkuuteen, on valittu, palkitaan

pitää vastata kyselyyn.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Joo, noita tulee taas vastaan. Sen olen huomannu, että yhä useammin tuollainen huijaussivu on esim. Googlen hakutuloksissa ihan asiallisen hakusanan seassa. Vaikka jos etsisi: Samsung Galaxy Tab S5e 4G capabilities ,  saattaa seassa olla jokin liian hyvän oloinen linkki, josta tämä "Teliapalkinto" (räätälöidään sen mukaan kenen operaattorin IP-osoiteesta tulet) odottaa noukkijaansa.

Olen saanut Telian nimissä huijausviestin, jossa luvataan Samsung-Galaxy palkinnoksi kyselyyn vastaamisesta. Miten voin jatkossa estää tai torjua kyseisen huijauksen?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @OTPLr ja tervetuloa Telian yhteisöön!


 


Kannattaa käyttää selaimissa mainostenesto-ohjelmaa (AdBlock esim.), tarkista selainlaajennukset että onko joku advertising ohjelma asentunut laitteeseen ja poista laajennus.


Sähköpostiin kannattaa ottaa käyttöön roskapostisuodatin.


Ja ennenkaikkea kirjoittaa oikein nettisivujen osoitteet, ettei joudu hämäräperäisille sivustoille ja katsoa tarkkaan ettei klikkaa mitään epämääräistä.


Siinäpä nuo keinot mitä minä tiedän ?

Mä saan tv-ohjelmatietoni pääasiassa telsu.fi:stä, jota on viime aikoina riivannut feikki Telia-kilpailu. Tämä sivu tunkee telsu.fi:n päälle, ollen paitsi epäilyttävä, myös todella häiritsevä

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tervetuloa Telian yhteisöön @Jim_Falls !


 


Kyllä ne tahtoo nuo mainokset monesti tulla varsinkin puhelimessa häiritsevästi sivuston eteen. Kokeile tyhjentää selaimesta välimuisti, jos vaikka feikkimainos häipyisi.


Itse käytän iltapulu.fi -sivustoa tv-ohjelmien tarkasteluun, tosin siinäkin niitä mainoksia on.

Tämmöisen tänään kohdannut kahdella laitteella, useasti ohjaa tori.fi sivustolta, ohjannut myös raider.io sivustolta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @Tukija13 ja tervetuloa Telian yhteisöön!


 


Täältä pari vinkkiä miten kannattaa toimia noitten kanssa. Eli jos Google Chrome selain käytössä : https://support.google.com/chrome/answer/2765944?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=fi&oco=0


 


Mozilla Firefox käytössä: https://support.mozilla.org/fi/kb/haittaohjelmien-aiheuttamien-firefox-ongelmien-ratkaisu

Ikävää, kun selaimeen pukkaa tällainen ikkuna kesken oman selailun. EIkä voi palata edelliseen sivuun. Tee jotain Telia! Olen maksava asiakas - toistaiseksi.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

@vatanen100@  kirjoitti:

Ikävää, kun selaimeen pukkaa tällainen ikkuna kesken oman selailun. EIkä voi palata edelliseen sivuun. Tee jotain Telia! Olen maksava asiakas - toistaiseksi.




Olemme tehneet tuosta samaisesta huijauksesta ilmoituksen eteenpäin, tehdään kyllä kaikkemme että saisimme nämä siis estettyä! Etenkin meidän nimissä tehdyt huijausyritykset turhauttavat kovasti täällä meitäkin. Monet huijarit naamioituvat tosiaan tuttujen yritysten taakse, jotta näistä saisi luotettavamman kuvan. Muutenhan näillä ei ole mitään tekemistä meidän kanssa, pystymme tosiaan siis vain aina ilmoittamaan eteenpäin, ja toivomaan että mahdollisimman pian tämä estettäisiin.


 


Tässä ketjussa hieman ylempänä on muutamia hyviä vinkkejä joita kannattaa kokeilla jotta tuo ei hyppäisi koko ajan ruudulle! 


edit Merja_J: otsikko muokattu vastaamaan oikeaa ketjua

@Tukija13  kirjoitti: Tämmöisen tänään kohdannut kahdella laitteella, useasti ohjaa tori.fi sivustolta, ohjannut myös raider.io sivustolta.




Tuo on kiusannut minua FarmVilleä pelatessa Facebookissa ???‍♂️??‍♀️??‍♂️??‍♀️?. OTPLR. 

Huijausviestejä tulee edelleenkin. Käytän sekä Adblock että Web of Trust -ohjelmia ja estän evästeet aina, kun näitä tulee.


@kiisseli67@  kirjoitti:

Hei @OTPLr ja tervetuloa Telian yhteisöön!

 

Kannattaa käyttää selaimissa mainostenesto-ohjelmaa (AdBlock esim.), tarkista selainlaajennukset että onko joku advertising ohjelma asentunut laitteeseen ja poista laajennus.

Sähköpostiin kannattaa ottaa käyttöön roskapostisuodatin.

Ja ennenkaikkea kirjoittaa oikein nettisivujen osoitteet, ettei joudu hämäräperäisille sivustoille ja katsoa tarkkaan ettei klikkaa mitään epämääräistä.

Siinäpä nuo keinot mitä minä tiedän ?


 


@OTPLr@  kirjoitti:

Huijausviestejä tulee edelleenkin. Käytän sekä Adblock että Web of Trust -ohjelmia ja estän evästeet aina, kun näitä tulee.



@kiisseli67@  kirjoitti:

Hei @OTPLr ja tervetuloa Telian yhteisöön!


 


Kannattaa käyttää selaimissa mainostenesto-ohjelmaa (AdBlock esim.), tarkista selainlaajennukset että onko joku advertising ohjelma asentunut laitteeseen ja poista laajennus.


Sähköpostiin kannattaa ottaa käyttöön roskapostisuodatin.


Ja ennenkaikkea kirjoittaa oikein nettisivujen osoitteet, ettei joudu hämäräperäisille sivustoille ja katsoa tarkkaan ettei klikkaa mitään epämääräistä.


Siinäpä nuo keinot mitä minä tiedän ?




 




Tarkennatko millä sivulla näitä huijauksia tulee? Voitko laittaa vielä kuvakaappauksen huijausviestistä? Saan sitten välitettyä tiedon eteenpäin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Ei-toivottujen mainosten, ponnahdusikkunoiden ja haittaohjelmien poistaminen


 


Jos jokin seuraavista tapahtuu Chromessa, tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmia tai haittaohjelmia:



  • Ponnahdusikkunamainosten tai uusien välilehtien sulkeminen ei onnistu.

  • Chromen kotisivu tai hakukone vaihtuu jatkuvasti ilman lupaasi.

  • Chromen ei-toivottuja laajennuksia tai työkalurivejä ei voi poistaa pysyvästi.

  • Et voi hallita selaamista ja sinut ohjataan uudelleen tuntemattomille sivuille tai mainoksiin.

  • Näet ilmoituksen viruksesta tai tartunnasta laitteella.


Vältä jatkossa ei-toivotut ohjelmat lataamalla vain luotettuja tiedostoja ja käymällä vain luotetuilla sivustoilla.


 


Lisätiedot: https://support.google.com/chrome/answer/2765944


 


 


Olen pelannut The Chess Lv. 100 ja Facebookin GameRoomin FarmVilleä, kun olen saanut Telian nimissä tulleen huijausviestin. En ole nyt tehnyt kuvakaappausta siitä viestistä, mutta se on sama kuin ennenkin Telia-yhteisössä ollut. 






@IlariJR@  kirjoitti:

Tarkennatko millä sivulla näitä huijauksia tulee? Voitko laittaa vielä kuvakaappauksen huijausviestistä? Saan sitten välitettyä tiedon eteenpäin.



edit Merja_J: lainauksia editoitu

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kerrotko vielä minkä sivuston kautta olet tuota shakkipeliä pelannut? Se näytti olevan useammaltakin sivustolta ilmeisesti saatavilla.




@OTPLr@  kirjoitti:

Olen pelannut The Chess Lv. 100


Vastaa