Dimoco Europe Gmbh


Minulla on uusimmassa liikkuvan laajakaistan laskussa kyseisen yrityksen nimellä palvelutilaus/sisältöpalvelu 15 euroa.  Liittymä on mokkulassa.  Sillä pystyy toki lähettämään tekstiviestin, mutta olen varma että minä en ole sitä ainakaan lähettänyt (asun yksin).  Onko muilla kokemuksia samanlaisesta tapauksesta.  Lähetin yritykseen viestiä, katsotaan vastaavatko.


 


 


 


Edit: Muokattu otsikkoa//MiaSL


 


---


 


Edit: TeroRe 20.11.2015 Alla Soneran tiedote


 


Otsikko: Dimoco Europe GmbH ja Mobiilimaksaminen


 


Hyvä asiakkaamme,


 


Mobiilimaksu on helppo ja turvallinen tapa maksaa tuotteita ja palveluita mobiililaitteilla. Hyväksyt maksutapahtuman kauppiaan nettisivustolla tai sovelluksessa, ja ostokset veloitetaan omalla puhelinlaskullasi. Matkapuhelinoperaattori tunnistaa mobiililaitteesi SIM-kortin perusteella, jolloin itse maksutapahtuman toteuttaminen ei edellytä erillistä rekisteröitymistä tai kirjautumista. Lue lisää Mobiilimaksamisesta osoitteesta http://mobiilimaksuinfo.fi/


 


Yhden palvelun toteuttajan kohdalla on ilmennyt epäselviä ja ohjeistuksen vastaisia maksun hyväksyntäsivuja kolmella aikuisviihdesivustolla. Kaikki sivustot korjattiin Dimocon toimesta 2.11. mennessä. Jos laskullasi on palveluveloituksia Dimoco Europe GmbH nimiseltä yritykseltä ennen 2.11.2015, Sonera hyvittää ne automaattisesti eikä asiakkaan tarvitse olla yhteydessä Sonera asiakaspalveluun.


 


Kyseiset palvelut pystyy halutessaan estämään aktivoimalla aikuisviihteen estävän palveluviestieston Omilla Sivuilla.


 


---


 


Edit: TeroRe 2.12.2015 Alla tuotevastaavan tuore tilannetieto


 



@KaisaKos kirjoitti:

Olemme viime aikoina käyneet asioiden kulun juurta jaksan läpi Dimocon edustajien kanssa.


Ensinnäkin, molemmat olivat samaa mieltä, että etenkin hyvitysten käsittely on viime aikoina ollut epäselvää ja olemme parantamassa tätä. Nyt osa hyvityksistä on mennyt Dimocon kautta tilisiirtoina ja osa meiltä suoraan hyvityksenä liittymälaskulle.


Selkeytämme käytäntöä tämän osalta ja Dimoco luopuu Soneran osalta suorista tilityksistä ja jatkossa hyvitykset hoidetaan keskitetysti suoraan liittymälaskulle.


 


Jatkossakin Dimocon toive on, että asiakkaat pyrkisivät selvittämään mahdolliset palveluiden käyttöön liittyneet epäselvyydet suoraan heidän asiakaspalvelun kanssa joko sähköpostitse tai puhelinpalvelun kautta. Dimocon asiakaspalvelulla on aina tilatusta palvelusta tarkimmat tiedot heti saatavilla sekä suorat yhteydet lopullisen palvelun tarjoajiin mahdollisia jatkoselvityksiä varten. Tämä koskee niin Mobiilimaksua kuin SMS maksamistakin käyttäviä palveluita. Jos asiaa ei jostain syystä saada palveluntarjoajan asiakaspalvelun kanssa selvitettyä, tai asiakas muusta syystä haluaa Soneran selvittävän asiaa, voi selvityspyynnön lähettää myös meille sähköisesti omien sivujen tai palvelupyyntölomakkeen kautta. Selvityspyynnöstä tulisi käydä selväksi mitä liittymää yhteydenotto koskee, mahdollisimman tarkasti mitä selvityspyyntö koskee ja onko aiheesta jo oltu yhteydessä palveluntarjoajaan sekä heidän mahdollinen vastaus tapaukseen liittyen.


 


Olemme käyneet Dimocon kanssa myös läpi palveluiden käyttöönottoon ja valvontaan liittyviä prosesseja. Dimoco on vastuussa siitä, että heidän kauttaan toimivat palvelut toimivat kunkin maan sääntöjen mukaan. He tarkkailevat palveluita teknisen valvonnan lisäksi jokaisessa maassa myös säännöllisillä pistokokeilla. Jos palveluissa havaitaan puutteita, niihin puututaan ja tarvittaessa palvelu suljetaan kokonaan. Juuri tästä on kyse päätöksessä hyvittää kaikki ennen 2.11. tehdyt ostot. Sekä Sonera että Dimoco ovat erittäin pahoillaan, että tässä nyt käsillä olevassa tapauksessa tuotantoon pääsi palveluita, joiden maksusivut eivät täyttäneet vaatimuksia. Olemme ottaneet opiksi ja teemme kaikkemme, ettei näin pääse tapahtumaan uudestaan. Tulemme myös tekemään parannuksia Mobiilimaksun palveluntarjoajien ohjeisiin yhteistyössä Teleforumin ja muiden Mobiilimaksua tukevien operaattorien kanssa.




 


Tilannepäivitys 11.12.2015


 



@TeroRe kirjoitti:

Tilannepäivitys Dimoco- ja Mobiilimaksu –tapaukseen:


 


Soneran on toiminut Dimocon asiakkaiden palvelujen laskuttajana elokuusta asti. Syyskuussa havaitsimme eräiden palvelujen maksuprosesseissa puutteita. Edellytimme, että maksuprosessit korjataan pelisääntöjen mukaisiksi, ja viimeinenkin Dimocon palvelu korjattiin asianmukaiseksi 2.11.. Päätimme kuitenkin sulkea Dimocon laskutusmahdollisuuden, koska epäselvyydet maksujen ympärillä jatkuivat. Koska maksuprosessit eivät olleet olleet pelisääntöjen mukaisia, Sonera päätti hyvittää automaattisesti maksut jotka olivat syntyneet ennen 2.11.2015.


 


Suljimme Mobiilimaksu –ominaisuuden Dimocolta 18.11. ja aikuisviihdepalveluista laajemminkin joulukuun alussa. Tämän jälkeen mobiilimaksua on voinut käyttää vain Windows Storessa ja eräissä matkalippupalveluissa.


 


Jos havaitset laskussasi vielä epäselvyyksiä tähän asiaan liittyen, ota yhteyttä



  • Soneran asiakaspalveluun, yhteystiedot tai

  • Dimocon asiakaspalveluun, yhteystiedot: 010 309 3581 (ark 9-17) tai sähköpostitse info-fi@mobileinfo.cc


Jos olet jo ollut yhteydessä Soneraan tai Dimocoon, eikä asiasi ole selvinnyt, pyydämme että olet yhteydessä Soneraan vielä uudelleen. Tutkimme jokaisen asiakkaan laskutuksen epäselvyydet kunnes asia on selvä.


 


Palaamme näillä palstoilla asiaan, jos tilanteesta tulee uutta tietoa.




 


441 kommenttia



 

Mutta edelleen yritän vääntää rautalangasta: onko ne mobiilimaksupalvelutkin varmasti jaettu samoihin palveluryhmiin?

 

   1) palveluryhmä I: yleishyödylliset palvelut;
   2) palveluryhmä II: asiointipalvelut;
   3) palveluryhmä III: ajanvietepalvelut;
   4) palveluryhmä IV: aikuisviihdepalvelut.


Ostojen tekeminen voidaan estää tekstiviestiestoilla, estoluokaksi tulee valita joko P1 tai P2."

 

Vastaava teksti myös Windows-kaupan ostojen kohdalla:

 

"Ostojen tekeminen Windows-kaupassa voidaan estää tekstiviestiestoilla. Liittymälle tulee tällöin valita joko P1 tai P2 -estoluokka."*

 

Eli tuon mukaan Elisalla P2 (tai P1)-tekstiviestiesto estäisi kaikki mobiilimaksut, mutta P3 (tai P4) ei estäisi mitään? Riippumatta siitä minkä tyyppistä huij.. "palvelua" Dimoco sillä kertaa yrittää välittää...

 

Mutta onko Soneralla asia toisaan toisin?

 

*) toki vahinko-ostojen estäminen Windows-kaupassa kannattaa tehdä laittamalla puhelimen Lompakko-sovellukseen suojakoodi


Ostot Windows-kaupasta: Soneralla ei ole toisin. Windows-kauppa on luokiteltu asiointipalveluksi, jolloin estot P1 tai P2 estävät ostot Windows-kaupasta.

EDIT Tero: lisäsin lainaukset


 


 


Pahoitteluni, etten ole ehtinyt vastata aikaisemmin täällä oleviin avoimiin kysymyksiin.


 


 




Dimocon omien asiakkaidensa palveluiden laadun tarkkailusta pistokokeilla. Miten Sonera ja Dimoco voivat varmistua, että sivusto ei ollut jotain muuta silloin, kun Soneran asiakas kävi siellä?




 


Emme pysty tätä aukottomasti todistamaan, mutta kiinni jääminen johtaisi ko. yrityksillä sopimusten purkamiseen ja liiketoiminnan menettämiseen koko Euroopassa. Erilaiset huijaukset ovat mahdollisia aina, kun on kyse rahasta, kyse on kiinni jäämisen riskistä ja kiinni jäämisen aiheuttamista sanktioista.


 




Miten Dimocolta on kommentoitu esim. allekirjoittaneen reklamaation käsittelyä muutamassa minuutissa ja monille tulleita robottimaisia vastauksia saman kaavan mukaan, eli ensin sanotaan että tilaus on tehty ja jos asiakas kiistää edelleen, niin sitten ollaan valmiita hyvittämään? Ja edelleen, miksi näitä hyvitetään jos kaikki on ollut oikein?


 


Aiemmin jo sanoitte, että yksittäisiä tapauksia ei käydä täällä julkisesti puimaan, mutta kai näihin nyt voi jotain ihan yleisestikin vastata kun nämä asiat varmasti ihmisiä kiinnostaa.




 


Uskon, että tässä on ollut tapaus, että Dimocon asiakaspalvelu on todennut, että on helpompi hyvittää asiakasta kuin käyttää aikaa todistaakseen olevansa oikeassa. Tavallisetkin kaupat hyvittävät usein ostoksia ”vaikka ei pitäisi”. Tarkempaan tutkimiseen kuluu aina rahaa ja joskus on yksinkertaisempaa hyvittää ostos kuin ruveta tappelemaan.


 


Myönnän, että Mobiilimaksun tiedotus ei ole mennyt nappiin. Olimme suunnitelleet tekevämme tiedotuskampanjan HSL:n mobiililipun lanseerauksen yhteydessä, jolloin olisimme pystyneet yhdistämään Mobiilimaksun laajasti käytettyyn tapaukseen. Olen pahoillani, että meidän riittämättömän tiedottamisen takia moni on joutunut käyttämään aikaansa laskunsa selvittelyyn.


Palveluntarjoajien tulee ehdottomasti noudattaa mobiilimaksuinfo.fi –sivustolla mainittuja määrityksiä. Palveluntarjoajien tulee lisätä Mobiilimaksu-tunnus palveluunsa 1. helmikuuta 2016 mennessä.


 


Lisäksi palveluntarjoajan tulee hyväksyttää palvelunsa Soneralla ennen kuin se laitetaan tuotantoon. Näistä on sovittu Soneran ja palveluntarjoajan välisessä sopimuksessa. Sopimuksen noudattamatta jättäminen johtaa sopimuksen purkamiseen. Se, miksi Dimocon asiakkaiden palvelut pääsivät tuotantoon, johtuu inhimillisistä erehdyksistä sekä Soneralla että Dimocolla (ja muilla suomalaisilla operaattoreilla). Olen todella pahoillani tästä.


 


Teleforum päätti, että Mobiilimaksuun pätee samat estot kuin palveluviesteihin, koska arvioitiin että maksun piiriin tulee samanlaisia palveluita kuin palveluviesteihin. Seuraamme kuitenkin tilannetta.


 


Esimerkiksi Turun joukkoliikenteessä Mobiilimaksu on ollut käytössä pitkään, eikä ensimmäistäkään reklamaatiota ole tullut, ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä. Uskon, että samaa tulee pätemään myös HSL:n mobiililippuun, jonka Android-versio on jo saatavilla sovelluskaupoista.

Noniin. Äsken soitti Soneran asiakaspalautteesta tyyppi ja kertoi että Dimoco on vahvistanut heille että 10.11 tapahtunut Dimocon laskuttama "aikuisviihdepalvelun" hinta 19,99 hyvitetään ja voin jättää sen maksamatta!!! Syytä hyvitykseen hän ei tiennyt eli Dimoco ei ole sitä tod.näk. edes perustellut. Homma eteni niin että reklamoin Dimocoa ja tuli hyvitysmaili, tämän jälkeen tuli pankkitietokysely Dimocolta. Vastasin että en aio antaa pankkitietojani ja haluan että he ilmoittavat Soneralle että heidän palveluntarjoaja on sähköpostitse suostunut hyvitykseen, joka oli mailissa mustaa valkoisella. Tein vielä reklamaation Soneralle puhelimitse viikko sitten ja nyt tämä *******ti sai päätöksen. Everything went better than expected! Nyt on suojat liittymässä päällä, MUTTA pieni pelko jäi että voiko näin käydä toiste, koska tästäkin jutusta olen kokoajan ollut täysin pihalla, en tiedä mitä on tapahtunut ja kenen kanssa olen ollut tekemisissä...

Mielipiteeni mobiilimaksusta on:

Täysin keskeneräinen palvelu, joka on asiallisesti tiedottamatta otettu käyttöön ja jossa on TODELLA vakavia tietoturva ja asiakasturvallisuus puutteita. Puutteet korjaamalla ja mobiilimaksun valinnaiseksi tekemällä (liittymän haltija voi valita palvelun käyttöön tai pois päältä) voi joskus hyödyttää asiakkaita.

Näin.

Eli pysykää kovana ja älkää maksako aiheetomia laskutuksia jos eräpäivä antaa myöden. Ja ESTOT liittymästä päälle.

Edit Tero: Vaikka ollaan vihaisia nin ei kiroilla, poistin kirosanat


 


 


Seli Seli Soneralaiset  . 


 


Veloititte väärin perustein huijjareille rahaa minulta . 


 


 Teille ei asiakkuuteni eikä sanani painannu hevon***vertaa . 


 Se muutama kymppi minkä valtuuttamanne varas teidän avustuksella sai rahaa riittäköön minun osuudekseni kansainvälisen ***-organisaation pyörittämiseksi . Olen loukkaantunut syvästi teihin ja haluan sen myös Sanoa .. 


 


 Haistakkaa Hevon Vee . 


 


Tänään sain Soneralta seuraavan viestin . 


 


 " Hei Huomasimme että numerosi on siirtymässä toiselle operaattorille . Olet meille tärkeä , emmekä halua sinun lähtevän .Soita meille numeroon 0800121121 ( 0 e ) ,,, diipaa daapaa .. " 


Ai että minä siis v minä vielä antaisin teidän tehdä perusteettomia rahastuksia vain siksi että teillä on jokin  veloitusjärjestelmä millä voitte *** minua silmään .. 


 


 Sanani ei painannu yhtään mitään Sen sijjaan romaniasta käsin operoiva aikuisviihdesivuston laskutus oli asiassani JUMALA suurin kaikista oikeen allahi 


 


 Hyvät Päivänjatkot , äläkääkä vaipuko epätoivoon . 


 Aspaan löytyy lähtiöiden sijaa nuoria koulustavalmistuneita jotka sitten voitte korvata uusilla koulusta valmistuneilla jokka kovettaa sielusa huijjautujen valituksilta ,, rahhoo tulloo ,, mutta ei minun lompakolta enää sonera varasta . p:: r:: kele 


 

Kuten olen aiemmin todennut, Viestintävirasto tulee puuttumaan tähän asiaan, ja antaa määräyksen jolla mobiilimaksun voi estää liittymältä ilmaan että se vaikuttaa muihin palveluihin. 

 

Soneran edustajat ovat edelleen kierrelleet vastauksissaan, eivätkä myönnän virhettään. Se että tuodaan keskusteluun joku Turun tai Helsingin joukkoliikenne, ei kuulu tähän. Ne palvelut ostetaan sovellusten kautta. Sovellus pitää ladata ja maksu tehdään tietoisesti. Toisaalta mobiilimaksu pitää silti pystyä estämään,  jotta tuollaisetkaan maksut eivät mene läpi "tuosta vain" ilman varmennusta. 

 

Operaattorit eivät voi mitenkään siirtää vastuuta kuluttajille tai muulle taholle, koko mobiilimaksu on alun alkaen epäonnistunut tekele.

 

Joku Soneran edustaja totesi että lasku pitää maksaa, mutta selin on väärin. Riittää kun reklamoi virheen, ja maksaa vain sen osan laskusta joka on oikein. Taas oli virheellistä tietoa kuluttajalle. 

 

Mobiilimaksua ei tulla lanseeraamaan minkä operaattorin toimesta, ennen kuin  Viestintävirasto on antanut määräyksen estoista pelkälle mobiilimaksulle. 

 

Tämäkään ei taida riittää, vaan mobiilimaksulle tullaan vaatimaan jonkinlainen varmennus ostoksen yhteyteen. Muuten "palvelu"  ei tule koskaan käyttöön. 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kilpailu-ja kuluttajavirasto pikemminkin hoitaa näihin asioihin puuttumisen : http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/aloitteet-lausunnot-ja-kannanotot/2015/luonnos-hallituksen-esitykseksi-eduskunnalle-laiksi-tietoyhteiskuntakaaren-muuttamisesta/

Kuten linkistäkin käy selväksi, Viestintävirasto määrä estot.

Tänään pitäisi sitten Soneran lasku maksaa. Dimocolle on lähetetty -parin robottivastauksen jälkeen- tilitiedot aikoja sitten, mutta rahoja ei edelleenkään näy.

 

Täällä Sonera jankuttaa edelleen, että mitään virhettä ei ole tehty mutta rahat palautetaan "jotta-asiakas-rauhoittuisi". Asiakkaita halveksiva kommentointi siis jatkuu.

 

Lisää sotkee tämä kommentti:

 

"Olemme viime aikoina käyneet asioiden kulun juurta jaksan läpi Dimocon edustajien kanssa.

Ensinnäkin, molemmat olivat samaa mieltä, että etenkin hyvitysten käsittely on viime aikoina ollut epäselvää ja olemme parantamassa tätä. Nyt osa hyvityksistä on mennyt Dimocon kautta tilisiirtoina ja osa meiltä suoraan hyvityksenä liittymälaskulle.

Selkeytämme käytäntöä tämän osalta ja Dimoco luopuu Soneran osalta suorista tilityksistä ja jatkossa hyvitykset hoidetaan keskitetysti suoraan liittymälaskulle."

 

 

ELI KUMPAAN RYHMÄÄN ME KUULUMME??????? Meille on siis  luvattu palautus jo kauan sitten, mutta sitä ei ole tilille maksettu. Minne palautus maksetaan ja kenen toimesta??????

 

Haluan selkeän ja yksiselitteisen vastauksen nyt tähän. Voin sitten tarvittaessa kiikuttaa selityksen kuluttajaviranomaiselle tai vaikka poliisille, ihan miten vain.

Itselläni sama tilanne eli päivää aikasemmin 19,99 veloitus, olen tehnyt Dimocolle 2 reklamaatiota, joihin en ole vielä saanut vastausta. Eli jälleen mennään tähän luupin pyörimiseen. Jos Sonera Oyj on laskuttaja, koska olemme sopimusuhteessa ko. pörssiyhtiöön, emmekä Dimoco Europe GmbH, niin Soneran tulee myöskin hoitaa nämä hyvitykset kuntoon. Nyt osalle niitä myönnetään samoista asioista, osalle ei. Saatuani laskun 20.11., olen sen jälkeen reklamoinut niin Sonera Oyj:ta kuin Dimoco Europa GmbH:ta 2 kertaa ja edelleen tilanne pyörii päällä. Samaten asia on kuluttajaviranomaisten käsittelyssä. Nyt kun sanon perheemme 3 Sonera -liittymään irti, niin seuraavaksi tulee Soneralta yhteydenotto, että olet tärkeä asiakas jne., voitko jatkaa asiakkaana. Eli lukuisat henkilöt nyt työllistyvät pienen summan takia, asia onkin itselleni periaaatteellinen, sillä en maksa sellaisesta, mitä en 100 % varmasti tilannut. Eli Sonera Oyj menettää nyt 3 liittymän irtisanomisesta n. 680 euroa vuositasolla, koska eivät suostu käsittelemään asiakkaan 2 reklamaatiota 19,99 summasta. Isolla pörssiyhtiölle pähkinöitä, koska julkisuudessa Business Manageri Kaisan mukaan asiakkaat ovat sössineet, sillä Sonera on solminnut Dimoco Europe GmbH:n kanssa niin hyvän diilin, jossa ei ole virheitä 2.11.2015 jälkeen....   

Eli ihan sama tilanne Wimmiellä kuin meillä.

 

En ole vielä irtisanonut liittymiämme (yksi yrityslaajakaista ja kaksi puhelinliittymää), joten meitä ei ilmeisesti koeta bisnesmielessä tärkeiksi asiakkaiksi?

 

Yrityspuolellekin reklamoin jo aikoja sitten varmuuden vuoksi (sieltä on yleensä saanut asiallisempaa palvelua kuin yksityispuolelta), "pahoittelivat" ja siirsivät reklamointini "jonnekin".

En pysty täältä töistä käsin editoimaan viestiäni, on estetty (kotoa kylläkin), kirjoitin, että Pissedoff sai hyvityksen 10.11. 19,99 Dimoco -veloituksestaan, itselläni on vastaava veloitus päivää aikaisemmin. Samaten Elisan keskusteluryhmässä on myös hyvitetty vastaava 19,99 2.11. jälkeen, joten alkaa olemaan evidenssiä, ettei Dimocon 19,99 veloitukset (ilmeisesti Denkyrka) ole 2.11. jälkeen olleet teknisesti kunnossa. Joten miksi asiakkaita kohdellaan nyt eriarvoisesti ???

 

Lisäksi työnantajani (= iso yhtymä) verkko ilmoittaa, että Dimocon sivusto:    www.mobile-info.cc on epäluotettava ja näin estetty, joten en pysty nyt päivällä edes tekemään 3. reklamaatiota heille....

 

 

 

 

 

Sonran asiakaspalvelijat vastatkaa tähän: Miksi 2.11 jälkeen ylimääräisen laskun saaneilta ei suoraan hyvitetä laskua? Meitä on kuintekin valtava määrä ja tämä aiheuttanee teille paljon asiakaskatoa. Sama juttu on meidän perheessämme. Aion irtisanoa koko perheen liittymät ja siirtyä pysyvästi toisen operaattorin asiakkaaksi, mikäli asia ei ala selvitä ja hyvitys hoidu kuten pitäisi. Dimocoa on reklamoitu.

 

 

Täältä meidän kautta tosiaan tehdään automaattiset hyvitykset tuohon 2.11. saakka tulleista tapahtumista, johtuen siitä että joillain Dimocon yhteistyökumppaneilla ei sivustollaan ole tarpeeksi selkeästi ollut esillä se, että kyseessä on maksullinen tapahtuma.


Myös meidän täällä Soneralla olisi pitänyt jo aiemmin tiedottaa mobiilimaksamisesta, jotta se ei tulisi ihmisille yllätyksenä.


Kaikki tutkintaan tulleet tapaukset on pystytty toteamaan todellisiksi käynneiksi ko. palvelussa, ongelmat ovat johtuneet siis siitä, ettei maksullisuutta ole selkeästi tuotu esiin. Tämä on ollut syy hyvityksille, ei se, ettei palvelua olisi käytetty.


2.11 jälkeen sivustot ovat tehneet ryhtiliikkeen, ja palveluiden maksullisuus on ollut selkeästi esitettynä.


Minkälaisen perustelun Dimoco on antanut niille, jotka ovat saaneet hyvityksiä myös tuon päivämäärän jälkeiseltä ajalta?


 

Niinpä, osa asiakkaista on saanut hyvitystä myös 2.11 jälkeen. Minulle on aivan selvää, etten ole maksa-nappia tai viestiä lähettänyt. Kuitenkin Dimoco väittää, että maksu on tapahtunut 13.11... Todella erikoista! Sonera vain myötäilee, että maksu on tapahtunut. Kuitenkin epäselviä tapauksia on enemmän kuin muutama!
Ja noloa tässä on, että Sonera uskoo mieluummin maksua perivää (todistetusti) huijaria, eikä omia asiakkaitaan. Jos olisin Sonera, antaisin hyvitykset ja selvittäisin asian. Mieluummin menetätte maksavat asiakkaanne. Teidän valinta. Surullista.

Jälleen oivia ohjeita Soneran suunnalta, tällä kertaa MiaSL: 

Minkälaisen perustelun Dimoco on antanut niille, jotka ovat saaneet hyvityksiä myös tuon päivämäärän jälkeiseltä ajalta?

 

Kuten olen jo useamman kerran todennut, niin me asiakkaat emme ole minkäänlaisessa sopimussuhteessa Dimoco Europe GmbH kanssa. Niinpä meidän on mahdoton selvitellä Dimocon hyvitysperusteita 2.11. jälkeen. Niintä on kuitenkin tehty ja koska Dimoco ei vastaa reklamaatioihin, niin Soneran tulisi ne syyt selvittää, eikä asiakkaiden, sillä te olette a) laskuttaneet asiakkaitanne ja b) teillä on sopimussuhde Dimoco Europe GmbH:n kanssa..... 

 

 Onko sinun asiasi ollut jo meidän kautta tutkinnassa? Tähän asti tutkituista ei tosiaan yksikään ole ollut sellainen, ettei sivustolla olisi käyty, ja otettu käyttöön maksullista palvelua. Emme usko maksua perivää firmaa, vaan faktoja, tähän asti vastaan on tullut vain todennettuja tapauksia.


 


Klaanin kautta ei pääse yksittäisiä caseja tutkimaan, mutta jos itsellä on täysi varmuus siitä, ettei itse (tai kukaan muu perheestä) ole voinut näitä palveluita käyttää, kännykän tai liikkuvan kaistan kautta, eikä asia syystä tai toisesta etene Dimocon kanssa, kannattaa toki olla vielä yhteydessä meille päin.


 


 

Olen ollut teihin ja Dimocoon yhteydessä. Aika yksipuolinen homma, että teiltä ja Dimocolta vain sanotaan, että käynti on todennettu ja maksu mennyt. Mitä todisteita tästä minulle on esitetty? Ei mitään. Kyse on nyt siitä, etten ole missään muodossa maksanut mitään. En ole nähnyt mitään tekstiä "Hinta 19,99", Paina MAKSA. Tällaista en ole missään nähnyt tai painanut. Mutta näin minulle kiven kovaa joka suunnasta väitetään, ilman todisteita tietenkin.

@Iceman22 kirjoitti:
Olen ollut teihin ja Dimocoon yhteydessä. Aika yksipuolinen homma, että teiltä ja Dimocolta vain sanotaan, että käynti on todennettu ja maksu mennyt. Mitä todisteita tästä minulle on esitetty? Ei mitään. Kyse on nyt siitä, etten ole missään muodossa maksanut mitään. En ole nähnyt mitään tekstiä "Hinta 19,99", Paina MAKSA. Tällaista en ole missään nähnyt tai painanut. Mutta näin minulle kiven kovaa joka suunnasta väitetään, ilman todisteita tietenkin.

yksi taho taitaa uupua  meinaan kuluttajaneuvoja

 ota siihen yhteydessä jos koet olevas oikeassa  täällä  ruikuttaminen tuskin auttaa  näitten keskustelujen perusteella

Iceman22: Ihat samat kuviot, mobiilimaksuinfon mukaan pitäisi olla ihan selkeät namiskukkelit, joilla maksu kuitataan. Sain Elisalta äsken hyvän tarjouksen 3 liittymän siirrosta, omani ei ole määräaikainen ja ilmeisesti 2 muutakaan liittymää ei ole, tsekkaa ne illalla kotosalla, jonka jälkeen vaihdamme Elisaan ja säästämme hieman sekä Sonera menettää vuositasolla 650-700 euroa laskutusta suunnaltamme sen takia, että antaa Talouselämässä asiakkaitaan väheksyviä lausuntoja ja jättää asiakkaansa setvimään asiaa Dimoco Europe GmbH:n kanssa, vaikka kukaan meistä ei ole minkäänlaisessa sopmussuhteessa ko. firmaan, joka ei edes vastaa sähköpostitse tehtyihin reklamaatioihin (1. tehty jo 21.11.).    

Tämäkin ketju todistaa, että Sonera muuttaa koko ajan kantaansa asiaan. Juuri siksi operaattorin vaihtaminen on tehtävä, kaikki asiakaspalelijat ja "asiantuntijat" antavat erilaisia lausuntoja ja neuvoja.

 

Meille on Dimoco siis kirjallisesti luvannut korvata aiheetomat maksut. Maksut on veloitettu kahdelta päivältä ja molemmat päivät 2.11. jälkeen. Kaksi 10 euron maksua on veloitettu MINUUTIN VÄLEIN. Mitään korvauksia ei ole maksettu.

 

Täällä on myös kyselty yhteystietojamme jotta asia "selvitettäisiin" Soneran taholta. Mitään ei ole tapahtunut.

 

Kysyn vielä kerran: Mitä teen? Lasku pitäisi maksaa tänään. Dimoco ei ole maksanut  korvauksia, vaikka on luvannut. Irtisanonko nyt kaikki liittymämme ja vien asian kuluttajavirastoon? Vai poliisilleko tämä kuuluu, kysehän on huijauksesta?

 

Vastaus, kiitos.

Tässä vielä saamamme sähköpstiviesti 23.11.2015:

 

"Kiitoksia paljon yhteydenotostasi.

Olemme neuvotelleet palveluntarjoaja
CloudCover kanssa ja he ovat valmiita antamaan hyvityksen. Sen vuoksi me haluaisimme pyytää teitä lähettämään meille seuraavat  tiedot  että voimme järjestää hyvityksen mahdollisimman nopeasti:

Tilin haltija

Pankin nimi

Pankin osoite

IBAN

BIC


Toivomme että olemme pystyneet auttamaan teitä ja, jos teillä on enemmän kysyttävää autamme teitä mielellämme.



Ystävällisin terveisin


Your Customer Service Agent


E-Mail:
info-fi@mobileinfo.cc
Service number: 103 093 581"

 

 


Onko teille muille tullut täsmälleen samanlaisia viestejä? Vaikuttaa tosiaan siltä, että jos toisen kerran reklamoi, tulee automaattisesti tällainen viesti.

Onko joku teistä saanut tällaisen viestin jälkeen korvauksia?

 

Oletteko siellä Sonerassa ihan vakavissanne sitä mieltä, että tällainen on asiallista toimintaa? Ja haluatteko menettää lisää asiakkaita tällaisen pelleilyn takia? 

 

Koska Dimocolta on korvaus jo tulossa, meiltä tullut lasku pitäisi maksaa sellaisenaan.


Sähköpostin vastaanottamisesta on ehtinyt kulua jo pari viikkoa, mielestäni kannattaa laittaa kyselyä Dimocolle ja varmistaa, milloin rahojen palautusta ollaan tekemässä, ja että maksutiedot ovat varmasti kohdillaan.


 


 

Ja jos Dimoco ei vastaa (olen jo lähettänyt uuden viestin)?

 

Kuka on vastuussa?

 

"...maksutiedot ovat varmasi oikein"

 

 

Mia hyvä, jos itse olisit tässä asiakkaana, niin kuunteisitko viikkokaupalla tällaista soopaa. Joka virkailijalta tulee eri versio tilanteesta ja toimintatavoista (edellä saimme lukea, että Dimocon kanssa on sovittu, että vastedes Dimoco EI KORVAA enää mitään vaan Sonera. Mutta missä kohtaa alkoi tuo "vastedes"???). Vastaapa rehellisesti!

 

Jos korvausten maksamisessa olisi ollut jotain ongelmaa,niin varmaankin Dimoco olisi lähetänyt meille viestin, eikö?

 

Ja: Kun asiakas saa tuollaisen robottiviestin, jossa kysellään pankkitietoja, niin herää ensimmäisenä epäilys: mihin pankkitietoja käytetään? Dimocon osoitteeksihan on ilmoitettu Romania.

 

Pidättekö oikeasti asiakkaitanne idiootteina?

 

 

 

Lähetin jälleen kerran myös uutisvinkin lehtiin. Aiemminhan puhelinyhtiöiden edustajat ovat syttäneet haastatteluissa asiakkaita eikä mitään virheitä ole myönnetty.

 

Toivotaan, että joku tutkiva journalisti tarttuu vihdoin asiaan eikä kuuntele ammattiselittäjien jargonia.

Vastaa