Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
akuusita
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 14 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Käytettynä hankittu laite osoittautunut petoksella alunperin hankituksi

Telia on vääryydellä vienyt puhelimemme, jonka olemme vilpittömässä uskossa ostaneet. Tiedoksi sinulle hyvä nimetön asiakaspalvelija ("Otto"?), että teitä ei nyt auta pakoilu, tulemme haastamaan teidät oikeuteen joka tapauksessa. Koska ette vaivautunut antamaan minulle yhteystietojanne, tehdään asiasta sitten julkinen. Olen pyytänyt teitä sovittelemaan asiaa ja luovuttamaan puhelimemme meille vapaaehtoisesti, sen sijaan valehtelitte meille häpeämättömästi usean viikon ajan, pakoilitte yhteydenottojamme ja teitte perustelemattoman päätöksen asiasta, joka ei ole teidän päätettävissänne. Luuletko tosiaan, että oikeudessa menee perustelettomasti läpi "puhelin on meidän"? Mihin lakipykälään perustatte "päätöksenne"? Kunhan olen omat sopimukseni teille maksanut, en edes pieraise teidän suuntaanne enää. Kehotan kaikkia kiertämään tämän valehtelevan firman kaukaa. Tulen levittämään sanaa toiminnastanne jokaiseen mahdolliseen kanavaan. 

 

EDIT AaTanja: muokattu otsikkoa. 

28 vastausta
SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori
 • 381 custom-general.kudos
 • 601 custom-general.replies
 • 74 custom-general.solutions

Hei @akuusita ja lämpimästi tervetuloa tänne Yhteisöön! 

 

Pystymme näin Yhteisössä keskustelemaan asioista yleisellä tasolla ilman asiakastietoja tai niihin pääsyä. Tilanne kuulostaa kyllä erikoiselta, pystytkö yhtään enempää avaamaan että mitä tässä on tapahtunut? Tai mitä tarkemmin tarkoitat tuolla puhelimen viemisellä sinulta? 

 

Ikävä kuulla jos yhteydenottoihisi ei ole vastattu tai et ole saanut meiltä pyytämiäsi vastauksia, tällainen ei tietenkään kuulu toimintatapoihimme. Jos tilanne on vaatinut selvitystyötä ja esimerkiksi yhteydenottoja eri tahoihin asiaa selvittääksemme, voi olla että käsittely venähtää mutta tästäkin olisi ollut toki hyvä pitää sinut ajan tasalla. Asiakaspalvelijoillamme ei ole omia yhteystietoja, mutta kaikki yhteydenottokanavamme löytyvät täältä sivulta

Telia Yhteisö moderaattori | Samsung Galaxy S21 | Garmin Vivomove | Lukutoukka | TV-sarjat

akuusita
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 14 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Hei Sanna,

 

kyse on puhelimesta, joka takavarikoitiin meiltä poliisin toimesta, ja joka osoittautui petoksella Telialta viedyksi. Takavarikkolain mukaan puhelin olisi pitänyt palauttaa meille, ja tämä oli toki poliisin virhe, ei Telian. Kuitenkin: petoksen ollessa kyseessä vilpitön mieli suojaa jälkimmäistä omistajaa, meitä. Olen varma, että lakimiehenne tietää tämän, mutta joko häntä ei ole konsultoitu jutussa ollenkaan, tai sitten siellä yritetään vain kepillä jäätä, menisikö tämä meille läpi. Olisi ollut mukava keskustella asiasta yhden henkilön kanssa, joka osaisi perustella tekemäänsä päätöstä, mutta siihen ei ole annettu mahdollisuutta. Reklamaation tekoon en myöskään saanut mahdollisuutta. On turhauttavaa yrittää kommunikoida web-lomakkeen kautta tai asiakaspalvelun chatin kautta, kun joka kerta vastassa on eri henkilö, joka ei tiedä asiasta mitään eikä voi tehdä asialle mitään.

peekotu
Vakiokalustoa ☆
 • 62 custom-general.kudos
 • 205 custom-general.replies
 • 2 custom-general.solutions

En tiedä tarkkaan mitä on tapahtunut tässä  tapauksessa tuon kuvauksen perusteella. Jos on jotain tämän kaltaista niin tässä jotain aiheeseen liittyvää.

 

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/virkavalta-varoittaa-varastetun-tavaran-nettikaupasta-poliisi...

 

Tuolla mainitaan,että tuote kuuluu aina alkuperäiselle omsitajalla kun lukee koko jutun.

Jos tilanne on toinen,olen pahoillani ja toivottavasti asia selviää. Ei ole kiva tuollaista alkaa selvittämään kun ei ole itse mihinkään syyllistynyt. PS. en ole telialla töissä,vain yksi keskustelija palstalla.

akuusita
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 14 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Tilanne on tosiaankin erilainen: tuo artikkeli käsittelee varkauksia, joissa ei ole vilpittömän mielen suojaa. Tässä on kuitenkin kyseessä ollut petos, jossa myyjällä on ollut käsissään jonkun toisen henkilöllisyyspaperit sekä alkuperäinen Telialta saatu ostokuitti, jonka sarjanumero on vastannut puhelimessa ollutta sarjanumeroa.

peekotu
Vakiokalustoa ☆
 • 62 custom-general.kudos
 • 205 custom-general.replies
 • 2 custom-general.solutions

https://www.riku.fi/rikosuhripaivystys/riku-lehti/riku-lehti-2-2018/juristi-vastaa-ostin-verkkokirpp...

 

Tuossa vielä yksi linkki. Eli tuo vilpitön mieli suojaa sinua ettet joudu rikosvastuuseen ( jos jotain positiivista hakee sentään). Mutta omaisuus menee kuitenkin aina oikealle omistajalle jos sen alkuperä on rikoksella muualta saatu.

 

Varastetun tavaran ostaneelle ei anneta laissa ns. vilpittömän mielen suojaa (Asetus rikoslain voimaanpanemisesta 11 §).

 

Mainitaan tuossa jutussa minkä linkitin,kanattaa lukea. Joten valtettavasti voit vain hakea myyjältä korvausta tuotteesta. Jos jollain on muuta tietoa voi tänne laittaa niin saadaan oikein, jos näissä liitteissä olevat jutut ovat vääriä,netistä kun löytyy paljon tietoa joka suuntaan,tässä kaksi linkkiä jo mitkä valitettavasti ei lupaa hyvää teidän kannalle. Todella harmi jos näin päässyt tapahtumaan ja asia menee näiden tapausten mukaan. Nykyään saa olla varovainen kun noin taitavasti jo asiat tehdään.

 

akuusita
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 14 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Asia ei ole näin, kun kyse on petoksesta. Viittaamasi pykälä kuuluu näin: "Jos siitä, mikä näytetään entiseltä haltijalta viedyksi näpistämisen, varkauden, ryöstön tahi kiristämisen kautta, syntyy riita..."

Petosta ei kyseiseen pykälään ole sisällytetty juuri siksi, koska ostajan on erittäin vaikea varmistua esineen laillisuudesta. 

akuusita
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 14 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Peräänkuulutan nyt myös Telian vastuuta asiassa. Polisiin mukaan petoksen tapahtumahetkellä vuonna 2018 operaattorit myivät puhelimia osamaksulla yleisesti jopa puhelimitse pelkällä henkilötunnuksella. Kumpi tässä on nyt syyllistynyt huolimattomuuteen, minä vai Telia? Telia ei ole osannut edes todistaa, miten myynti on tapahtunut. Ovatko he edes tarkistaneet henkilöllisyystodistusta tehdessään osamaksusopimuksen? Tähän ei ole saatu vastausta Telialta. Poliisi on pyytänyt turvakameroiden tallenteita, mutta Telia ei ole niitä toimittanut (joko niitä ei ole, tai Telia ei halua niitä toimittaa peläten, että niissä näkyy se, ettei henkkareita ole edes katsottu).

Tämä tarkoittaa sitä, että kuka vain voi ostaa puhelimen liikkeestä osamaksulla jonkun toisen henkilöllisyystunnuksia käyttäen ja myydä näin saadun puhelimen eteenpäin. Mahdollisella toisella ostajalla ei ole mitään keinoa olla varma siitä, että laite on hankittu laillisesti, ja kärsijäksi jää tämä jälkimmäinen ostaja.

 

peekotu
Vakiokalustoa ☆
 • 62 custom-general.kudos
 • 205 custom-general.replies
 • 2 custom-general.solutions

Toivon mukaan asia on noin ja saatte puhelimen takaisin. Varmaan teliakin voi tähän tarkemmin vastata heidän lakiasioiden puolesta. Tässä on nyt kaksi asiaa mitä katsotaan erillailla. Te olette tietenkin petoksen uhri koska puhelin on teille vääryydellä myyty ja ette ole tehnyt rikosta. Mutta puhelimen myyjä on tehnyt varkauden teliaa kohtaan saaden puhelimen vääryydellä. Jote sen takia katsoin tuota varkauteen liittyvänä asiana. Tässä tapauksessa telia varkauden uhrina saisi tuon puhelimen takaisin. Tuolla rikospäivystys jutussa juuri mainittiin :

 

Jos käy myöhemmin ilmi, että verkkokirpparilta ostamasi televisio onkin varastettu, sinun tulee luovuttaa se alkuperäiselle oikealle omistajalle ilman erillistä korvausta, vaikka olisit ostanut sen vilpittömässä mielessä. Tämä tarkoittaa, että vaikka et tietäisi tai edes epäilisi ostamasi television olevan varastettu

 

Joten vaikka olisi kuinka oikeassa asiassa ja olisi 100% varma tuote olisi laillisesti myyty,niin jos se osoittautuu varastetuksi niin tuote palautuu omistajalle. Tuo onko se petos tai varkaus kenelle niin sen sanoo paremmin tietäjät.  Ei ole tarkoitus riidellä tai lannistaa ja tosiaan toivon oikeuden voittavan,mutta välillä näin ei tapahdu näissä tapauksissa. Jos telialta on puhelin varastettu on heillä oikeus saada se takaisin,te menetiite Puhelin( tai tahaa minkä siitä maksoitte) tämä pitää hakea petoksen tekijältä,harvoin tätä saa mitenkään takaisin,joten pahimmassa tapauksessa te olette huonossa asemassa ja häviätte tämän jutun.

 

Varmaan huomenna joku parempi tietäjä saa tähän suoran vastauksen ja asia selviää,omista oikeuksista pitää huolehtia,mutta toivon mukaan teidän lakimies on sitten kohtuu hintainen jos käy huonosti ja jää puhelin saamatta ja rahat menee oikeuteen.

akuusita
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 14 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Petos ja varkaus ovat ihan eri asioita lain näkökulmasta, siksi tuota varkausjuttua on turha tähän sotkea. Telian lakimies tietää tämän kyllä tismalleen, yrittävät nyt vain tätä pakoilutaktiikkaa.