Lähimaksaminen

  • 11 December 2014
  • 32 kommenttia
  • 28 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Lähimaksaminen tulee lisääntymään lähitulevaisuudessa, ainakin jos uskomme OPn Casimir Hirniä.
Nythän jo Lidl ja Siwa hyväksyy maksupäätteissään lähimaksamisen, R-kioskit ja muut lienevät myös muutaman hetken kulutta samalla viivalla.

Pankki- ja luottokortteihin lisättyä ominaisuutta ei saa pois päältä, joten riski väärinkäytökselle on olemassa.

Puhelimessa on käytössä sama NFC tekniikka, joten voisi kuvitella että puhelimiin tulisi sellaisia sovelluksia, joilla pystyisi lähimaksamisen suorittamaan turvallisesti.

Itselläni on Nokia Lumia 920 jossa on Windowsphone 8 käyttöjärjestelmä.

Puhelimessa on kukkaro, jonka ohjeessa on maininta että 'Jos palveluntarjoajasi ja puhelimesi tukee sitä, voit määrittää luotto- ja maksukorteissa käyttöön NFC-maksamisen kaupoissa. (Tämä edellyttää erityistä suojattua SIM-korttia)' .

Onko Soneralla tarjota suojattua SIM-korttia?

Onko kokemuksia miten maksaminen puhelimen NFC-tekniikalla onnistuu?

32 kommenttia

Esimerkiksi kjns:in viesti OP-pankin vaihtoehdosta hämärtää entisestään Soneran vakiovastauksen sisällön: 

mitä pankit eivät muka tue, tai ole ottamassa käyttöön tms. joka sitten estää heidän SIM:eihinsä lähimaksamisen käyttöönoton?!?

 

Edelleen odotan rautalankavastausta, vai eikö Sonera vain viitsi ottaa oikeasti selvää pankeilta, tai "kopioida" Elisan Lompakon toiminnallisuutta?

 

En vielä tässä ketjussa ole nähnyt järkeä teleoperaattorin esimaksetun maksukortin liimaamiseen puhelimeen. Marketin kassan hämmästyttäminen puhelinta heilauttamalla ei riitä puhelimessa piileksivän kukkaron perusteeksi.

 

Uskoisin, että kauppojen maksupäätteissä pikkusummien lähimaksaminen korttia vilauttamalla on tullut jäädäkseen vanhan kolikkokukkaron rinnalle. Siinäkin turvallisuuden parantamiseksi välillä vaaditaan tunnusluvun näpylöintiä.

 

NFC on tekniikka kahden laitteen parittamiseen lähietäisyydellä. Järkevälle tuntuu esimerkiksi kuvien siirtäminen kamerasta langattomasti tablettiin/älypuhelimeen. Helpossa puhelinmaksamisessa odottaisin vielä kehitystä, jolla puhelimesta saadaan henkilötodistus, varmennusta sille että puhelin on omistajansa käsissä. Vaikea sanoa onko Elisan lähestymistavasta suunnannäyttäjäksi. Maistuu kokeilulle jossa aika moinen tekniikka on valjastettu kantamaan toteutusta joka käyttäjälle helpommin (ilman kortille erikseen rahan siirtämistä) on hoidettavissa pankin lähimaksuominaisuudellisella kortilla, jolla on myös perinteinen maksutoiminnallisuus suuremmillekin summille. Kaikkineen teleoperaattorit tietenkin etsivät laajempaa markkinapositiota kaikessa jossa tietoa liikutellaan ja pankit pitävät omasta tontistaan kiinni.

 


@aina kirjoitti:

 

En vielä tässä ketjussa ole nähnyt järkeä teleoperaattorin esimaksetun maksukortin liimaamiseen puhelimeen. Marketin kassan hämmästyttäminen puhelinta heilauttamalla ei riitä puhelimessa piileksivän kukkaron perusteeksi

----------------------------------

 

No minulle ainakin omat perusteluni ja käyttötarpeet ovat järkevät ja käyttökelpoiset. Ei se, että sinä et löydä hyötyjä tarkoita sitä, ettei niitä olisi. Lähimaksaminen ei tietenkään täydellisesti korvaa mitään, se täydentää ja se(kin) riittää. En minä muuta odotakaan.

 

Soneran lompakonvastinetta odotellessa edelleen, tai rautalankavastauksia niistä syistä, jotka pankit muka asettavat esteeksi, kun Elisalla homma kuitenkin toimii.


kirjoitti:
Hei NIT100!

Tarkempaa aikataulua meillä ei tosiaan tähän hätään ole antaa. Kuten Minna tuossa aiemmin vastailikin niin siinä vaiheessa kun pankit alkavat myöntää maksukortteja puhelimiin niin palvelu varmasti meillekin rantautuu. Odotellaan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää!

Myöntävätkö pankit nyt Elisalle jo jotakin, mitä Sonera ei saa, vai miksi ihmeessä heillä lähimaksaminen onnistuu jo nyt? "Mafiaako" Elisa käyttää rahoittajana, vai tarvitsevatko kumpaakaan, pankkia tai "mafiaa"? Heillä lähimaksaminen toimii sekä erillisellä tarralla, mutta etenkin sim-korttiin kytkettynä.

 

Tuo "vakio"vastaus ei siis tyydytä, vaan kuulostaa väistelyltä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Onhan pankeillakin tähän asiaan ratkaisuja esim.

https://www.op.fi/op?cid=-66247

Tai tilaa tuolta Elisalta maksutarra

http://elisa.fi/lompakko/lahimaksaminen/

Käy muidenkin operaattorin puhelimiin.

Kunniamerkki +14

@Harrinji kirjoitti:

Myöntävätkö pankit nyt Elisalle jo jotakin, mitä Sonera ei saa, vai miksi ihmeessä heillä lähimaksaminen onnistuu jo nyt? "Mafiaako" Elisa käyttää rahoittajana, vai tarvitsevatko kumpaakaan, pankkia tai "mafiaa"? Heillä lähimaksaminen toimii sekä erillisellä tarralla, mutta etenkin sim-korttiin kytkettynä.


 


Tuo "vakio"vastaus ei siis tyydytä, vaan kuulostaa väistelyltä.




 


Elisallahan on siis oma rahoitusyhtiö, Elisa Rahoitus Oy joka hoitaa tuota mobiilimaksamispuolta. Heillä on sitten yhteistyökuvio MasterCardin kanssa jonka lähimaksutekniikka tuossa Lompakossa alla pyörii.


 


Mikäänhän ei estäisi Soneraa laittamasta pystyyn samanlaista palvelua, mutta ei taida ihan osua toiminnan fokukseen tällä hetkellä. Ehkä he sitten ottavat jonkun valmiin paletin joltain pankilta kun sellaisia on saatavilla vuonna 202x..

Tuntuu että enemmän kuin puhelimeen liimattua maksukorttia arvostaisin sellaista,että asetetun summan esim. vuorokaudessa ylittävistä tai muuten poikkeavista kortillani maksamisista kilahtaisi tekstiviesti puhelimeeni

Vastaa