Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
  • 5054 custom-general.kudos
  • 4370 custom-general.replies
  • 44 custom-general.solutions

Sonera ei lähetä tekijänoikeuskirjeitä

Sonera ei lähetä tekijänoikeuskirjeitä

Myös osa Soneran asiakkaista on saanut tänä syksynä tekijänoikeuskirjeen lakitoimistolta. Kirjeen vastaanottajia epäillään tekijänoikeusrikkomuksesta ja lakitoimistot vaativat heiltä korvauksia.

 

Sonera ei lähetä kyseisiä kirjeitä asiakkailleen. Olemme kuitenkin velvollisia toimittamaan asiakkaidemme IP-tunnistetietoja lain ja markkinaoikeuden vaatimusten mukaisesti lakitoimistoille.

 

Sonera toimii yhteyden tarjoajana, emmekä seuraa asiakkaan liikennettä tai luovuta asiakkaan yhteystietoja tekijänoikeuksien haltijalle, lakitoimistoille tai millekään muille tahoille muutoin kuin tuomioistuimen määräyksellä.

 

Käytännössä epäily tekijänoikeusrikkomuksesta etenee siten, että tekijänoikeuden haltija kerää näytön epäillystä laittomasta teoksien jakamisesta ja tekee asiasta hakemuksen markkinaoikeudelle.

 

Mikäli markkinaoikeus katsoo annetun näytön perusteella, että IP-osoitteessa olleesta liittymästä on saatettu yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa merkittävissä määrin ilman tekijänoikeuksien haltijan suostumusta, markkinaoikeus voi määrätä Soneran selvittämään ja luovuttamaan kyseistä IP-osoitetta käyttäneen liittymän käyttäjän tai tilaajan yhteystiedot hakijalle.

 

Lähtökohtaisesti asiakas vastaa siitä, että hänen liittymäänsä käytetään lain ja sopimusehtojen mukaisesti.

 

⎮Telia Yhteisön capitán⎮Apple iPhone 12 Pro Max⎮Apple iPad Air 2⎮ Apple TV 4K⎮Apple MacBook Pro⎮

1 vastaus
ahonri4
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Telia ei lähetä tekijänoikeuskirjeitä, mutta Telia saattaa asettaa asiakkaansa aiheettomasti vaikeuksiin! Liittymän omistaja ei vastaa liittymää käyttävien henkilökohtaisesta toiminnasta netissä. Liittymää saattavat luvallisesti käyttää nuoret tai täysi-ikäiset aikuiset, jotka esimerkiksi imuroivat elokuvia laittomasti. Eräät operattorit ovat suhtautuneet asiaan Soneraa kriittisemmin. Asiakastietojen antaminen lakitoimistolle on kyseenalaista. YLE:n ohjelmassa "kiristyskirjeitä" lähettävien lakitoimistojen toimintaa juuri avattiin.