Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Äänikirjoja kuunneltavaksi talvella.jpg

 

Otin vuosi sitten Storytelin itselleni tilaukseen ja olen kuluneen vuoden aikana kuunnellut/lukenut toistakymmentä kirjaa. Keräsin tähän suosikkejani sinulle. Itsetutkiskelu, pohdinta ja kehittyminen ovat aina hyväksi ja siksi nostinkin kolme pohdiskelevaa itsensä tutkiskeluopusta. Aloitan kolmella elämänkerralla, jotka ovat mielestäni hyvin erilaisia mutta kaikki erittäin mielenkiintoisia.

 

Päiväkirja

 

Päiväkirja Anne Frank.jpg

 

Kirjailija: Anne Frank

Julkaisuvuosi: 1947 (ensimmäinen versio)

Tyyli: Elämäkerta

Lukija: Saara Lehtonen

 

On vuosi 1942 ja 13-vuotias Anne Frank aloittaa oman päiväkirjansa kirjottamisen. Kirjassa seurataan Annen ja hänen juutalaisperheensä elämään toisen maailmansodan aikaisessa Hollannissa. Päiväkirja on sydäntä riipaisevaa nuoren naisen kipuilua mutta myös taistelua elämästä. Elämä Annen kengissä ei ole helppoa, hän muuttaa perheensä kanssa salasiipeen ja siellä he yrittävät pysytellä piilossa ja yrittävät luottaa oikeisiin ihmisiin. Tähän versioon on lisätty neljännes enemmän Annen tekstiä kuin alkuperäisessä vuonna 1947 "Nuoren tytön päiväkirja" -nimellä tunnetuksi tulleessa painoksessa. Kirja sisältää lisäksi 1990-luvun lopulla esiin tullutta, aiemmin julkaisematonta aineistoa.

 

Toisinpäin

 

Toisinpäin Maria Veitola.jpg

 

Kirjailija: Maria Veitola

Julkaisuvuosi: 2019

Tyyli: Elämäkerta

Lukija: Maria Veitola

 

Maria Veitolan uutuuskirja kääntää kirjan kirjoittamisen päälaelleen. Aiemmassa kirjassaan Veitola kertoo haluamistaan oman elämänsä asioista, mutta tähän kirjaan ovat Veitolan seuraajat saaneet luvan esittää kysymyksiä. Kirjassa kuullaan myös julkisuudesta tuttujen henkilöiden kysymyksiä, muun muassa Johanna Tukiaiselta.

 

Hullu kuin äidiksi tullut - Äitiyden pilvilinnat ja todellisuus

 

Hullu kuin äidiksi tullut Irene Naakka.jpg

 

Kirjailija: Irene Naakka

Julkaisuvuosi: 2018

Tyyli: Tietokirjallisuus, Elämäntaito

Lukija: Minttu Mustakallio

 

Irene Naakka on kirjoittanut menestynyttä Mutsie-blogiaan jo vuosia. Tämä kirja on realistinen ja hämmentävän samaistuttava. Irene kertoo omista kokemuksistaan toisen lapsen odotuksen aikaan. Siitä kuinka hän kipuilee oman ajanpuutteen vuoksi, parisuhteen, esikoislapsen kanssa vietetyn liian vähäisen ajan kanssa. Hän kertoo myös siitä kun hän matkustaa yksin viikoksi toiseen maahan kirjoittamaan ja on erossa pienestä vauvastaan. Mainittakoon, että Minttu Mustakallio on todella nappivalinta lukijaksi tälle kirjalle, hänen kerrontaa oli erittäin miellyttävä kuunnella.

 

Idiootit ympärilläni - Kuinka ymmärtää muita ja itseään

 

Idiootit Ympärilläni Thomas Erikson.jpg

 

Kirjailija: Thomas Erikson

Julkaisuvuosi: 2018

Tyyli: Tietokirjallisuus, Elämäntaito

Lukija: Aku Laitinen

 

Ensimmäinen kokonaan kuuntelemani äänikirja oli Idiootit ympärilläni. Kirja sukeltaa syvälle erilaisten ihmisten rooleihin ja jakaa ihmistyypit neljään eri kategoriaan. Ihmiset ovat jaettu punaisiin, sinisiin, vihreisiin ja keltaisiin. Kirjailija Thomas Erikson on tutkinut pitkään ihmisten välistä vuorovaikutusta. Hän kertoo eri värien tyypillisiä toimintatapoja, erilaisissa tilanteissa. Kykyni hahmottaa ihmistyyppejä kirkastui kirjan kuunneltuani. Ymmärrän myös, ettei kaikki ihmistyypit ole samanlaisia kaikissa tilanteissa. Jotkut ihmiset voivat olla punaisia töissä mutta vihreitä kotona. Suosittelen kuuntelemaan/lukemaan tämän kirjan ajatuksella ja saatat löytää itsestäsi erilaisia värejä.

 

Tunne lukkosi - Vapaudu tunteiden vallasta

 

Tunne Lukkosi Kimmo Takanen.jpg

 

Kirjailija: Kimmo Takanen

Julkaisuvuosi: 2011

Tyyli: Tietokirjallisuus, Elämäntaito

Lukija: Aku Laitinen

 

Jokaisella ihmisellä on enemmän tai vähemmän henkisiä lukkoja. Ne voivat olla syntyneet jo todella varhaisin lapsuudessa. Tässä kirjassa Kimmo Takanen kertoo yleisimmistä lukoista ja siitä mistä ne voivat johtua. Esimerkiksi se, jos koet että sinun täytyy aina miellyttää kaikkia ja että kaikkien täytyy aina pitää sinusta, voi hyvinkin johtua alistumisen tunnelukosta. Suosittelen ennen kirjan lukemista/kuuntelua tekemään testin sivulla www.tunnelukkosi.fi. Testi kertoo sinulle millaisia lukkoja sinulla mahdollisesti on ja miten ne vaikuttavat elämääsi. 

 

Lujasti lempeä

 

Lujasti lempeä Maaret Kallio.jpg

 

Kirjailija: Maaret Kallio

Julkaisuvuosi: 2016

Tyyli: Tietokirjallisuus, Elämäntaito

Lukija: Maaret Kallio

 

Kirjassa herätellään nykymaailman täydellisyyden ja onnellisuuden tavoittelua. Jokainen tunne kestää vain hetken ja niin niiden kuuluukin. Tässä kirjassa ei kerrota miten sinusta tulee onnellinen, vaan kirja avaa mahdollisuuden sinun antaa itsellesi armoa ja höllätä vähän vaatimuksistasi. Kirja on miellyttävä kuunnella kirjailijan Maaret Kallion itselukemana.

 

Mitä kirjaa sinä luet tai kuuntelet tällä hetkellä?

 

Lue myös:

 
ReOlivia
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/3-3-Aanikirjasuositusta-elamankerroista-ja-itsetutkiskelusta/ba-p/198585
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
Tietoa kirjoittajasta
Hei, nimeni on Olivia! Olen yksi Telian sometiimin jäsenistä ja toimin Yhteisössä moderaattorina ja kirjoitan artikkeleita blogiosioihin. Vastaan myös muualla Telian sosiaalisen median kanavissa.