peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
55045 Jäsentä
156203 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

4G- ja WiFi-puhelut tulivat nyt iPhonelle

Moderaattori
Moderaattori

4G- ja WiFi-puhelut tulivat nyt iPhonelle

4G VoLTE iPhonelle iOS 12.2.jpg

 

 

Kauan odotetut ja supersuositut VoLTE- ja VoWiFi eli 4G- ja WiFi-puhelut ovat nyt asiakkaidemme hyödynnettävissä myös Apple iPhone -puhelimilla. Saat puhelut käyttöösi, kun lataat puhelimeesi 26.3. julkaistun iOS12.2-käyttöjärjestelmän.

 

Telia 4G-puheen edut:

 • Mahdollistaa puhelut ja 4G-netin käytön yhtä aikaa
 • Puhelut yhdistyvät nopeammin
 • Mahdollistaa WiFi-puheluiden soittamisen

Telia WiFi-puheluiden edut:

 • Voit soittaa puheluita paikoissa, joissa puhelimella ei normaalisti ole kuuluvuutta, alueen wifi-verkkoa hyödyntäen

 

4G-puhe on oletuksena päällä uudessa iOS12.2:ssa, joten jos liittymäsi on yhteensopiva niin pääset soittamaan puheluita heti käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen.

 

iOS12.2 tuo mukanaan siis 4G-puhelut ja 8.6.2019 tullut operaattoripäivitys toi wifi-puhelut iPhonelle.

 

Päivitysohjeet:

 

iphone volte ohjelmistopäivitys.png

 

1. Puhelimeen tulee ladattavaksi uusi iOS12.2 ohjelmisto. Sen pääset lataamaan Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

 

iphone volte ohjelmistopäivitys ios 12.2.png

 

2. Päivityksen jälkeen,  klikkaa asetukset > yleiset > tietoja. Puhelin tarjoaa operaattoriasetusten päivitystä. Klikkaa päivitä.

 

iphone volte ohjelmistopäivitys ios.png

 

3. Nyt 4G-puhe on päällä. "Ota käyttöön 4G" -kohdassa on valittavana "Puhelut ja data". Erillistä VoLTE kuvaketta ei puhelimen perustila näytä. Kuitenkin puhelun aikana 4G kuvake ei poistu näytön yläreunasta. Tässä voi olla puhelinkohtaisia eroja, esim. iPhone 7 polku on: Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat > Puhe ja data. Tarkista, että liittymäsi on yhteensopiva 4G-puheen kanssa.

 

Telia 4G-puhe on automaattisesti päälle kytkeytyvä palvelu

 

Ominaisuus kytkeytyy automaattisesti päälle silloin, kun sinulla on yhteensopiva puhelin sekä liittymä, jossa ei ole 4G-puheluiden kanssa yhteensopimattomia palveluita. 4G-puhe ei ole tällä hetkellä käytettävissä, jos liittymässäsi on jokin seuraavista lisäpalveluista: Multi-SIM, Viestintäpalvelu VIP tai Touchpoint. 

 

Nyt saat eSIM-palvelun myös verkosta

 

Asiakkaillamme on tällä hetkellä saatavilla muutenkin aika mukava kattaus Applen tarjoamista uusista ominaisuuksista. Toimme viime vuonna Applen eSIM-palvelun asiakkaidemme saataville iPhone XR / XS / XS Max / iPad Pro 12.9" & 11" (2018) -laitteiden myötä. eSIM toimii verkossamme myös Samsung Galaxy Watch -älykellossa. Jos sinulla on joku edellä mainituista laitteista niin nyt voit ottaa eSIM-palvelun käyttöön QR-koodin avulla myös osoitteessa telia.fi.

 

Joko otit 4G-puheen käyttöösi iPhoneesi? Kerro miten homma sujui ja miltä puhelut kuulostavat 🍏

 

Edit 27.3. Muokattu päivitys polkuja

 

Edit 8.6. Tänään tulleen operaattoripäivityksen myötä iPhonessa toimii myös wifi-puhelut

 

Lue myös:

40 Kommentit
Asiantuntija

Jos puhelin ei tarjoa operaattoriasetusten päivitystä, kokeile tätä:

 

 1. Varmista, että laite on yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
 2. Napauta Asetukset > Yleiset > Tietoja. Jos päivitys on saatavilla, näet operaattoriasetusten päivitysvaihtoehdon.

https://support.apple.com/fi-fi/HT201270

 

 

Rekisteröitynyt ☆

Ihan mahtavaa! Mahdollistaako tämä WiFI puhelut kotona omassa WiFI verkossa? 

Vakiokalustoa

Hienoa! En kyllä alkuunkaan jaksanut uskoa että tätä saadaan käyttöön. Jotain positiivista tähänkin päivään! Hymiö Onnellinen

Moderaattori

Tämä on totta tosiaan ihan mahtavaa! Hymiö Erittäin onnellinen Oma puhelimeni tuossa vielä päivitystä latailee. @Sawez wifi-puhelut eivät vielä tässä kohtaa kuulu mukaan. 

Rekisteröitynyt ☆

@ReOlivia , kiitos tiedosta. Mutta WiFI -puhelut iPhonelle on varmaan tulossa. Tässähän pitää jo harkita liittymän siirtämistä Telialle. 

Yhteisömanageri

Mannaa meille omppukäyttäjille 😍

Kommentaattori

Vielä eSim Apple Watchiin niin tämä omppu käyttäjä on enemmän kuin tyytyväinenHymiö Silmänisku

Tuleeko myös Telia Prepaid liittymälle?

Minulla tuli uusi iOS päivitys ja operaattoriasetustenpäivitys, mutta Telia Prepaid liittymä nyt tällä hetkellä iPhonessa 🤔

Moderaattori

@kiisseli67 Toistaiseksi ei toimi prepaidissa. Tulossa on jossain vaiheessa mutta vielä ei ole saatavilla. Tuo info täytyykin lisätä yhteensopivuuslistalle. Hyvä kun kysyit! 

Rekisteröitynyt

Ohjeesi kuvinedn ei mitenkään vastannut mun iPhone 6S plusan asetuksista löytämiäni, mutt Applen tukisivuilta onneksi löytyi toimiva ohje... mutt Applen sivuilta löytyi käytäntöä vastaavat ohjeet 

 

https://support.apple.com/fi-fi/HT203078 

 

Mutt sitt toinenkin jutska 

 

VoWIFI... Toimiiko se VoLTE:n käyttöönoton myötä myös mulla em iPhonella? 

 

Ja kummankin puheluiden maksut - ovatko normaaleja puhelun mukaisia, vai jotain muuta? 

Kommentaattori

Jee, nyt pääsi Omppukansa (kaikella rakkaudella) myös tälle vuosituhannelle Hymiö Erittäin onnellinen Kiitos, kaveri on odottanut tätä katkerana jo pitkää xD

Moderaattori

@Nakkil Tuossa itse jutussa, kohdassa 3. oli linkki Tarkista, että liittymäsi on yhteensopiva 4G-puheen kanssa. Siitä voit tarkistaa yhteensopivat puhelinmallit. Ja kyllä, iPhone 6S Plus näytti olevan listalla Hymiö Onnellinen Puhelut ja viestit veloitetaan normi hinnaston mukaisesti. 

Moderaattori

Tekstiin on nyt muokattu polkutietoja. Esim. iPhone 7 polut oli vähän erilaiset kuin tekstissä aiemmin mainitut

Kommentaattori

Ei meinaa lähteä toimimaan iPhone XS:llä. Päivitetty iOS12.2 ja TeliaFI 36.1. Voisiko eSIM olla syyllinen tähän?

Moderaattori

@JuhaPN Jopas nyt, eSIM ei kuitenkaan ole syyllinen. Eli sen kanssa toimii kyllä. Eihän sinulla Multi-Simiä ole, prepaidia tai Dot-liittymää? Niiden kanssa tuo ei toimi. Myös poissaolo- tai lomatiedote rajoittaa palvelun käyttöä. 

 

edit: Sainkin tästä @JuhaPN infoa että tilanne iPhone XS:n osalta on selvityksessä ja homma pyritään saamaan kuosiin mahdollisimman pian. 

Kommentaattori

Mulla on iPhone XR ja eSIM, sekä toinen liittymä fyysisellä SIM-kortilla. Tällä kombolla sain homman toimimaan näin: Asetukset - Mobiiliverkko - Oma liittymä (eSIM) ja sieltä "Ota käyttöön 4G - Puhelut ja data. Kyllä ainakin puhelut yhdistyvät nopeasti... 

Uusi keskustelija

Tämän päivityksen yhteydessä mobiilivarmenne antaa koodin antamisen jälkeen kaksi "SIM kortti on lähettänyt tekstiviestin" -ilmoitusta. Ärsyttävää.

Uusi keskustelija

"...wifi-puhelut sekä tuki Apple Watchin eSIM:lle on herättänyt paljon kyselyjä ja kiinnostusta. Näiden osalta aikataulu on kuitenkin vielä avoin."

 

Kuinka ihmeessä vielä avoin? Ruotsalainen emoyhtiö on tarjonnut Vowifia IPhoneille jo 1 1/2 vuotta.

Konkari ☆

Koska noiden tulo riippunee 95% Applen omista suunnitelmista, niin ei ole mielekästä, että Telia lupaisi aikataulua johonkin, johon eivät käytännössä voi vaikuttaa. Apple on myös tunnetusti ollut ankara tuotteidensa osalta, mm. hinnoittelun ja myyntiin tulon osalta. Noita ominaisuuksia varmasti harkitaan ja suunnitellaan, mutta tuskin niistä kuullaan ennen julkistusta, kuten ei VoLTE:sta taikka E simmistä kuultu.

Uusi jäsen

iPhone XS, iOS 12.2, eSim, Telia EU Pro L yritysliittymä. Puhelut yhdistyvät kuitenkin 3G-verkon kautta? Liittymässä ei ole lisäpalveluja (kuten multisim, touchpoint yms.)

Moderaattori

@Tonzah90 Tuon voisi vielä asiakaspalvelun kautta tarkistaa, että on kytkeytynyt päälle normaalisti. Samalla tulee katsottua ettei mikään liittymän palvelu estä VoLTEn kytkentää. >>Yhteystiedot

Moderaattori

@SUPERHAMSTERI Selvittelin tuota ongelmaa mutta mitään kikkakakkosta siihen ei oikeen löytynyt. Onko käytössäsi eSIM? Mietin, että sitä voisi kokeilla tuleeko ilmoitus tuplana jos käytössä on tavallinen simkortti?

Vakiokalustoa

Tavallista sim-korttia käyttävänä voin varmistaa, että ilmoitus tulee tuplana myös täällä. Ennen päivitystä mobiilivarmenteen koodin jälkeen homma oli siinä. Päivityksen jälkeen nyt tulee 2 kertaa ilmoitus sim-kortin lähettämästä tekstiviestistä, jotka kyllä katoavat itsestään tai ne voi kuitata painamalla OK.

Asiantuntija

@SUPERHAMSTERI kertoisitko tarkemman mallin puhelimesta, jota käytät ja löytyyhän sinulta tuo uusin iOS -versio laitteilta? Siinä voisi kokeilla puhelimen virratta käyttämistä jos et ole sitä vielä kokeillut.

 

@nistop Saisitko testattua sim-korttia toisella laitteella. Saatko toisellakin laitteella samaisen tuplaviestin? Saatko ilmoituksen tuplana tuon mobiilivarmenteen jälkeen vai ihan normaalia tekstiviestiäkin lähettäessä? Kerrotko myös tarkemmin mitä laitetta käytät?

Vakiokalustoa

@MikaelMu

 

Käytössäni on siis iPhone 8+ ja tilanne alkoi tämän iOS12.2 päivityksen jälkeen. Testasin nyt Oneplus 3T puhelimella ja siinä tuo mobiilivarmenteen kuittaus toimii normaalisti. Eli koodi sisään ja OK, eikä tule muita ilmoituksia. Normaalit tekstiviestit kyllä toimii ilman ilmoituksia. Kyseessä vain tuo mobiilivarmenteen käyttö jolloin ilmoitukset pompsahtaa näytölle.

 

 

Uusi keskustelija
@MikaelMu @ReOlivia XS max, uusin iOs ja tavallinen sim. Mukava tietää etten ole yksin : ) Siitä esimmillä kokeilusta... toimiiko siis mobiilivarmenne nyt sillä? o.o
Asiantuntija

@nistop Kiitoksia testauksesta. Laitetaan asia selvitykseen täältä meidän päästä. Siinä voisi vielä kokeilla sen iPhonen palauttamista tehdasasetuksille josko sillä saisi tilanteen normalisoitua. Vaikuttaisi siltä, että tuo tuplakuittaus olisi kiinni siitä uudesta päivityksestä.

 

@SUPERHAMSTERI eSIM ja mobiilivarmenne ei toimi tällä hetkellä keskenään. Laitetaan kuitenkin tuo tuplakuittaus tutkintaan täältä meidän kautta. Tässäkin voisit kokeilla tuota tehdasasetuksille palauttamista siinä omalla puhelimella.

 

Otetaan yhteyttä täältä meidän päästä, kun saadaan asiaan tarkempaa selvitystä.

Yhteisömanageri

Minulla on sama tilanne kuin @nistop & @SUPERHAMSTERI, mobiilivarmenne antaa nykyään kaksi (mielestäni turhaa) tekstarikuittausta.

 

iPhone 8+ ja iOS12.2. Ja tilanne alkoi tämän uuden iOS:n jälkeen.

Vakiokalustoa

@MikaelMuEipä mitään. Tehdasasetuksia en tämän pienen kosmeettisen vaivan takia viitsi tässä kohtaa alkaa palauttelemaan. Nuo kun ei tosiaan sitä kuittausta edes vaadi vaan katoavat itsekseen aika pian ja muita vaivoja ei ole.

 

Muistui mieleeni, että tämän kaltaisia vastaavia ilmoituksia mobiilivarmenteen kanssa näin joskus Lumialla ja eräällä vanhemmalla peruspuhelin-tason Nokialaisella (tosin en kuollaksenikaan muista oliko silloin liittymänä Telia vai Elisa). Mutu sanoo siis, että tuossa päivityksessä on joku muutos tai bugi miten softa käsittelee sim-kortin ilmoituksia tjsp.

Asiantuntija

@nistop @SUPERHAMSTERI  tuota mobiilivarmenne tuplakuittausta on tutkittu meilläkin. Tämä jää siihen valmistajan päivitykseen. Itse mobiilivarmenne toimii kuitenkin normaalisti tästä huolimatta.

 

Tehdasasetusten palautusta voisi koettaa mutta kuten @nistop mainitseekin niin kyseessä olisi koko puhelimen uudelleen asennus sovelluksineen ja kaikkine tietoineen. Joka vaatii aikaa jo itsessään. Jos päätätte tehdä sen niin kertoisitteko tännekin korjautuiko tuo tuplakuittaus, tuolla tehdasasetusten palautuksella?

 

 

Uusi keskustelija
@MikaelMu Ei tosiaan pelkästään tuon takia jaksa alkaa moiseen operaatioon. Tosiaan tuo alkoi vasta operaattoriasetuksien päivityksen (4G -puhe) jälkeen. Ennen sitä ei mitään erikoista, vaikka 12.2 olikin jo pitemmän aikaa Betana käytössä.
Asiantuntija

@SUPERHAMSTERI Asia on täällä tiedossamme ja korjaus tulee tod.näk seuraavan ohjelmistoversiopäivityksen kanssa. 

Tutustumassa ☆

Hei!

En tiennyt tällaisesta päivityketä. Olin vähän hämillään mikä mistä on kyse. Tein päivityksen ja sen jälkeen mobiilivarmenne alkoi ilmottaa, kun kirjautuu esim. Kanta palveluun ”puhelin lähettää tekstiviestin”. Olin ihmeissään. Otin yhteyttä asiakaspalveluun chatin ja soittopyynnön kautta. Kummassakaan ei tiedetty tästä ominaisuudesta. Löysin kyseisen blogin Telian sivuilta tänään. Kannattaisi ilmoittaa asiakaspalveluun kyseisestä päivityksestä iPhonelle!

Rekisteröitynyt ☆

Iphone 7 12.2 IOS asennettu. Tälle aamulle tuli pop up operaattori asetusten päivittämisestä (telia FI 36.1), mutta eipä toimi VoLTE. Puhelin menee aina 3G verkkoon.. Tosin eipä näy operaattorin valikossa asetusta ota käyttöön 4G ?? Vain Roaming valikosta tuo löytyy.

Kyseessä on yritysliittymä voiko sillä olla tekemistä asian kanssa ? Luulis nyt tuo 4G palvelut valikon silti tuonne asetuksiin ilmestyvän ??

 

Käytössä on vanhempi SIM kortti joka on leikattu aikanaan Nanoksi voiko siinä olla ongelma?

Moderaattori

@OmppuMies123 Luultavasti tämä on kiinni liittymäsi ominaisuuksista. Yritysliittymissä on usein palveluita, jotka estävät 4G puheen kytkemisen. 

Yhtäaikaisesti Telia 4G-puhe ja Telia Wifi-puheluiden yhteydessä liittymällä ei saa olla seuraavia palveluita:

 • Pro Nettikortti
 • Multi-Sim
 • VIP
 • Touchpoint
 • APN-rajoitus Telia Yhteyskäytävässä
 • RTMLS (tilatieto)
 • TSWO (Mobiilivaihde)
 • Vaihdepalvelu
 • Vaihdepalvelun ryhmänumero
 • Laitevuokran laskutusliittymä
 • MDM laskutusliittymä
 • Yhteisnetin laskutusliittymä
 • Saldosopimus
 • AID
 • Puhelumaksun siirto
 • Puhelun siirto
 • Ryhmänumero
 • Poissaolotiedote / Lomatiedote
 • Kaksoiskortti
 • Nordic Call
 • Mobile Integration
 • Yrittäjän vaihde
 • Soitonsiirtojen esto
 • Privatel
 • Avainnumeron lankaliittymä
 • AinaCom UCX-integraatio (UCX)
 • Telia Paikallisnumero, Langaton työpuhelin, A-numeron muutos
 • Langaton kotipuhelin, A-numeron muutos
 • Mobiilivaihde AID/CID-numero
 • Prepaid
 • DOT
Vakiokalustoa

Huomasin tuohon "Sim-kortti lähetti tekstiviestin" -ilmoitukseen liittyvän lisätiedon. Kyseinen ilmoitus tulee vain kun puhelin on kytkeytynyt 4G-verkkoon.

 

Sattumalta puhelin oli jostain syystä 3G verkossa kun tunnistauduin mobiilivarmenteella ja ilmoitusta ei tullut, testasin asiaa ja puhelimen ollessa 4G verkossa ilmoitus tekstiviestistä tulee, mutta kun otin 4G:n pois käytöstä niin ilmoitusta ei tullut.

 

Ihan vain lisätietona jos tästä mitään hyötyä on Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

Tänään puhelimeen tuli operaattoripäivitys ja sen myötä nyt myös wifi-puhelut toimivat iPhonella 😎🍏 

 

 

88CE6B15-ADF8-49BD-A036-209A2D1DB398.jpegAsetukset - Mobiiliverkko -valikko

 

4967518F-0AAE-47BC-ACF5-CAEB41DC3E47.jpegLaitoin puhelimen lentokonetilaan ja Telia Fi Wi-Fi -teksti tuli näkyviin

 

Yhteisömanageri

Ja nyt kun Apple Watchin eSIM alkaa toimimaan verkossamme 14.6. niin alkaa olemaan meillä 🍏-käyttäjillä featuret kunnossa 😎

Rekisteröitynyt ☆

Wi-Fi puhelut eivät aktivoidu vaikka uusimmat operaattorin asetukset ovat haettu. Puhelin sanoo yhdistä Wi-Fiin vaikka olen siihen liittynyt. Myöskään 4G puhelut eivät toimi. Puhelin IPhone X ja uusin iOS. Liittymä Rajaton 200M , ei muita palveluita kuin salainen numero. 

Moderaattori

@iamgroot katsotaan ihmeessä tilanne kuntoon asiakaspalvelun puolella Hymiö Onnellinen