peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52098 Jäsentä
150358 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

Hae mukaan VoLTE ja VoWiFi -pilottiin.jpg

 

*****

 

Edit 6.11.2018

Pilotti on päättynyt ja palvelu on siirtynyt tänään tuotantovaiheeseen eli Telia 4G-puhe on tästä päivästä alkaen automaattisesti kaikkien asiakkaidemme käytettävissä, joilla on yhteensopiva puhelin ja palvelut mahdollistava liittymä. 4G-puhe kytkeytyy automaattisesti päälle lähiviikkojen aikana ja jos haluat kiirehtiä asiaa niin ota yhteys asiakaspalveluumme niin kytkemme sinulle palvelun päälle vaikka heti.

 

Telia 4G-puhe mahdollistaa jatkossa myös Telia Wifi-puhelut. Ne saat käyttöösi kun kirjaudut sisään osoitteessa telia.fi ja kytket palvelun päälle. Huomioithan, että sinulla pitää olla käytössä Telia 4G-puhe -palvelu jotta saat käyttöösi myös Telia Wifi-puhelut.

 

Telia 4G- ja Wifi-puheluiden kanssa yhteensopivat mallit löydät tästä blogista. Päivitämme taulukkoa sitä mukaa kun uusia yhteensopivuus on malleittan rakennettu ja testattu.

 

Kiitos kaikille testaajille!

 

*****

 

 

Telia 4G -puhe sekä Wifi-puhelut tukevat seuraavia puhelimia (tilanne 19.11.2018):

 

 • Huawei Nova 3
 • Huawei Mate 20 Pro
 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Nokia 1
 • Nokia 3.1
 • Oneplus 6
 • Oneplus 6T
 • Samsung Galaxy A7
 • Samsung Galaxy A8
 • Samsung Galaxy J3 (2017)
 • Samsung Galaxy J4+
 • Samsung Galaxy Note 9
 • Samsung Galaxy S8 / S8+
 • Samsung Galaxy S9 / S9+
 • Samsung Galaxy Xcover 4
 • Sony Xperia XZ2 / XZ2 Compact
 • Sony Xperia XZ3

 

 

Mikä on Telia 4G-puhe

 

Palvelu, jonka takaa löytyy termi VoLTE eli Voice over LTE. VoLTE on matkapuhelinverkon sekä matkapuhelimien ominaisuus, jolla puhelut soitetaan 4G-verkon kautta. Tällä hetkellä puhelut kulkevat verkossamme 2G- tai 3G-verkon kautta.

 

VoLTE:n hyödyt pähkinänkuoressa:

 

 • Puhelut yhdistyvät nopeammin
 • Voit käyttää nettiä samaan aikaan kun puhut puhelua. Voit esim. tarkistaa netistä yritysten yhteystiedot tai aukioloajat samalla, kun puhut puhelua. Tai, jos puhelimesi on hotspottina vaikka tabletille, nettiselailu ei katkea puhelun ajaksi tablet-laitteessa
 • Se mahdollistaa myös Telia Wifi-puheluiden soittamisen

 

Mikä on Telia Wifi-puhelu

 

Tämän palvelun taustalla on termi VoWiFi joka tarkoittaa sitä, että puhelu kulkee perinteisen matkapuhelinverkon sijasta wifi-verkossa. VoWiFi tuo helpotusta erityisesti tilanteisiin, joissa puhelimen sisäkuuluvuus on huono. Jos kotonasi tai toimistollasi on huono kuuluvuus mutta sieltä kuitenkin löytyy wifi-verkko niin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sen kautta. VoWiFi:n avulla voit soittaa puheluita wifi-verkon kautta, kotimaan hinnalla myös ulkomailla ollessasi.

 

Jotta voit soittaa Telia Wifi-puheluita sinulla tulee olla myös Telia 4G-puhe käytössäsi.

 

Telia 4G-puhe ja Telia Wifi-puhelut mahdollistavat siis sen, että voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä 4G- että wifi-verkoissa. Ja sen ansiosta voit soittaa puheluita paikoissa, joissa se ei kenties aikaisemmin onnistunut.

 

123 Kommentit
Rekisteröitynyt*

Jännä että kun lyön Elisan kortin sisään niin nuo asetukset ovat kuin salaman iskusta siellä valittavissa ilman mitään puhelimen päivittämistä LOL-hymiö kyllä se asetusten "vapauttaminen" on operaattorin ongelma EI valmistajan (HMD Global). Koska Ne löytyy jo sieltä LOL-hymiö Niinkuin tuolla ohjeissa sanotaan ei mistään puhelimen päivittämisestä puhuta halaistua sanaa, vaan pelkän liittymän. Ainoa päivitys tulee operaatorilta liittymään SIM:iin ei puhelimeen, sillä muuten puhelin olisi "operaattori lukittu", kuten se tavallaan nyt on koska niitä asetuksia ei ole.

Velho

@Megado se on operattorikohtainena asetus joka aktivoituu kun kytket SIM-kortin sisälle. Ne ovat joka operaattorilla hieman erilaiset. Telian asetuksia puhelimessa ei ole mutta Elisan on. Kun kytket minkä tahansa Elisan SIM-kortin se aktivoituu vaikka ei olisi VoLTE-palvelua SIM-kortissa aktivoituna. Esimerkiksi Prepaid-korteilla näet VoLTE ja VoWIFI-asetukset puhelimessa vaikka koko palvelu ei sillä toimisi. Asetukset tulevat OTA-päivityksien yhteydessä puhelimeen, kun valmistaja toimittaa loppukädessä nämä asetukset. Ennen nämä testataan operaattorin kanssa. Näin se vain toimii.

 

Jotta VoLTE/VoWIFI toimii puhelimen kanssa tulee olla:

- VoLTE/VoWIFI-asetukset puhelimessa

- Liittymällä tulee olla VoLTE ja VoWIFI-palvelu aktivoituna

 

Nämä kaksi ehtoa tulee täyttyä että palvelu toimii. Nokian tapauksessa VoLTE ja VoWIFI-palveluun liittyviä asetuksia ei ole puhelimessa joten se ei toimi siinä. Kun nämä toimitetaan valmistajan ja operaattorin yhteistyössä niin sitten toimii. Näin se vaan on eikä sille voi mitään. Mikäli kiire VoLTE-palvelun käyttöön Nokialla on parasta ottaa se sininen operaattori. Toivotaan vain että saadaan myös tännekin puolelle saataville mahdollisimman pian.

Rekisteröitynyt*

Mitähä nuo sitten on jos ei voLTE/voWIFI asetuksia LOL-hymiö

volte-setup.png

 

Velho

@Megado Juu tämä tiedetään Androidista ja näistä ei voi ottaa VoLTE / VoWIFI-palvelua käyttöön ellei puhelimessa ole sopivia asetuksia verkolle mitä käytät juuri nyt. Tämä valinta on sama kuin ihan Android asetuksiin tulee näkyviin VoLTE ja VoWIFI-asetukset kun on operaattorin asetukset puhelimessa. Näet asetuksen Androidin asetuksista kun esim laitat sen Elisan SIM-kortin. Sitten myös samalla aktivoituu nuo valinnat.

 

Kuten aikaisemmin mainitsin niin yhteensopivat asetukset tarjotaan OTA-päivityksien yhteydessä ja nämä edelleen testataan valmistajan ja operaattorin toimesta. Tämä prosessi ei ole nopea joten odotellaan että tulevat tarjolle Nokian laitteille. 

Tutustumassa

Mobiiliverkon palvelu. Sama luuri. Toimii yhdessä verkossa, ei toimi toisessa. 

 

Valmistajan syyttäminen operaattorin jarrutuksesta ei tunnu luontevalta.

Yhteisömanageri

@Megado ja @woopir, kukaan ei syytä ketään vaan kuten @olkitu kertoi niin tiivistettynä tämä ominaisuus pitää testata ja rakentaa mallikohtaisesti, yhdessä meidän ja laitevalmistajien kanssa. Tässä vaiheessa olemme saaneet rakennettua yhteensopivuuden niiden mallien osalta mitkä mainitsen tuolla yllä blogissa ja lisää on tulossa. Myös Nokian puhelimia.

 

Kylmiltään mitään puhelinta ei voi lisätä palvelun piiriin.

Tutustumassa

Tässä on ikävä kyllä selittelyn maku vahvana läsnä. Sama luuri, sama palvelu, kaksi operaattoria. Toinen sanoo että toimii, toinen selittelee että pitää 'rakentaa yhteensopivuus'.

Teillä on uskottavuusongelma.

Yhteisömanageri

Pitää muistaa, että matkapuhelinverkko ei ole bulkkituote kuten vaikka maito on. Loppukäyttäjälle se voi näyttää aika pitkälti samalta mutta konepellin alla on eroa. Ja tästä tulee se, että yhteensopivuus pitää rakentaa.

 

Meidän pilotin aikana olemme tuoneet useita malleja mukaan testiin, alussa lähdimme liikkeelle vain parilla mallilla. Ja koko ajan tuki laajenee.

Tutustumassa

Varsinkin sellaiselle loppukäyttäjälle matkapuhelinverkko voi näyttää varsin bulkkituotteelta, joka on työskennellyt sen parissa.

Data-Jehu 2018

Laitevalmistajan pitää ajaa OTA:n kautta puhelimen EFS-osioon, modeemin firmikseen asetukset VoLTE/VoWIFI -osalta. Ei ole sormien napsautuksesta tehty, vaatii testausta, että palvelu toimii kaikissa tilanteissa.

Yhteisömanageri

@woopir jos työskentelet tai olet työskennellyt matkapuhelinverkkojen parissa niin sittenhän tiedät hyvinkin mistä on kyse.

 

Tästä samasta aiheesta on väännetty tässä blogissa ja Yhteisössä aiemminkin, kannattaa lukea läpi.

Vakiokalustoa

Pitää muistaa, että vaikka VoLTE on sinänsä standardi, siinä annetaan todella paljon vapauksia erilaisille toteutuksille ja parametreille. Toisin kuin tiukasti määritellyt 2G:n ja 3G:n piirikytkentäiset puhelut ja niiden toiminta, VoIP:n päälle rakennetun VoLTE:n toteutuksissa voi olla merkittävästikin eroa eri operaattoreiden ja eri päätelaitteiden välillä. Tämän takia nämä pitää testata operaattoreiden ja laitevalmistajien yhdessä, mennee vielä muutamia vuosia ennen kuin VoLTE:n toteutukset alkaa oikeasti vakioitumaan. Siihen suuntaan kyllä ollaan menossa pikkuhiljaa.

Kommentaattori
Kiva että saatiin asiantuntevia kommentteja, itsekin hieman korpeaa kun ainoa tieto on tosiaan ollut että tulossa on.. ja ihmetellyt miksi muilla toimii heittämällä. Mutta tosiaan parempi tehdä hyvin, kun ekana päivä tosiaan olin itse heti ongelmissa 😅 odottavan aika on pitkä
Yhteisömanageri

Pilotin aikana yhteensopivien mallien listaus täydentyi kahdella mallilla. Koko lista on nyt tällä hetkellä tämän näköinen:

 

 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Oneplus 6
 • Samsung Galaxy A8
 • Samsung Galaxy J3 (2017)
 • Samsung Galaxy Note 9 **uusi**
 • Samsung Galaxy S8 tai S8+
 • Samsung Galaxy S9 tai S9+
 • Samsung Galaxy Xcover 4 **uusi**
 • Sony Xperia XZ2 tai XZ2 Compact
Uusi keskustelija

Onko note 8 aikataulusta mitään arviota ?

Uusi keskustelija

Jotenkin operaattorin vastaus ontuu eli miten volte standardista ollaan voitu vääntää näin vaikeasti toimiva tuote? 

Velho
@kurkitopi Jessenic tuossa ylempänä vastasikin hyvin eli standardi on olemassa mutta mahdollistaa paljon kustomointeja joita on operaattorien verkoissa aika paljon verrattuna aikaisempiin 3G/2G-piirikytkentäisiin puheluihin. Suomessa kyllä operaattorit aika standardin mukaan tuotteen on tehnyt kun katsoo millaisia asetuksia puhelimeen on tulleet päivitysten mukaan, mutta silti pitää testauttaa jokainen puhelinvalmistaja erikseen että puhelut toimivat näissä ja sitten toimittaa yhdessä valmistajan kanssa ne asetukset puhelimeen pääsääntöisesti OTA-päivitysten kautta. Tietysti halutaan toimiva VoLTE-palvelu eikä rikkinäistä palvelua missä puhelut hajoavat palasiksi. Tämä on ymmärrettävästi jo hidasta ja siksi ontuu... Eli ei ole operaattorien vika sinänsä kun koko standardi on päätetty tällä tavalla ja uskon että tekevät parhaansa saadakseen tukea laajentumaan.
Yhteisömanageri

@wabbo Note 8 sekä muiden mallien osalta emme pysty antamaan arviota. Uusia malleja tulee koko ajan mukaan mutta milloin tulee juurikin se tietty niin sen suhteen ei auta kuin odotella mitä tuleman pitää. Tiedän, että tämä on huono vastaus mutta parempaa en pysty antamaan Hymiö Onnellinen 

Kommentaattori

Mitä olen nyt tilannetta seurannut kilpailevassa leirissä, niin palvelu tuntuu tosiaan olevan hankala. Kurkitopi nimimerkille vain tiedoksi että parempi vaan neppailla nyt muutamilla malleilla. Miltä kuulostaisi että massoilta laskutetaan puheluita tuplana taikka puheluerittelyyn ei tule puheluita? Valtaosan ajasta palvelu toimii moitteetta, mutta ajoittan tulee mielenkiintoisia tapahtumia. Samoin muutaman kerran tehtyjä yliheittoja puhelun aika volte -> vowifi eivät olleet mairittelevia.

Uusi jäsen

Mielenkiintoista: ensi vuoden alusta Telia aikoo laskuttaa yritysasiakkaita 4G- ja WiFi-puheluista 0,90 €/kk. 

Yhteisömanageri

@Opiskelija1 ja muut:

 

Hyviä uutisia: Tuomme Telia 4G- ja wifi-puhelut valikoimiimme loppuvuoden aikana! Tällä hetkellä tuetut puhelinmallit löytyvät yllä olevasta blogista ja koko ajan uusia malleja tulee tuettujen mallien piiriin mukaan.

 

Sitten, kun palvelut ovat saatavilla niin 4G- ja wifi-puhelut maksavat saman verran kuin tavallisetkin puhelut (sisältyvät joko puhelupakettiin tai veloitus  minuuttiveloituksella). Wifi-puheluiden osalta palvelulla on kuukausimaksu yritysasiakkaiden matkapuhelinliittymissä (1.1.2019 alkaen 0,95€/kk). Kuluttajaliittymissä tuota kuukausimaksua ei ole.

 

(telia.fi -sivustolla on tuon hinnan osalta virhe joka korjaantuu huomenna).

 

Seuraamassa menoa

@TeroRe

 

Onko 1+ laitteista varmistunut mitkä mallit tulevat tukemaan VoLte palveluita teidän verkossa?Kilpailijat tarjoavat tuen myös OP5:lle.

Yhteisömanageri

@Untski rakennamme yhteensopivuudet mallikohtaisesti yhteistyössä valmistajan kanssa. Uusia malleja tulee listalle koko ajan.

 

Oneplussan kuten muidenkin valmistajien kohdalla emme lupaa etukäteen mitään tiettyä mallia yhteensopivien mallien piiriin. Joten en pysty sanomaan etukäteen tuleeko tuki myös OP5:lle ja mahdollisesti muillekin.

 

 

Yhteisömanageri

Päivitin juuri yhteensopivien mallien listausta, nyt mukana on myös kaksi mallia Nokialta:

 

 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Nokia 1 *uusi*
 • Nokia 3.1 *uusi*
 • Oneplus 6
 • Samsung Galaxy A8
 • Samsung Galaxy J3 (2017)
 • Samsung Galaxy Note 9
 • Samsung Galaxy S8 tai S8+
 • Samsung Galaxy S9 tai S9+
 • Samsung Galaxy Xcover 4
 • Sony Xperia XZ2 tai XZ2 Compact
Tutustumassa*

Oli pakko hommata Samsung S8, että pääsi tänne mukaan. Koti Helsingin keskustassa, ikkunaremontin jäljiltä signaali erittäin heikko. Reilun viikon kokemusten perusteella pientä epävarmuutta. Aluksi mm. puhelun katkeamisia. Tänään (21.10.) huomasin, että saapuvat puhelut yhdistyvät niin hitaasti, että soittaja ehtii katkaista, omat puhelut eivät kytkeytyneet ollenkaan. Pitkän säheltämisen jälkeen selvisi, että S8:n näppärä ominaisuus, Always On Display sammutetulla näytöllä, esti wifi-puhelut. Kun toiminnon sulki asetuksista pois, wifi-puhelut toimivat taas. 

 

Pari kysymystä tietäville: Onko VoLTEsta mitään merkittävää hyötyä ilman VoWIFia? Ymmärtääkseni puhelut eivät vielä kulje todellisuudessa 4G-verkossa - vai kulkevatko? 

Jos minulla on wifi-puheluasetukset päällä ja joku soittaa enkä vastaa, saanko ilmoituksen soittoyrityksestä tekstiviestinä kuten ennenkin? Puhelinvastaajaa en käytä, mutta tuo "yritetty soittaa"-palvelu on kätevä.   

Velho

@shaapanen  Kyllä puhelut 4G-verkossa toimii VoLTE:n ansiosta. VoWIFI ja VoLTE toimivat lähes samalla tekniikalla, IP-verkon yli. 

 

Kannattaa olla molemmat päällä niin puhelut yhdistyvät 4G-verkossa ja voit hyvin jatkaa puhelua kun WIFI-yhteys katkeaa (kun 4G-verkko on saatavilla) ilman suurempia katkoja. 

 

Kuluttajan vastaajapalvelu pitäisi minusta olla edelleen käytössä, jotta saa tämän tekstiviestin kun on yritetty soittaa.

Yhteisömanageri

Yhteensopivien mallien listalle jälleen kaksi uutta mallia. Lista on tällä hetkellä seuraava:

 

 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Nokia 1
 • Nokia 3.1
 • Oneplus 6
 • Samsung Galaxy A7 **uusi**
 • Samsung Galaxy A8
 • Samsung Galaxy J3 (2017)
 • Samsung Galaxy J4+ **uusi**
 • Samsung Galaxy Note 9
 • Samsung Galaxy S8 tai S8+
 • Samsung Galaxy S9 tai S9+
 • Samsung Galaxy Xcover 4
 • Sony Xperia XZ2 tai XZ2 Compact
Uusi keskustelija

Voisiko hyväksyttyihin 4G/VoLTE puhelimiin edes periaatteessa tulla myös niitä puhelinmalleja, joissa on (perus)näppäimet? Tarkoitus vaihtaan vanhemman puhelin Samsung Galaxy J7 (2017) -malliin, joten toivoisin sitä hyväksyttyjen listalle.

Vakiokalustoa*

VoLTE/WiFi-puhelut edellyttävät tukea 4G-verkoille ja WiFi:lle myös itse puhelimessa. Harvemmin peruspuhelimissa , joissa on fyysinen näppäimistö sellaista on eikä puhelimen softakaan ole päivitettävissä , ei ainakaan helposti.

 

Älypuhelimissa em. tuki on ja päivityskin onnistuu vaivatta.

Velho
Esimerkiksi Nokia 8110 4G tukee VoLTE-palvelua niin siihen pitää saada VoLTE-palveluun yhteensopivat asetukset sitten. Luultavasti siihenkin toimitetaan päivityksien yhteydessä asetukset kuten älypuhelimiin. Eli mahdotonta ei ole mutta vaatii oman työn sillä esimerkiksi tässä puhelinmallissa on eri modeemit ja käyttöjärjestelmät joten odotetaan.
Uusi keskustelija

En puhunut peruspuhelimista, vaan perus Androidista, jossa on ne kolme symbolia alanurkassa. 

Data-Jehu 2018

Niin, 8110 kuitenkin on Qualcommin Snapdragon-piiri, joka on eri kuin jokin "nimetön" siru, joka joissain peruspuhelimissa on.

Data-Jehu 2018

Aivan, @jlpuh , tuo prosessi on siitä kankea, että laitevalmistajan pitää naputella koodi, joka toimii operaattorin asetuksille. Jokaiselle laitemallille erikseen. Edullisille laitteille kun ei välttämättä edes tule päivityksiä, on laitevalmistajien kiinnostus mitä on. Näkisin, että VoLTE tuodaan niille, joita verkossa eniten on. Yritysasiakkaat (jos joku ostanut vaikka useamman tuhatta laitetta), voi tulla jokin poikkeus. Mutta muuten mennään tietyissä raameissa.

 

 

Uusi keskustelija

No Telian listalla on jo tuo saman "sarjan" J3 (2017), ehkä joskus sitten myös J7? No katsotaan ensin kuuluuko edes normipuhelut tuolla hyvin. Nokia 3.1 puheen äänenlaatu oli hyvä, kun taas 5:sen ei sitä ole. 

Rekisteröitynyt*

Miten pääsee testaamaan Sony Xperia XZ2 tai XZ2 Compact puhelinta?

Yhteisömanageri

@TupuliH tässä blogissa mainitaan tuolla ylhäällä näin:

 

Pilotti on päättynyt ja palvelu on siirtynyt tänään tuotantovaiheeseen eli Telia 4G-puhe on tästä päivästä alkaen automaattisesti kaikkien asiakkaidemme käytettävissä, joilla on yhteensopiva puhelin ja palvelut mahdollistava liittymä. Telia Wifi-puhelut saat käyttöön kun kirjaudut sisään osoitteessa telia.fi ja kytket palvelun päälle.

Eli jos liittymäsi on yhteensopiva niin 4G-puhe kytkeytyy myös sinulle automaattisesti. Tämä ei tapahdu kaikille asiakkaille kuitenkaan samaan aikaan, jos haluat kiirehtiä asiaa niin ota yhteys asiakaspalveluumme niin he tarkastavat tilanteen ja voivat tarvittaessa kytkeä 4G-puheen sinulle päälle. Tämän jälkeen Wifi-puhelut sinulla pitää aktivoida itse päälle telia.fi-sivuston kautta.

Rekisteröitynyt*

Voisitteko lisätä listaan Experia Compact X. Puhelimessa Voip toimii ongelmitta jo toista vuotta DNA:n liittymällä. Onhan tämä toimintanne todella nihkeää. Nämä blogihärpäkkeetkin on näköjään joka operaattorilla samalta reppurilta. 

Yhteisömanageri

@Teli4Tim0 Wifi-puhelut menevät siinä mielessä käsi kädessä VoLTE:n kanssa, että viimeksi mainittu mahdollistaa ensin mainitun. Yhteensopivuus rakennetaan malli- ja operaattorikohtaisesti. VoLTE-tuki laajenee koko ajan, vielä ei ainakaan tällä hetkellä ole tukea juuri tuolle mallille. Toivottavasti tulee myöhemmin, en pysty kuitenkaan lupaamaan.

 

--

 

Käyttämämme alusta on suomalaista operaattoreista ainoana meillä käytössä. Toki äkkiseltään näyttää aika pitkälle samalta monen muun kanssa Hymiö Onnellinen

Kommentaattori

Toivomuslaitelistalle myös Samsung Galaxy s7 ja Edge,ymmärtääkseni myös Telia-dot liittymissa VoLTE/Wifi-puhelutuki on automaattisesti päällä mikäli laite itsessään on tuettuna.

Yhteisömanageri

@Karkath Toive on huomioitu, toivottavasti myös toteutuu Hymiö Onnellinen

 

Dot-liittymissä ei ole tällä hetkellä tukea Telia 4G-puheelle ja wifi-puheluille. On tulossa, arviolta ensi kevään/kesän aikana.

Tutustumassa

Pilotin aikana piti tulla lisää malleja. Ei ole edes "pure android" nokialaista.

 

Pitäisi kai todeta jotain tunkista tässä kohtaa. 

Yhteisömanageri

@woopir Ja kyllähän niitä tulikin. Lähdettiin liikkeelle kahdella mallilla ja sen jälkeen lista on kasvanut ihan mukavasti.

Kommentaattori

@TeroRe Telia-dot aspassa(Telia-dot app) oltiin sitä mieltä,että ko.liittymässä 4g-puhe/wifi-puhe on automaattisesti päällä,mikäli vain laite on päässyt "toivomuslistalle".Luotan kuitenkin  yhteisömanagerin lausuntoon ko. ominaisuudesta(tulossa kevät/kesä 2019).Korjannette käsitykseni jos aihetta on.

 

Yhteisömanageri

Päivitin juuri yhteensopivien laitteiden listan ajan tasalle, sieltä puuttui muutama malli. Lista on tällä hetkellä siis seuraava:

 

 • Huawei Nova 3 **uusi**
 • Huawei Mate 20 Pro **uusi**
 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Nokia 1
 • Nokia 3.1
 • Oneplus 6
 • Oneplus 6T **uusi**
 • Samsung Galaxy A7
 • Samsung Galaxy A8
 • Samsung Galaxy J3 (2017)
 • Samsung Galaxy J4+
 • Samsung Galaxy Note 9
 • Samsung Galaxy S8 / S8+
 • Samsung Galaxy S9 / S9+
 • Samsung Galaxy Xcover 4
 • Sony Xperia XZ2 / XZ2 Compact
 • Sony Xperia XZ3 **uusi**
Uusi keskustelija

Mulla ei löydy liittymän asetuksista ollenkaan VoLTE-asetusta.

Data-Jehu 2018

Onko laitteesi tolla Teron postaamalla listalla? Jos on, niin VoLTE on kiinni siitä, että onko se jo aktivoitu liittymällesi. Ilmeisesti nuo kytketään vähitellen kaikille. Mutta jos haluat sen jo aiemmin, niin aspa voinee sen kytkeä päälle jo aiemmin. Jos mä olen tuon oikein ymmärtänyt.

Yhteisömanageri

@kurkitopi Juuri noin kuten @Purnipsi kirjoittaa, jos puhelimesi ja liittymäsi on yhteensopiva niin asiakaspalvelun kautta saat palvelun päälle vaikka heti. Automaattiset kytkennät tehdään porrastetusti lähiviikkojen aikana.

@kurkitopi Jos sinulla oli puhelimena Nokia 8 niin sille ei ole vielä VoLTE tukea Telialla, mutta odotellaan 😀👍

Uusi keskustelija

@TeroRe No liittymä pitäisi tukea, muttei puhelin ei. Täytyy vissiin siirtää puhelinliittymä Elisalle, kun teille ei "asikkaat" ole tärkeitä.

 

@kiisseli67 Juu mulla on Nokia 8 sekä Oneplus 3T tällä hetkellä. Jopa VoLTE tuki löytyy Oneplus 3T-puhelimesta, mutta suomessa ei operaattorit tue noin vanhaa mallia.

Rekisteröitynyt*

Komppaan edellistä, näyttää että asikkaat eivät ole tärkeitä.