peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
55045 Jäsentä
156203 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

Hae mukaan VoLTE ja VoWiFi -pilottiin.jpg

 

 

 

Mikä on Telia 4G-puhe

 

Palvelu, jonka takaa löytyy termi VoLTE eli Voice over LTE. VoLTE on matkapuhelinverkon sekä matkapuhelimien ominaisuus, jolla puhelut soitetaan 4G-verkon kautta. Tähän asti puhelut ovat kulkeneet kulkevat verkossamme vain 2G- tai 3G-verkon kautta, jatkossa siis myös 4G-verkkoa käyttäen.

 

VoLTE:n hyödyt pähkinänkuoressa:

 

 • Puhelut yhdistyvät nopeammin
 • Voit käyttää nettiä samaan aikaan kun puhut puhelua. Voit esim. tarkistaa netistä yritysten yhteystiedot tai aukioloajat samalla, kun puhut puhelua. Tai, jos puhelimesi on hotspottina vaikka tabletille, nettiselailu ei katkea puhelun ajaksi tablet-laitteessa
 • Se mahdollistaa myös Telia Wifi-puheluiden soittamisen

 

Mikä on Telia Wifi-puhelu

 

Tämän palvelun taustalla on termi VoWiFi joka tarkoittaa sitä, että puhelu kulkee perinteisen matkapuhelinverkon sijasta wifi-verkossa. VoWiFi tuo helpotusta erityisesti tilanteisiin, joissa puhelimen sisäkuuluvuus on huono. Jos kotonasi tai toimistollasi on huono kuuluvuus mutta sieltä kuitenkin löytyy wifi-verkko niin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sen kautta. VoWiFi:n avulla voit soittaa puheluita wifi-verkon kautta, kotimaan hinnalla myös ulkomailla ollessasi.

 

Jotta voit soittaa Telia Wifi-puheluita sinulla tulee olla myös Telia 4G-puhe käytössäsi.

 

Telia 4G-puhe ja Telia Wifi-puhelut mahdollistavat siis sen, että voit soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä 4G- että wifi-verkoissa. Ja sen ansiosta voit soittaa puheluita paikoissa, joissa se ei kenties aikaisemmin onnistunut.

 

Telia 4G -puhe sekä Wifi-puhelut tukevat seuraavia puhelimia (tilanne 10.6.2019):

 

 • Apple iPhone 6 & Plus
 • Apple iPhone 6S & 6S Plus
 • Apple iPhone SE
 • Apple iPhone 7 & 7 Plus
 • Apple iPhone 8 & iPhone 8 Plus
 • Apple iPhone X
 • Apple iPhone XR
 • Apple iPhone XS & XS Max
 • Huawei Nova 3
 • Huawei Mate 20 Pro
 • Huawei P20
 • Huawei P20 Pro
 • Nokia 1
 • Nokia 3
 • Nokia 3.1
 • Nokia 7 Plus
 • Nokia 8
 • Oneplus 6
 • Oneplus 6T
 • Samsung Galaxy A5 (2017)
 • Samsung Galaxy A6 / A6+
 • Samsung Galaxy A7
 • Samsung Galaxy A8 (2018)
 • Samsung Galaxy A9
 • Samsung Galaxy J3 (2017)
 • Samsung Galaxy J4+
 • Samsung Galaxy J5 (2017)
 • Samsung Galaxy J6+
 • Samsung Galaxy J7 (2017)
 • Samsung Galaxy Note 9
 • Samsung Galaxy S7 / S7 Edge
 • Samsung Galaxy S8 / S8+
 • Samsung Galaxy S9 / S9+
 • Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e
 • Samsung Galaxy Xcover 4
 • Sony Xperia XZ2 / XZ2 Compact
 • Sony Xperia XZ3

Lue myös nämä:

 

 

*****

 

Edit 6.11.2018

Pilotti on päättynyt ja palvelu on siirtynyt tänään tuotantovaiheeseen eli Telia 4G-puhe on tästä päivästä alkaen automaattisesti kaikkien asiakkaidemme käytettävissä, joilla on yhteensopiva puhelin ja palvelut mahdollistava liittymä. 4G-puhe kytkeytyy automaattisesti päälle lähiviikkojen aikana ja jos haluat kiirehtiä asiaa niin ota yhteys asiakaspalveluumme niin kytkemme sinulle palvelun päälle vaikka heti.

 

Telia 4G-puhe mahdollistaa jatkossa myös Telia Wifi-puhelut. Ne saat käyttöösi kun kirjaudut sisään osoitteessa telia.fi ja kytket palvelun päälle. Huomioithan, että sinulla pitää olla käytössä Telia 4G-puhe -palvelu jotta saat käyttöösi myös Telia Wifi-puhelut.

 

Telia 4G- ja Wifi-puheluiden kanssa yhteensopivat mallit löydät tästä blogista. Päivitämme taulukkoa sitä mukaa kun uusia yhteensopivuus on malleittan rakennettu ja testattu.

 

Kiitos kaikille testaajille!

 

*****

211 Kommentit
Seuraamassa menoa

@olkitu, muutaman testipuhelun perusteella reitittimen sammutus ja käynnistäminen tuntuivat auttaneen ääniviiveeseen. Kiitos vielä kerran.

 

Edit ReOlivia: korjattu tägitys

Rekisteröitynyt ☆

Hi again,

 

Just recently learned that VoWIFI & VoLTE services are not compatible with e-SIM. I have a Samsung Galaxy Watch LTE and had to use e-SIM service for that. So that means even my phone (Sony Xperia XZ Premium) gets the VoWIFI & VoLTE support, I won't be able to use them in the future ?

Tutustumassa

@TeroRe onko mitään aikataulua iPhonejen VoLTE-tuelle olemassa?

Yhteisömanageri

@tarkane eSIM works with VoLTE/VoWifi, it is like a normal sim but electric one.

 

Only restriction is that does the device support VoLTE/VoWifi. Galaxy Watch doesn´t support.

 

Note: Our VoLTE/VoWifi isn´t compatible with our Multi-SIM-service at the moment. Sometimes people wants to use the same number in mobile and smartwatch and if you want to use it that way you can´t have VoLTE/VoWifi in your mobile because then you need Multi-SIM-service and it doesn´t work with VoLTE/VoWifi.

 

But this restriction is only with the Multi-SIM-service and the VoLTE/VoWifi, NOT with VoLTE/VoWifi and the eSIM.

 

@cooLiosis ei ikävä kyllä, tilanne on edelleen se ettei asiassa ole mitään uutta kerrottavaa. Tiedän, tämä ei riitä sinulle mutta näillä on mentävä 🍏

Vakiokalustoa ☆

Ei taida toimia Volte vieläkään prepaid liittymällä?

Moderaattori

@jannyman, VoLTE ei vielä tässä vaiheessa toimi prepaid-liittymissä. Ilmoitamme, kun uutisia sen osalta ilmaantuu Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

Listalle tuli tänään Samsungin uutuudet Galaxy S10, S10+ ja S10e.

Tutustumassa

Olisiko mahdollista saada Gemini PDA tuettujen laitteiden listalle? Laite kyllä tukee VoLTE ja WiFi-puheluita, ei vaan vielä Telian verkossa.

 

eSIM tuki kyseiselle laitteelle olisi myös hienoa, vaikka asia ei tähän ketjuun liitykkään.

Uusi keskustelija

Milloinkaan olis testi vaihe päättymässä ja tulis ihan kaikkiin kännyköihin, jotka tukee? Nyt on saatu 4G toimimaan kotona niinkuin pitääkin. (Meni vaan 10kk) meneeköhän tässäkin se vuosi vielä?

Data-jehu 2019
@Markus9 VoLTE ja VoWIFI pilotti on päättynyt jo kuukausia sitten ja on tuotannossa tarjolla. Tuetut puhelinmallit on ensimmäisessä postauksessa. Kaikki päätelaitteet eivät saa tukea Telialta, mutta suurinosa uusimmista malleista saavat tuen.
Uusi keskustelija

@olkitu eipä tämäkään luuri vanha ole, viime vuoden malli. Kilpailijoilla onnistuu jo

Data-jehu 2019
@Markus9 Mikäs malli on kyseessä? Jos on tuola ylhäällä listalla saman valmistajan uudempi malli luulenpa ettei tukea saa. Kuten tässä ketjussa on useasti mainittu pelkästään operaattori ei päätä VoLTE & VoWIFI tuesta vaan tässä tarvitaan myös valmistajaa. Laitteet testataan operaattorin verkossa yhteistuumin ja valmistaja loppukädessä ne asetukset puhelimeen toimittaa OTA-päivityksien yhteydessä.
Uusi keskustelija

@olkitu honor 7s

Tutustumassa

Ite pitää siis kaikki tehdä...

MTK Engineering Mode -sovellus Play kaupasta, MTK Settings -> IMS -> VOLTE Setting: CMW500 setting -> [Set]

 

Vaikuttaisi toimivan.

Konkari ☆

Kyse on yleensä vain muutamasta koffirivistä, mutta operaattorin on itse testattava se. Entäpäs jos konffi sekottaisikin laitteen toiminnan ja vaikka hätäpuhelu estyisi? SIM-kortinkaan poisto ei auta, jos modeemin ohjelmisto menee jumiin.

Tutustumassa

Ei tuo MTK Engineerin toimi Qualcom piireille, mm Nokia 8

Data-jehu 2019
@Megado Sovelluksen selosteessa lukeekin että toimii Mediatekin laitteilla. Viritykset eivät ole suositeltavia koska sen jälkeen voi modeemi mennä jumiin kuten @Purnipsi tuossa mainitsi.
Vakiokalustoa ☆☆

Kyselin kuukausi pari sitten Nokia 5:n VoLTE-tuen perään. Laitteessani on uusin Android (9.0 Pie). Milloinka olisi VoLTE saatavilla sille?

Asiantuntija
Tutustumassa

@kustaa1967: Taitaa olla turha odotella tää on niin Farssi Telian osalta kun olla ja pystyy.

@olkitu: Joo tiedän sen verran noita AT komentoja tullut näpyteltyä aikoinaan. Maininta oli vain sen takia ettei muut sitä turhaa kokeile. Ja toisaalta aika turha maininta tuo MTK muutenkin. 99% näistä on jotka ei tiedä noista sen taivaallista.

Moderaattori

@Megado, Millä tavalla tämä VoLTE on farssi? 

Tutustumassa

@NikoNo:No mitäpä lottoot, moni odottanut mm isoon osaan noksun puhelimia tukea, ei ole tullut, uudet mallit saa heti mm samsung, ja nyt ei sitten kannata sanoa että valmistajasta kiinni, siitä se ei nimittäin ole kiinni.

Moderaattori

Ymmärrän toki, että harmittaa jos sitä omaa luuria ei listalta löydy. Lisäyksiä kuitenkin tehdään tasaiseen tahtiin. Nokialaisista en uskalla tässä vaiheessa lupailla mitään.

Tutustumassa

En mä tätä palvelua tämän "palvelun" perusteella aio ottaakkaan käyttöön, sen verran tyhjiä "lupauksia" tää lafka toimittaa.

Data-jehu 2019
@Megado Noin se meneekin eli esim Samsungin laitteet kun tuettu hyvin niin sen uudemmat versiot saavat samantien oikeastaan - kerralla kun saatu kuntoon. Nokian laitteilla ainoastaan Mediatek-suorittimella olevat ovat saaneet vasta tuen ja Qualcomm-pohjaiset uupuvat. Luulenpa ettei ole ihan heti saatu tarpeeksi hyvin toimimaan niin ei tuoda ongelmia tarjolle. Mutta sen verran voi tässä ihmetellä ettei DNA tai Elisa ole iPhonelle saanut tukea tarjolle ennen Teliaa joka tuli VoLTE pariin viimeisenä.

Mutta DNA:lla on nämä Nokiat tuettu : Nokia 1, Nokia 3, Nokia 3.1, Nokia 5.1, Nokia 6.1, Nokia 7.1 

ja Elisalla : Nokia 1, Nokia 3, Nokia 5.1, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 7 Plus, Nokia 8, Nokia 8 Sirocco 

 

Eli Qualcomm-pohjaisille Nokioille toivoisi Telialtakin tukea 🤔

Konkari ☆

Muistelen että DNA tavoitteena oli saada kaikki puhelimet tuetuiksi. Siinä onkin haastetta, en väitä etteikö teliakin yrittäisi, mutta dna on eellä, tosin ei Applen osalta.

Rekisteröitynyt

VoLTE-ohjeenne iPhonessa (joku blogi-kirjoitus kuvineen) oli kyll pahasti pielessä 

Sellaisia valikoita ei mun iPhone 6S plussasta ainakaan löytynyt, mutt onneksi ’eksyin’ Applen omille tukisivuille, joissa käyttöönotto ja soittaminsen ohjeet vastasivat käytäntöä... 

https://support.apple.com/fi-fi/HT203078 

 

Mutt samalla toinen asia Puhutaan myös VoWIFI:stä... eli langattomasta esim kotiverkosta soittamisesta 4Gcverkkoa pitkin... 

 

Toimiiko se nyt myös mun em mainitulla iPhonella? ja pitääkö se myös ottaa vielä erikseen käyttöön Telian verkossa, jota olen jo vuosikymmeniä käyttänyt 

 

Ja ovatko puhelut noilla ’over’-toiminnoilla normaalien puheluiden hintaisia? ...vai halvempia tai kalliimpia 

Vakiokalustoa ☆

@Nakkil Hinta on sama VoLTE ja VoWiFi -puheluissa kuin normaaleissakin. Poikkeuksena ulkomailla, joissa VoWiFi-puhelut Suomeen ovat kotimaanpuhelun hintaisia. Mutta taas ulkomailta oleskelumaahan soitettaessa perinteinen puhelu voi olla halvempi. Lisätietoja täällä: https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/puhelimen-kaytto/4G-puhe-ja-Wifi-puhelut

Seuraamassa menoa

Itsekin ihmetellyt, miten Nokia 7 Plussaan ei ole tullut tukea ollenkaan, vaikka Ruotsin puolella tuli kuitenkin jo viime vuonna. Sama tilanne on myös Sony Xperia XZ1 Compactissa ja monessa muussakin.

Ruotsin lista: https://www.telia.se/privat/support/info/mobiler-volte-wifisamtal

 

Onko tietoa kuinka pian Huawei P30 Pro saa päivityksen? Sinänsä huvittavaa, että taloudessa 4 kännykkää mistä vain kaikista vanhimmassa (Galaxy S7) on tuki.

Konkari ☆

Voi olla, että P30 Pro:ssa ja P30:ssä tuki on jo valmiiksi tehtaalta. Koska kyseessä on uusi laite, ei tietoa Telian sivulla välttämättä ole vielä päivitetty. Toki tuki saattaa puuttua, mutta epäilen kovasti, että se olisi jätetty pois.

 

Tuo on kyllä harmillista, että VoLTE-tukea ei Nokialaisille oikein ole saatu. En tiedä, mistä se johtuu, mutta toivottavasti tuki vähitellen saadaan, ainakin uusille laitteille mutta miksei myös iäkkäämmille.

Seuraamassa menoa

No nyt toimii VoLTE Huawei P30 Prossa. Eilen vielä oli asetuksista harmaana kyseinen kohta, mutta nyt sai päälle. Voi olla, että sim-kortti pitänyt olla tietyn aikaa aktiivisena tms. 

Konkari ☆

Hieno juttu! Jos sinulla on ollut aiemmin käytössäsi puhelin, jossa ei VoLTE:a ole ollut, niin onhan tuo mahdollista, että sen aktivointi liittymälle vie hetkisen. En tiedä, mitä tekniikkaa Telia käyttää tunnistaakseen liittymässä käytettävän laitteen VoLTE-kyvykkyyden. Joko suoraan protokollatasolla verkon viestinnästä tai sitten IMEI-tunnuksen perusteella tunnistavat laitteen ja laittavat toiminteen käyttöön. Tai sitten on käytössä jokin muu tapa.

Rekisteröitynyt ☆

Pitäiskö Telia VoWifi toimii ulkomailla? Laite on OnePlus 6T.

Laivalla Helsinkista Tallinnaan kun puhelin oli kotiverkossa oli myös VoWifi päällä mutta kun puhelin siirtyi roaming tilaan en toimi enää VoWifi. Käytössa oli laivan wifi. Kokeilin myös lentotilassa kun wifi on aktiivinen...

Moderaattori

VoWiFi -puhelut onnistuvat kyllä myös ulkomailla ollessa @GunnarG!

Tulee oikeastaan ainoana mieleen, että olikohan WiFi-verkko laivalla liian heikko, tai ruuhkainen jos eivät toimineet?

 

4G puhelut eivät roaming-tilassa ainakaan tällä hetkellä ole käytettävissä, eli puhelun aikana verkon vaihtaminen WiFi:n ja matkapuhelinverkon välillä ei tästä syystä ole ulkomailla ollessa mahdollista.

Moderaattori

Tuettujen laitteiden määrä on jälleen kasvanut muutamalla puhelinmallilla! Hymiö Onnellinen

 

Listalle on tänään lisätty:

 • Nokia 8
 • Nokia 7 Plus
Tutustumassa

""Tuettujen laitteiden määrä on jälleen kasvanut muutamalla puhelinmallilla! Hymiö Onnellinen

 

Listalle on tänään lisätty:

 • Nokia 8
 • Nokia 7 Plus""

 

Hienoo vaihdoin just puhelinta ja no liittymätkin meni toisaalle, et hittooko tällä tiedolla enää.

Kommentaattori

Edelleenkään se VoLTE ei toimi Nokia 8 puhelimessa ollenkaan. Se on kytketty asiakaspalvelun mukaan käyttöön ja nyt odotettu useampi päivä sen kytkemistä. Ei edelleenkään näy soitettaessa vaan puhelu menee suoraan 3G-verkon yli sekä wifissä ei näytä tulevan sitä logoa. Sentään Elisalla toimi tuokin ominaisuus.

 

Asetuksissa näkyy valinnat päällä VoLTE/VoWiFi palveluille

Asiantuntija

Muok. Kiitos @kiisseli67 Hymiö Onnellinen linkki korjattu.

 

Alkuun kannattaa varmistaa vielä että näkyykö 4G-puhe kytkettynä liittymälle. Tämän näkee omilta sivuilta liittymän lisäpalvelut-osiosta. Jos se siellä on ok niin sitten kannattaa puhelimelle tehdä vielä verkkoasetusten nollaus. 

@JuhoOlliLo Tuo linkki ei toimi omille sivuille.

Kannattaa myös käyttää puhelinta kiinni, jos et ole jo käyttänyt @kurkitopi . 

Kommentaattori

Ja Telia Dot liittymissä ei tietääkseni koko ominaisuutta ole(vielä) edes tuettuna vaikka päätelaite olisikin tuettujen listalla..

Telia dot liittymää hallitaan omasta appistaan eikä se näy omilla sivuilla mitenkään.

Kommentaattori

@kiisseli67Puhelimen uudelleenkäynnistäminen/sammuttaminen ei auta, viikonlopun aikana tein useamman kerran tämän ja sammutin puhelimen juuri hetki sitten. Asiakaspalvelu ilmoitti olevan vikatilanne päällä sillä hetkellä ja sen pitäisi lähteä toimintaan. Ei lähde ei.

Asiantuntija

@kurkitopiViime viikolla tortaina ja perjantaina oli laajempi järjestelmähäiriö joka aiheutti sen että mobiililiittymiin ei voinut tehdä muutoksia mutta tuo saatiin korjattua perjantaina iltapäivästä.

Nyt pitäisi liittymältä tarkistaa että onko sitä ominaisuutta kytketty vai ei.

Sen voi itse tehdä tuolta omilta sivuilta tehdä tai sitten voidaan toki chatin kautta sama tarkistaa sinun puolesta.

 

Kommentaattori

@JuhoOlliLo No multa jouduttiin ensin multisim-palvelu lopettamaan ja otin nyt uudestaan yhteyttä, niin VoLTE:tä ei oltu ees kytketty päälle asetuksista. Asiakaspalvelija kytki ja kertoi 10min sisään olevan päällä, mut puhelimen sammuttamisen jälkeen ilmaantui VoLTE 4G kuvakkeen viereen.

 

Nyt voi pakottaa puhelimen pelkästään 4G-verkkoon pelkäämättä saadaanko kiinni minua.

Vakiokalustoa ☆☆

@kurkitopi

"Nyt voi pakottaa puhelimen pelkästään 4G-verkkoon pelkäämättä saadaanko kiinni minua."

 

Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa. Tuo toteamuksesi voi toteutua vain ja ainoastaan siellä , missä on 4G-verkko saatavilla. No ei ole likikään joka paikassa , joten pidä vain verkonvalinta automaatilla.

 
Data-jehu 2019
@kustaa1967 Hyvin ollut VoLTE kokoajan päällä ja vaikka kaupunkien välillä menisi niin puhelut toimineet hyvin koko matkan. Hyvin voi kokeilla ainakin ja todeta miten toimii. Aika harvoin tulee paikka missä 4G ei toimisi ollenkaan.
Kommentaattori

@olkituEn ihan sanoisi noin. Eli käyppä muutama kerta junalla Helsingin ja Oulun väliä ja tule sitten kertomaan kuuluvuudesta. Tuolla matkalla on useita paikkoja, jossa ei tahdo edes kuulua kunnolla 2g.

Uusi jäsen

Kovasti odottaisin iPhoneen VoWiFi tukea, mutta saadaanko vielä odottaa pitkään...?

 

VoWIFI toimii oikein hyvin iPhonen 7- ja XR-versioilla norjalaisella MyCall/Telian -prepaid-liittymällä, joten luulisi sen olevan mahdollista saman firman suomiliittymällä.

 

Kommentaattori

Nokia 8 Vowifissä ääni rahisee aika pahasti, koitettu kahdessa eri paikassa eli eri wlan-reitittimillä ja VoLTE:ssä ääni on huomattavan paljon selkeämpi.

Moderaattori

Osaatko sanoa, onko samaa häiriötä havaittu myös muilla laitteilla näissä kahdessa paikassa VoWiFin osalta? Kannattaa myös tarkistaa laitteen ohjelmistoversio, jotta laitteen ohjelmisto on ajan tasalla.