Digitalisaatio muuttaa työnhaun


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15




Perinteinen CV ja asiakirjamallin mukainen työhakemus ei välttämättä tuota enää parasta lopputulosta työnhaussa. Digitalisaatio muuttaa maailmaa hurjaa vauhtia tällä hetkellä ja samalla se on muuttanut myös työnhakua. Yhä enemmän avoimista työpaikoista ilmoitellaan vain sosiaalisen median kanavissa, kuten LinkedIn ja Twitter. Työtä hakevat ihmiset ovat myös ottaneet somekanavat erittäin hyvin hyötykäyttöön ja ihmisten omat verkostot suosittelevat hyviä tekijöitä ahkerasti.



Sosiaalisesta mediasta löytyy jo valtavan paljon esimerkkitapauksia, joissa työntekijät ovat löytäneet uuden työpaikan onnistuneen somekampanjan avulla. Yleensä näissä tapauksissa on toteutettu tyylikäs graafinen CV, joka on sitten jaettu eri kanaviin. Hakemuksissa on nähty loistavia videoita, joilla hakija pystyy tuomaan persoonallisesti oman osaamisensa esille ja kertomaan omin sanoin, millaista työtehtävää olisi hakemassa.


 


Sonera on myös mainostanut avoimia työpaikkoja aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja tämän avulla on löytynyt paljon kiinnostuneita hakijoita. Tällä hetkellä haetaan Soneran sometiimiin uutta esimiestä ja myös tämän paikan osalta on otettu sosiaalinen media vahvasti hyötykäyttöön. Uusimpana kokeiluna järjestettiin Periscopessa rekryyn liittyvä live kyselytilaisuus. Lähetyksen aikana esiteltiin sometiimin jäsenet ja käytiin läpi työtehtävän sisältöä tarkemmin.


 


Vastaavia Periscopessa järjestettyjä rekryjä on nähty jo muutamilta muiltakin yrityksiltä ja tämän tyyppinen malli tulee varmasti lisääntymään jatkossakin. Periscope tarjoaa yrityksille hienon mahdollisuuden tuoda työpaikkaa kiinnostavasti esille. Samalla myös työpaikkaa hakevilla on mahdollisuus tuoda omaa kiinnostustaan ja aktiivisuuttaan esille, kun osallistuu näihin rekrytilaisuuksiin ja osallistuu käytyyn keskusteluun.


 


Saadun palautteen mukaan meidän järjestämä Periscope lähetys sujui hienosti ja ihmiset arvostivat avointa esiintymistä. Tällaista mahdollisuutta pyritään varmasti hyödyntämään meillä jatkossakin, koska kokeilu osoittautui varsin onnistuneeksi ja saimme myös arvokasta oppia tästä lähetyksestä tulevaisuutta ajatellen.


 








Lähetyksen voit käydä katsomassa vielä tallenteena täältä https://www.periscope.tv/w/aghHNjF6WUVid0pvZ2JRZXh8MXpxSlZrdk12Ym54QlH-rmt5FiszdBqb1oLsAsx1W6mO688b3ENzWGP6EeH1


 


Soneran sometiimin uuden esimiehen haku päättyy 22.5. ja virallinen työpaikkailmoitus löytyy täältä https://www.sonera.fi/sonera-fi/tyopaikat/työpaikkailmoitus?id=1638367


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa