Esittelyssä Samsung Galaxy Tab A

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 17 katselukertaa

 


Galaxy Tab A on tervetullut lisäys Samsungin alati kasvavaan tablet-perheeseen. Hintahaitarin alapäähän sijoittuva Tab A vastaa hyvää hinta-laatusuhdetta etsivän peruskäyttäjän tarpeisiin ja mukana tulevien Microsoft-sovellusten ja OneDrive-tallennustilan myötä laite soveltuu mainiosti vaikkapa opiskelijoille tai työmatkoille. Erikseen asennettavan Kids Mode –sovelluksen avulla sen voi huoletta luovuttaa myös perheen pienempien käyttöön.


 




Ulkoasu ja muotoilu


 


Tab A:ta hypistellessä huomio kiinnittyy ensimmäiseksi sen näppärään kokoon ja keveyteen. 9,7 tuuman näytöllä varustettu laite on vain 7,5mm ohut ja painaa 465g, joten se kulkee helposti mukana kaikkialla. Kokonsa puolesta Tab A:sta saa tukevan otteen ja se tuntuu miellyttävältä kädessä.


 


Laitteen muotoilu painikkeineen sekä pyöristettyine kulmineen ja reunoineen on tuttua monista muista Samsungin malleista. Muovisesta takakannesta huolimatta Tab A vaikuttaa hyvin rakennetulta, korkealaatuiselta ja mukavan jämäkältä. Halpa hinta ei tässä tapauksessa tarkoita halvan oloista ulkoasua.


 



 


Ominaisuudet


 


Simppelin tyylikkään ulkoasun lisäksi tehojakin löytyy varsin mukavasti. Konepellin alla pyörii 1,2 GHz Quad Core –prosessori 2 Gt RAM-muistilla ja Android Lollipop -käyttöjärjestelmällä. Kaiken kaikkiaan käyttö on sulavaa ja näyttö reagoi hienosti kosketukseen. Tarvittaessa laitteeseen saa lisätarvikkeena jopa 128 Gt MicroSD-muistikortin ja 4G LTE –tuen myötä data rullaa vauhdikkaasti myös mobiiliverkossa.



Jos puhtaasti speksejä katsotaan, niin kalliimpiin malleihin verrattuna Tab A jää kieltämättä jälkeen mitä tehoihin ja näytön tarkkuuteen tulee. Omassa käytössä ominaisuudet riittävät kuitenkin mainiosti, enkä huomannut juurikaan eroa verrattuna muihin testaamiini Samsung-tabletteihin. Toki tämä riippuu pitkälti käyttötarkoituksesta ja esim. raskaampaan pelikäyttöön Tab A ei varmastikaan ole se paras vaihtoehto.

Automaattiasetuksilla näytön kirkkaus sopeutuu ympäristön mukaan eli käytännössä näyttö on ulkona huomattavasti kirkkaampi ja esim. YouTube-videot näyttävät varsin selkeiltä myös aurinkoisella kelillä, HD-laadulla tottakai. Akun luvataan kestävän peräti 10 tuntia videoiden katselua yhdellä latauksella, joten Tab A sopii loistavasti niin kotisohvalle, kuin auton takapenkille.



Takaa löytyy 5 megapikselin kamera 1080p HD-videokuvauksella höystettynä. On automaattitarkennusta, panoraamamoodia sekä sarjakuvausta ja kaikki toiminnot löytyvät kätevästi suoraan kameranäytöltä. Kuvanlaatu on varsin hyvä hintaansa nähden, mutta ei luonnollisestikaan High-End –laitteiden tasolla. Aika peruskauraa siis, mutta toimivaa sellaista.


 


Sovellukset


 


Microsoftin esiasennettujen sovellusten myötä Tab A soveltuu mainiosti opiskelijoille ja työkäyttöön. Wordin, Excelin ja PowerPointin lisäksi laitteesta löytyy valmiina Skype, OneNote ja OneDrive-pilvipalvelu, johon saa kaupan päälle peräti 100 gigaa tallennustilaa 2 vuoden ajaksi. Tärkeät tiedostot ja kuvat saa siis kätevästi talteen, eikä tila lopu ihan heti kesken.


 


Myös Googlen omat sovellukset kuten Chrome, Gmail, Google Maps, Google Drive ja YouTube löytyvät esiasennettuina omasta kansiostaan.


 



 


Toinen mainitsemisen arvoinen juttu on moni-ikkuna –ominaisuus, jolla näyttö jakaantuu keskeltä ja kahta sovellusta voi pitää auki samaan aikaan. Voit esimerkiksi etsiä tietoa selaimella ja kirjoittaa samalla muistiinpanoja Notepadilla. Vaikka omat opinnot ovat jo takanapäin (onneksi :smileywink:), niin Microsoft-sovellusten ja moni-ikkunan vuoksi voisin hyvin kuvitella ottavani laitteen mukaan luennoille läppärin sijaan.

Tab A on oiva vaihtoehto myös lapsiperheille, sillä Google Play –kaupasta löytyvän Kids Mode –sovelluksen avulla lapset pääsevät käsiksi ainoastaan ennalta määriteltyihin sovelluksiin.


 



Muista sovelluksista mainittakoon SideSync, jolla tiedostojen jako onnistuu kätevästi Samsungin luurin ja tabletin välillä. Unohtamatta tietenkään Sonera Viihde mobiilipalvelua, jolla TV- ja viihdesisältö kulkee kätevästi mukana kaikkialla tai Sonera Turvapakettia, jonka avulla suojaat laitteesi viruksia ja haittaohjelmia vastaan.


 


Yhteenveto


Älypuhelimet ja tabletit ovat varmasti jälleen "Mieluisimmat joululahjat" -listan kärkisijoilla ja hinta-laatusuhteeltaan Samsung Galaxy Tab A:ta on vaikea päihittää. Se soveltuu hyvin budjettiluokan tablettia etsivälle peruskäyttäjälle, opiskelijalle tai vaikkapa koko perheen yhteiseksi tabletiksi.



Tab A on saatavilla mustana ja valkoisena. Tarkemmat speksit voit tsekata Samsungin sivuilta ja laite löytyy luonnollisesti verkkokaupassamme. Muista myös lisätarvikkeet :)

Käyttökokemuksia voitte puolestaan jakaa täällä.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa