Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65038
Kirjoituksia 176741

Puhelinlapselle_kansikuva..png

 

Kesäisin hankitaan lapsille paljon puhelimia. Koulun lähestymiseen kun on vielä aikaa, ehtii laitteen käyttöä hyvin harjoitella rauhassa. Nykypäivän puhelinvalikoima on todella kattava, jonka myötä voi helposti iskeä valinnanvaikeus. Tässä artikkelissa on asetettu vertailuun verkkokaupastamme löytyvät lasten käyttöön sopivat puhelimet.

 

On tärkeää, että lapsen käyttöön tuleva puhelin kestää kolhuja, on käteensopiva, helppokäyttöinen, hinta-laatusuhteeltaan edullinen ja varustettu kestävällä akulla. Uuden laitteen oston yhteydessä kannattaa harkita myös puhelinta suojaavia lisävarusteita, kuten suojakuoria ja suojalasia.

 

 

Samsung Galaxy A20E

 

samppa.png

 

Samsung Galaxy A20E löytyy Samsungin älypuhelinvalikoiman edullisimmasta päästä. Älä anna hinnan kuitenkaan hämätä, sillä tämä laite on ominaisuuksiensa valossa oikeinkin hyvä valinta.

 

Lapset arvostavat puhelimessa sen ulkonäköä. A20E-puhelimesta löytyy kattava määrä eri värivaihtoehtoja joista jokainen löytää varmasti mieluisensa. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen, sininen sekä koralli. A20E on rakenteeltaan todella siro ja kevyt, joten se sopii hyvin lapsen käteen. Puhelin painaa vain 141 grammaa ja se on 8,3 millimetrin ohut. 5,8-tuuman näyttö on sopivan kokoinen myös videoiden katseluun sekä pelaamiseen. Tallennustilaa A20E-puhelimesta löytyy 32 Gt verran.

 

Samsung Galaxy A20E -puhelimessa on kolme kameraa, joista kaksi on takana ja yksi edessä. Näytön etuosassa on 8 megapikselin etukamera ja laitteen takana olevasta kamerasta löytyy 13 megapikseliä, jolla saa otettua valmistajan mukaan selkeitä ja teräviä kuvia haastavissakin valaistusolosuhteissa.

 

Galaxy A20e -puhelimessa on 3000 mAh:n akku sekä virransäästötila, jonka myötä akku kestää käytössä pidempään. 15W pikalatauksen ansiosta laitteeseen saa myös ladattua lisää virtaa hetkessä lisää.

 

Tilaa Samsung Galaxy A20E

 

 

 

Samsung Galaxy A40

 

Untitled.png

 

Samsungin älypuhelinvalikoimasta löytyy myös toinen lasten käyttöön sopiva puhelin: Galaxy A40. Tämäkin malli kuuluu Samsungin puhelinvalikoiman edullisimpaan kärkeen, mutta laite on arvosteluiden mukaan parempi kuin mitä hinta antaa odottaa.


Galaxy A40 on kompaktinkokoinen älypuhelin, joka on varustettu kahdeksanytimisellä 1.8 GHz Exynos 7904 -suorittimella, 4 Gt keskusmuistilla ja 64 Gt tallennustilalla. Värivaihtoehtoja tästäkin mallista löytyy koralli, musta, sininen ja valkoinen. Laitteen runko on valmistettu muovista. Puhelimessa on 5,9-tuuman kehuttu Super AMOLED -näyttö, josta värit näkyvät valmistajan mukaan kirkkaina ja tarkkoina.


Galaxy A40 -puhelimessa on kolme kameraa: etukamera ja laitteen takana oleva kaksoiskamera. Etukamerassa on 25 megapikseliä ja pääkamerassa 16 megapikseliä, jota täydentää vielä 5 megapikselin superlaajakulmakamera 123 asteen laajakulmalla. Laitteen kamera hyödyntää kuvatessa tekoälyä. Kamera tunnistaa kuvauskohteet ja optimoi sen myötä oikeat asetukset parhaan mahdollisen kuvan saamiseksi. A40-puhelimen kamera osaa tunnistaa peräti 19 eri kuvaustilaa, kuten maisema- ja muotokuvat.


Galaxy A40 -puhelin on varustettu 3100 milliampeerin akulla. Myös tästä mallista löytyy virransäästötila ja 15W pikalataus, jotka pidentävät laitteen akun kestoaikaa.

s

Tilaa Samsung Galaxy A40

 

 

Samsung Galaxy A20E ja A40 vertailussa

 

  Galaxy A20E Galaxy A40
Näytön koko & resoluutio

5,8"

1560 x 720 (HD+)

5,9"

FHD+ (2220 x 1080)

Suoritin

Exynos 7884B

Lassen O+
Tallennustila 32 Gt 64 Gt
Etukamera 8 megapikseliä 25 megapikseliä
Takakamera 13 megapikseliä + 5 megapikseliä

16 megapikseliä + 5 megapikseliä

Akku 3000 mAh 3100 mAh
Käyttöjärjestelmä Android 9 Android 9

 

 

Honor 10 Lite

 

Honor.png

 

Honor 10 Lite -puhelimessa on hintaansa suhteutettuna kattavat ominaisuudet. 10 Litestä löytyy muun muassa kaksoiskamera, tekoälyllä varustettu etukamera, 3 Gt keskusmuisti ja 64 Gt verran tallennustilaa. 6,21-tuuman LCD-näytöllä varustetussa Lite-puhelimessa näytön pinta-ala kattaa valmistajan mukaan jopa 90 % koko laitteen etuosasta. Suurikokoinen näyttö tekee videoiden katselemisesta ja pelaamisesta mukavaa.

 

10 Lite -puhelimen runko on valmistettu muovista. Laitteen takakuoressa on kauniisti valoa heijastava pinta, joka tuo erottautuvuutta. 10 Lite -puhelimesta löytyy kolme värivaihtoehtoa: musta, sininen ja vaaleansininen. Laitteen näytössä on jo valmiina panssarilasi, joka tekee näytöstä kestävän.

 

Puhelin painaa vain 162 grammaa ja on 7,95 mm ohut, joten se sopii oikein hyvin pieneen käteen. Myös monissa arvosteluissa on kehuttu juuri sitä, miten Honor 10 Lite tuntuu käytössä erittäin kevyeltä ja sirolta.

 

Puhelimesta löytyy kolme kameraa: etukamera ja laitteen takana oleva kaksoiskamera. Takana oleva pääkamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja apukamera 2 megapikseliä.

 

10 Litessä on Kirin 710 järjestelmäpiiri, joka valmistajan mukaan takaa sen tehokkaan suorituskyvyn. Laitteessa on Honorin AI-tehostettu matkaviestintätekniikka, jonka pitäisi parantaa puheluiden äänenlaatua erityisesti äänekkäissä ja meluisissa tilanteissa tai jopa alueilla, joilla on heikko puhelinsignaali.

 

Honor 10 Litessä on 3400 milliampeerin akku. Puhelin ei tue pikalatausta, joten puhelin kannattaa ladata täyteen esimerkiksi yön aikana.

 

Honor 10 Lite ei ole enää saatavilla Telian verkkokaupassa.

 

Honor 7S

 

Honor_kansikuva.png

 

Honor 7S on tällä hetkellä verkkokauppamme edullisin myynnissä oleva älypuhelin. Tämä laite on varustettu 5,45-tuuman FullView -näytöllä, kaksoiskameralla, 2 Gt keskusmuistilla ja 3020 milliampeerin akulla. Honor 7 S -puhelimessa on ominaisuuksiinsa nähden suurikokoinen akku, jonka pitäisi latautua täyteen noin kolmessa tunnissa. Valmistajan mukaan akku kestää käytöstä riippuen jopa kaksi – kolme vuorokautta.

 

Honor 7S puhelimessa on siro runko ja kokoonsa nähden suuri kosketusnäyttö. Laitteessa on 13 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Puhelin painaa vain 142 grammaa ja se on 146.5 mm ohut. Värivaihtoehtoja tästä mallista löytyy sininen, musta ja kulta. Myös tässäkin Honorin mallissa on erikoisvahva vastaanotin, jonka avulla ääni välittyy kirkkaana ja selkeänä myös silloin kun kuuluvuus ei ole paras mahdollinen.

 

Tilaa Honor 7S

 

 

Honor 10 Lite ja Honor 7S vertailussa

 

  Honor 10 Lite Honor 7S
Näytön koko & resoluutio

6,21"

2340 x 1080

5,45"

1440 x 720

Suoritin

Kirin 710

Mediatek MT6739
Tallennustila 64 Gt 16 Gt
Etukamera 24 megapikseliä 5 megapikseliä
Takakamera 13 + 2 megapikseliä

13 megapikseliä

Akku 3400 mAh 3020 mAh
Käyttöjärjestelmä Android 9.0 + EMUI 9.0 Android 8.1

 

 

Huawei P Smart (2019)

 

HuaweiPSmart.png

 

Huawei P Smart on puhelin, joka on varustettu suurella ja lähes reunattomalla 6,21-tuuman näytöllä, 64 Gt tallennustilalla, 3400 milliampeerin akulla ja älykkäällä kameralla. Laitteen runko on kiiltävä ja se on tehty valmistajan mukaan kestämään käyttöä. Värivaihtoehtoja tästä mallista löytyy sininen, musta sekä aavistuksen liukuvärjätty sininen malli, nimeltä revontuli.

 

P Smartissa on Kirin 710 8-ydinprosessori, jonka pitäisi toimia sujuvasti raskaidenkin sovellusten kanssa. Tämä ominaisuus tukee hyvin esimerkiksi pelaamista sekä videoiden katselua. Valmistajan mukaan 6,21-tuuman korkearesoluutioiselta Full HD+ -näytöltä on mielekästä katsella viihdettä ja pelata pelejä. Laitteessa oleva silmäystävällinen tila vähentää näytöstä heijastuvaa sinistä valoa, säästäen silmiä erityisesti pimeässä.

 

Puhelimessa on Android 9 -käyttöjärjestelmä ja EMUI 9 -käyttöliittymä, jotka tuova laitteeseen monia älykkäitä toimintoja. Uuden käyttöliittymän avulla voit esimerkiksi seurata lapsesi puhelimen käyttöä ja tarvittaessa rajoittaa ruutuaikaa. Tämä on hyödyllinen ominaisuus juurikin lapsen käyttöön tulevassa laitteessa.

 

P Smart -puhelimen etukamerassa on 8 megapikseliä ja takakamerassa 13 + 2 megapikseliä. Laitteen kaksoiskamera hyödyntää tekoälyä parhaan mahdollisen kuvan ottamiseksi. Se tunnistaa jopa 22 erilaista kuvauskohdetta ja valitsee kohteen perusteella kuvausasetukset automaattisesti.

 

Huawein mukaan tässä mallissa akkua on parannettu edellisestä P Smart -puhelimesta. 3400 milliampeerin akun pitäisi valmistajan mukaan latautua jopa 22 % edellistä mallia nopeammin. Se oppii käyttötapojasi ja optimoi akunkestoa käytön mukaan.

 

Tilaa Huawei P Smart (2019)

 

 

Huawei Y6 (2019)

 

Huaweiy6.png

 

Huawei Y6 2019 -puhelin lukeutuu Huawein edullisimpiin malleihin. Laite on varustettu 6,1-tuumaisella suurella pisaralovinäytöllä, 3020 milliampeerin akulla sekä 32 Gt tallennustilalla. Puhelimesta löytyy monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät tästä mallista oikein varteenotettavan laitteen esimerkiksi lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi. Y6-puhelin löytyy verkkokaupastamme kolmessa eri värissä: mustana, sinisenä ja ruskeana. Ruskean värin erikoisuutena on sen tekonahkainen takakuori, johon ei tartu näkyvästi sormenjäljetkään.

 

Huawei Y6 2019 -puhelimessa on kirkas, HD+ -tasoinen sekä viimeisimmän teknologian mukainen pisaralovinäyttö. Suurikokoinen näyttö on valmistajan mukaan hyvä esimerkiksi videoiden katseluun ja pelaamiseen. Näytössä on myös silmäystävällinen tila, joka vähentää silmille haitallista sinistä valoa.

 

Y6-puhelimessa on 32 Gt verran tallennustilaa, jonka pitäisi riittää oikein hyvin peruskäyttöön. Lisätilaa saat tarvittaessa hankkimalla muistikortin. Y6-puhelin tukee microSD-muistikortteja jopa 512 Gt saakka. Muistikorttipaikan lisäksi Huawei Y6 2019 -puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa.

 

Huawei Y6 on valmistajan mukaan tehty helppokäyttöiseksi. Tämä tekee siitä erinomaisen juurikin lapsen käyttöön. Android 9.0 ja Huawein oma EMUI 9.0 –käyttöliittymä mahdollistavat laitteen helppokäyttöisen tilan, jossa näytöllä näkyvät vain tärkeimmät työkalut ja sovellukset, kuten viestit, puhelut ja asetukset. Näin puhelin säilyy selkeänä käyttää ja tarvittavat valikot löytyvät nopeasti. Tämä asetus sopii hyvin lapsille, jotka tarvitsevat selkeän ja helpon käyttöliittymän.

 

Laitteesta löytyy 8 megapikselin etukamera ja 13 megapikselin pääkamera, joka tuo kuviin selkeyttä ja laadukkuutta myös haastavissa olosuhteissa. Laitteessa olevan Huawei Histen 5.0 -ääniteknologian ansiosta puhelin toimii tarvittaessa hyvin myös kannettavana kaiuttimena. Huawei Y6 -puhelimessa on 3020 mAh-akku yhdistettynä älykkääseen virransäästöohjelmaan, joka takaa sen, että akun pitäisi kestää hyvin käytössä.

 

Tilaa Huawei Y6 (2019)

 

 

huawei P smart (2019) ja huawei y6 (2019) vertailussa

 

  P Smart (2019) Y6 (2019)
Näytön koko & resoluutio

6,21"

2340 x 1080

6,1"

1520 x 720

Suoritin Kirin 710 8-ydinprosessori (4 x Cortex A73 2.2 GHz + 4 x Cortex A53 1.7 GHz) MediaTek MT6761
Tallennustila 64 Gt 32 Gt
Etukamera 8 megapikseliä 8 megapikseliä
Takakamera 13 megapikseliä + 2 megapikseliä

13 megapikseliä

Akku 3400 mAh 3020 mAh
Käyttöjärjestelmä Android 9 + EMUI 9.0
Android 9 (Pie) + EMUI 9


Motorola E6 Play

 

Motorola.png

 

Motorola toi syksyllä 2019 markkinoille E6 Play -nimisen puhelimen, joka on varustettu 5,5-tuuman Max Vision HD+ -näytöllä, 32 Gt tallennustilalla sekä 2Gt keskusmuistilla. Lisäksi microSD-kortilla voit lisätä tallennustilaa entisestään. Laite on saatavilla verkkokaupastamme mustan värisenä.

 

Puhelimessa on 5 megapikselin etukamera ja 13 megapikselin takakamera, jotka tekevät valokuvaamisesta mielekästä. Laitteen takaosasta löytyy myös sormenjälkitunnistin, jonka avulla laitteen saa auki nopeasti ja näppärästi. Tämän lisäksi E6 Play -puhelimesta löytyy myös kasvojentunnistus. Puhelin on kooltaan pieni ja se painaa vain 140 g, jonka myötä se sopii hyvin myös pieneen käteen.

 

Motorola E6 Play -puhelimessa on valmistajan mukaan pitkäkestoinen 3000 milliampeerin akku, jonka ansiosta virta ei lopu kesken.

 

Motorola E6 Play ei ole enää saatavilla Telian verkkokaupassa.

 

s

Nokia 4.2

Nokia4.2.png

Nokia 4.2 -puhelin on hinta-laatusuhteeltaan hyvä peruspuhelin lapselle. Laitteessa on 5,71-tuumainen näyttö, jossa on 1520 x 720 pikselin resoluutio. Muistia Nokia 4.2:ssa on kolme gigatavua ja tallennustilaa yhteensä 32 gigatavua. Tallennustilan lisääminen on mahdollista microSD-muistikortilla.

 

Nokia 4.2 -puhelimessa on kulmista pyöristetty metallirunko ja sen takaosa on tehty kokonaan lasista. Värivaihtoehtoina tästä mallista löytyy musta ja pinkki. 5.71 tuuman HD+ -näyttö yltyy melkeinpä koko etunäytön reunoille saakka pientä kameralovea ja alaosan Nokia-logoa lukuun ottamatta. Laitteen takaosasta löytyy myös sormenjälkitunnistin.

Laitteen näytön yläreunasta löytyy kahdeksan megapikselin etukamera ja takaosasta 13 megapikselin f2.2-aukollinen syvyyden tunnistava pääkamera. Kaksoiskameran ja laajakulmaisen etukameran ansiosta yhteen otokseen saa taltioitua laajemmankin näkymän.

Puhelin painaa vain 161 grammaa ja se on 8.39 mm ohut. Arvosteluiden mukaan puhelin tuntuu jämäkältä käytössä ja pienen kokonsa myötä sitä on helppo käyttää jopa pelkästään yhdellä kädellä.

Laite on varustettu tekoälyä hyödyntävällä 3000 milliampeerin akulla. Pikalataus ja langaton lataus puhelimesta valitettavasti puuttuu, mutta tekoälyn ansiosta akun luvataan kestävän käytössä pidempään.

Nokia 4.2 on hyvä valinta henkilölle, jolle riittää peruspuhelin arkikäyttöön, kuten viestien kirjoittamiseen, soittamiseen ja sosiaalisen median selaamiseen.

 

 

Tilaa Nokia 4.2

 

 

motorola e6 ja nokia 4.2 vertailussa

 

  Motorola E6 Nokia 4.2
Näytön koko & resoluutio

5,5"

1440 x 720 HD+

5,71"

1440 x 720 HD+

Suoritin MediaTek MT6739 Qualcomm Snapdragon 439
Tallennustila 32 Gt 32 Gt
Etukamera 5 megapikseliä 8 megapikseliä
Takakamera 13 megapikseliä 

13 + 2 megapikseliä

Akku 3000 mAh 3000 mAh
Käyttöjärjestelmä Android 9.0 Pie
Android 9.0 Pie

 

 

Lue lisää