Etätyöllä vaihtelua normaaliin arkeen!

  • 11 February 2016
  • 0 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

 


 


Nykyään etätyöstä puhutaan monissa yrityksissä ja ihmisiä kannustetaan pitämään etäpäiviä. Erilaisten tutkimusten mukaan etätyö voi hyödyttää työyhteisöä ja yritystä merkittävästi. Lähtökohtaisesti kaikki toimenpiteet, joilla työntekijän työtyytyväisyyttä ja innovatiivisuutta voidaan parantaa, auttaa myös yritystä. Etätyö on varmasti yksi keino parantaa työntekijän motivaatiota ja sitoutumista yritykseen.


 


Etätyön hyödyt



  • Työtyytyväisyys voi parantua huomattavasti

  • Perheen ja työn yhteensovittaminen helpottuu

  • Työntekijä voi hyvinkin olla tehokkaampi etätyössä

  • Luovuus ja ideat lisääntyy, kun työpiste ei ole aina samassa paikassa

  • Pätevän työntekijän voisi palkata kauempaakin, kun ei ole tarvetta olla konttorilla aina


Etätyön johtaminen


 


Etätyö asettaa johtamiselle aivan uudenlaiset vaatimukset. Tärkein väline tässä on luottamus ja avoimuus. Esimiehen on luotettava siihen, että työntekijät tekevät työnsä hyvin myös etänä, poissa pomon valvovan silmän alta. Vastaavasti työntekijöiden tulee pystyä vastaamaan saatuun luottamukseen ja vapauteen. Itsensäjohtaminen on erittäin tärkeää, jotta työt tulee kotonakin tehtyä. Samalla täytyy myös huolehtia riittävistä tauoista, jotka saattavat herkästi jäädä jopa pitämättä etäpäivinä.


 


Avoin toimintakulttuuri on myös avain onnistuneeseen tiimityöhön, kun työntekijät tekevät etätöitä eri paikoista. Yhteydenpito täytyy olla jopa normaalia konttorimaailmaa tiiviimpää, jotta kaikki tietävät missä kukin menee ja kaikilla on myös tarvittavat tiedot saatavilla. Tähänkin löytyy erilaisia sovelluksia, joilla yhteydenpitoa voidaan helpottaa, kuten Office 365 ja Yammer.


 


Työvälineet ja verkot mahdollistajana


 


Nykyaikaiset tietoverkot ja laitteet mahdollistavat jo etätyön tekemisen käytännössä missä vain. Monille riittää etätyön tekemiseen kannettava tietokone ja puhelin. Nykyään myös tabletit ovat suosittuja työvälineitä etätöiden tekemiseen. Näistä saa kuitenkin muokattua erillisen näppäimistön ja hiiren avulla kannettavan tietokoneen veroisen työkalun.


 


Nettiyhteyden osalta monille paras vaihtoehto on 4G laajakaista, jolla saadaan nopea nettiyhteys toimimaan lähes missä vain Suomessa ja myös laajasti maailmallakin. Isojen tiedostojen siirtämiseen ja raskaisiin etäyhteyksiin paras vaihtoehto on kiinteä laajakaista, jonka nopeudet ovat tasaiset. Onkin erittäin tärkeää valita omaan käyttöön sopivat yhteydet, jotta työnteko sujuu etänäkin hyvin.


 


Soneran #Somejengi hyödyntää myös etäpäiviä


 


Meidän omassa sosiaalisen median asiakaspalvelutiimissä #Somejengi:ssä hyödynnetään myös etäpäiviä säännöllisesti. Esimies kannustaa porukkaa pitämään etäpäiviä, koska työ kuitenkin sen mahdollistaa ja kokemusten perusteella se on lisännyt tiimin työtyytyväisyyttä merkittävästi. Yhdessä sovittujen sääntöjen mukaan jokainen voi pitää 2 etäpäivää viikossa ja palaveripäivinä ollaan konttorilla fyysisesti paikalla. 


 


Toki tiimistä löytyy myös henkilöitä, jotka eivät juurikaan pidä etäpäiviä. Yleisin syy tähän on se, että


työyhteisö tuntuu hyvältä ja kollegoiden kanssa halutaan tehdä töitä yhdessä. Jotkut kokevat pääsevänsä paremmin työn tekemiseen kiinni, kun tulee konttorille tekemään töitä. Tärkeintä kuitenkin, että jokaisella on mahdollisuus tehdä valintoja itse ja toimia kuten parhaimmaksi kokee.


 


Laitevaatimukset eivät ole kovin haasteelliset meidän työssä, joten työvälineeksi riittää läppäri ja nykyaikainen nopea laajakaista. Lisänä monet käyttävät myös erillistä isompaa näyttöä, joka helpottaa tekemistä merkittävästi.


 


Kerro miten sinä teet etätöitä


 


Olisi hienoa kuulla ja nähdä, miten sinä teet etätöitä. Olemme jakaneet etätyöhön liittyvää materiaalia hashtagilla #OfficeToday. Jaa myös oma kokemuksesi etätyöstä ja kerro, missä sinun toimistosi on tänään?


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa