Telia Yhteisö

Keskustelua digistä ja sen ilmiöistä

Millainen on sinun Teliasi?

Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Jää liukas, kausi pitkä. Voita liput matsiin itsellesi ja kaverillesi!
Telialainen
Telialainen
‎13-09-2017 14:26

Telia_liiga_blogi_2_1260x720[2].png

 

Liiga on startannut jälleen pitkän odotuksen jälkeen. Haluaisin toivoa ”Neljän tylsyyden vuoden” olevan nyt takana. Jättien ajan. Ja ei tämä nyt kolmen kierroksen jälkeen ole vaikuttanut lainkaan pahemmalta. Tapparan nimilista hurja, mutta se on vain mustetta paperilla -kuten huomattu. Avauskierroksen 3-0 ”Tampereenherruus” vaihtuikin Turussa johonkin ihan muuhun.  

Jyp on osoittanut olevansa aina mestarimateriaalia, voittamisen kulttuuri on tuossa kaupungissa vahva.

HIFK näytti viime kaudella sen, että kovat nimet olivat todellakin vain nimiä. Stadissa haluttiin varmasti nollata tuo ja startata uusi kausi ihan eri levelillä. Ihan ei telineistä lähtö ole vakuuttanut. Mutta aikaahan toki on. Kysymys kuuluukin vain, että kuinka kauan?

Sami Kapanen Kalpan peräsimessä –tuoko huipputason pelaaja sen viimeisen puristuksen Savolaisten loppukiriin?

Ja mitä ihmettä Kouvolassa on kesällä tehty? Kaurapuuron ja treenin määrä on ollut ilmeisen oikeassa suhteessa.

 

Mutta näin se vaan menee

 

Aina löytyy joukkueita, jotka ovat kauniita pöytäkirjalla, mutta toteutus jäällä ei välttämättä silmiä hivele. Ja aina löytyy yllättäjiä. David vs. Goljat -asetelmat, lajin ehdoton suola. Näitä minä ainakin eniten jälleen odotan.

 

Olen lopen kyllästynyt niihin listauksiin, joissa joukkueet jaotellaan 1–4, 5–8, ja loput. Tottahan meillä on jälleen pari muita kovempaa porukkaa, mutta kuten kaikki tiedämme; kausi on pitkä, jää liukas, kiekko nopea ja pelaajatkin menevät välillä rikki. Mitä tahansa voi tapahtua.

  

Telia_liiga_blogi_3_1260x720[2].png

 

Itse olen pitkän linjan kiekkoihminen

 

Hokkarit ovat olleet jalassa 5-vuotiaasta ja peliuraa on takana parinkymmenen vuoden verran. Kehtaan siis väittää ihan oikeasti tietäväni lajista jotain. Nyt aktiivipelaamisen aika on ollut jo jonkin aikaa takana, mutta rakkaus lajiin ei katoa koskaan.

Liigaa seuraan aktiivisesti. Ja koska Lahest, siksi turkoosi. Viime kaudella taisin katsoa muutamaa hassua peliä lukuun ottamatta jokaisen Pelsujen peleistä. Ja siinä sivussa monta muutakin, monen muun joukkueen peliä.

Sillä kaiken takana on kuitenkin aina...se laji. Ihan parasta on nähdä upeita syöttöjä, kauniita maaleja, kovia ja puhtaita taklauksia sekä hienoja gamesavereita, oli joukkueen pelipaita mikä tahansa. Taito jäällä on ehdottoman parasta. Toissa kaudella ihailin King Patrikin ilmiömäisyyttä, vaikka Tappara ei todellakaan ole lempijoukkueitani. Taito ja talentti on kaunista.

 

Telia_liiga_blogi_1_1260x720[2].png

 

Terkut Liigan suuntaan

 

Toivon kovasti, että olette saaneet tuomarilinjaanne tasoitetuksi viime kaudesta. Ei ole kenenkään etu, jos edes pelaajat eivät enää tunnu tietävän mikä on sallittua ja mikä ei. Pitäkää peli puhtaana ja nopeana ja oma linjanne tasaisena – sellaisena, jonka takana voitte suoraselkäisesti seisoa. Cody Kunykin viiden pelin panna on hyvä alku –viestiä penkille ja penkin taakse. Kiekossa saa ja pitääkin pelata kovaa, mutta turhat ylilyönnit pitää kitkeä pois. Älkääkä Saipa –fanit nyt suuttuko! Olin itse julistamassa Tyrväiselle viime kaudella hänen saamaansa pelikieltoa pidempääkin kakkua. En nyt siis puhu joukkuetasolla. Kiekko on parhaimmillaan silmiä hivelevän hienoa ja pleksejä hajottavan kovaa herrasmiespeliä, pidetään se sellaisena.

 

Startataan tähän kauden alkuun pieni skaba

 

”Mikä on parhain Liiga-muistosi?” Oletko päässyt yhteiskuvaan fanittamasi pelaajan kanssa? Oletko ollut kenties VIP-aitiossa? Sait napattua pelissä käytetyn kiekon itsellesi? Mikä parhain muistosi onkaan niin postaa siitä kertova kuva tähän osioon ja voita itsellesi ja kaverillesi liput runkosarjan matseihin!

 

Itsellä tuo menee väkisinkin kevääseen 2012. Tunnelma Lahes oli upea, eikä kauas jääty. Jyp ansaitsi tuolloin mestaruuden.

Mutta olisiko tänä vuonna vihdoin sen Turkoosin kevään aika ihan sinne päätyyn asti….?

Hope so.

 

Ja jos et vielä, niin viimeistään nyt! Tsekkaa täältä, miten pääset katsomaan Liigaa.