Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Vetääkö veri näin synkimpänä vuodenaikana valoon ja lämpöön vai mielitkö joulun alla käväisyä tunnelmallisilla joulumarkkinoilla Keski-Euroopassa tai lähempänä Baltiassa?

 

Kasasin sinulle muutaman jouluisen matkustusvinkin, haet sitten jouluista tunnelmaa ulkomailta tai pakenet valkoista joulua auringon alle. Listasin myös muutaman sovelluksen, jotka helpottavat ennen matkaa sekä matkan aikana.

 

Joulumarkkinat etelänaapurissa

 

Suomea lähinnä sijaitseva vanha hansakaupunki Reval, tuttavallisemmin Tallinna tarjoaa upeat puitteet keskiaikaiseen joulutunnelmointiin. Tallinnan vanhan kaupungin torilla Raekoja Platsilla 16.11.-7.1. välisenä aikana voit fiilistellä joulumarkkinoilla suuren kuusen ympärille pystytettyjen myyntikojujen katveessa hõõgveiniä siemaillen ja samalla ihanasta joulufiiliksestä nauttien. Joululahjaostokset hoituvat näppärästi samalla matkalla, sillä Tallinnasta löytyy toinen toistaan viihtyisämpiä ja kaiken kattavia ostoskeskuksia, kuten Ülemiste, Solaris, Nautica ja Viru-keskus. 

 

Viron kulttuuripääkaupungista Tartostakin löytyy myös upeat joulupuitteet. Raatihuoneentorille kasvaa joulun alla yhdessä yössä oikea kuusimetsä, jossa on paljon kivaa erityisesti lapsille ja lapsenmielisille. Keinuja, satutunteja, herkkupaikkoja. Eikö kuulostakin idylliseltä? Kuusimetsässä pidetään joulumarkkinat 8.12., josta voit tehdä hyviä löytöjä kotiintuomisiksi ja lahjapaperiin käärittäväksi. 

 

Tarton ja Tallinnan lisäksi joulumessuja ja -markkinoita pidetään muun muassa Narvassa 15.12. ja Pärnun Kaubamajassa 7.-24.12.

 
Tallinnan joulumarkkinoillaTallinnan joulumarkkinoilla

Joulumarkkinat keskieurooppalaisittain

 

Itävallan Wieniessä pidetään useita joulumarkkinoita eli Christkindlmarkteja, ja yksi suurimmista sekä näyttävimmistä pidetään raatihuoneen aukiolla Rathausplatzilla 16.11.-26.12. välisenä aikana upeissa puitteissa keräten tuhansia ihmisiä tunnelmoimaan joulunaikaa. Noin 150 kojua myy joululahjoja, kuusenkoristeita, käsitöitä, herkullista pikkupurtavaa kuten paahdettuja kastanjoita ja lämmikkeeksi Glühweinia. Raatihuoneen puiston puut on valaistu upeaan loistoon ja niiden katveessa voi käydä vaikkapa luistelemassa isolla jääradalla tai ottaa perinteisen hevoskyydin puiston ympäri.

 

Myös Shönbrunnin linnan edustalla järjestetään vuotuisat joulumarkkinat ja upeasti valaistu linna toimiikin niille erinomaisena näyttämönä. Siellä markkinat ovat hieman pienemmät kuin raatihuoneella, mutta sitäkin tunnelmallisemmat.  

 

Wienin joulumarkkinoillaWienin joulumarkkinoilla

Thaimaa

 

Haluatko katkaista kaamoksen totaalisesti? Toisilla pohjoisen asukkailla Thaimaa kutsuu talvella valollaan ja lämmöllään ottamaan D-vitamiinitankkauksen aurinkoon. Niin saa tehokkaasti katkaistua kaamoksen ja lopputalvi menee uudella voimalla. Toisilla syynä on halu paeta joulun hössötystä ja varsin tehokas keino onkin ottaa kymmenen tunnin lento itään. 

 

Thaimaassa Phuket on suosittu klassikko, jossa on niin rauhallisia perhekohteita kuten Kata Beach ja vähän vilkkaampaa menoa  kaipaavalle sieltä löytyy esimerkiksi Patong Beach, vain pari mainitakseni. Majoitusvaihtoehtoja Thaimaassa on lukemattomia kaikissa hintaluokissa, ja jokaiseen tyyliin ja makuun varmaan löytyy sopiva vaihtoehto.

 

Thaimaassa voit sukeltaa, snorklata, veneretkeillä, liitovarjoilla ja tietysti shoppailla. Kiteytetysti sanottuna; viettää todellisen erilaisen joulun. Upea luonto tarjoaa mahtavat puitteet tehdä päiväretkiä eri kohteisiin ja kerätä koko elämän kestäviä muistoja.

 

Joulun tunnelmaa ThaimaassaJoulun tunnelmaa Thaimaassa

Telian liittymillä käytät nettiä huolettomasti matkustaessasi ulkomailla

 

Voit käyttää Telian Yhteys Rajaton-liittymillä nettiä Virossa ja muualla Baltiassa sekä pohjolassa (Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa) kuten kotimaassa eli rajattomasti ilman lisäkuluja sekä lisäksi soittelet ja viestittelet kotimaan hinnoin. 

 

EU/ETA-alueella käytät huoletta nettiä ilman lisäkuluja, sillä Telian liittymiin kuuluu reilu EU-nettipaketti, puhepakettisi koosta riippuen 7-20Gt verran. Soittelet ja viestittelet muualle EU:hun ilman ulkomaan kuluja, vaikkapa kotiin joulukuulumiset, kyselet joululahjatoiveet tai rimpautat Ruotsin serkulle jokavuotisen joulupuhelun.

 

Thaimaassa surffaat netissä päivähinnalla 4,99€/100Mt tai runsaammalla paketilla kahden viikon ajan 24,90€/1,5Gt.  Thaimaassa käytät puhelinta tämän hinnaston mukaisin hinnoin.

 

Yhdellä gigatavulla teet 200 somepäivitystä tai surffaat netissä 20 tuntia, kirjoitat 1000 sähköpostiviestiä tai jopa 5000 messenger-viestiä. Yhteydenpito siis on helppoa matkallakin eikä tarvitse murehtia kuluista. Löydät lisää ulkomaan datailusta meidän sivuilta.

 

Työkaluja lomailua helpottamaan

 

Helpottaaksesi matkan suunnittelua ja matkalla toimimista kannattaa tutustua ja käyttöönottaa muutama näppärä sovellus. Oma suosikkini on TripAdvisor, joka kertoo rehellistä matkailijoiden antamaa palautetta niin kohteista, hotelleista, ravintoloista kuin ohjelmanjärjestäjistä. Sieltä löydät valokuvia hotellihuoneista, joita ei kohde-esittelyistä löydy, ja saat monipuolisemman kuvan kuin pelkkiä virallisia kohdesivustoja tutkiessasi.

 

Toinen ehkä tuttuakin tutumpi sovellus on Google Maps. Sinne voit jo ennakkoon ladata karttoja ja kiinnostavia kohteita, ja voit hyödyntää tallennuksiasi vaikkei kohteessa olisikaan nettiyhteyttä juuri saatavilla. Et siis pääse häviämään itseltäsi Google Mapsia käyttäessäsi.

 

Mikäli sinulla ja kohdemaan väestöllä ei ole ole yhteistä kieltä, kannattaa käyttää Google Translatoria, eli puhelimessa mukana kulkevaa sanakirjaa, joka kääntää haluamasi lauseet toiselle kielelle. 

 

Google Maps ja TripAdvisor puhelinnäkymässäGoogle Maps ja TripAdvisor puhelinnäkymässä 

Missä ikinä liikutkaan, mukavaa joulunaikaa juuri sinne!

 

- Roam like home -

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Joulun-tuntua-ulkomailta-vai-joulua-pakoon-ulkomaille/ba-p/178372
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.