Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Parhaat kirjavinkit lomalleParhaat kirjavinkit lomalle

Kesähelteillä on hyvää aikaa heittäytyä riippumattoon tai laiturin nokkaan rentoutumaan hyvän kirjan pariin. Ainakin omiin kesäsuunnitelmiin liittyy vahvasti auringonotto äänikirjaa kuunnellen. Myös meidän perheen 3,5 tunnin mökkimatkat sujuvat nykyisin rattoisasti, kun koko perhe voi yhdessä kuunnella samaa äänikirjaa autoradiosta.

 

Meillä Storytelin kirjat kulkevat näppärästi mukana Storytel reader -lukulaitteella, jolla pääset kymmenien tuhansien e-kirjojen pariin niin kotona, mökillä kuin matkallakin. Tämä 190 gramman painoinen kevyt laite on näppärä kantaa mukana, eivätkä kädetkään väsy sitä pidellessä. Lisäksi lukulaitteessa on sekä silmille pehmeä taustavalo että valoa heijastamaton näyttö, joten lukeminen onnistuu sekä kirkkaassa päivänvalossa että yön pimeydessä.

 

Kirjoja on yhtä paljon kuin erilaisia kuuntelijoitakin. Miten sitten valita itselle sopiva opus käsittelyyn? Meidän mökkimatkoilla on kuunneltu niin elämänkertoja, fantasiaa kuin dekkareitakin. Alle on koottu parhaat kirjavinkit kesäisellä teemalla valituista kirjoista, jotka edustavat eri tyylilajeja. Omalle listalle kuuluu alla mainittujen lisäksi paljon dekkareita, sekä rakkausromaaneja. Kirjat löytyvät esimerkiksi Storytelistä joko äänikirjana tai e-kirjana.

 

Kesä kuluu rattoisasti lempikirjojen parissaKesä kuluu rattoisasti lempikirjojen parissa

 

Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu

 

Sisko Savonlahti

2018

 

Kuva: StorytelKuva: Storytel

Nuori nainen asuu Kalliossa budjettiin nähden hieman liian kalliissa yksiössä, sekoittelee sipsidippiä ja muistelee hänet edellisenä syksynä jättänyttä poikaystävää. On kesä ja aika päästä erosta yli. Seuraavien kuukausien aikana pitäisi löytää uusi työpaikka, rakastua ja saada elämänsyrjästä taas kiinni. Vaikka päähenkilöä tekee mieli käskeä nyt vain ottamaan itseään niskasta kiinni, huomaa lukija kirjan edetessä, että ulkopuolisia paineita kyllä riittää, eikä ylipääseminen ole aina niin yksinkertaista. Kirja kiteytyykin kysymykseen siitä miten asiat saadaan taas kuntoon – vai saadaanko.

 

Kesäkirja

 

Tove Jansson

2012

 

Kuva: StorytelKuva: Storytel

Sophia, hänen isänsä ja isoäitinsä ovat viettämässä kesää Suomenlahden saarella. Kirja keskittyy kuvaamaan sukupolvet yhdistävää ystävyyttä isoäidin ja Sophian välillä sekä iloista elämäntunnetta. Se on huumorin, lämmön ja viisauden täyttämä kuvaus sellaisesta kesän unelmasta, johon vain pohjolan asukas voi täysin samaistua. Kirja onnistuu vangitsemaan kesäpäivät niin todentuntuisesti, että lukija pystyy näkemään ne sielunsa silmin. 

 

Kutsu minua nimelläsi

 

André Aciman

2019

 

Kuva: StorytelKuva: Storytel

Vuoden 2017 elokuvasensaatio Call Me By Your Name perustuu André Acimanin samannimiseen romaaniin. Kuvittele ensirakkauden huuma Italian kuuman kesäauringon alla. 17-vuotiaan Elion vanhemmat tarjoavat joka kesä vuokrahuoneen jatko-opiskelijalle. Kesällä 1987 Elion elämä muuttuu kun amerikkalainen filosofianopiskelija Oliver saapuu huvilaan. Vaikka kesä sisältää yhden tai useammankin romanssin niin Oliverille kuin Eliollekin, se ei estä heidän keskinäistä romanssiaan puhkeamasta kukkaan.

 

Uuvuksissa - Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin

 

Liisa Uusitalo-Arola

2019

 

Kuva: StorytelKuva: Storytel

Liisa Uusitalo-Arolan kirja antaa työkalupakin käyttöön, silloin kun huomaat että omat voimat ovat vähenemässä eikä väsymys tunnu hellittävän lepäämälläkään. Kirja auttaa ymmärtämään omia voimavaroja – ja niiden rajallisuutta, sekä miten uupumuksen voi kääntää uudeksi energiaksi. Luettuasi kirjan opit huomaamaan milloin on aika hidastaa ja tehdä tarvittavat muutokset oman jaksamisen tukemiseksi.

 

Kultahäkki

 

Camilla Läckberg

2019

 

Kuva: StorytelKuva: Storytel

Kultahäkki on koukuttava psykologinen jännitysromaani, joka kertoo tukholmalaisesta naisesta Fayesta, joka vaikuttaa saaneen kaiken: täydellisen perheen ja upean kodin. Komeiden kulissien takana Faye kokee elävänsä vankina kultaisessa häkissä, kun piinaavat muistot lapsuudesta ajavat hänet nurkkaan. Faye on luopunut kaikesta aviomiehensä takia ja kun Jack pettää – Fayen elämältä putoaa pohja. Faye on pettynyt ja vihainen, kunnes löytää julman tavan kostaa petturimaiselle aviomiehelleen.

 

Löytyykö sinun seuraava kirjasi tästä listasta vai onko sinulla jokin oma suosikki täksi kesäksi? Vinkkaa omat suosikkikirjasi kommentteihin!

 

Kun tilaat Storytel lukulaitteen verkkokaupastamme, saat 3 kuukauden Storytel-tilauksen kaupan päälle (arvo 47,99 €). 

 

Lue myös nämä:

LiisaMn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Kirjavinkit-lomalle/ba-p/187653
Linkki kopioitu