Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

5G netti kotiin.jpg

 

Telia Yhteys kotiin kiinteä 5G on kiinteästi asennettava valokuidun kaltainen 5G-tekniikalla toteutettu laajakaista. Tämä tuote on suunniteltu pientaloihin, eli  omakoti-, pari- ja rivitaloalueille, joille ei ole valokuitua tai kaapelinettiä saatavilla, tai kiinteiden yhteyksien nopeudet ovat pieniä. Erityisesti tämä tuote sopii sinulle, jos teet esimerkiksi etätöitä, perheessäsi on useampi innokas netin käyttäjä, tykkäät pelata ja/tai streamata, tai haluat nauttia laadukkaasta 4K/8K TV-katselukokemuksesta

 

Juuri sinulle sopivan kokoinen tuote

 

Osoitteeseesi parhaan saatavilla olevan yhteyden näet saatavuushausta. Tällä hetkellä löydät vaihtoehdoista kolmeen eri nopeusluokkaan sijoittuvat paketit:

 

 

  L XL+ XXL
Saapuvan liikenteen vaihteluväli 10-100 Mbit/s 10-400 Mbit/s 10-1000 Mbit/s
Lähtevän liikenteen vaihteluväli 5-40 Mbit/s 5-100 Mbit/s 5-100 Mbit/s

 

Paketteihin sisältyy:
• 5G-ulkoyksikön asennus rakennuksen ulkoseinään 
• sisätiloihin Smart-modeemi, johon voit liittää omat nettiä käyttävät laitteesi langattomasti Wifin avulla, tai kaapelilla
• kaapeloinnin asennus ulkoyksikön ja modeemin välille
• viisi sähköpostiosoitetta, jotka voit halutessasi ottaa käyttöön

 

Sisältyvien laitteiden ja tuotteiden lisäksi sinun kannattaa tutustua myös huikeisiin liittymäasiakkaan etuihin.

 

Lisäpalveluina on saatavilla:

  • langattoman verkon kuuluvuuden laajentaminen Smart Wifi -palvelulla
  • Telia TV on koko perheen viihdekeskus täynnä monipuolista sisältöä. Telia TV digiboksilla täydennät parasta katselukokemusta isolta TV-ruudulta, isoilla elämyksillä. 
  • Telia Turvapaketti suojaa käytössäsi olevat nettilaitteet; PC- ja Mac-tietokoneet, älypuhelimet ja tabletit.
  • Yhteyspiste-palvelua ei voida toistaiseksi liittymään kytkeä. 

 

Yhteys kotiin kiinteä 5G on vakaa kodin yhteys

 

Yhteys Kotiin kiinteä 5G on nopea kuin valokuitu ja kaistaa riittää helposti ihan kaikille kodin laitteille. Nopea ottaa käyttöön ja avaimet käteen -asennus varmistaa huolettoman surffailun alta aikayksikön, ilman kuidun kaivamista ja valmistumisen odottelua. Saat samalla kertaa kaiken; liittymän, asennuksen sekä laitteet. Siellä missä ei ole kiinteän kaistan saatavuutta, kiinteä 5G yhteys vie kotisi netin uudelle tasolle. 

 

kaistaa riittäää helposti ihan kaikille kodin laitteille. Nopea ottaa käyttöön ja avaimet käteen -asennus varmistaa huolettoman surffailun alka aikayksikön,

 

TILAUS, toimitus ja Asennus

 

Ennen tilauksen tekemistä varmistetaan, että tarvittavat luvat ovat kunnossa. Rivitaloihin ja yhtiömallisiin paritaloihin tarvitset luvan taloyhtiöltä ja/tai isännöitsijältä ulkoyksikön asentamiseen talon ulkoseinään ja ethernet-kaapeloinnin vetoon ulkoa sisätiloihin. Tilauksen voit sen jälkeen tehdä joko verkkokaupassa, jättämällä yhteydenottopyynnön, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

 

Laitteet (modeemi + ulkoyksikkö) toimitetaan sinulle postitse hyvissä ajoin ennen asennusta, yleisesti muutaman arkipäivän kuluessa tilauksesta. Asennuksen hoitaa Telian valtuuttama asentaja avaimet käteen -periaatteella. Tilausta tehdessä saat valita sinulle sopivan alustavan asennusajankohdan. Asentaja soittaa sinulle aina ennen asennusta, jolloin vasta sovitte tarkan asennusajan. Usein asennus päästään tekemään jopa viikon sisällä kun olet laitteet vastaanottanut. Jos olet hankkinut lisäpalveluina joko Smart Wifin tai Telia TV:n asennettuna, voit näille tilata asennuspalvelun Telia Helpin kautta.  

 

Sinun tulee olla paikalla kun asennus tehdään. Asentaja varmistaa luonasi ennen asennuksen aloittamista ihanteellisimman ja riittävän 5G-verkon kuuluvuuden ulkoyksikön asennuspaikkaan. Mittauksessa käytetään 60 % sääntöä maksiminopeudesta. Asennuksen jälkeen asentaja myös testaa ja varmistaa, että kaikki on kunnossa ja yhteys toimii niinkuin pitääkin! 

 

Asennuksen jälkeen käytössäsi on huippunopea ja laadukas nettiyhteys!

 

Laitteet 

 

Kaapelointi tehdään PoE -kaapelilla (Power over Ethernet) ja sisälle tulevalla PoE-adapterilla.

5G-ulkoyksikkö käyttää 5G-verkkoa, mutta sisämodeemi jakaa sen kotona Wifi-verkoksi, eli sinun ei tarvitse välttämättä päivittää kaikkia eri laitteitasi 5G:tä tukevaksi, vaan ne toimivat normaalisti Wifiin tai ethernet-kaapeliin kytkettyinä.

 

Kaikissa laitteisiin ja yhteyteen liittyvissä ongelmissa tai häitiötilanteissa ota yhteys asiakaspalvelun Häiriöilmoituksiin. He selvittävät asian, antavat neuvoja sekä tarvittaessa tekevät mahdolliset korjaustoimenpiteet.

 

 

Laskutus ja kotitalousvähennys

 

Laskutus käynnistyy vuorokauden kuluttua sen jälkeen kun asentaja kuittaa asennuksen tehdyksi. Laskun saat kerran kuukaudessa kuten muissakin kiinteissä liittymissä. Asennus veloitetaan sinulta sopimuksen mukaan joko kertamaksuna, tai 24 kuukauden maksuajalla. Jos valitset erämaksun, niin voit halutessasi maksaa jäljellä olevan osuuden kerralla pois milloin tahansa ennen 24 kuukauden määräajan täyttymistä. 

 

Asennus on kotitalousvähennyskelpoinen, ja jos olet valinnut 24 kuukauden maksuajan, niin ensimmäiseen laskuun tulostuu asennuksen kokonaissumma. Tämän laskun voit sitten toimittaa verottajalle kotitalousvähennystä varten.

 

Muutto uuteen osoitteeseen

 

Jos muutat, kiinteä 5G -liittymä irtisanotaan ja uuteen osoitteeseen tilataan saatavuuden mukaan uusi liittymä. Jos uudessa ositteessa on kiinteä 5G saatavilla, vanhan osoitteen liittymä irtisanotaan sekä palautetaan laitteet, ja tilataan uuteen osoitteeseen uusi liittymä laitteineen. 

 

Joko sinulla on käytössäsi Telian Yhteys kotiin kiinteä 5G  - osallistu keskusteluun ja kerro kokemuksistasi! 🙂 

 

Lue myös:

Kokemuksia: Telian Kiinteä 5G Yhteys Kotiin

Millainen laajakaista minulle sopii?

WiFi:n parantaminen kotioloissa ilman lisälaitteita

5G tulossa alueellesi – mistä huomaat sen, ja miten se vaikuttaa tämänhetkisiin yhteyksiisi

Kaikki mitä sinun kannattaa tietää 5G:stä

Netti pelaajalle

 

 

 
Katjane
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Kodin-5G-kiintea-laajakaista-paras-vaihtoehto-valokuidulle/ba-p/230726
Linkki kopioitu
14 kommenttia 👇