Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kuva: UnsplashKuva: Unsplash

 

Hyvät pilotit ovat hyviä pilotteja ja niitä tarvitaan. Digimummo kuitenkin aina testaa tuotannossa olemalla asiakas. Tästä lähdetään. Lähtökohdat: Telian laajakaista yliheitettiin kiinteistölaajakaistaksi putkiremontin päätteeksi. Digimummo luki vain sen tekstiviestin laajakaistan yliheitosta, ei lukenut sitä paperikirjettä jossa oli täsmälliset asennusohjeet (hyvät!) ja se jakamoon tarkoitettu lyhyt RJ-45 -kaapelikin tuli postiluukusta vasta kun tilanne oli täysin ratkaistu. Kiitos ja kunnia kärsivällisille asiakaspalvelijoille, joille soittelin koko rahalla tällä viikolla. Digimummo voi olla aika viisas, mutta kun netti muuttaa puhelinpistokkeesta nettirasiaan, on se vallankumouksellista. Hän sentään viisaana osasi maaliskuussa putkifirman miehet opastaa vetämään pistorasian makuuhuoneen nurkkaan (koska modeemin paikka ei ole vaatehuoneessa), mutta kaapelikytkennät vaativat pientä opastusta. Ohjekirjettä ei siis avattu kuin sitten vasta kun kaikki toimi 🙂 Digimummo kun on niin digi, että paperikirjeet luetaan vasta illalla.


Netin hurahtaessa käyntiin tulikin mietintään, mites sitä telkkaria nyt katsotaan, kun se on edelleen olohuoneessa. Etäisyys modeemista telkkariin on kuusi metriä ja välissä on kantava seinä olohuoneen ja makuuhuoneen välillä. DVD/blu-ray-soittimen tuomitsin nettinsä menettäneeksi, mutta mun Telia TV? Samainen asiakaspalvelija, jonka kanssa jumppasin nettiliittymän kuntoon, tilasi mulle langattoman IPTV-boksin ja se tuli pikavauhtia parissa päivässä.


Ei, en ole ollut mukana missään pilotissa vaan aina pää edellä hankkimassa kaikenlaista kivaa 🙂 Näillä spekseillä nyt mentiin ja mennään:


Liittymätyyppi Yhteys kotiin L 70-100 Mbit/s
Normaalinopeus 90 Mbit/s


PalvelureititinTechnicolor TG799 Xtream


DigiboksiArris VIP5305W UHD-digiboksi


Erittäin hyvillä ohjeilla saatiin laitteet juttelemaan langattomasti keskenään, ja töksähdyksiä on tullut noin viisi kappaletta kolmessa päivässä, maksimikestoltaan kolme sekuntia.


Yle Areenaa yms. tarjoajia varten on Googlen Chromecast. Se toistaa ohjelmat täydellisesti ja viipeettä.

Painiskelen tuon dvd/blu-ray-soittimen kohtalon kanssa, mutta, sen verran on fyysisiä levyjä hyllyssä, että kyllä se saa luvan toimia ilman nettiäkin.


Seuraavaksi? Kuulovammaistekstitysten testaaminen tuotannossa,,,,, koska ne ovat muuttuneet. Katsotaan kun seuraavaksi olen kotona ja netissä 🙂


Digimummo

 

 

 

EijaIS
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Kun-digimummo-langattoman-Telia-TV-n-hankki/ba-p/188911
Linkki kopioitu