Kuparilinjoilta ilmojen halki

  • 22 June 2016
  • 1 kommentti
  • 23 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10328 kommenttia

 


 


 


Kiinteitä kupariverkkoja on ollut Suomessa käytössä jo yli sadan vuoden ajan. Kuparilinjoilla toteutetut pylväsverkot vanhenevat parhaillaan ja huonokuntoiset linjat tuovat suuria ylläpitokustannuksia. Varsinkin käyttäjämäärien vähentyessä haja-asutusalueilla, joissa välimatkat ovat pitkät, verkon ylläpitäminen ei ole kovin kannattavaa.

Kupariverkkoja puretaan ja palveluita vaihdetaan tällä hetkellä kuituyhteyksiin tai mobiilipalveluihin. Lisämausteen tuovat sähköyhtiöt, joiden kanssa Soneralla on yhteisiä pylväitä, joissa roikkuvat sekä kupari- että sähkölinjat. Sähkömarkkinalaki vaatii sähköyhtiöitä parantamaan sähkönjakelun toimintavarmuutta, joka tapahtuu maakaapeloinnilla. Tällöin kupariyhteydet muutetaan usein samalla mobiiliyhteyksiin. Soneran teknologia-uudistus vaihtaa yhteydet langattomilla palveluilla toimivaksi.


 


Olemme investoineet kiihtyvällä tahdilla mobiiliverkon kehittämiseen ja 4G-verkolla pystytään saavuttamaan usein paremmat ja luotettavammat yhteysnopeudet, mitä vanhoilta kupariyhteyksiltä on totuttu saamaan. Mobiiliverkkoa kohtaan on ollut pitkään ennakkoluuloja, mutta viime vuosina yhteyksissä on tapahtunut huomattavaa parannusta. Suomen Yhteisverkot vahvistavat verkon peittoa pohjoisessa ja idässä.


 


Kun kupariverkon palvelut vaihdetaan mobiilitekniikkaan, meidän teknologia-uudistustiimi hoitaa asian asiakkaan puolesta lähes avaimet käteen –periaatteella. Soitamme aina asiakkaalle, tarkistamme nykyiset palvelut ja kartoitamme niiden tilalle parhaimmat korvaavat ratkaisut. Lisäksi ennen kiinteän liittymän irtisanomista varmistamme, että uusi langaton palvelu toimii asiakkaalla.


 


Jos mielikuvasi mobiilinetistä on takkuava nettitikku, nyt on aika päivittää omaa näkemystä! Käytämme laadukkaita, uusimpien standardien mukaisia päätelaitteita, jotka vastaavat ominaisuuksiltaan vanhaa ADSL–modeemia. Lisäksi lankapuhelimen tilalle löytyy vaihtoehtoja, kuten vanhan pöytäpuhelimen näköinen GSM-laite. Tarkastamme muutoskohteissa jokaisen kohteen mobiilikuuluvuuden erikseen, ja tarpeen vaatiessa asennamme ulkoisen suunta-antennin veloituksetta ammattitaitoista asentajaa käyttäen. Erikoisimpiin ratkaisuihin pyrimme yhdessä miettimään parhaimman vaihtoehdon. Emme jätä asiakasta yksin muutoksen kanssa.


 


Uudistamalla yhteytesi saat huiman parannuksen palveluihisi. Mobiilitekniikalla toteutetulla Kodin netti –liittymällä saat käyttöösi 4G –yhteyden, joka päihittää varmasti vanhan kupariyhteytesi. Lankapuhelimiakin on vielä olemassa runsain mitoin. Soneran kotipuhe –palvelulla saat säilytettyä saman vanhan lankapuhelinnumerosi murto-osalla vanhan hinnasta. Teknologia-uudistustiimiltämme saat myös laadukasta henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua kaikissa muutokseen liittyvissä asioissa.


 


Onko kiinteä laajakaistayhteytesi vaihdettu mobiilitekniikkaan, millaisia kokemuksia sinulla on aiheesta? Kuten aina, sana on vapaa joten jaa kokemuksesi tämän blogin kommenttiosiossa.


 


Blogin kirjoitti Soneran teknologianvaihtotiimin asiantuntija @JAAKKOIL.


 


--


 


Lue myös:

Faktaa valokuidusta


 


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Olemme itse vaihtaneet kiinteän laajakaistan mobiilitekniikkaan jo 2012. Hankin Soneralta Huawei b593-u modeemin ja aluksi netti toimi 3G:nä.


Kiinteä laajakaista oli jo aika kallis (n. 50e) ja toiminnaltaan hidas (2Mbit/512Kbit/s) sekä epävarma pitkän ilmalinjan takia.


Mobiililaajakaista on toiminut meillä ainakin kiitettävästi tuohon vanhaan kiinteään verrattuna. Vaihdoin netin 4G:ksi heti kun se oli mahdollista (2014) ja netin nopeus on ollut keskimäärin yli 20Mbit/s, toisinaan jopa n. 50Mbit/s.


Meillä ei ole enää edes saatavilla kiinteää laajakaistaa eikä kuituakaan ole näkyvissä, joten näillä eväillä mennään. Niin ja nykyään meillä on tuo Liikkuva Netti Etu Plus :)

Vastaa