Kuukauden sarjauutuudet: syyskuu 2019



 


HBO:n syyskuun sarjauutuuksia tähdittää supersuosittuun Sons of Anarchyn universumiin perustuvan Mayans MC -sarjan 2. tuotantokausi. Samoin Mr. Inbetween palaa ruutuun toisen tuotantokauden merkeissä. Syyskuun sarjauutuudet täydentää antologiasarja Room 104. Hotellihuoneen tapahtuvat palaavat 3. tuotantokauden merkeissä. C Moren syyskuun uutuuksia ovat Peaky Blindersin odotettu 5. kausi sekä uusi sarja Bullets, jota tähdittää Krista Kosonen.


 


Mayans MC 2. tuotantokausi


 


Käsikirjoittaja-tuottaja-ohjaaja Kurt Sutter jatkaa supersuositun Sons of Anarchyn tarinaa samaan universumiin sijoittuvan Mayans MC -sarjan kanssa. Juuri vankilasta vapautunut Ezekiel ”EZ” Reyes (JD Pardo) päätyy moottoripyöräkerhon kokelaaksi, vaikka hän ei oikeastaan halua olla mukana rikollisissa touhuissa mutta suostuu mukaan veljensä Angelin (Clayton Cardenas) takia. EZ:n on jätettävä taakseen menneisyys menestyneenä opiskelijana ja hyväksyttävä uusi paikkansa lainsuojattomien joukossa.

Mayans MC on Sons of Anarchyn kilpaileva jengi, jonka Kalifornian ja Meksikon rajalla toimivaa osastoa sarja kuvaa. Kerhon johtajana toimii Bishop (Michael Irby), joka yrittää pitää toiminnan itsenäisenä samalla kun huumekartellipomo Miguel Galindo (Danny Pino) maksaa jengille suuria summia laittomien huumeiden kuljettamisesta rajan yli.


 


Genre: draama


2. tuotantokausi alkaa keskiviikkona 4.9.


Saatavilla: HBO


 


 



 


Peaky Blinders 5. tuotantokausi


 


Steven Knightin luoma, arvostettu laatusarja Peaky Blinders on on ollut melkein kaksi vuotta tauolla, ja palaa 5.9. alkaen uusin jaksoin muutaman päivän brittiesitystä jäljessä vain C Morelle. Sarjassa kuvataan 1920-luvun birminghamilaista gansteriklaania ja erityisesti sen johtajaa Tommy Shelbyä (Cillian Murphy).


 


Sarjassa kuvataan oikeita tapahtumia, vaikka keskeinen juoni on täysin fiktiivinen. Aiemmilla kausilla on ollut draamaa, väkivaltaisia yhteenottoja, menetyksiä ja sodanjälkeisiä traumoja. Uudelta kaudelta on odotettavissa jatkoa tälle Shelbyjen klaanin ottaessa askeleen lähemmäs 1930-lukua. Voit lukea tarkemmin sarjasta täältä.


 


Genre: draama


5. tuotantokausi alkaa torstaina 5.9.


Saatavilla: C More


 



 


Bullets


 


Bullets-sarja sai ensiesityksensä vuonna 2018, ja nyt Cannesissakin palkittu sarja tulee kokonaisuudessaan katsottavaksi myös C Morelle. Sarjan on kirjoittanut Antti Pesonen apunaan Kirsi Vikman ja Matti Laine. Sarjassa kuvataan peitetehtävissä työskentelevää poliisia Mari Saarta (Krista Kosonen), joka soluttautuu terroristiepäillyn turvapaikanhakijan Madina Taburovan (Sibel Kekilli) elämään. Sarjan edetessä salaisuudet ja henkilöiden taustat alkavat paljastua hiljalleen.


 


Sarja on kansainvälinen projekti, ja siinä kuullaan esimerkiksi suomen, englannin ja norjan kieltä. Muissa tärkeissä rooleissa nähdään muun muassa Tommi Korpela.


 


Genre: jännitysdraama


Ensimmäinen tuotantokausi alkaa maanantaina 9.9.


Saatavilla: C More


 



 


Mr. Inbetween 2. tuotantokausi


 


Ray Shoesmith (Scott Ryan) tasapainottelee tuoreen suhteen, vanhemmuuden, ystävyyden ja perhesuhteiden välillä, kuten kuka tahansa työssäkäyvä ihminen. Tasapainon löytäminen on hankalaa kelle tahansa - erityisesti jos ammattina on palkkamurhaaja. Rayn ammatti tuo kuvioon omat haasteensa, sillä työkseen hän “huolehtii ihmisistä” perimällä velkoja, viemällä huumeita ja aseita sekä useimmiten eliminoimalla kohteensa pysyvästi.


 


Toisen tuotantokauden takana jatkaa edelliseltä tuotantokaudelta tuttu tiimi - käsikirjoittajana Scott Ryan ja ohjaajana Nash Edgerton. Toisella tuotantokaudella Rayn ammatti ja yksityiselämä joutuvat törmäyskurssille ja hänellä on haasteita pitää molemmat elämän osa-alueet kasassa.


 


Genre: draama


2. tuotantokausi alkaa perjantaina 13.9.


Saatavilla: HBO


 



 


Room 104 3. tuotantokausi


 


Jay ja Mark Duplassin luoma sarja kertoo tarinoita erilaisista ihmisistä, jotka kulkevat halvan, amerikkalaisen ketjumotellin huoneen 104 kautta. Jokainen puolen tunnin jakso on kuin oma lyhytelokuvansa, sillä päähenkilöt vaihtuvat jaksottain. Hahmojen lisäksi sarjan tyyli vaihtelee jaksosta riippuen komedian, draaman ja kauhun välillä.


 


Huoneessa 104 eletään uudelleen hetkiä menneisyydestä, koetaan niin rakkautta kuin suruakin sekä hyväksytään menetyksiä ja menneisyyksiä. Jaksojen aiheet ja ihmiskohtalot vaihtelevat laidasta laitaan, eikä yllättäviltä juonenkäänteiltäkään voida välttyä.


 


Genre: draama


3. tuotantokausi alkaa lauantaina 14.9.


Saatavilla: HBO


 



 


 


Mitä yllä olevista sarjoista odotat eniten vai onko sinulla jokin toinen sarjauutuus hihassa? Nappaa käyttöösi HBO:n ja C Moren huippusarjat ja jaa kommenttiboksiin oma sarjavinkkisi!  :smileyhappy:


 


Ps. Pysy kuulolla sarjauutuuksista jatkossakin - Kuukauden sarjauutuudet tulee luettavaksi joka kuun alussa.


 


Lue lisää:



4 kommenttia

Ihmettelen mainintaa Peaky Blinders -sarjasta. Viides kausi on jo aikapäivää sitten (2019) esitetty Britanniassa, ja kaikki kaudet (1-5) ovat parhaillaan katsottavissa Netflixissä. Mahtaakohan puhe ollakin kuudennesta kaudesta? On 18 January 2021, it was announced that series six, which had just begun filming, would be the final television series of Peaky Blinders; though Knight revealed "the story will continue in another form". (Wikip). Tarkkuutta! Ihmettelen silti, miten C More voisi esittää sarjaa, johon Netflixillä on yksinoikeus: Netflix, under the deal with Weinstein Company and Endemol, had acquired the rights to release Peaky Blinders in the United States and around the world. In January 2021, the sixth season was announced to be the final season of the series.(Wikip)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

@ericrose Olet ihan oikeassa, viides kausi on tosiaan ilmestynyt jo useampi vuosi takaperin ja tämä syyskuun sarjauutuudethan on myös juuri tuolta 2019 vuodelta. Tämän vuoden syyskuun sarjauutuudet on luettavissa täältä.


 


Noihin esitysoikeuksiin en kovin kummoisesti osaa ottaa kantaa, mutta joidenkin sarjojen kohdalla tosiaan esityisoikeuksia myydään eteenpäin. Voihan se esimerkiksi olla, että aluksi tuotantokausi julkaistaan yksinoikeudella tietyssä palvelussa (esimerkiksi Netflix) ja jonkun ajan kuluttua oikeudet on myös myyty toiselle yhtiölle jolloin sarjan voi katsoa useammasta eri suoratoistopalvelusta.

Kiitoksia vastauksesta! Enpä huomannut tarkkailla otsikkoa, mutta syynä oli se että Telian tämänpäiväisessä ohjelmia koskevassa sähköpostiviestissä (Syyskuun katseluvinkit) oli linkki Lisää vinkkejä Telia Yhteisöstä, joten ilman muuta oletin linkin vievän ajankohtaiselle sivulle, eikä johonkin ikivanhaan "tietoon". Ehkäpä voisitte tarkentaa linkkienne kohdetta.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Kiitos "ilmiannosta" @ericrose ! Siellä on totta tosiaan vähän kypsymään päässeempi linkki uutiskirjeessä kuin mitä on varmaan ollut tarkoitus. Pisetäänpä tästä viestiä viestinnälle eteenpäin.

Vastaa