Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62791
Kirjoituksia 171694

Laajakaistan muuttaminen uuteen kotiin

Moderaattori

Laajakaistan muuttaminen uuteen kotiin

large (4).jpg

 

 

Jokainen tietää kokemuksesta, että muuttaessa uuteen osoitteeseen joutuu hoitelemaan monenlaisia asioita ja toisinaan jotain saattaa jopa unohtua. Ennen muuttoa on syytä tehdä osoitteenmuutos postin sivujen kautta, jolloin tieto välittyy myös maistraatille. Vakuutusasiat on myös hyvä tarkistella kuntoon ennen muuttoa.

 

Nettiyhteys tai sähkösopimus eivät myöskään siirry pelkän postiin tehdyn muuttoilmoituksen perusteella, vaan näistä kannattaa aina olla yhteydessä kuhunkin asiakaspalveluun asian hoitamiseksi. Osoitteenmuutos on hyvä ilmoittaa myös kaikkialle, mistä saat laskuja jotta laskutusosoite varmasti päivittyy tai vielä helpompaa jos ottaa e-laskun käyttöön.

 

Nettiyhteyden muuttaminen uuteen asuntoon

 

Nettiyhteyden siirtäminen uuteen kotiin kestää tekniikasta riippuen keskimäärin 1-14 päivää. Kaapelilaajakaista tai valokuituyhteydet ovat nopeimmillaan toiminnassa jopa saman päivän aikana, mikäli kytkennät ovat talossa muuten kunnossa. ADSL -yhteyden siirtäminen vie yleensä 1-2 viikkoa. Tästä syystä onkin erittäin tärkeää, että muuttoilmoituksen tekee operaattorille mahdollisimman aikaisin, jotta saa kytkennän juuri muuttopäivälle. Nykyään on varsin ikävää jos joutuu olemaan ilman nettiä useita päiviä.

  

Joskus voi tulla eteen tilanne, jolloin tekniikka hieman muuttuu siirron yhteydessä. Tällaisessa tilanteessa asiakasneuvoja osaa kertoa tarvitseeko laitteita vaihtaa tai muuttuuko nopeudet jotenkin. Näissä tapauksissa sopimukset ja tarjoukset päivitetään määräaikaisuuksista riippumatta aina oikeanlaiseksi.

 

Muuttoilmoituksen tekeminen Telialle

  • telia.fi (telia.fi/kirjaudu) palvelupyynnöllä
  • Chat-palvelu 24/7
  • Asiakaspalvelu 020 690 400

Liittymän muutto uuteen osoitteeseen on maksutonta kerran vuodessa ja mahdollisista seuraavista muutoista vuoden aikana veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

 

Asentajan ei yleensä tarvitse päästä huoneistoon sisälle, vaan riittää kun asennat modeemin itse paikalleen ennen asennuspäivää (mikäli mahdollista). Liittymä toimii vanhassa osoitteessa kunnes se siirretään uuteen osoitteeseen ja muutokset tapahtuu aina saman päivän aikana.

 

Hyödynnä myös nämä muuttajan edut!

 

muutto.PNG

 

Muutto uuteen energiatehokkaaseen taloon tai huoneistoon

 

Energiatehokas rakentaminen on erittäin hieno asia, mutta siinä yhteydessä olisi huomioitava myös mobiiliverkon toimivuus sisätiloihin saakka.

 

Energiatehokkaat talot vaimentavat mobiiliverkon kuuluvuutta erittäin tehokkaasti. Kerrostaloihin on tehty joitakin sisäkuuluvuusratkaisuja, mutta parempi olisi, jos talot rakennettaisiin siten, että spesiaaliratkaisuja ei tarvita. Etenkin talon valmistumisen jälkeen on erittäin haastavaa lähteä asentamaan kaapeleita ja antenneja rappukäytäviin.

 

Operaattorit toki lisäävät ulkotukiasemia verkkoon jatkuvasti, jotta sisäkuuluvuudet paranisivat myös tällaisissa taloissa. Osaan taloista se riittää, mutta jotkut rakennukset eivät päästä sisään juuri minkäänlaista signaalia. Vaimennus on siis talokohtaista. Yksi hyvä tapa olisi tarkistaa oman kännykän signaali, kun olet asuntonäytössä harkitsemassa asunnon ostamista. Puhelimen näytöstä näkee helposti, että kuinka vahva signaali kyseisessä kohteessa on.

Hyvää muuttoa ja onnea uuteen kotiin! Hymiö Onnellinen

Artikkelissa on 5 kommenttia
Vakiokalustoa ☆☆
Kirjoituksia: 451

energia tehokkuus on hyvä ja huono asia  tietysti se on hyvä että  energiaa  säästyy mutta  varjo puolena  voivatr olla  juuri  nämä kuuluvuus ongelmat ja  myös sisäilma ongelmia voi tulla  jos  liian tiiviin talon takia ilma ei kierrä ja se voi pahimmillaan   aiheuttaa  vakaviakin seurauksia ihmisille  pahin on varmaan jos ilman vaihdon  puutteen takia alkaa muodostuun hometta  että  mielestäni tässä energia tehokkuudessa on menty liian pitkälle  ei ajatella enään terveyttä 

Moderaattori
Kirjoituksia: 1 452

@MMALINEN hyvä pointti myös nuo sisäilmaongelmat. Monilla asioilla on aina se kääntöpuolensa, mutta tärkeintä tietystä että ihmiset ottavat asioista selvää. Jälkeenpäin asioiden korjaaminen on sitten aina hankalampaa.

Konkari ☆
Kirjoituksia: 1 234

Hyvä paketti, mutta joskus muutto voi vaikuttaa hieman paitsi tekniikkaan, myös operaattoriin. Oletuksena tuossa taisi olla, että Soneran asiakas muuttaa uuteen kotiin, johon on Soneran kiinteä netti saatavana.

Moderaattori
Kirjoituksia: 1 452

@PasiS Joissain tapauksissa näinkin voi käydä. Onneksi lähes mihin tahansa saa Soneran liittymiä, joten monesti riittää tekniikan vaihdos. Toki jos liittymää ei saa mitenkään siirrettyä, niin sille ei voi mitään Hymiö Onnellinen

Poistettu käyttäjä
 
Kirjoituksia: 0

Helppoa kuin heinänteko.

 

Minä muistin kaikki,  kun muutan kohta toiseen osoitteeseen. Helppoa oli irtisanoa kaapelinetti ja maksulliset kanavat.  

Postiin ja maistraattiin olen ilmoittanut lähes kuukausi sitten.  Sähkökin  on irtisanottu ja vaihdettu,  joka  astuu voimaan ensiviikolla. 

 

Monella sivulla lukee,  että väestörekisterikeskus ilmoittaa heille,   jos asiakkaan  osoite muuttuu. 

 

Soneran ym.  laskut menee suoraan pankkiin.