peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
55968 Jäsentä
157739 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Lankapuhelinpalvelut päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä

Moderaattori
Moderaattori

Lankapuhelinpalvelut päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä

lankapuhelin.png

 
Vuosikymmenten ajan palvellut tekniikka väistyy historiaan, kun lankapuhelinpalvelut päättyvät vuoden 2019 kuluessa. Palvelut tulevat päättymään vaiheittain eri alueilla kesästä 2019 alkaen. Lankapuheluiden osuus puheliikenteestä on laskenut Suomessa tasaiseen tahtiin ja se on enää noin 3 %. Telian verkossa lankapuheluiden ja puheminuuttien määrä on laskenut tällä vuosikymmenellä noin 20 - 25 % vuodessa. Lankapuhelinverkossa käytettävät laitteet ovat vanhentuneita, ja verkon ylläpito sekä korjaaminen on jo pitkään tukeutunut vanhoista laitteista saataviin varaosiin.

 

Käytössäni on lankapuhelinliittymä, mitä minun pitää tehdä

Otamme sinuun yhteyttä alkuvuoden aikana ja tarjoamme langattomassa verkossa toimivia ratkaisuja korvaamaan poistuvaa lankapuhelinpalvelua. Voit olla huoletta koska pidämme huolen siitä, että muutoksesta huolimatta sinulta löytyy toimiva liittymä, jolla voit tuttuun tapaan soitella ystävillesi ja lähisukulaisille.

 

Voit valita kahdesta erilaisesta vaihtoehdosta:

 

  1. Hankit matkapuhelimen ja siihen Telia Yhteys -matkapuhelinliittymän. Tässä vaihtoehdossa käyttöösi tulee uusi puhelinnumero, jonka kautta tuttavasi saavat sinut kiinni
  2. Valikoimassamme on myös Telia Kotipuhe -palvelu, joka on perinteisen kotipuhelimen kaltainen mutta se toimii langattomassa matkapuhelinverkossa. Liittymä on myös siitä kätevä, että sen avulla säilytät jatkossakin nykyisen lankapuhelinnumerosi.

 

Jos käytössäsi on tällä hetkellä kotipuhelimen kautta käytettäviä erityispalveluita kuten esimerkiksi turvapuhelin, kuulo- ja näkövammaisten erikoislaitteita, hälyttimiä tai valvontakameroita, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun jatkoa varten. Kaikki edellä mainitut palvelut pystytään toteuttamaan nykyaikaisemmilla vaihtoehdoilla.

 

Huomioithan, että lankapuhelinpalveluiden päättäminen ei koske kupariyhteydellä toimivia ADSL-laajakaistaliittymiä.Matkapuhelinpalvelut tarjoavat laadukkaamman ja edullisemman vaihtoehdon puheluihin

 

Matkapuhelinverkkomme väestöpeitto on 99,9 % ja kuuluvuutta parannetaan tarvittaessa edelleen niin, että kaikille suomalaisille kotitalouksille voidaan toimittaa luotettava puhepalvelu. Matkapuhelinverkossa äänenlaatu on hyvä ja matkapuhelinliittymä vapauttaa käyttäjän johdoista, jolloin soittaessa ei tarvitse jämähtää kotosalle, vaan soittaminen onnistuu myös kodin ulkopuolella. Matkapuhelimista löytyy nykyään myös paljon erilaisia toimintoja, jotka helpottavat arkea todella paljon, oli kyse sitten reseptien etsimisestä tai pankkiasioiden hoitamisesta.

 

Onko edessä ensimmäisen matkapuhelimen hankinta? Autamme mielellämme sinua valitsemaan käyttöösi sopivan puhelimen.

6 Kommentit
Moderaattori

FiCom ry julkaisi tänään myös tilastoa puhelinten määristä ja onhan tuo lankapuhelinten osuus pudonnut dramaattisesti

lankapuhelin.jpg

Kunniajäsen

Johan tätä on odotettu, ja Telia näköjään ensimmäinen joka tämän rohkenee tehdä. Muut tulevat kyllä seuraamaan perässä, se on vain ajan kysymys milloin. Joissain paikoin tietysti pitää olla piuhallisia yhteyksiä varmuuden/turvallisuuden vuoksi, mutta onneksi niihinkin on erilaisia IP-pohjaisia palveluita saatavilla niin voi tästä vanhasta lankapuhelin-infrasta jo alkaakin luopumaan Hymiö Onnellinen

Konkari ☆

Rohkea veto, mutta voihan vanhan lankapuhelimen laittaa vaikka mobiililaajakaistareitittimen perään ja sitten sen kautta soitella puheluita. Moni router, kuten Huawei E5186 tukee puhelimella soittamista siten, että puhelin laitteen RJ11 -porttiin kiinni ja ei kun soittelemaan. Pitää vain katsoa, että verkon valinta on auto taikka 3G/4G, sillä puhelut menevät piirikytkentäisinä.

Vakiokalustoa ☆☆

Miten puhelinverkossa toimiva adsl-laajakaista voi toimia jos puhelinverkko lakkautetaan?

Hei @jarkko35!

 

Palvelut päättyvät vaiheittain eri alueilla kesästä 2019 alkaen. Lankapuhelinpalveluiden päättyminen ei koske kupariyhteydellä toimivia laajakaistaliittymiä.

 

Lähde : https://www.yrittajat.fi/uutiset/601832-telia-lopettaa-lankapuhelimet-tana-vuonna

 

Tosin lukee tuossa blogissakin yläpuolella 😉

Moderaattori

@jarkko35

Tuossa @kiisseli67 jo aivan oikein kertoikin, että lankapuhelinpalveluden lakkauttaminen ei vaikuta nettiyhteyksiin millään tavalla, vaan niiden toiminta jatkuu entisellään. Kupariverkkoon myydään jatkossa edelleen myös uusia ADSL-yhteyksiä normaaliin tapaan. Kyseessä ei siis ole kupariverkon purkaminen, vaan ainoastaan vanhan lankapuhelinpalvelun lopettaminen.