Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Telia Dot on uuden aikakauden liittymä.Telia Dot on uuden aikakauden liittymä.

 

Erilaisia liittymävaihtoehtoja on nykyään lukuisia valmiista paketeista käytön mukaan laskuttaviin. Telia Dot -liittymävalikoimamme uudistui ja voit nykyisin valita itsellesi valmiin paketin, tai maksaa liittymästäsi käytön mukaan. Mietitkö miten Telia Dot sitten eroaa muista liittymistä? Käydään tässä artikkelissa tarkemmin läpi mitkä asiat erottavat Telia Dotin muista liittymistä, ja mitä Telia Dot pitää tarkemmin ottaen sisällään.

 

Telia Dotin käyttöönotto on helppoa

 

Telia Dot on uuden aikakauden liittymä, jonka voit hankkia suoraan puhelimestasi. Lataa vain Telia Dot -sovellus Applen App Storesta tai Google Playsta, ja sovellus ohjaa sinua tilauksellasi eteenpäin. Sinun ei tarvitse liikahtaa kotisohvalta, eikä edes näppäillä asiakaspalvelun numeroa, sillä koko homma hoituu suoraan sovelluksen kautta. Sovelluksesta voit tilata joko kokonaan uuden liittymänumeron tai siirtää olemassaolevan numerosi Telia Dotiin. Tilauksen jälkeen liittymän SIM-kortti toimitetaan suoraan postilaatikkoosi. Valittavanasi on myös tilauksen  yhteydessä sähköinen SIM-kortti, eli eSIM. Tällä hetkellä tuemme eSIM-ominaisuutta uusimmilla Applen iPhone- ja iPad -laitteilla, sekä uusimmilla Android-laitteilla. Telia Dot -liittymän veloitus hoituu laskun sijaan tietoihin lisättävältä maksukortilta automaattisesti kuukausittain, ja omaa liittymän ja puhelimen käyttöäsi voit tarkkailla suoraan Telia Dot -sovelluksesta. Helppoa! 

 

Varaa valita - monipuolinen valikoima

 

Monet kokevat maksavansa turhaan liian isosta data-, puhe- tai tekstiviestipaketista, ja juuri tästä syystä Telia Dotissa voit valita pakettien sijaan myös käytön mukaan laskuttavan liittymätyypin. Peruskäyttösi kuukausilasku voi olla mitä tahansa 5-25 euron väliltä. Maksat siis vain silloin kun käytät liittymääsi, kuitenkin korkeintaan euron päivässä ja maksimissaan 25 euroa kuukaudessa. Peruskäyttöön kuuluvat normaalihintaiset puhelut, tekstiviestit sekä netin käyttö kotimaassa ja EU- ja ETA-alueella. Tarkempaa tietoa käytön mukaan laskuttavan Telia Dotin hinnoittelusta voit lukea hinnastosta.

 

Jos käytät laitettasi selkeästi enemmän, kannattaa sinun valita suoraan jokin Telia Dotin liittymäpaketeistamme. Telia Dotissa on kolme erilaista liittymäpakettia, jotka eroavat toisistaan netin nopeudessa, sekä EU-ja ETA-alueilla käytössä olevassa datapaketissa. 

 

4G Rajaton: Paketti sisältää rajattomat puhelut, viestit, sekä rajattoman netin 4G-verkossa 100 Mbit/s maksiminopeudella. Muualla EU-ja ETA-maissa reissatessasi käytössäsi on 15 Gt dataa laskutuskausittain.

 

4G Rajaton+: Paketti sisältää rajattomat puhelut, viestit, sekä rajattoman netin 4G-verkossa 200 Mbit/s maksiminopeudella. Muualla EU-ja ETA-maissa reissatessasi käytössäsi on 18 Gt dataa laskutuskausittain.

 

5G & C More TV: Paketti sisältää rajattomat puhelut, viestit, sekä rajattoman netin 5G-verkossa 300 Mbit/s maksiminopeudella kotimaassa + pohjolassa & Baltiassa. Muualla EU-ja ETA-maissa reissatessasi käytössäsi on 20 Gt dataa laskutuskausittain. Lisäksi saat C More TV:n käyttöösi lisämaksutta (edun arvo 4,95 €/kk).

 

Telia Dot pitää huolta digihyvinvoinnistasi

 

Etenkin nuoremman väen kanssa voi tuntua siltä, että puhelinten parissa kuluu liikaa aikaa. Vaikka digitaidot ovat kaikille hyvästä, liikakäytöstä voi seurata väsymystä, päänsärkyä, ja keskittymisen herpaantumista. Itse kunkin on hyvä tarkistaa omaa käyttäytymistään.

 

Telia Dot -sovelluksen avulla voit seurata päivittäistä ruutuaikaasi, tehdä erilaisia digihyvinvointiin liittyviä haasteita ja luoda pelisäännöt laitteiden käyttöön. Lisäksi sovellus tarjoaa sinulle, perheellesi tai vaikka kaveriporukallesi mahdollisuuden digitaalisten laitteiden käyttöä koskevien sääntöjen luomiselle. Voitte sopia esimerkiksi puhelimen käytöstä yhteisten aterioiden aikana, tai määritellä illalle tietyn kellonajan, josta rauhoittuminen iltaan ilman digilaitteita voi alkaa. 

 

 

Telia Dot sopeutuu tarpeisiisi

 

Sinulle: Telia Dot sopii kenelle tahansa normaaliksi puhelinliittymäksi. Erilaiset vaihtoehdot Telia Dotin valikoimassa mahdollistavat sen, että voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Jos puhelimesi on esimerkiksi kotona tai työpaikalla yhdistetty Wi-Fi:llä laajakaistaan, et välttämättä käytäkään nettiä kovin paljoa. Jos lisäksi harvemmin soitat puheluita ja lähetät tekstiviestejä, saattaa käytön mukaan laskuttava vaihtoehto olla sinulle se järkevin vaihtoehto. Tarkkailemalla omaa käyttöä sovelluksesta näet kyllä pian mikä Telia Dotin vaihtoehto on sinulle kaikista paras. Liittymää pystyt päivittämään kätevästi Telia Dot -sovelluksen kautta.

 

Koko perheelle: Koko perheen liittymiä ja laskutusta on kätevä seurata yhdestä sovelluksesta. Telia Dot -sovelluksesta voit hallinnoida esimerkiksi liittymän estoja ja rajoituksia, ja saatte yhdessä sovittua laitteiden käytön pelisäännöistä. 

Lisäksi on hyvä tietää, että samaan asiakastiliin kuuluvien Telia Dot -liittymien peruskäytön laskutus on yhteensä  5€/kk. Eli jos liittymien peruskäytön laskutus yhteensä jää alle 5€/kk, laskutetaan minimiveloitus 5€/kk asiakastilikohtaisesti. Toisin sanottuna emme veloita minimiveloitusta jokaisesta omistuksessa olevalta Telia Dot -liittymältäsi erikseen.

 

Seniorille: Telia Dot taipuu luontevasti myös seniorin käyttöön. Esimerkiksi PUK-koodi on helposti saatavilla suoraan sovelluksesta joko Wi-Fi:n välityksellä tai vaikka sukulaisen puhelimeen ladatun sovelluksen kautta. Liittymä ei myöskään pääse sulkeutumaan, kun maksu veloitetaan suoraan kortilta. Telia Dot on hyvä valinta myös esimerkiksi turvapuhelimeen. 

 

Tablettiin: Telia Dot on näppärä liittymä esimerkiksi tablettiin. Käyttötarpeen mukaan voit valita siihenkin kiinteähintaisen liittymäpaketin tai vaihtoehtoisesti vain käytön mukaan laskuttavan vaihtoehdon, jos tabletti on kotona yhdistetty Wi-Fiin ja se ei välttämättä ole jokapäiväisessä käytössä kodin ulkopuolella. Sinun on helppo napata tabletti myös pidemmälle matkalle mukaan sen EU-ja ETA-maihin sisältyvän datapaketin ansiosta. 

 

Telia Dotissa voit sopia yhteiset pelisäännöt koko perheen voimin. Kuva: Alexander Dummer / UnsplashTelia Dotissa voit sopia yhteiset pelisäännöt koko perheen voimin. Kuva: Alexander Dummer / Unsplash

 

Etuja Telia Dotin asiakkuudesta

 

Lähes kaikki Yhteys-liittymiimme kuuluvat asiakasedut ovat tarjolla myös Telia Dotin asiakkaillemme. Kuten jo tässä artikkelissa aikaisemmin mainitsin, leffoja ja sarjoja sisältävä C More TV -suoratoistotuote sisältyy Telia Dot 5G -liittymään lisämaksutta. Saat kuitenkin C More TV -suoratoistotuotteen myös asiakasetuhintaan 4,95 euroa kuukaudessa, jos sinulla on jokin Dot-liittymä käytössäsi. Edun voit aktivoida suoraan Telia Dot -sovelluksesta. Olet oikeutettu saamaan myös C More Hockeyn ja C More Total+ :n asiakasetuhintaan. Jos olet näistä kiinnostunut, otathan yhteyttä Telia Dot -asiakaspalveluun sovelluksesta löytyvän chatin kautta. Saat sitä kautta itsellesi asiakasetuhintaan oikeuttavan etukoodin, jolla pääset aktivoimaan palvelun.

 

Telia Dot -asiakkaana olet myös oikeutettu saamaan laajakaistan asiakasetuhintaan kotiisi. Tämän edun voit lunastaa Telian asiakaspalvelusta joko soittamalla tai asiakassivujen kautta chattailemalla. Lisäksi pidennetty kolmen vuoden laitetakuu on saatavilla Dot-asiakkaille Telia Kaupan kautta, kuten myös asiakasetuhintaiset laitteetkin.

 

Lisäpalvelut

 

Telia Dotiin on saatavilla erilaisia lisäpalveluja. Esimerkiksi sähköisenä henkilöllisyystodistuksena toimiva mobiilivarmenne on lisämaksuton palvelu kaikille Telia Dot -asiakkaillemme. Voit ottaa sen käyttöön milloin vain verkkopankkitunnuksien avulla Telia Dot -sovelluksessa. Mobiilivarmenteen käyttö on kotimaassa maksutonta, mutta ulkomailla sen käytöstä laskutetaan ulkomaan tekstiviestihinnaston mukaisesti. Käytännössä mobiilivarmenteen käytössä saapuvia viestejä tulee yksi ja lähteviä viestejä on 1–3 kappaletta.

 

Telia Dot -liittymällä voit tehdä myös palvelutilauksia, sekä soittaa yritysnumeroihin tai virastoihin. Voit kuitenkin myös estää nämä helposti Telia Dot -sovelluksesta, jos et esimerkiksi halua lapsesi pystyvän tekemään näitä vahingossa. Huomioithan kuitenkin, ettei fyysisten tuotteiden ostaminen Telia Dotilla onnistu - eli esimerkiksi limpparitilaukset tai ruuan maksaminen ei ole mahdollista Telia Dotin laskutuksella.

 

Lisäksi muutamat lisäpalvelut eivät Telia Dot -liittymällä ole mahdollisia. Tällaisia ovat vastaajapalvelu, sekä Multi-SIM -liittymä. 

 

Tutustu täältä tarkemmin Telia Dot -liittymään ja sen eri vaihtoehtoihin.

Telia Dot -asiakaspalvelu auttaa sinua myös mielellään kaikissa mieleen tulevissa kysymyksissä! Asiakaspalvelun tavoitat Telia Dot -sovelluksesta löytyvän chatin kautta maanantaista perjantaihin klo 9-17. Viestin voit kuitenkin kirjoittaa mihin aikaan vain, vastaamme siihen aukioloaikojen puitteissa.

 

Lue lisää:

 
EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Miksi-valita-Telia-Dot/ba-p/179388
Linkki kopioitu
21 kommenttia 👇