Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Telia Dot on uuden aikakauden liittymäTelia Dot on uuden aikakauden liittymä

Mietitkö, miksi juuri Telia Dot kannattaa valita kaikkien liittymävaihtoehtojen joukosta? 

 

Dot on todella helppokäyttöinen

 

Dot on uuden aikakauden liittymä, jonka voit hankkia suoraan puhelimestasi. Lataa vain Telia Dot -sovellus Applen App Storesta tai Google Playsta, ja sovellus ohjaa sinut eteenpäin. Sinun ei tarvitse liikahtaa kotisohvalta, eikä edes näppäillä asiakaspalvelun numeroa, sillä koko homma hoituu suoraan sovelluksen kautta. Sovelluksesta voit tilata joko uuden liittymänumeron tai siirtää olemassaolevan numerosi Dottiin, minkä jälkeen liittymän SIM-kortti toimitetaan suoraan postilaatikkoosi. Liittymän veloituskin hoituu laskun sijaan tietoihin lisättävältä maksukortilta automaattisesti kuukausittain, ja omaa käyttöäsi voit tarkkailla käyttöäsi suoraan Telia Dot -sovelluksesta. Helppoa! 

 

Voit vaikuttaa itse liittymäsi kuukausimaksuun

 

Monet kokevat maksavansa turhaan liian isosta data-, puhe- tai tekstiviestipaketista, ja juuri tästä syystä Dotissa ei ole kuukausimaksullista liittymäpakettia. Peruskäyttösi kuukausilasku voi olla mitä tahansa 0-25 euron väliltä. Maksat siis vain silloin kun käytät liittymääsi, kuitenkin korkeintaan euron päivässä. Peruskäyttöön kuuluvat normaalihintaiset puhelut, tekstiviestit sekä netin käyttö kotimaassa ja EU- ja ETA-alueella. Tarkempaa tietoa dotin hinnoittelusta voit lukea osoitteessa www.telia.fi/dot/ sekä tässä keskustelussa.

 

Dot pitää huolta digihyvinvoinnistasi

 

Etenkin nuoremman väen kanssa voi tuntua siltä, että puhelinten parissa kuluu liikaa aikaa. Vaikka digitaidot ovat kaikille hyvästä, liikakäytöstä voi seurata väsymystä, päänsärkyä, ja keskittymisen herpaantumista. Itse kunkin on hyvä tarkistaa omaa käyttäytymistään.

 

Telia Dot -sovelluksen avulla voit seurata päivittäistä ruutuaikaasi, tehdä erilaisia digihyvinvointiin liittyviä haasteita ja luoda pelisäännöt laitteiden käyttöön. Lisäksi sovellus tarjoaa sinulle, perheellesi tai vaikka kaveriporukallesi mahdollisuuden digitaalisten laitteiden käyttöä koskevien sääntöjen luomiselle. Voitte sopia esimerkiksi puhelimen käytöstä yhteisten aterioiden aikana, tai määritellä illalle tietyn kellonajan, josta rauhoittuminen iltaan ilman digilaitteita voi alkaa. 

 

Ota tubettaja Tuure Boeliuksen tavoin niskaote puhelimestasi.

 

 

 

Dot sopeutuu sinun tarpeisiisi

 

Peruskäyttäjälle:: Dot sopii kenelle tahansa normaaliksi puhelinliittymäksi. Monet kuluttajat ajattelevat olevansa datan suurkuluttajia, mutta se ei todellisuudessa aina pidä paikkaansa. Jos käytät mobiiliverkon sijaan kodin tai työpaikan wifi-verkkoa, datakulujakaan ei pääse kertymään. Toki surffaaminenkin sujuu  vikkelästi Telian 4G-verkossa. 

 

Koko perheelle: Koko perheen liittymiä ja laskutusta on kätevä seurata yhdestä sovelluksesta. Telia Dot sovelluksesta voit hallinnoida esimerkiksi liittymän estoja ja rajoituksia, ja saatte yhdessä sovittua laitteiden käytön pelisäännöistä. 

 

Seniorille: Telia Dot taipuu luontevasti myös seniorin käyttöön. Esimerkiksi PUK-koodi on helposti saatavilla suoraan sovelluksesta joko wifin välityksellä tai vaikka sukulaisen puhelimeen ladatun sovelluksen kautta. Liittymä ei myöskään pääse sulkeutumaan, kun maksu veloitetaan suoraan kortilta. Telia Dot on hyvä valinta myös esimerkiksi turvapuhelimeen. 

 

Tablettiin: Dot on näppärä liittymä esimerkiksi tablettiin. Jos käytät tablettia normaalisti kotona wifin välityksellä, Dot -liittymän avulla voit napata tabletin helposti mukaan vaikka matkalle. Laskua kertyy vain niiltä päiviltä, kuin liittymä on ollut käytössä. Dot toimii Suomen lisäksi koko EU/ETA-alueella. 

 

Telia Dotissa voit sopia yhteiset pelisäännöt koko perheen voimin. Kuva: Alexander Dummer / UnsplashTelia Dotissa voit sopia yhteiset pelisäännöt koko perheen voimin. Kuva: Alexander Dummer / UnsplashTutustu Telia Dot -liittymään tarkemmin täällä.

EssiJn
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Miksi-valita-Telia-Dot/ba-p/179388
Linkki kopioitu
21 kommenttia 👇
MMALINEN
Vakiokalustoa ☆☆

Minä  en ainakaan dottia hankkis  koska ainakaan  tosta teskstistä ei   käy selväksi 

 paljonko   liittymä hinnottelu on  eli joutuis ostaan sian säkissä niin sanotusti.

Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021

@MMALINEN:

Rohkeasti testaamaan! Osoitteesta https://www.telia.fi/dot/ löytyy tarkempi hinnoittelu. Dotissa on 30 päivän (1 kk) tutustumisjakso. Laitan vielä tähän lyhyen mutta ytimekkään lainauksen Dotin hinnoittelusta:

 

Lue lisää

Peruskäytön hinta

Jos et käytä liittymääsi päivän aikana lainkaan, et maksa mitään. Kun käytät liittymää ensimmäisen kerran päivän aikana, maksat päiväkohtaisen aloitusmaksun 0,2 euroa. Liittymän hinta alenee käytön myötä, eli päivän ensimmäiset käyttökerrat ovat kalliimmat kuin liittymän käyttö myöhemmin samana päivänä. Päivän kokonaishinta ei kuitenkaan koskaan ole yli euroa, joten kuukausimaksu on peruskäytöllä korkeintaan 31 €.

Jos sinulla on käyttämätön liittymä, jonka haluaisit siirtää Dotiin, se on toki ok, mutta silloin veloitamme numeron säilyttämisestä 5 €/kk. Emme peri maksua, jos liittymän numero on uusi tai sinulla on Dotissa muita, säännöllisessä käytössä olevia liittymiä.

 

Tuon pitäisi olla aika selkeä? Näet sovelluksesta aika hyvin reaaliajassa kulutuksesi ja kuukausiarvion. Soveltuu toisin sanoen parhaiten niille käyttäjille, jotka käyttävät silloin tällöin liittymää tai haluavat helppokäyttöisen palvelukokonaisuuden esim. maksutavassa. Kuukausittainen maksu voi olla jopa alhaisempi kuin nykyinen liittymäpakettisi - riippuen miten sitä käytät. Dotista puuttuu toistaiseksi vielä mm. Mobiilivarmenne-lisäpalvelu, joka on itseasiassa tulossa ensi vuoden puolella Hymiö Erittäin onnellinen

 

Jahola
Uusi keskustelija

Dot minimi- ja maksimihinnoittelu?

 

Maksimi 31e ok ja minimi?? jos käytän kuukausittain puhelinta 4e kuukaudessa, niin veloitetaanko minulta joka kolmas kuukausi 3 puuttuvaa euroa eli onko tuo 15e/3kk myös minimiveloitus eikä ainoastaa numeron säilytysmaksu käyttämättömälle liittymälle?

kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021

@Jahola

"Maksimi 31e ok ja minimi?? jos käytän kuukausittain puhelinta 4e kuukaudessa, niin veloitetaanko minulta joka kolmas kuukausi 3 puuttuvaa euroa eli onko tuo 15e/3kk myös minimiveloitus eikä ainoastaa numeron säilytysmaksu käyttämättömälle liittymälle?"

 

Kyllähän se näin on, että minimi on tuo 15e/3kk.

Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021

Hei @Jahola,

 

Tässä kysymykseesi vastaus Dotin palveluehdoista poimittuna:

 

10.1 Säännöllinen käyttö

 

Telia Dot -liittymä on tarkoitettu säännölliseen käyttöön, eli käyttöä on oltava kolmen peräkkäisen kalenterikuukauden aikana yhteensä vähintään 15 €:n arvosta.

Jahola
Uusi keskustelija

Kiitokset

kiisseli 67 ja Sekunti. Asia on selvä. 😉

EssiJn
Telialainen
Telialainen

 

@Jahola @Sekunti @kiisseli67

 

Tarkennan vielä, että esimerkiksi uuden numeron tai useamman Dot-liittymän kohdalla tuota 15 €/kk sääntöä ei ole:

 

Kun liittymäsi on käytössä, maksat vain siitä mitä käytät. Dot on kuitenkin tarkoitettu säännölliseen käyttöön, joten jos siirrät numerosi Dotiin mutta et käytä liittymääsi, veloitamme liittymästä 5 € kuukaudessa. Maksua ei kuitenkaan veloiteta, jos liittymän numero on uusi (eli kyseessä ei ole numeronsiirto) tai sinulla on Dotissa muita, säännöllisessä käytössä olevia liittymiä. Käyttö on säännöllistä, jos omistamiesi Dot-liittymien yhteenlaskettu käyttö kolmelta kuukaudelta on 15 €. Maksu veloitetaan takautuvasti, ja siitä vähennetään toteutunut käyttö.

Jahola
Uusi keskustelija

Kiitos vastauksesta. Ts. säilytän vanhan liittymäni ennallaan tai sanon sen irti ja otan uuden Dot.numeron niin minulta ei veloiteta tuota 15€/3kk , ymmärsinkö oikein, jos niin ihmettelenTurhautunut-mies

EssiJn
Telialainen
Telialainen

@Jahola, juuri niin, uusissa numeroissa ei ole tuota minimirajaa lainkaan. Voit toki kokeilla Dotia veloituksetta myös nykyisellä numerollasi ensimmäisen kuukauden ja testata tuon digihyvinvointipuolen samalla Hymiö Onnellinen

Jahola
Uusi keskustelija

Onkohan siihen (15€/3kk minimi siirretyiltä numeroilta), joku järkeen käyvä syy tähän menettelyyn? Eihän tuo paljoa ole, mutta... 

Perjantaina laitan Dot-Simmin luuriin. Varmaan toimii ihan OK, joten ilmaisella käytöllä tulee kulut testattua.  

Japeaa
Vakiokalustoa

Minulla on vanha Lumia 735 autossa Dashcam-käytössä (Camera Drive Pro-softalla). Tällainen köyhän miehen viritys.
Tuo valittaa simmin puutetta käynnistettäessä.

Jos laitan siihen tuollaisen Dot-liittymän, niin mitään maksua ei mene,
jos puhelimen mobiilidata estetty eikä puheluita tehdä?
Päivittyykö puhelimen kellonaika operaattorilta ilman mobiilidatayhteyttä kuitenkin?

irritus
Konkari

Lumia-puhelimissa mobiilidatan poiskytkentä toimii epäluotettavasti. Varaudu siihen, että luuri alkaa tikittämään jossakin vaiheessa 0,20 € / vuorokausi laskua selkäsi takana.

 

Telialla, Yhteisverkossa ja Elisalla kellonaika lähetetään suoraan matkapuhelinverkossa, joten näissä kello asettuu aikaan ilman internet-yhteyttäkin. Itse puhelimen tulee toki tukea ajan asetusta.

 

Jos puhelimella ei ole tarkoitus puhua, viestitellä eikä siirtää dataa, onko siinä edes tarvetta pitää mitään liittymää?

 

Kokeile minkälaisen valituksen puhelin antaa, jos laitat sinne käytöstä poistetun sim-kortin. Jos tämä valitus on vähemmän häiritsevä kuin kortin puuttumisesta ilmoittava valitus, käytöstä poistettu sim-kortti voisi olla parempi ratkaisu.

 

Kannattaa myös kokeilla yhdistelmää käytöstä poistettu sim-kortti ja offline/lentokonetila. Ja toki myös ilman sim-korttia offline/lentokonetila.

Lampjus
Uusi keskustelija

Täytyy sanoa että nyt 1,5 kk Telia DOT ollut käytössä ja aivan paras ratkaisu meidän perheen käyttöön. Emäntä kun ei paljoa varsinkaan dataa käytä ja puhuukin vain noin tunnin kuukaudessa ja omalla käytölläni lasku kahdesta 100 megan nopeudella toimivasta liittymästä oli noin 26 €marraskuun käytöllä ja olisi vajaa 29€ tässäkin kuussa miinusta tuosta tulee joulukuun osalta noin 13€ koeajasta. Empä muualta saa tähän hintaan vajaa 30 / kk kahta liittymää vastaavalla Netti nopeudella . Eli on meille ollut todella hyvä valinta. 

Hartsi90
Tutustumassa

Itse hommasin Telia dot-liittymän ja ainakaan toistaiseksi en ole katunut.

 

Mulle tämä käytön mukaan laskutettava liittymä on parempi kun en hirveästi soita yms.

Poistettu käyttäjä
 

Tuli ajankohtaiseksi keskusteluksi tuossa Dot. Onko Dotissa jotain "suojarajaa" datalla, ennenkuin päiväkohtainen alkulasku kolahtaa?

 

Sanotaan näin, että olet ollut koko ajan wifissä kotona, ilman puheluita ja viestejä. Päätät, että käyt viemässä roskat ja puhelin on taskussa ja puhelin päättää esim. "soittaa kotiin" netin yli, tarkistaa sähköpostin, käyttää mobiilidataa paikannuksen apuna tai muuta missä liikenne on hyvin minimaalista, eli puhutaan kilotavuista jne. Tai mitä jos joku laittaa sinulle WhatsApp-viestin ja ilmoitus tulee? Tuleeko tuosta 0,2€ laskua kun veit roskat? 😄

 

Eikä sekään käsittääkseni ole mahdottomuus, että puhelin Wifissä ollessaankin siirtelisi jotain pientä matkapuhelinverkon kautta.

 

Kun Dotissa puhutaan "kun käytät puhelintasi ensimmäisen kerran". Oma mielikuva on tosiaan käyttöä, eli esimerkiksi edellämainitulla roskienvienti reissulla pysähtyisi erikseen vastailemaan WhatsApp viestiin, syystä tai toisesta katsomaan uutisotsikoita tai ottaisi kuvan ja lähettäisi sen eteenpäin. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan.

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Noin se kai on, että on kyllä - ei. Olkoot vaikka yksi bitti dataa siirtynyt, niin dataa on siirtynyt.

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Juuri näin, kuten @Purnipsi jo vastasikin. Dotissa ei ole "suojarajaa", vaan 0,20e aloitusmaksu menee päivän ensimmäisestä viestistä, puhelusta tai datan käytöstä ja tuon jälkeen jokainen käyttö on edullisempaa 🙂

Poistettu käyttäjä
 

Kiitos @IlariJR vastauksesta. Tarkoittaako tuo muuten puheluiden kohdalla puhelun yhdistämistä vai sitä kun toinen vastaa. Eli jos et saakaan jotain kiinni niin silti menee aloitusmaksu?

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@Anonymous : Hyvä kysymys. Pistin tästä tiedustelua eteenpäin, joten palataan myöhemmin asiaan 🙂

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@Anonymous : Sain nyt vastauksen eli veloitus alkaa vasta sitten, kun puheluun vastataan 🙂

Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021

Jippii! Kauan odotettu Mobiilivarmenne BETA on saapunut Dot-sovellukseen (versio 2.40.0). Siitä sitten vain testailemaan! ☺️

 

Telia Dot -sovellus ja Mobiilivarmenne