Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

Capture1.PNG

 

Älylaitteita, älylukkoja, älykäs hälytysjärjestelmä, älypistorasiat.

Nämä ovat nykyaikaa, vaikka monen korvaan saattavat edelleen kuulostaa tulevaisuudelta. Tulevana kesänä pääset tutustumaan erilaisiin kodin älyratkaisuihin Asuntomessuilla 14.7-13.8. 

Yhdessä Asuntomessujen kanssa haluamme kehittää suomalaista asumista yhä älykkäämmäksi, mahdollistavathan nyky-yhteydet ja alati laajenevat verkotkin jo tämän. Tiedotteen yhteistyöstämme löydät uutishuoneesta.

Meidän kautta saat myös liput etukäteen messuille edullisemmin, tilauksen teet näppärästi verkossa täällä! 🙂

Onko sulla älykoti? 

Monelta meistä löytyykin jo kodista älykkyyttä jossain muodossa, oli se sitten pöydällä odottava tabletti, liiketunnistimin toimiva valaistus tai vaikkapa pesukone jonka voit napsauttaa puhelimen sovelluksen avulla päälle. Nopeasti yleistyviä ovat hälytysjärjestelmät, jotka tekevät esimerkiksi tulipalon sattuessa automaattisesti ilmoituksen hätäkeskukseen, vaikka itse et olisi edes kotona. 

Älyä voidaan uudisrakentamisen lisäksi tuoda mukaan myös jo olemassaoleviin kohteisiin. Tähän olen itsekin viimeaikoina perehtynyt tavanomaista enemmän, sillä remontoinnin alla on n.70-vuotias omakotitalo, jossa lähestulkoon kaikki laitteet tulevat olemaan jollain tavalla älykkäitä, robotti-imurista valaistukseen ja valvontajärjestelmään. 


Älykoti vaatii toimiakseen nettiyhteyden. Älylaitteet kommunikoivat kanssasi ja keskenään, lähettävät ilmoituksia ja voit hallita laitteita ja toiminteita myös etänä. Uudisrakentamisessa tämä onkin helppo ottaa jo rakennusvaiheessa huomioon. Vanhemmissa rakennuksissa saattaa ratkaisuja joutua hieman miettimään, mutta ei se mahdotonta kuitenkaan ole! 🙂 

house-insurance-419058_1280.jpg

 
Millainen on tulevaisuuden älykoti? 

Ehkäpä tulevaisuudessa älykkyys on jo sitä luokkaa, että koti oppii ja säätää esimerkiksi automaattisesti lämpötiloja ja ilmastointia tarpeittesi ja vaikkapa ruumiinlämpösi tai eleittesi mukaan? Nykyjärjestelmät voivat jo oppia sulkemaan itsensä kun et ole kotona, ja taas käynnistymään kun saavut.

Tai miten olis virtuaaliset verhot joiden väriä tai kuosia voisi vaihtaa aina kun haluaa? Eipä tarvitsisi aina kaupasta hakea uusia 😉

Puheohjattavat laitteet ovat myös jo tätä päivää, ja tulevat yleistymään. Erityistä mielenkiintoa herättää itsessäni Googlen Home -järjestelmä, jossa puheen avulla voit hallita esimerkiksi musiikkia, kysyä säätä tai säätää valaistusta. Aika siistiä, innolla odotan miten tämä kehittyy! 

Mitä ajatuksia sinulla on älykodeista? Mitä se voisi tulevaisuudessa olla? 

RaMaria
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Millainen-on-tulevaisuuden-alykoti/ba-p/147111
Linkki kopioitu
7 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Yksi Yhteisön Neuvonantajista. Somehommia tehnyt Soneralla/Telialla vuodesta 2012 saakka. :) Enemmän infoo löytyy --> bit.ly/1AlERTh