Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

selfie banner.jpg

 

 

Sosiaalinen media on pullollaan selfieitä. Pelkästään Instagramista löydät tällä hetkellä häshtägillä selfie 428 miljoonaa julkaisua. Onnistunut selfie ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Alta löytyvillä vinkeillä onnistut muotokuvissasi.

 

1. Valitse imarteleva kuvakulma. Tiedät varmaan sen ilmestyksen, kun epähuomiossa avaat etukameran sohvalla makoillessasi - ei erityisen imartelevaa. Yläviistosta otettu selfie saa silmäsi näyttämään suuremmilta ja kasvosi hoikemmilta. Suoraa edestäpäin otetun kuvan sijaan, kokeile kääntää päätäsi hieman sivulle, laskea hartioitasi tai työntää leukaasi eteenpäin. Kokovartalokuvissa voit tuoda vartalosi parhaita puolia esiin vaihtamalla asentoa. Kokeile laittaa jalat jalat ristiin, työntää lantiotasi sivulle tai vaikka seisoa varpaillasi. Kameran asettaminen alakulmaan ja suuntaaminen ylöspäin saa jalkasi näyttämään pidemmiltä.

 

2. Kokeile eri ilmeitä. Teennäisen hymyn sijaan luonnollinen hymy näyttää aina paremmalta. Kokeile erilaisia ilmeitä ja poseerauksia. Jos haluat kasvojesi näyttävän rentoutuneelta, kokeile puhaltaa ilmaa kevyesti huultesi läpi ennen kuvan ottamista. Haaveissa poskipäät? Iluusion poskipäistä saat puremalla poskiesi takaosaa. Erotu selfieiden sumasta tuomalla omaa persoonallisuuttasi esiin.

 

3. Kiinnitä huomiosi valaistukseen. Luonnonvalossa saat tarkat ja värikylläiset muotokuvat. Kuitenkin suora, keskipäivän auringonvalo voi luoda epäimartelevia varjoja. Kokeile pehmeää iltapäivän valoa tai maagista auringonlaskun valoa. Leikittele valoilla varjoilla ja heijastuksilla. Näppärällä selfie-valolla saat kauniita kuvia hämärässäkin, kuten juhlissa.

 

4. Kokeile erilaisia laukaisutapoja. Liian läheltä otettu kuva vääristää kasvojasi ja kenties joskus kädenmittaakin pidemmältä olisi kiva saada otettua otos. Aseta puhelimesi nojaamaan jotain vasten ja hyödynnä itselaukaisinta. Puhelimelle tarkoitettu kolmijalka mahdollistaa laitteen sijoittamisen otolliseen paikkaan. Kokovartalokuvissa sinun kannattaa kiinnittää huomiosi myös taustaan. Taustalla möllöttävä pyykkiteline tai sohvalla torkkuva puoliso saatta viedä huomion tärkeimmästä.

 

5. Käsittele kuvaasi, tosin hillitysti. Piilota ihon pikkuvirheet ja korjaile tarvittaessa valaistusta. Liiallisuuksiin ei kuitenkaan kannata lähteä epäluonnollisen lopputuloksen välttämiseksi. Puhelimestasi ja suosituimmissa sosiaalisen median kanavista pääset muokkaamaan kuvasi perusasetuksia. Tarkempaa hienosäätöä varten kokeile erityisesti selfieiden muokkausta varten kehitettyä kuvanmuokkausohjelmaa. Suosittuja kuvankäsittelyohjelmia ovat esimerkiksi Facetune (iOS, Google Play) tai Adobe Photoshop Lightroom (iOS, Google Play).

 

Selfieiden ottaminen ei saa olla liian vakavaa, eikä niistä kannata ottaa liikaa paineita. Muista, että sosiaalinen media ei ole sama kuin todellisuus. Yhden selfien takana voi olla kymmeniä epäonnistuneita yksilöitä ja näistä on sitten valittu se paras. Ota joko niitä "täydellisiä" selfieitä tai sitten ole vain rennosti oma itsesi. Kyseessä on sinun sosiaalinen media ja pääasia on, että olet itse kuviisi tyytyväinen.

 

Lue myös:

 

MinnaLN
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Nain-onnistut-selfieissasi-viisi-vinkkia-parempiin-omakuviin/ba-p/210026
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderoinnin lisäksi voit nähdä minun kirjoittelevan muissakin Telian somekanavissa. Pelailusta ja leffoista löydämme taatusti jutun juurta.