Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

läppäri blogi.png

 

Hankitko juuri uuden koneen ja nyt sormet syyhyää päästä käyttämään sitä? Näillä ohjeilla pääset hyvin alkuun. Tietokoneen käyttöönottoon on hyvä varata aikaa, sillä valmiiksi asti asentaminen saattaa viedä useamman tunnin.

 

 

Asenna käyttöjärjestelmä (Windows)

 

Asennus lähtee käyntiin automaattisesti, kun käynnistät tietokoneen ja etenee vaihe vaiheelta eteenpäin. Eri vaiheita ei tarvitse pelästyä, sillä sinua opastetaan koko matka asennuksen loppuun asti. Windowsin asennus voidaan jakaa karkeasti sanottuna kahteen vaiheeseen:

 

  1. Käyttöjärjestelmän asentaminen
  2. Käyttäjärjestelmän asetuksien määrittäminen

Asennusvaiheessa Windowsissa määritellään erilaisia asetuksia ja se myös aktivoidaan käyttöön. Tässä vaiheessa sinun pitää esimerkiksi valita millä kielellä tulet tietokonetta käyttämään, sekä miten koneen tallennustilaa käytetään.

 

Määrittämisvaiheessa sinun pitää yhdistää uusi tietokoneesi nettiin, jotta voit kirjautua sillä olemassa olevaan Microsoft-tiliisi tai luoda uuden tilin. Jos sinulta löytyy jo Microsoft-tili ja olet käyttänyt sitä vanhalla koneellasi suosittelen käyttämään samaa tunnusta myös uudessa tietokoneessa. Näin saat mukana kaikki sähköpostit sekä tiedostot, joita olet tallentanut Windowsin omille palveluille.

 

Muista tietoturva

 

Ensimmäisenä toimenpiteenä käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen suosittelen, että asennat uudelle tietokoneelle tietoturvan. Se suojaa konettasi viruksilta sekä muilta haitallisilta ohjelmilta. Useimmista tietoturvaohjelmistoista löytyy myös pankkitoimintojen suojaus. Voit käydä pankissa ilman pelkoa siitä, että kukaan pääsee tilitietoihisi luvatta. Tietoturvan asentamisen jälkeen voit asentaa kaikki muut tarvitsemasi ohjelmistot ja voit alkaa käyttämään uutta tietokonettasi huoletta.

 

Ohjelmistojen asentaminen sekä tiedostojen siirtäminen vanhalta koneelta

 

Vanhojen kuvien, videoiden sekä muiden tiedostojen siirtämiseen vanhalta koneelta uudelle löytyy useitakin erilaisia tapoja. Helpoimmalla pääset, jos olet käyttänyt aiemmin mainitsemaani Microsoft-tiliä vanhalla tietokoneellasi. Sen avulla voit tuoda kaikki tiedostot, kuten esimerkiksi kuvat sekä videot, Microsoftin tarjoaman pilvipalvelun kautta uudelle tietokoneelle. Puuttuvat ohjelmistot voit myös ladata Microsoft Kaupasta tai palveluntarjoajalta, jolta olet ohjelmistoja hankkinut.

 

Jos et ole käyttänyt Microsoftin palveluita aikaisemmin voit tuoda tiedostoja uudelle tietokoneelle myös esimerkiksi ulkoisen kovalevyn avulla. Tässä tapauksessa siirrä/kopioi haluamasi tiedostot vanhalta tietokoneelta ensin ulkoiselle kovalevylle. Tämän jälkeen voit kytkeä kovalevyn uuteen koneeseen ja siirtää tiedostot talteen uudelle tietokoneelle.

 

Yllä olevalla listauksella pääset hyvin alkuun tietokoneen asentamisessa. Tarjoamme asennusapua myös Telia Kaupassa tai voit tilata lähituen kotiisi. Saat asiantuntevaa palvelua ja asennus saadaan tehtyä kerralla loppuun asti.

 

 

Lue myös nämä

MikaelMu
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Nain-otat-kayttoon-uuden-kannettavan-tietokoneen/ba-p/197802
Linkki kopioitu