Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tuotteet ja palvelut.jpg

 

 

Moikka kaikille!

 

Sonera uudistuu jatkuvasti ja haluamme kerätä asiakkailtamme palautetta siitä, mikä toimii ja mikä ei. Nyt keskitytään erityisesti puheliittymien ominaisuuksiin.

 

Klaanilaisilla on nyt iso mahdollisuus vaikuttaa siihen millainen on unelmien matkapuhelinliittymä. Mikä meillä on tällä hetkellä hyvin ja miten voisimme tästä vielä parantaa?

 

Ohessa olisi muutama kysymys, johon toivoisin teiltä vastausta. Eli nyt rakennetaan unelmien matkapuhelinliittymää!

 

 1.  Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa?
 2. Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa?
 3. Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)?J
 4. Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto
 5. Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5)
 6. Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ?
 7. Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille.

Vastaathan 5.5 kello 16.00 mennessä. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken Samsung Galaxy S6 matkapuhelimen.

 

Hyödynnämme palautteita tuotekehityksessämme ja tulemme jatkossakin pyytämään palautetta eri tuoteryhmistämme Klaanin kautta.

Pete

PeteLi
Telialainen
Telialainen
86 kommenttia 👇
wheeler
Vakiokalustoa ☆
 1. Puhelut paketissa. Puhun noin 50min/kk
 2. Viestit paketissa. Multimediaviestit erikseen. Lähetän 20-30 viestiä/kk
 3. 4G 21-50 mb/s
 4. A (5-10G))
 5. 5
 6. Liikkuva laajakaista 4G. Reititin / wifi tietokoneelle ja tablettiin. Matkoilla sim-kortti tabletissa.
 7. Sonera Startin ja Sonera Surffilaudan välimuoto olisi hyvä. Puhetta 100 min, viestit 30-50kpl ja netti 4G jossa min 21mb/s ja max 50mb/s.
MustaJa
Tutustumassa
 1. Puhelut voisivat kuulua pakettiin, tai vaihtoehtoisesti voisi olla valittavissa minuuttihinnoittelu tai paketit. Itselläni minuutit pyörivät 100-300 välillä, kuukaudesta riippuen.
 2. Viestien lähettely on melko vähäistä, voisin maksaa vaikka kappalehintaa. Toisaalta voisiko liittymässä olla valittaissa kpl hinnoittelu / paketit. Tällä hetkellä viestien määrä pyörii 20 tietämillä kuussa. Pikaviestimillä sitten liikkuukin tuntematon määrä viestejä.
 3. Sopiva netin nopeus riippunee puhelimesta, mihin nopeuteen pystyy. 10M on jo ihan hyvä nopeus melkein mihin vain. Tietysti nopeampi on aina parempi 😉 4g verkossa 25-50M, 3g verkossa 10-21M
 4. Ennaltamääritelty määrä, jos hinta on halvempi. Omaa käyttöä on helppo seurata omilla sivuilla, eikä tällä hetkellä ole nuo rajat lähelläkään täyttymistä kuukaudessa vaikka nettiä puhelimesta tulee paljon käytettyäkin.
 5. Mahdollisuus samaan hintaan ulkomailla toki on plussaa, varsinkin jos ei nosta hintaa. Rajaseudulla liikkuessa ei ainakaan tule yllätyksiä jos puhelin loikkaa toiseen verkkoon. (4)
 6. Käytössäni on tablet, jossa toisen operaattorin tablet liittymä. Kotona wlanin kautta, reissussa 3g/wlan jos saatavilla. 
 7. Olisin kaivannut puhtaasti käyttöön perustuvaa liittymää perheen pienimmille (tf:ltä sellainen löytyi) Liittymän ominaisuudet ovat mielestäni riittäviä. Ehkä mahdollisuus paremmin valikoida liittymään kuuluvia paketteja (puhelut+viestit+data=hinta) olisi käytännöllinen. Nyt liittymässä on turhan nopea netti puhelimen tekniikkaan nähden, mutta minkäs teet.  Perhepaketissa ei niin suurta säästöä saa aikaan, kun käytössä on hyvillä alennuksilla hinnoiteltu paketti. 
Tepehi
Seuraamassa menoa

1. Puhelut paketissa. 

 

2. Viestit paketissa. Muktimediaviestit erikseen tai 1-3 multimedia viestiä kuukaudessa kuuluisi paketti hintaan.

 

3. Tähän en osaa vastata, kun itse en tarvitse kännykkään nettiä, kun nykyisellä näppäinpuhelimellani on huono käyttää nettiä ja enkä kyllä tarvitsisi/käyttäsi nettiä millään muullakkaan puhelimella.

 

4. -

 

5 Tätä en itse tarvitsisi, kun en matkustelle ulkomailla. 1

 

6. Minulla on reititin, jossa on soneran mokkula ja käytän sillä tietokonetta ja tablettia.

 

7. Kaipaisin edullista pakettiliittymää, jossa olisi rajattomat puhelut ja viestit, johon ei olisi pakko ottaa nettiä. Tällä hetkellä näyttää, että soneran huippu ja jätti liittymissä olisi rajattomat puhelut ja tekstarit, mutta vissiin niihin kuuluva netti jota en itse tarvitse nostaa hintaa.

hamar57
Rekisteröitynyt ☆

1.Molemmat parempi, paketti riittäisi joku 300-400 min/kk

2.Viestejä tulee käytettyä noin 50-100/voisi olla pakettina

3.Varmaan joku 20Mbit/s riittää jos hyvin toimii

4.Kaikki tietenkin haluavat rajattomasti käyttöä,toisaalta olisi nykyään jo hyvä ihmisten rajata netissäoloaikaa/kk jos sillä  saisi ajan lisäksi myös säästöä aikaiseksi.

5.2  Itselle ei ainakaan tällä hetkellä merkitystä

6.Wifi

7.Luotettavuutta toimintavarmuutta ja hyvää asiakaspalvelua

Nuaaa
Tutustumassa
 1. Käytön mukaan, tod näk puhun max n.1h/kk.
 2. Myöskin käytön mukaan, itsellä menee varmaan 10/kk, näitä kahta ei oikeen nykyaikana edes tarvitse.
 3. Maximi tottakai, nettiyhteys=tärkein aspekti liittymässä.
 4. Tietenkin b) rajaton tiedonsiirto.
 5. 2 , toki lisää kiinnostuvuutta, mutta ei itselleni. Mielummin maksan vähemmän vain suomen liittymästä.
 6. Johdolla modeemiin jos mahdollista, muuten wifi. Liikkuva netti=suhteellisen turha nykyään.
 7. Kaipaisin juuri nämä mainitsemani ominaisuudet, joita en ole vielä löytänyt teiltä etsiessäni sopivaa puhelinliittymää itselleni. Eli rajaton 4g maximinopeudella, puh/viestit käytön mukaan ja sitten vielä alhainen hinta/kk (noin 10-15e/kk kuulostaisi sopivalta). Nämä kun saatte yhdistettyä niin heti lähtee paketti ostoon.
feher
Uusi keskustelija

1. Tällä hetkellä menee käytön mukaan, tulee halvemmaksi, mutta vaihtoehtoja pitää olla, kun elämäntilanne saattaa muuttua nopeasti siten, että pitää olla ehdottomasti paketti.

2. Paketissa. Tosin itsellä ei tällä hetkellä mitään pakettia, kun käytän vain wi-fiä.

3. Alle 10 riittää oikein hyvin, 3-8.

4. a)-vaihtoehto. Tällä hetkellä halpa rajattu vaihtoehto ja riittää oikein hyvin.

5. Pisteitä 1-2, eli tällä hetkellä ei itselle mitään lisähyötyä tästä ominaisuudesta, kun ei tule Baltian maissa käytyä. Jos aloittais säännöllisen Tallinnan matkailun ja ostosreissailun, niin sitten sais varmaan 5, mutta toivottavasti tämä ominaisuus ei tule kaikkien maksettavaksi.

6. Kotona wi-fi, ja tabletissa myös oma liittymä(kortti), jossa rajattu käyttö, mutta riittää hyvin, kun kotona käyttää aina wi-fiä. Ja samoin x-boxit, puhelin sun muut menee samalla wi-fillä.

7. Ehkä tärkeintä on liittymätyypin vaihdon edullisuus ja helppous. Vaikka tekisi määräaikaisia sopimuksia, esim. sen tyypillisen kaksi vuotta, niin yleensä tässä ajassa tilanteet muuttuvat niin paljon, että liittymätyyppi on vaihdettava johonkin järkevämpään. Joten ei lisäkustannuksia näistä vaihdoista. Riittää kunhan pysyy Soneran asiakkaana sen sovitun määräajan.

Kristalliorava
Rekisteröitynyt ☆

1. Välillä en puhu kuin pari minuuttia, välillä taas voi mennä 700 minuuttiakin. Mutta paketti 500-1000min/kk voisi olla hyvä.

2. Pakettidiili olisi tässäkin hyvä. Viestejä menee myös vaihtelevästi...50-300/kk.  Nyt Hangout sekä Whatsappi on vähentänyt normiviestejä.

3. 21 Mbit/s

4. B) Rajaton tiedonsiirto

5. Ei merkitystä kun en matkustele. 1.

6. Wifi

7.  Mahdollisuus muokata omanlaisensa liittymä valitsemalla jokainen kohta erikseen (puhe, viestit, netti)

Mae95
Tutustumassa ☆

 

1. Puhun todella vähän, sata minuuttia ei ole täyttynyt moneen vuoteen ja 50 minuuttiakin tekee jo tiukkaa. Eli puhelut voitaisiin minusta veloittaa käytön mukaan.

2. Normaaleja tekstiviestejä tulee lähetettyä myöskin aika vähän, maksimissaan 50 kuussa, hinnoittelu käytön mukaan tai todella pieni ja edullinen paketti. (iMessage, whatsapp ja fb messenger vieneet osansa normi viesteistä)

3. Vähintään 10 Mbit/s

4. Tällä hetkellä kaikissa paikoissa, jossa yleensä olen on Wi-Fi käytössä, joten vaihtoehto A on sopivampi. Jos tulisi reissattua enemmän olisi tietenkin vaihtoehto B sopivampi.

5. 4, Joka kesä tulee käytyä ruotsin puolella pidempiäkin reissuja, joten hinnan pysyminen vakiona on hyvä juttu.

6. Tällä hetkellä WiFin kautta, aiemmin kun tuli kannettua tablettia koulussa mukana, oli tabletin oma sim-kortti kätevä.

7. Puheen, netin ja viestien valitseminen erikseen. 4G alueen parantaminen pohjoiseen ja Rovaniemen seudulle. 4G alueen parantaminen olisi suotavaa myös 3G:n ruuhakautumisen takia. Euroopan reissuja varten olisi mukava päästä kytkemään Soneran sivuilta liittymään "eurooppatila", joka maksaisi jonkin verran, mutta sillä voisi käyttää huoletta mobiilinettiä, puheluita ja tekstareita Euroopassa reissun ajan.

 

unrated82
Uusi keskustelija

 

 1.  Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa?

Käytän noin 100minuttia kuukaudessa, viestiä en juurikaan lähettele. Käytän WhatsAppia ja myös muita some välineitä.  Paketti toimii minun kohdallani hyvin joten sille ääni.

 1. Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa? Lähetän aniharvoin multimediaviestejä. Normaaliviestejä noin 20-30kpl.
 2. Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)?
  Itselläni on ollut puolesta megasta kahteen. Tällä hetkellä pärjään vallan hyvin puolenmegan liittymällä. Käytän sitä myös mökkeilessä tabletissa ja läppärissä. 

 3. Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto 
  B rajaton
 4. Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5)
  Vähän matkustan, joten ei minulle niin tärkeä. Mutta luulisin että paljon matkustelevalla hyöydyllinen valinta.
 5. Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ? Wifin kautta.
 6. Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille.
maruskatti
Uusi keskustelija

1.paketissa. Käytän alle tunnin kuukaudessa.

2.erikseen. Lähetän alle 10 viestiä kuukaudessa.

3.0,5-1m. On kelvollinen jos ei videoita katsele.

4.Rajaton ei tarvitse pelätä ylimääräisiä laskuja.

5.1 

6.Puhelimesta jaan netin, tablettiin vois kyllä hankkia oman kortin.

7. Halvat paketit alle 10e kiinnostaa aina.

rommin76
Tutustumassa ☆

Minulla on puhelinliittymiä joissa kaikissa on Jätti-liittymät tarjouksessa 19,95 €/kk. Tämän kalliimpia liittymiä en halua ottaa. Puheluita ja viestejä saa rajattomasti käyttää mutta niitä ei tule kuin muutama kuukaudessa. Eli meillä maksetaan ihan turhaan paketista mutta sillä hetkellä Jätti-liittymän tarjous oli paras vaihtoehto. Tarvitsemme jokaiseen liittymään kuitenkin tarpeeksi nettiä. Ainoastaan omassa liittymässä en tarvitsisi niin paljoa nettiä koska kotona voin käyttää wifiä, mutta lapset opiskelevat toisella paikkakunnalla ja tarvitsevat ja käyttävätkin nettiä erittäin paljon puhelimella. Vaikka itsellä ei ole tarve niin isoon nettipakettiin niin haluan kuitenkin että voin käyttää surutta nettiä silloin kun en ole kotona.

 

1. Puhelut voisi veloittaa käytön mukaan koska nykyisin tulee niin vähän soitettua itse puheluita. Palvelunumeroihin soittaessa puhelut eivät kuulu pakettiin. Eli paketti on ihan turha. Puheluita kuukaudessa muutamia minuutteja.

2. Tekstiviestit ja multimediaviestit myös käytön mukaan. Nykyisin lähetämme viestejä muilla sovelluksilla. Ihan turhaa maksaa paketista.Viestejä muutamia kuukaudessa.

3. Sopiva nettinopeus on 20-50 Mbit/s.

4. b) Rajaton tiedonsiirto.

5. 5, koska käymme Ruotsin puolella aika paljon niin sama hinta on hyvä.

6. Lapset käyttävät muita laitteita ja yhdistävät kotona wifillä. Asuntolassa käyttävät puhelimen nettiä.

7. Sonera Yhdessä olisi muuten meidän perheelle sopiva mutta tarvitsemme nettiä paljon. Paremmin meille sopisi sellainen perhe-paketti jossa kaikille olisi oma netti ja yhteisesti paketti jossa tietyn verran puheluita ja viestejä kuukaudessa. 🙂

 

Toisaalta pitäisi olla useampia liittymävaihtoehtoja koska on erilaisia elämäntilanteita ja nekin muuttuvat jossain vaiheessa. Jos ei löydy sopivia vaihtoehtoja niin moni varmaan vaihtaa operaattoria sen takia.

 

Latimo
Rekisteröitynyt ☆

1. Paketti on parempi. Itselläni menee n. 200 min

2. Paketti, ei kovin montaa nykyään, ehkä 30

3. Semmonen 20-30 Mb

4. A

5. 5 eli erittäin hieno homma

6. Wifi kotona, on myös 1 netti sim, mitä käytän, sitten jaan myös tarvittaessa puhelimella.

7. Liittymän minkä voi räätälöidä mielensä mukaan paketit, esim pienemmät puhe ja viestipaketit ja isompi ja nopeampi data

makkue
Rekisteröitynyt

Paketissa kaikki, mutta se pitäisi olla muokattavissa tarpeiden mukaan, puhe minuutit 100, 200, 400, 600, 800 ja tuhat, plus lisäksi rajaton. Viesteissä pitäisi olla myös valittavissa eri paketti kokoja. Jotkut kun vielä niitä käyttävät, mutta harva ei niitä tarvitse.. määrät, 100, 200, 400, 600, 800 ja tuhat, plus lisäksi rajaton määrä viestejä. Rajaton tiedonsiirto, jota ei tarvitsisi miettiä meneekö yli vai ei.. Nopeus voisi tässä olla vaikka se 100 mbit/s, joka on ihan riittävä. Täydellisin paketti on, että saisi valita erikseen viestit, minuutti määrät ja netin nopeuden, sekä netin paketin koon. Itselle kun ei todellisuudessa ole käyttöä viesteille, joten omalla kohdalla parhain olisi rajanton minuuttimäärä, rajaton netti 100 mbit/s ja 100 kpl viestejä. Hinta tässä 19,90€ ja alle 25 vuotiaalta -15%. Kiinnostus liittymään, että balttiat ja pohjoismaat kuuluvat tähän on selkeästi asteikolla 1-5, niin 5.

Puhelimesta jakaminen on typerää ja kuluttaa puhelimen akkua, joten erillinen liittymä tabletissa.

 

Asia jota kaipaan ehdottomasti olisi parempi kuuluvuus. 3g ja 4g verkon kuuluvuus on aika olematon. Olisi hienoa päästä soittamaan tutuille kunnolla, mutta edes pihalle mentäessä, on kuuluvuus huono. Lisäksi ulkomaita ajatellen, mitkä ei kuulu tähän (pohjois- ja balttiat) paketin mukaan, olisi hyvä hinnoitella myös jotenkin edullisesti. Jotta esimerkiksi karttojen käyttö ja viestien lähettäminen onnistuisi. 

Geffy
Uusi jäsen

1. Paketissa ehdottomasti, huoleton ja helppo. Paketin tason pitää olla sopiva. Puhun nyt n. 100-200 min / kk.

 

2. Paketissa jälleen helpompi. Käyttö normisti luokkaa 400-500 viestiä/kk, välillä kuitenkin vain 100/kk.

 

3. Vielä pärjää 3G:llä. Nyt käytössä 7 Mbit/s putki joka tukkeutuu välillä eli 21 Mbit/s saisi olla. Lähitulevaisuudessa 4G tarve kasvaa mutta sen kattavuus ei osu vielä kohdalle kunnolla.

 

4. a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta. Se sopii nykyiseen käyttöön.

 

5. Tämä on tasoa 3, koska joutuu lahden yli menemään niin länteen kuin eteläänkin.

 

6. Tabletti reissussa omalla SIMillä, kotona wi-fillä.

 

7. 4G-kattavuus ainakin omalla alueella saisi olla täydellisempää, niin avot ottaisin 4G-liittymän luuriin. Nyt hyöty jää vielä/edelleen heikoksi ellei pysyttele ihan keskustoissa. Ja syö akun myös tehokkaasti kun yrittää yhteyttä.

 

mnmnmn
Uusi keskustelija

1. Ehdottomasti paketissa, niin on huolettominta ainakin omasta mielestäni. Itsellä minuutteja tulee n. 450, joinakin kuukausina enemmänkin.

2. Molemmat tavat ok. Itselle riittäisi yksittäin, sillä viestejä tulee käytettyä todella vähän, kun on muita viestipalveluja.

3. 21 Mb/s

4. Luultavasti B

5. Ei vaikuta itselläni mitenkään.

6. Ei ole muita käytössä

7. Ei erityisiä toivomuksia tai ideoita.

pettter
Tutustumassa ☆

1. Ehkäpä ennemmin käytön mukaan. Varmaan joku reilu 100 min tulee puhuttua, eli aika vähän.

2. Taas kallistuisin hieman enemmän käytön mukaan laskutukseen. Varmaan alle 100 tekstaria lähetän kuukaudessa.

3. Nettinopeus sellainen, että videoita voi katsella ilman pätkimistä, eli aika nopea.

4. B) Rajaton tiedonsiirto, vaikka mulla ne määrät ei varmaan hirveän isoja ole. Monet rajoitukset tuntuvat jotenkin ahdistavilta.

5. 4. Tallinnassa tulee käytyä noin kerran kuukaudessa, eli aika usein. Toi on mulle kiva juttu.

6. Tabletissa on oma netti. Isompia tietokoneita mulla ei nyt olekaan.

7. Vähän enemmän saisi olla muokattavissa omien tarpeiden mukaan, ja hinnat edullisempia 🙂

PeteLi
Telialainen
Telialainen

Kiitos jo tässä vaiheessa ihan loistavista kommenteista. Ne, jotka eivät vielä ole ehtineet vastaamaan, niin vielä on päivä aikaa.

 

Tullaan käymään kaikki palautteet vielä tämän viikon aikan läpi ja saadaan luotua kooste sen perusteella kaikkien aikojen unelmien liittymästä.

 

Nyt kannattaa olla muutenkin tosi tarkkana, koska jotain uutta ja tuoretta on luvassa jo tällä viikolla Hymiö Onnellinen

Aarina
Vakiokalustoa
 1. Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa? - PAKETISSA VARMAANKIN. TOSIN MEILLÄ ON NYKYISIN MYÖS NS. PERHELIITTYMÄ, JOTEN PERHEENJÄSENTEN VÄLISET PUHELUT JA VIESTIT EIVÄT TULE SIIHEN PAKETTIIN. MULLA ON 1000 VIESTIN JA 1000 MINUUTIN PAKETTI JA SE ON AIVAN LIIAN ISO TÄSSÄ TILANTEESSA. ALLE 200 MIN. ON VAJAASSA KUUKAUDESSA VASTA TULLUT.
 2. Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa? - KTS. EDELLINEN VASTAUS. ALLE 200 VIESTIÄ ON NYT.
 3. Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)? - 21M
 4. Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto: - A)
 5. Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5) - 3
 6. Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ? - WIFI KOTONA (tietokoneen mobiililiittymä) ja REISSUSSA TABLETTI ON WIFIN KAUTTA PUHELIMEN MOBIILILIITTYMÄLLÄ NETISSÄ, JOS TARVII.
 7. Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille. - EHDOTTOMASTI PIENEMPIÄ PAKETTEJA: ESIM. 250 VIESTIÄ, 250 MINUUTTIA JA 21m NETTI. VIESTIEN JA PUHELUMINUUTTIEN MÄÄRÄ PITÄISI OLLA VAPAASTI VALITTAVISSA, ELI VAIHTOEHTOJA PALJON ENEMMÄN KUIN NYKYISIN. 
Poistettu käyttäjä
 

1.Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa?

-Tässä olisi tärkeää että valittavana olisi molemmat vaihtoehdot, vaikuttamatta radikaalisti puhelinliittymän nettinopeuteen tai käyttömäärään. Itselläni minuutit hyppii helposti 100-1000 välillä ilman suurempaa säännöllisyyttä.

 

 

2.Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa?

-Tässäkin molemmat vaihtoehdot olisi mahtavaa olla saatavilla. Koska omalla kohdallani viestimäärät ovat usein hyvin pieniä niin niistä voisin vaikka maksaa käytön mukaan, vaikka käytössä olisikin puhepaketti.

 

 

3.Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)?

-Vaikka hieman astun kysymyksen viereen, niin tärkeintä ei ole nopeus vaan verkkotekniikka. Esimerkiksi LTE-verkossa sujuvaan käyttöön matkapuhelimella riittää 10Mbit/s.

 

 

4.Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto

-Ehdottomasti A. Jos käyttömäärää alentamalla voi pienentää laskua niin tottakai sen tekisin. Tällä hetkellä paketissa 50Gt tiedonsiirtoa josta parhaillaan kuluu 4Gt. Tässäkin joustavuus olisi mahtavaa, joskus jos sattuu tilanne että joutuu puhelimella jakamaan nettiä koneelle tai muille laitteille niin pakettia pitäisi voida muokata helposti vaikuttamatta puhelu tai viestimääriin. Esim. ostamalla vaikka 5 eurolla 20Gt paketin käyttöön, kun 20Gt olisi käytetty palattaisiin alkuperäiseen kuukausikiintiöön.

 

 

5.Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5)

-4. Vaikka henkilökohtaisesti ei ole tullut ulkomailla puhuttua niin koen sen kuitenkin erittäin vapauttavaksi ominaisuudeksi liittymässäni, että kun matkalle lähtee niin ei tarvitse huolehtia liittymäasioista.

 

6.Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ?

-Käytössä olevat liikkuvat laitteet ovat kotona Wifissä, liikkellä ollessa jaan yleensä puhelimella nettiyhteyden esim. läppärille tai tabletille. En koe tarpeelliseksi ottaa esimerkiksi tablettiin omaa nettiyhteyttä ja maksaa siitä nykyisiä hintoja. Mikäli saatavilla olisi kuitenkin "nettikortti"-ominaisuus joka löytyy teidän Yhdessä-liittymästä niin silloin sellaisen hankkisin.

 

7.Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille.

-Juurikin aiemmin ehdottamani nettikortti ja mahdollisuus tilata erillinen suurempi paketti netinkäyttöä tarvittaessa, ilman suurempia liittymämuutoksia. Ehdottaisin myös että siirrytte kaikissa netin nopeusluokissa käyttämään LTE-verkkoa, koska ero LTE:n ja 3G:n välillä on sen verran suuri jo nettisivujenkin latausajoissa, vaikka megabittimäärät olisikin samat.

 

Oli pakko kiirehtiä vastaamaan, kun lähettelitte jo teaseria uudistuvasta Sonerasta! 🙂

Millaneni
Uusi keskustelija

1. Paketissa, 300 min.

2. Paketissa, 100 kpl

3. 21Mb/s

4. A

5. 1

6. Ei ole

7. Ei palautetta

Jan89
Uusi jäsen
 1. Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa?
  - Luulisin, että puhelumäärät tulisivat olla pääsääntöisesti rajoittamattomia, mutta pienemmän kuukausimaksun paketti-liittymillä rajoitettu n. 500 minuuttiin kuukaudessa. Käytön mukaan veloitettavilla puheliittymillä, ääni- ja videopuheluiden minuuttihinnaksi, enintään 0,05 € (sis. ALV) minuutilta.
  Arvioin, käyttäväni puheminuutteja kuukausittain n. 100-200 minuuttia. 

 2. Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa?
  - Tekstiviestit ja multimediaviestit tulisivat pää-sääntöisesti veloittaa pakettimuodoissa, ja olla pää-sääntöisesti määrältään rajoittamattomia laskutuskaudessa (kuukaudessa). Pienemmän kuukausimaksun paketti-liittymillä niiden lähettämis-määrä voitaisiin rajoittaa (mutta erikseen) n. 500-1000 tekstiviestiin sekä 500-1000 multimediaviestiin. Käytön mukaan veloitettavilla puheliittymillä, tekstiviestien lähettämisen kappalehinnaksi enentään 0,05 € (sis. ALV) kappaleelta sekä multimediaviestien lähettämisen kappalehinnaksi enintään 0,15 € (sis. ALV) kappaleelta.

 3. Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)?
  - Käytössäni olevan Sonera-matkapuhelinliittymäni teknistä nettinopeutta ei onneksi ole rajoitettu, mutta käytössäni ei kuitenkaan vielä ole LTE-matkapuhelinta, joten itse nettinopeus jää UMTS-matkpuhelinverkon teoreettiselle maksimitasolle ja sen alle.

 4. Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto
  - Lähtökohtaisesti, pakettiliittymissä, täysin rajoittamattoman tiedonsiirtomäärän. Kuitenkin liittymän kuukausimaksun ollessa muutoin alhainen (alle 15 euroa kuukaudessa), voisi liittymä-tiedonsiirtomäärä olla jatkossakin rajoitettu kohtuudella n. 40-80 Gt kuukautta kohden.

 5. Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5)
  -
  Todella kiinnostava ominaisuus: Astreikolla täysi 5.

 6. Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ?
  -
  Käytän niitä rajoittamattoman nopeuksellisen ja tiedonsiirtomäärällisen mobiililaajakaistaliittymän (Liikkuva Netti) sekä keskinopeuksellisen WiFi-yhteyden avulla.

 7. Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille.
  - Sonera ja Tele Finland -matkaviestinliittymien käyttömääriä, hintoja, ominaisuuksia, ehtoja tms. EI SAA huonontaa nykyisestä, TeliaSoneran Ruotsin, Norjan, EIKÄ Tanskan vastaavien tasoille.
  Sopiva-kotihinnoittelu käyttöön myös muissakin TeliaSonera-konsernin kokonaan itse omistamissa matkaviestinverkoissa maailmalla! 🙂

kjns
Kunniajäsen

Tuli vielä yksi lisäys mieleen Unelmien Liittymään.

 

Nettikorttiliittymien mahdollisuus tähän samaan tyyliin kuin Yhdessä-paketissa on. Käyttää samaa datapakettia kuin puhelinliittymä, mutta saat oman data-simmin (noin) euron kuukausimaksulla tablettia tai nettitikkua varten. Olisi todella loistava palvelu ja itse laittaisin saman tien yhden (tai kaksi) tilaukseen!

 

Ei tarvitsisi polttaa puhelimen akkua wlan-hotspottina ja voisi pitää kortin koko ajan tabissa/nettitikussa aina käyttövalmiina.

nuuka
Kommentaattori
 1. Käytön mukaan, kuukaudessa soitan ehkä 5-10 minuuttia puheluita, joten paketit ovat turhia.
 2. Käytön mukaan, kuukaudessa lähetän keskimäärin 0-5 viestiä.
 3. 10-15 mbit/s, eli hyvät 3G-nopeudet riittävät.
 4. b) Rajaton tiedonsiirto, rajoitetussakin pitäisi olla ainakin 20 gigatavua / kk.
 5. 1, en matkustele.
 6. Kännykät omalla mobiilidatallaan ja tietokoneet nettitikuilla, sillä ne ovat halvempia ja nopeampia kuin kiinteä netti. Wifiä ei ole.
 7. -
aina
Konkari

@PeteLi kirjoitti:
 
 1.  Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa?
 2. Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa?
 3. Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)?J
 4. Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto
 5. Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5)
 6. Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ?
 7. Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille.


1. Paketti on käy jos hinta on kyllin alhainen. Oma käyttö alle 100 min / kk

Pääpuhelimessani on nyt paketti Soneran verkossa

2. Tekstiviestien määrä vaihtelee mutta arvataan 20 kpl/kk, Multimediaviestejä harvemmin kuin kuukausittain (jokin puhelimella otettu kuva)

3. Kilpailijan tapaan hidas (< 0,256 Mb/s) netti saisi kuulua kaikkiin liittymiin ilman lisäveloitusta. Käytännössä 2 Mb/s nopeus on normaalikäyttöön riittänyt, mutta toki saatavilla on tarvis olla lisää nopeutta

4. Itsellä ei paketoidulle rajattomalle tiedonsiirrolle tarvetta tai siis siitä maksamiseen

5. 1 (kun 0 ei vaihtoehdoissa).

6. WiFi kotona on tabletin ja puhelimen nettiin liittämisen päätapa (100 Mb/s), vähän muuaalla kuin kotona

7. Hintojen nostotrendi on ollut vastenmielinen

 

Uuden liittymätyypin aloitukseksi Sonera tietenkin katsoo omista tilastoistaan käyttömääräjakaumat ja niillä käytössä olevat sopimustyypit. Tällä kartoitettaneen mistä ehkä oltaisiin valmiit maksamaan

PeteLi
Telialainen
Telialainen

Kiitoksia kaikille vastanneille!

 

Nyt lähdemme tekemään näistä koostetta ja kehittämään erityisesti niitä kohtia, jotka kehittämistä kaipaavat. Osaan toiveista tulikin vastaus jo tänään, kun uudistunut Sopiva näki päivän valon. Kannattaa käydä tutustumassa.

 

Arvomme Samsung Galaxy S6:n uuden onnellisen omistajan perjantaina meidän puheliittymäporukan viikkopalaverissa. Laitetaan voittajan tietoa sitten tännekin tiedoksi.

 

Pete

LucaLin
Uusi jäsen

 Niin kukas sen Galaxy S6:n voitti? :3

RaMaria
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Huomenna tulee tietoa! Eli jäädään jännityksellä odottamaan! 😉

Aarina
Vakiokalustoa

KUKA ON VOITTAJA?

PeteLi
Telialainen
Telialainen

Hei!

Kiitoksia kaikille vastanneille. Voittaja on arvottu ja onni suosi tällä kertaa nimimerkkiä LucaLin. Olen yksityisviestillä yhteydessä yhteystietojen suhteen niin saadaan laite pika pikaa postiin.

 

Tulosten yhteenveto ja analysointi jatkuu ja kooste tullaan julkaisemaan mahdollisimman pikaisesti myös tässä ketjussa. Saimme paljon hyviä kehitysideoita ja ne tullaan huomioimaan kun jatkamme tästä tarjooman kehittämistä. Uudet Sonera Sopiva-paketit vastasivat monen toiveisiin, mutta vielä jäi paljon uutta kehitettävää.

 

T: Pete

LucaLin
Uusi jäsen

Kiitos tosi paljon!

Piijuli
Uusi jäsen

Aika jännä et juuri arvonnan voittajasta kysyjään osu arpavoitto! Kannattais varmaa laittaa eurojackpot vetämään.....

LucaLin
Uusi jäsen

Juu eilen tuli laitettua muutama rivi EuroJackPottia tän kunniaksi 🙂

Jos tulee 90 miljoonaa niin ostan kaikille kommentoijille Galaxy S6 😄

Aarina
Vakiokalustoa

Onneksi olkoon!

LucaLin
Uusi jäsen

Kiitti Aarina! 🙂

kjns
Kunniajäsen

Ei kai tässä muuta voi kuin onnitella voittajaa, vaikka ei omalle kohdalle osunutkaan!

Jos voitat euojackpotissa niin kai sentään laitat edge-versiot kaikille LOL-hymiö

LucaLin
Uusi jäsen

Laitetaan oikeen 128gigatavun S6 Edget 😄

 

Millonkohan saapuu postissa toi S6 😄 Tässä ollaan jo pari päivää sitä kuumoteltu. Muutenkin silleen kävi aika hauskasti, koska nimenomaan katsoin netistä livenä sen tapahtuman, missä kys. puhelin julkistettiin 🙂