peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58146 Jäsentä
161929 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Pääosassa Yrittäjät - Ruokangas Guitars (Osa 1)

Ex-telialainen
Ex-telialainen

Pääosassa Yrittäjät - Ruokangas Guitars (Osa 1)

b2b_klaani.jpg

 

 

"Maksetaan tai ei, tätä mä teen."    -Juha Ruokangas, Ruokangas Guitars Oy

 

Joskus yhden ihmisen sanat tai neuvot voivat ratkaista elämän suunnan. Näin kävi myös Juha Ruokankaan tapauksessa. Pätevä ammatinvalintapsykologi, joka osasi kuunnella ja kysyä oikeat kysymykset, kertoi Juhalle Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa olevasta soitinrakennuslinjasta. Nuo sanat muuttivat Juhan mukaan hänen elämänsä suunnan ja jokin vain loksahti paikoilleen hänen sisällään.

 

Nuorempana Juha oli ollut omien sanojensa mukaan peruslahjakas esimerkiksi käsitöissä ja koulussa, mutta riittävän kiinnostuksen puutteen takia nekin hoidettiin enemmän tai vähemmän vasemmalla kädellä. Hän kokeili myöhemmin elämässään yliopisto-opiskeluakin, mutta sekään ei ollut Juhan mukaan hänen juttunsa.

 

Alkuperäinen visiohan Juhalla oli tulla joku päivä rock-tähdeksi. Hänen elämäänsä sisältyi nuorena paljon bändisoittoa ja kitara oli hänelle suuri intohimo. Se on sitä kaikesta päätellen edelleenkin. Hänen mieleensä on syöpynyt erityisesti hänen ystävänsä isoveljen seinällä ollut juliste sähkökitaraa vinguttavasta Jimmy Pagesta (Led Zeppelin). Se juliste antoi Juhan mukaan ensimmäisen alkusysäyksen hänen unelmilleen.

 

Toinen puoli Juhassa oli se, että hän oli kiinnostunut erilaisista soittimista tavallista enemmän. Hän purki ensimmäisen kitaransakin osiin, ennen kuin alkoi edes soittamaan sitä. Hän oli kiinnostunut ymmärtämään kuinka se oikeasti toimii.

 

Vaikka Juhasta ei tullut rock-tähteä, hänestä tuli upeita kotimaisia sähkökitaroita- ja bassoja suunnitteleva ja valmistava tähti. Ruokangas Guitars on valmistanut soittimia maailmankuuluille muusikoille, esimerkiksi Twisted Sisterin kitaristille Jay Jay Frenchille ja kotimaisille huippumuusikoille kuten Jukka Toloselle ja Eppu Normaalin Pantse Syrjälle. Juhan tapauksessa kyse onkin monella tapaa pienen pojan toteutuneesta unelmasta.

 

Ensi viikolla kuulemme, kuinka Juha puhuu muun muassa yrittämisen intohimosta ja yrityksensä some -tekemisestä. Stay tuned and rock on!

 

 

1 Kommentti
Ex-telialainen

Aivan upeaa! Ei voi kun ihailla ihmistä, joka löytää just sen oman jutun, ja pystyy tekemään siitä itselleen ammatin! Iso peukku!