peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58787 Jäsentä
163260 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Pääosassa Yrittäjät - SmartUp Oy

Moderaattori
Moderaattori

Pääosassa Yrittäjät - SmartUp Oy

b2b_klaani.jpg

 

 

Lahtelainen Elina Arasola ja hänen SmartUp Oy –yrityksensä tarjoavat työelämää uudistavia ja uraauurtavia palveluita.

Tapasimme Elinan kauniina syyskuisena aamuna Lahden Sibeliustalon rannassa. Sattui sopivasti olemaan yrityksen neljäs synttäripäivä, joten onnittelut Elinalle vielä näin jälkikäteen!

 

Halusimme alun perin kuulla hänen ajatuksiaan yrittämisestä, yrittäjyyden haasteista ja sosiaalisen median hyödyntämisestä työmarkkinoilla, mutta Elinapa haastoikin meitä tarkastelemaan yrittäjyyttä ihan uudesta näkökulmasta. Oma ymmärrys yrittäjyyden ja yrittäjien monimuotoisuudesta lisääntyi keskustelun kautta rutkasti.

 

Elina ei haluaisi asettaa työntekijöitä ja yrittäjiä vastakkain, vaan hän näkee että kyse on vain työntekemisen eri tavoista ja osaamisen hyödyntämisen alustoista. Tulevaisuuden työssä joustava siirtyminen yrittäjästä työntekijäksi ja taas toisinpäin tilanteiden niin vaatiessa on todennäköisesti nykyistä sujuvampaa.

 

Arasola.png

 

 

Elina auttaa yrityksiä löytämään jo olemassa olevan osaamisen yrityksen sisältä, jottei aina tarvitse lähteä tekemään massiivisia koulutuksia ja etsimään uusia ihmisiä. Hän on ammattilainen siinä, miten ihminen ”funkkaa” tietyissä tilanteissa, etenkin niissä, joissa oppiminen ja kehittyminen on kyseessä. Hän sanookin olevansa ihmisen kehittymisen ammattilainen oman taustansa, koulutuksensa ja kokemuksensa kautta.

 

Halusimme kuulla Elinan ajatuksia yrittämiseen liittyvistä haasteista ja hänen vinkeistä aloitteleville yrittäjille ja se sai hänet mietteliääksi. Kysymykseen vastauksena hän heitti pari erittäin hyvää pointtia:

 

  • mitäs jos yrittäjät ja yritykset ovatkin kaikki erilaisia? Kysymys ”yrittäjyyden haasteista” on sama kuin kysyisi palkansaajien haasteista työssä. Niputtaminen ja liian yleisellä tasolla oleva puhe ohjaa keskustelua liian isoihin ja yleisiin asioihin ja tällöin keskustelusta ei saa sparrausta ja vinkkejä.

 

  • Onko haaste haaste vai kuuluvatkoko ne jopa asiaan? Yksinyrittäjillä haasteena saattaa olla se, miten toimia, jos ei ole omaan tekemiseen tyytyväinen. Ja miten päästä kiinni omiin puutteisiin ja alkaa toimia toisella tapaa. Hän kehoittaakin yrittäjiä verkostoitumaan ja saamaan tukea yrittäjäkollegoilta.

 

  • Kolmas, ehkä tärkein asia liittyy talouden hallintaan. Kuuntele videolta lisää!

 

Elinalle itselleen Twitter on tärkeä väline verkostoitumisessa ja näkyväksi tulemisessa. Tästä aiheesta hän puhui myös DuuniExpossa 2014. Yrittäjänuran alkuvaiheessa Elinalle henkilökohtaisesti haasteena oli rohkeus tai sen puute. Twitter onkin hänen mukaansa hyvä väline harjoitella kommunikointia ja rohkeaa läsnäoloa; kykyjä, joita yrittäjä työssään tarvitsee.

 

Vinkkejä SoMe-presenssiin verkko on jo pullollaan, eikä Elina halunnut lähteä listaamaan jo moneen kertaan kerrottuja totuuksia.

 

Yhden tärkeän vinkin kuitenkin saimme jaettavaksi: Kun on tehnyt päätöksen alkaa kutoa verkkoja sosiaalisen median ihmeelliseen maailmaan, kannattaa ensin miettiä, mitä siellä haluaa saavuttaa ja mitä se sitten onkaan, kannattaa suoda ajatusta sille, mitä siellä tekee tai sanoo. Spontaanius ja aitous on vahvuus, mutta on asioita, joiden suhteen kannattaa miettiä, miltä se näyttää mahdollisen tulevan asiakkaan tai työnantajan silmissä. Hyvää arviointikykyä ja tilannetajua kannattaa harjoittaa ja siihen saa harjoitusta vain olemalla rohkeasti läsnä SoMe:ssa.

 

Digitalisoitumisen suhteen Elina kulkee pienyrittäjien etujoukoissa, sillä kovaa vauhtia hän on viemässä tuottamiaan palveluita sähköiseen muotoon. Yrityksen strategian painopiste onkin kääntynyt vahvasti digitaalisten tuotteiden kehittämisen suuntaan.

 

SmartUp Oy tarjoaa tällä hetkellä kahta mobiilisovellusta yritysten käyttöön. Toinen on sähköisessä muodossa oleva palvelu lähijohtamisen helpottamiseen; sen avulla sparrataan henkilöstöä ja voidaan tehdä mm. pieniä kyselyitä. Se on siis väline henkilöstöpulssin ja työn sykkeen selvittämiseksi nopeatempoisessa maailmassamme. Toinen sovellus liittyy osaamisen tunnistamiseen; sen avulla osaamista voi dokumentoida ja tunnistaa, hyödyntää ja markkinoida. Lisätietoja sovelluksista saat suoraan Elinalta tai SmartUp Oy:n sivuilta.