peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
59911 Jäsentä
165473 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Pääosassa Yrittäjät - T:mi Nina Haavisto

Moderaattori

Pääosassa Yrittäjät - T:mi Nina Haavisto

 

 

 

Kävimme kollegani Ville Vennon kanssa tutustumassa hyvinvointialalla toimivan lahtelaisen Nina Haaviston yritykseen, joka tarjoaa Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen asiantuntemusta ja sen mukaisia hoitoja.

 

Haastattelun aikoihin kärsin itse akuutista stressireaktiosta ja Nina tuikkasikin minulle heti alkuun neulat ranteeseen. Samalla keskustelimme erilaisista hoitomuodoista, SoMe-viidakkorummusta, yrittämisen haasteista ja Ninan tulevaisuuden visioista ja digitalisaatiotakin keskustelussa sivusimme.

 

Digitalisaatio terminä on Ninalle, kuten monelle muullekin yksin yrittävälle, yhtä vieras kuin meille kiinalaisen lääketieteen mukaiset termit, mutta sähköisiä ratkaisuja on hänkin jo miettinyt esimerkiksi mahdollisen asiakkaille tarjottavan ruokavaliopäiväkirjan ja e-kirjojen muodossa.

 

Entisenä Fitness-urheilijana Nina on perehtynyt ravitsemukseen monipuolisesti ja tunnustaa oppineensa itse Kiinalaisen Lääketieteen myötä asiasta paljon lisää – mm sen että aikaisemmalla ns. terveellisellä ruokavaliollaan hän ylläpiti kehossa tilaa, joka altisti flunssalle ja allergioille. Kiinalainen lääketiede lähestyy ravintoasioita yksilöllisistä ja toiminnallisista näkökulmista. Länsimaalaisittain ajateltuna ehkä hieman erikoisellakin tavalla ravinnon energeettisten vaikutusten kautta.

Nina kertoi nyt liki 50 vuotiaana yrittäjänä elävänsä elämänsä parasta aikaa. Yrittäjänä toimiminen tarjoaa hänelle mielekkään tavan päättää aikatauluistaan ja tekemisen suunnasta. Työ, jossa saa parantaa ihmisten elämänlaatua innostaa häntä valtavasti ja opittavaa aiheesta riittää pitkälle tulevaisuuteenkin.

 

Kuten moni muukin yrittäjä, Nina törmää omien resurssien rajoihin esimerkiksi markkinoinnissa. Ratkaisuksi näihin haasteisiin hän on löytänyt verkostoitumisen muiden yrittäjien kanssa ja käyttää mielellään toisten yrittäjien apua asioissa, joiden opiskeluun hän ei halua itse käyttää aikaa – kuten vaikkapa tietokoneet tai markkinointi.

Tälläkin alalla haasteena on erottautuminen kilpailijoista ja Ninan kohdalla ratkaisu on ollut erikoistuminen juuri ravitsemuksella hoitamiseen ja siitä luennointiin. Ninan valttikortti on puhua kiinalaisesta lääketieteestä kansantajuisesti ja juuri ilmestyikin toinen kirja kiinalaisesta ravinto-opista.

 

Mielenkiintoinen ja paljon julkisuuttakin saanut potilastapaus liittyy löylynheiton MM-kisoissa pahoin palaneeseen Timo Kaukoseen. Ninan ravinto-opeilla ja akupunktiolla Timon jalan huonosti parantuva iho saatiin siihen kuntoon, että jalan ihonsiirto –operaatio voitiin välttää. Nina ja Timo kävivät kertomassa hoitojen vaikutuksista mm. Studio55 –ohjelmassa. Nykyisin Timo on itsekin yrittäjä (<-- klikkaa tästä yrityksen nettisivuille!) ja tekee asiakkaille saunahoitoja ja kuppausta Lahden keskustaan avatuissa saunatiloissa. Timon yritys löytyy muuten myös Facebookista nimellä ”Saunansisu”, jos saunahoidot alkoivat kiinnostaa!

 

Ninan avulla parannusta vointiin on saaneet myös monet syöpää ja suolistotulehduksia sairastaneet ihmiset. Viidakkorumpu onkin juuri näistä tapauksista SoMe:ssa kertonut niin, että erillistä markkinointia ei tarvitse juuri tehdä. Samoin useat vierailut maikkarin Studio55 -ohjelmassa ovat poikineet runsaasti yhteydenottoja, uusia asiakkaita ja tilaisuuksia käydä puhumassa asiasta suuremmalle yleisölle.

 

Yrityksen Facebook-sivu on käytössä viestintä- ja markkinointikanavana ja nettisivutkin on olemassa. Sivujen uudistus on parhaillaan työn alla, joten jäämme odottamaan mitä uutta sieltä jatkossa löytyy.