Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66622
Kirjoituksia 179985

Tuotteet ja palvelut.jpg

 

 

Onko sinulla tullut vastaan sellaista tilannetta jossa prepaidistasi loppui saldo ja just silloin tuli joku tilanne jonka takia sinulla olisi pitänyt päästä heti soittamaan lyhyt puhelu kotiin tai sitten esim. kaverille? Onko lapsellasi käytössä Easy prepaid eikä hän ole päässyt soittamaan kotiin saldon loputtua?

 

Easy.JPG

 

Jatkossa tällaiset akuutit ja lyhyet yhteydenpidot onnistuu vaikka saldo olisi loppunut 🙂 Sonera Easyyn voit nyt määritellä kaksi niin sanottua turvanumeroa joihin voit soittaa tai laittaa viestiä vaikka prepaidisi saldo olisi loppunut. Turvanumerot voivat olla vaikka kaverien numeroita, lapsen prepaidissa vanhempien numerot ja niin edelleen.

 

Turvanumerot voivat olla mitä tahansa kotimaan matkapuhelinnumeroita ja saldon loputtua voit soittaa ja laittaa viestejä niihin yhteensä 3min edestä ja 3 tekstiviestiä, maksutta.

 

Soneran Easy prepaid -asiakkaana Turvanumero-ominaisuus on sinulla käytössäsi automaattisesti, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin että määrittelet Easy-liittymääsi omat Turvanumerosi ja se on siinä.

 

Pieni mutta mielestäni todella tärkeä uudistus joka lisää turvallisuutta niihin, ehkä jopa äkkinäisiin tilanteisiin kun saldo on loppu ja pitää saada tuttaviin tai läheisiin yhteys.

 

Mitä mieltä olet uudistuksesta ja onko sinulla tullut vastaan tällaisia tilanteita? Joko otit käyttöön omat Turvanumerosi?

 

----

 

Ohjeet ja lisätiedot:

 

  • Näin määrittelet omat Turvanumerosi:

Lähetä omalla puhelimellasi (siis sillä puhelimella jossa on se sinun oma Easy-liittymäsi) tekstiviesti:

 

EASY LISÄÄ TURVANUMEROT 0401234567 0501234567 numeroon 15400 (viestin hinta 0eur)

 

  • Tiedote Turvanumero-ominaisuudesta sivuillamme --> linkki.
  • Tilaa Sonera Easy prepaid --> linkki.
  • Sonera Easy prepaidin käyttöohjeet --> linkki.
  • Ohjeet latauslipukkeiden käyttöä varten --> linkki.
3 kommenttia 👇
mokkuloija
Kommentaattori
Viestejä 30 kpl

Hei

 

Koetin tuota kerran. Ostamani uusi prepaid sim-kortti, jossa 31pv nettiaikaa,

se lähinnä nokia 635 testaamista varten.

Siinähän ei prepaid puhelu ja txt-aikaa pitäisi olla, kuten tarkistin 0,00 mutta netti on oikein 31pv eteenpäin.

 

Nyt lähinnä mietin, miksi ei missään tai selvästi mainita, saako käytetyn turvanumeroiden kulutuksen nollattua, kuten todennäköisemmin olettaisi, esim. kuukausittain ilman lisälatausta

tai aina kun ostan lisää saldoa?

Nollautuuko molemmissa tapauksissa? Niin ja itse kun käytin kokeeksi 2 txt-viestin verran toiseen turvanumeroon hyvin vanhalle tutulle, niin onko nyt jäljellä tässä tapauksessa 1 txt viestin verran tai vaihtoehtona max. 3 min puhelu?

 

Palaute edit: Eikö olisi ehkä hyvä Easy Saldo -viestiin lisätä vastaukseen, merkinnän turvanumeroiden kulutuksesta, mikäli käytetty osittain?

(tai miksei myös ollenkaan, jos aktivoitu, ehkä merkintä myös onko aktivoimatta, esim. turvanumerot On/Off?)

 

Tuo ominaisuus on ilmeisen hyvä. Jos olisi hätätilanne tai sen tyyppinen ettei tarvitse viranomaisapua soittaa vaan joku luotettu turvaystävä siis.

Yleiseen hätänumeroon 112 voi ilmeisesti soittaa kaikilla liittymillä maksutta?

 

Itse latasin 635 myös 112 sovelluksen, jonka kautta soitettuna sijaintikin menee heti tarkasti,

kunhan nettiaikaa vain on, todettakoon näin vaikka sivuaakin jo tämä loppu pääasiaa.

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl
Yleiseen hätänumeroon 112 voit soittaa vaikka ilman SIM korttia. Riittää että puhelin pääsee jonkun operaattorin verkkoon josta pääsee soittamaan.
RaMaria
Ex-telialainen
Viestejä 1 346 kpl

Kun saldo loppuu, voi soittaa yhteensä 3 min tai vaihtoehtoisesti lähettää 3 sms -viestiä.

 

Turvanumerot nollautuu kun liittymään ladataan lisää saldoa. 🙂 Ei nollaudu siis kuukausittain, vaan ainoastaan uuden latauksen myötä.

 

Jos lähettää turvanumeroon sms -viestin, on loputkin käytettävä viestinä. Jos soittaa turvanumeroon, on loput minuutit myös soitettava. Eli ei käy sekoittaa sekä puheluina että viesteinä.