SIM-kortilliset laitteet -kysely


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10328 kommenttia

 


 


 


***EDIT 25.4. Kiitos kaikille vastauksista. Jatkossakin voitte halutessanne vastata tähän kyselyyn mutta niitä ei huomioida arvonnassa 🙂 Suoritamme arvonnan ihan näillä näppäimillä jonka jälkeen laitamme viestiä arvonnassa voittaneelle ja kun olemme hänet tavoittaneet niin julkaisemme hänen nimimerkkinsä myös tässä blogissa.***


 


Maailmassa on jos jonkinmoista aparaattia joissa käytetään hyödyksi matkapuhelinliittymää (=sim-korttia), tavalla tai toisella.


 


Ja tähän liittyy tämänkertainen kyselymme, tsekkaa alta neljä helppoa kysymystä ja vastaa parhaasi mukaan. Vastauksianne hyödynnetään verkkokauppamme kehittämisessä jatkossa.  


 


Kaikkien vastanneiden kesken arvomme yhden B&O:n Play S3 -langattoman kaiuttimen, arvo 399eur!


 


Haluaisimme kuulla sinulta:


 


1) Millaisia kaikkia sellaisia laitteita omistat ja käytät, joissa käytetään SIM-korttia ja liittymää? (Poislukien puhelimet/tabletit/mokkulat/nettitikut)


2) Missä ja miten niitä käytät?


3) Mitkä asiat vaikuttavat näihin laitteisiin tarvittavien SIM-korttien (liittymien) hankintaan?


4) Mistä ostat tai ostaisit näitä SIM-kortteja (liittymiä)?


 


Kiitos vastauksista jo etukäteen :)


 


Klikkaa alta arvonnan säännöt. 


Hide content


Arvonnan säännöt:


Kaikkien tässä blogikirjoituksessa kysymyksiin 24.4.2016 klo 23:59 mennessä vastanneiden kesken arvotaan yksi (1) Bang & Olufsen Play S3 -langaton kaiutin (arvo 399eur).
 


Voittaja arvotaan 25.4.2016 klo 12:00 mennessä jonka jälkeen voittajalle ilmoitetaan voitosta Sonera Klaanin kautta yksityisviestillä. Jos voittajaa ei tavoiteta 28.4.2016 klo 12:00 mennessä, arvomme tilalle uuden voittajan. Kun voittaja on tavoitettu, julkaisemme hänen nimimerkkinsä ko. blogikirjoituksessa.

Kommentti blogiin = yksi arpa. Yksi arpa/jäsen. Jos jäsen postaa useamman kommentin vain viimeisin kommentti huomioidaan arvonnassa.

Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi.

Sonera ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta ilmoitetun aikataulun puitteissa.


 


TeliaSonera Finland Oyj vastaa arpajaisverosta.


 


TeliaSonera Finlandin henkilökunta perheineen ei voi osallistua arvontaan. TeliaSonera Finland ei vastaa siitä, että tietojärjestelmien, Internet-yhteyksien tai muiden ohjelmien toimimattomuuden tai virheiden takia tieto arvontaan osallistumisesta ei päädy TeliaSonera Finlandille asti.

Arvonnan järjestäjä:

TeliaSonera Finland Oyj (Sonera)
Y-tunnus 1475607-9
puh 020401



 


 


 


24 kommenttia

1) Tuta S30 GSM-ohjattava pistorasia.


2) Mökin sähköpatterin etäohjaukseen.


3) Verkon toimivuus ja liittymän hinta.


4) Globetel, Sonera tai Tele Finland. 


 


Erittäin hyvä ja monipuolinen laite ja maksoi alle 80 €:a. Ohjataan tekstiviestikomennoilla, joten dataa ei tarvita. Puhelimiin saa sovelluskaupoista kaukosäädinohjelmia, joihin komennot voi ohjelmoida valmiiksi.

Kunniamerkki +14

1. Erään syrjemmässä olevan "varaston" gms-pohjaisessa hälyttimessä (laitteen mallia en tähän hätään muista)

2. Laite lähettää tekstiviestillä puhelimeen hälytykset

3. Toimintavarmuus ja mahdollisimman pieni kk-maksu

4. Nyt on Teleltä tuo kortti

1) Volvo V40 autossa netti- ja puhelinliittymä

2) Liittymää käytetään WiFi- yhteyden luomiseen, joten erityisesti pitkillä matkoilla voi käyttää esimerkiksi iPadia, jossa ei ole sim- korttipaikkaa. Lisäksi auto soittaa hätäpuhelun ja volvon oman tukipuhelun liittymän kautta probleeman sattuessa.

3) Hinta ja hyväksi koetut seikat liittymän suhteen, esimerkiksi laajat verkot ja alhaiset kuukausi- hinnat.

4) Todennäköisesti juuri soneralta, sillä perheen kaikki muutkin liittymät ovat soneran alla. 🙂

1. Etäohjaus-/hälytyslaite ja riistakamera (GSM)

2. Lämpökeskuksessa ja metsässä

3. GSM/2G-kuuluvuus, liittymän hinta (prepaid) ja saldon nettiseuranta- ja latausmahdollisuus

4. Operaattorin verkkokaupasta

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

1 ja 2) Laitteita on meillä lukuisia, valtaosa on sellaisia mitä ei yleisesti myydä kuluttajille. Mutta otetaanpa esille pari erikoisuutta. Ekana tulee itse suunniteltu keskuslämmityskattilan etävalvontalaite, joka on suunniteltu ja rakennettu jo vuonna 1999, jolloin näitä ei vielä ollut mitenkään kovin yleisesti saatavilla. Laite on yhä käytössä ja toiminut häiriöttä 24/7 jo yli 16 vuotta. Perustuu Eriscssonin GSM modeemiin, joka jo itsessään maksoi tuolloin tuhannen markkaa. Etävalvontatekniikka oli tuolloin uutta ja siten tässäkin kattilaa valvova ja tekstiviestejä lähettävä sulautettu ohjelmisto on täysin itse kirjoitettua koodia. Nykyäänhän näitä on tietysti joka torppa väärällään kun tekniikka on tullut myös tavan pulliaisten saataville.

 

Sitten toinen "jännä juttu" on talomme kiinteä puhelinjärjestelmä omalla vaihteella, josta yhteys yleiseen puhelinverkkoon tapahtuu GSM-ISDN reitittimen avulla. Tässä laitteessa on kaksi SIM:iä, joten systeemi palvelee kahta käyttäjää yhtä aikaa ja voi olla kaksi yhtäaikaista puhelua menossa. Kotona ei tarvitse alentua käyttämään matkapuhelimia lainkaan, vaan saa käyttää mukavampaa digitaalista lankapuhelinta monilla hienouksilla tai sitten vastaavaa ISDN langatonta puhelinta jos kiinteys häiritsee. Systeemi pelaa verkkovirralla ja vaihteessa lisäksi varmennettu sähkönsyöttö. Vaihteessa monia toimintoja mm. puhelujen siirto kesken puhelun toiseen puhelimeen tai kännykkään, automaattinen tulevien puheluiden käsittely numeron perusteella (esim. puhelinmyyjät ohjautuvat automaattisesti vastaajaan) jne. Kyseessä on yrityskäyttöön tarkoitettu tuote, joka on tässä valjastettu kotikäyttöön. Vaihteen ohjelmointi vaati pientä opiskelua, ohjelmointimanuaali taisi olla 1500 sivua, mutta ehdottomasti kannatti - systeemi on ihan ylivoimainen isossa talossa verrattuna siihen että olisi vain yksi kännykkä jossain toisella puolella taloa yksin pirisemässä tai akku loppuneena ja jäisi puhelut kokonaan huomaamatta.

 

3) Käyttökustannukset suhteessa käyttömäärään riippuen sovelluksesta. Esimerkiksi lämmityksen valvonnassa toimii hyvin kuukausimaksuton liittymä, jossa menee hinta ainoastaan lähetetyistä viesteistä (koska viestejä lähtee hyvin vähän). Tämä tulee Saunalahdelta. GSM-ISDN reitittimessä taas on Soneran rajattomalla puheajalla varustetut SIM:it, koska näillä sitten todellakin vaan puhutaan - ja kun puhuminen on mukavampaa kuin kännykästä eikä akkukaan voi loppua kesken, niin saa puhua vaikka pitkäänkin.

 

4) Ostopaikalla ei ole merkistysä

 

1) En omista

3) hinta

4) mieluiten lähimmästä kioskista

1) Millaisia kaikkia sellaisia laitteita omistat ja käytät, joissa käytetään SIM-korttia ja liittymää?
En omista.

3) Mitkä asiat vaikuttavat näihin laitteisiin tarvittavien SIM-korttien (liittymien) hankintaan?
Jos omistaisin, niin tarkoitukseen kyllin kattava verkko ja hinta.

4) Mistä ostat tai ostaisit näitä SIM-kortteja?
Ensisijaisesti sieltä mistä mulla ois kaikki muutkin liittymät, eli Soneralta. Jos suuria hintaeroja, niin saattaisin hairahtaa toisaallekin.

No valitetttavasti en omista mitään laitetta jota ei olisi poissuljettu!

voinko silti osallistua arvontaan?

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Nyt ei ole tällaisia laitteita käytössä mutta olen ajatellut valvonta- lämmityksen ohjaus tai vastaavaa joskus hankkia.

Liittymän valintaan vaikuttaa käyttökustannukset, turhasta ei ole mielekästä maksaa.

Liittymään saattaa olla laitetoimittajalla sopimus jonkin operaattorin kanssa, muuten hankintapaikalla ei ole merkitystä. Liittymä hankitaan kerran, käyttökustannukset raksuttaa vuosia joten ne ratkaisevat.

1) Vesivuotohälytin

2) Mökillä

3) Verkon toimivuus ja liittymän hinta.

4) Sieltä mistä muutkin liittymäni (verkosta tai kivijalkamyymälästä) tai sitten laitteen mukana.

Minulla on käytössä sim-kortillinen paikannin, joka on piilotettu erään laitteen sisälle. Eli mahdollisessa varkaustilanteessa kartalta pitäisi löytyä laitteen sijainti. Paikantimessa on oma akku, joten ulkoista sähkösyöttöä ei tarvita hetkeen.

Käytössä prepaid-liittymä joka siirtää dataa. Parin eri operaattorin myyntiedustajan mukaan edullisin vaihtoehto, koska dataa ei paljon liiku eikä erillisiä laskuja tule oston jälkeen.

 

Toinen sim-kortillinen värkki on auton ajonseurantalaite, jolla määritellään työajot kilometrikorvausta varten.

Tällä aparaatilla on kiva seurata myös muita tietoja kun on on sekä gps että obd-tiedot liitettynä. Noita laitteita on yrityksellä käytössä kymmeniä, joten ovat saattaneet neuvotella toimivimmat liittymät niihin valmiiksi.

 

Riistakamera on jossain vaiheessa hankinnassa, joten ko. liittymä menee seurantaan.

Kunniamerkki +14

1) Millaisia kaikkia sellaisia laitteita omistat ja käytät, joissa käytetään SIM-korttia ja liittymää? (Poislukien puhelimet/tabletit/mokkulat/nettitikut)


- Tällä hetkellä en mitään, mutta harkinnassa on hankkia gsm-pohjainen murtohälytysjärjestelmä kotiin


 


2) Missä ja miten niitä käytät?


- Tulisi kiinteästi kotiin käyttöön


 


3) Mitkä asiat vaikuttavat näihin laitteisiin tarvittavien SIM-korttien (liittymien) hankintaan?


- Laitteen vaatimukset: sms/puheluohjaus vai vaatiiko dataa, sekä saatavilla olevien liittymien hinta. Jos vain puhelut/sms niin hankkisin halvimman kk-maksun ja sms-hinnoittelun mukaan.


 


4) Mistä ostat tai ostaisit näitä SIM-kortteja (liittymiä)?


- Verkosta tilaamalla niinkuin lähes kaiken tekniikkaan liittyvän.


 


 


 

Kunniamerkki +3

1. En mitään

2. En missään

3. Hinta vaikuttaisi jos hankkisin :)

4. Hankkisin varmaan prepaid liittymiä erilaisiin tarpeisiin.

Kunniamerkki +5

1) Millaisia kaikkia sellaisia laitteita omistat ja käytät, joissa käytetään SIM-korttia ja liittymää? (Poislukien puhelimet/tabletit/mokkulat/nettitikut)

2) Missä ja miten niitä käytät?

3) Mitkä asiat vaikuttavat näihin laitteisiin tarvittavien SIM-korttien (liittymien) hankintaan?

4) Mistä ostat tai ostaisit näitä SIM-kortteja (liittymiä)?


1)  Periiaatteessa listan mukaan en omista, kyseessä kannettavassa tietokoneessa sisäänrakennettu datasovitin.

2) Baanalla, kun olen wlanin / lanin tavoittamattomissa

3) Multi-Sim -paketin hyödyntäminen. Pakettiin kuuluu viisi korttia samaan datamaksuun. Tärkeintä oli ettei maksut nouse, liittymät tulevat samalle laskulle.

4) Operaattorin jakelukanavasta, jossa liittymä voidaan liittää jo nykyiseen asiakkuuteen ja samalle koontilaskulle.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Itselläni ei ole muita kuin puhelin mutta valitettavasti tuli ajankohtaiseksi perheenjäsenelle piti hankkia turvapuhelin. Tässä ei tarvita dataa joten nykyään kun on kaikkiin tullut data eikä pelkkää liittymää puheluille ole niin joutuu maksamaan vähän turhasta. Halvin mikä on kun ei ole jatkuvalle käytölle tarvetta

(toivottavasti). Laite kotona aktiivisena päällä hätätilannetta varten. Liittymä telefinland mistä toinenkin joten samalle laskulle helposti laitettu.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@peekotu


Soneralla olisi ollut Sonera Perus -liittymä, jossa tuota nettiä ei ole mukana (pitää tilata erikseen perusnetti, jos haluaa).


Puhe ja viestit 0,08€/min. https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/tarjooma/liittymat.aspx?Plan=Soneraperus&ScrollTop=1775&intcmp=Mob-Sopiva-tuotesivu-perus

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Kiitos tiedosta. En vaan tiedä mikä pitää paikkansa eää tällä hetkellä, luin täältä klaanista missä oli otsikkona :

Perusliittymän hinnankorotus alkaa:

Sonera lähetti minulle kirjeen.  Uusi hinta olisi 2,90/kk + soitot, viestit ja netti. ( käytän jonkun toisen otsikkoa ja tekstiä joten pahoillani siitä jos on kiellettyä tai loukkaan jonkun kirjoitusta).

 

Olin itse myös jossain näkevinäni , että oikeastaan kaikki operaattorit nykyään laittaa pakkoliitoksena tuon netin tulemaan eikä löydy enää pelkälle puheelle omaa (kuuelmma kaikki käyttää nettiä ja on turvallista sen takia ettei tule ylimääräisiä laskuja siitä, mutta tämähän on vaan höpinää. Ahneita ja haluavat kaikesta ylimääräsitä, on vielä todella paljon puhelimia ja muita käyttökohteita missä ei ole netti pakko pitää mukana.

Mutta kuitenkin tämän käsiteyksen olen saanut ettei enää jatkossa saa oelkkää puheluita, jos tiedät asian toisin ja ttulee soneralla tai telefinlandilla olemaan pelkkä puhelu eikä muuta niin voin jatkossa katsoa asiaa uudestaan.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

1) Liikkeestä tai etäohjauksesta aktivoituva valvontakamera on tarkoitus hankkia kuluvan vuoden aikana. Myös tulevaan autoon on saatavilla oma SIM-korttipaikka.

 

2) Valvontakamera on tarkoitus sijoittaa mökille, jossa sillä voi seurata metsänelävien liikehdintää kasvimaalla ja piha-alueella. Toki myös kutsumattomat vieraat tallentuvat kuviin. Auton televerkkoja käyttävä turvajärjestelmä tukeutuu joko kuljettajan luurin dataan tai omaan korttipaikkaansa sijoittavaan SIM-korttiin.

 

3) Jos kyseessä olisi ennaltamaksettava liittymätyyppi, merkittävin seikka itselleni on kohtuullinen kuukausiveloitus ja pitkä voimassaoloaika. Yhtäkään vain puoli vuotta ilman lisälatausta toimivaa prepaidia ei tähän talouteen hankita. Saldo- ja latauspalvelut verkossa ilman ko. korttiin kajoamista. Jälkikäteen laskutettavan IoT-kortin kuukausimaksu ei mielestäni voi olla juuri euroa suurempi. 

 

4) Mistä ostat tai ostaisit näitä SIM-kortteja (liittymiä)? Prepaidit kioskilta ja kuukausiveloitteiset verkosta.

1) Millaisia kaikkia sellaisia laitteita omistat ja käytät, joissa käytetään SIM-korttia ja liittymää? (Poislukien puhelimet/tabletit/mokkulat/nettitikut

- lähettävä riistakamera

 

2) Missä ja miten niitä käytät?

- mökillä

 

3) Mitkä asiat vaikuttavat näihin laitteisiin tarvittavien SIM-korttien (liittymien) hankintaan?

- edullisuus käyttötarkoitukseen nähden

 

4) Mistä ostat tai ostaisit näitä SIM-kortteja (liittymiä)?

- verkosta

Kunniamerkki +2

1. Riistakameraa

2. Metsässä

3. Hinta ja helppous

4. R-Kioskilta

Kunniamerkki +2

Ei ole reppanalla moisia vempeleitä.....:smileyfrustrated:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kiitos kaikille vastauksista. Jatkossakin voitte halutessanne vastata tähän kyselyyn mutta niitä ei huomioida arvonnassa :)


 


Suoritamme arvonnan ihan näillä näppäimillä jonka jälkeen laitamme viestiä arvonnassa voittaneelle ja kun olemme hänet tavoittaneet niin julkaisemme hänen nimimerkkinsä myös tässä blogissa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Voittaja tosiaan arvottiin aamulla ja hänet on nyt myös tavoitettu, onneksi olkoon  :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Anteeksi, meinasi vallan unohtua mutta tässä tiedoksi sivu jonka rakentamisessa on hyödynnetty tämän kyselyn kommentteja:


 


https://www.sonera.fi/kauppa/liittymat/puhelinliittymat/liittyma-laitteeseen

Vastaa