peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
54729 Jäsentä
155584 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Samsung Galaxy Watch sekä eSIM tulivat myyntiin Suomessa

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Samsung Galaxy Watch sekä eSIM tulivat myyntiin Suomessa

Samsung Galaxy Watch Telia.jpg

 

 

Samsung Galaxy Watch -älykellossa on sisäänrakennettu eSIM-toiminto, jonka ansiosta kello toimii itsenäisenä laitteena. Voit siis lähteä lenkkipolulle pelkkä kello ranteessa ja kuulokkeet korvilla ja voit kuunnella musiikkia, soittaa ja vastaanottaa puheluita, navigoida karttojen avulla ja niin edelleen. Et siis tarvitse enää erikseen puhelinta jonka kautta verkkoyhteydet toimivat vaan pelkkä kello riittää.

 

Samsung Galaxy Watch Telia 3.pngGalaxy Watch 46mm harmaaSamsung Galaxy Watch Telia 1.pngGalaxy Watch 46mm harmaa

Galaxy Watch pitää sisällään sykemittarin, GPS-ominaisuuden sekä 17 erilaista harjoitustilaa. Kello on myös vesitiivis, joten voit ottaa sen mukaan myös uintitreeneihin. Galaxy Watch toimii sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmien kanssa ja Samsungin mukaan sen akku kestää mallista riippuen jopa neljä päivää joka kuulostaa kyllä erittäin hyvälle verrattuna muihin älykelloihin. 

 

Kellosta löytyy eri kokoa, 42 ja 46mm sekä kolme eri värivaihtoehtoa, musta, hopea ja ruusukulta.

 

Kellon hinnat ovat alkaen 379€.

 

Samsung Galaxy Watch Black Telia.jpgMustaSamsung Galaxy Watch Silver Telia.jpgHopeaSamsung Galaxy Watch Rose Gold Telia.jpgRuusukulta

Lue myös:  Käyttökokemukset Samsung Galaxy Watch.

 

 

Mikä eSIM?

esim_icon_telia.jpg

eSIM on lyhyesti sanottuna laitteisiin sisäänrakennettu, sähköinen SIM-kortti. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi Samsung Galaxy Watch -älykello ja uusia laitteita tulee koko ajan lisää. eSIM toimii kuten perinteinen SIM-kortti joita olemme käyttäneet esimerkiksi matkapuhelimissa jo vuosikaudet. eSIM:ssä on uutta se että se on laitteessa kiinteästi ja sisäänrakennettu ominaisuus eikä siitä tarvitse sinun enää erikseen huolehtia. Tähän asti älykelloihin yhteydet on pitänyt jakaa matkapuhelimen kautta (tai kellosta riippuen sinne piti asettaa perinteinen sim-kortti) joten puhelinta on pitänyt kantaa aina mukana. Jatkossa voit lähteä lenkkipolulle pelkkä Galaxy Watch ranteessa ja langattomat kuulokkeet korvilla ja voit soittaa tarvittaessa puheluita, vastailla viesteihin ja niin edelleen. Halutessasi saat saman tutun puhelinnumeron käyttöösi myös älykelloosi joten käyttö on sekä vaivatonta ja että myös saumatonta.

 

Voit hankkia eSIM-kortille valikoimastamme minkä tahansa liittymän. Älykellojen tapauksessa suosittelemme niihin kuitenkin Multi-SIM -palvelua, jossa sama puhelinnumero on sekä matkapuhelimessa että älykellossa. Näin sama numero on mukanasi kaikkialla minne menetkin. Suosittelemme myös, että aktivoit eSIM:n käyttöösi Telia Kaupassa sitten, kun olet saanut kellon hyppysiisi. Huomioithan tämän: Jotta kellon eSIM voidaan aktivoida niin puhelimessasi tulee olla meidän liittymä. Muiden operaattoreiden liittymillä aktivointi ei onnistu.

 

Ensimmäinen eSIM-palvelumme kanssa yhteensopiva laite on siis Samsung Galaxy Watch -älykello. Tulevaisuudessa eSIM-laitteita tulee myöhemmin lisää.

 

Tiedote: Telia tuo eSIM-laitteet verkkoon

Lue myös: eSIM käyttökokemukset ja yleiset kysymykset

 

122 Kommentit
Kommentaattori

Tässä on mun unboxing aiheesta

 

Moderaattori

Mainio video @jluuri!

eSIM on kyllä kätevä systeemi ja helppo kytkeä. Hyvä kun mainitsit videolla, että kytkentävaiheessa tarvitaan IMEI-koodi meidän suuntaan, jotta SIM saadaan toimintaan. Toinen vaihtoehto on sitten pyytää meiltä QR-koodi aktivointia varten, jolloin saat sähköpostilla tämän koodin ja voit lukea sen kännykällä. Helpoin tapa on tietysti tuo IMEI-koodilla aktivointi.

Kommentaattori

@NikoNo

Kiitos. Näitä videoita teen ja pitää tehdä käyttökokemuksista koska tuossa on jo nyt huomattavissa eroja tuohon gear s3 versioon.

Uusi jäsen

@TeroRe Parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Mutta joskus on myös liian myöhään Hymiö Erittäin onnellinen

eSIM-keskustelu omana aiheenaan on mahtava juttu ^^

Uusi jäsen

@jluuri

Kiitos laadukkaasta videosta. Tutut tunnelmat viikon takaa.

Mulla on ennestään parin vuoden ikäinen Garmin forerunner 735XT,

joten on vielä opettelua tähän uuteen kelloon.

Tämähän on monipuolisempi noin yleiskäyttöön, kun taas Garmin 

on enempi sporttiin suuntautunut.

Mukava verrata lenkillä / salilla seuranta tuloksia.

Toinen toisessa ranteessa Hymiö Onnellinen

Kommentaattori

@Latei

Ollos hjyvä.

Juu monipuolisempi tämä on ns puhelimen kaverina

Uusi jäsen

@TeroRe voitko tiedustella, milloin eSIM palvelu on saatavilla yritysasiakkaille ? Ja toinen kysymys. Voiko eSIM palvelu toimia ilman MultiSIM palvelua ? Sain seuraavan vastauksen ASPA:lta

 

"Oltiin aamulla chatissa siitä että sinulla on se eSIM palvelu, mutta sielä kuitenkin näkyy multi-sim palvelu. Se johtuu siitä että tuo eSIM on kehitelty versio tuosta multi-sim palvelusta, joten se vaatii sen pohjalle, mutta sinulle ei tule toista sim- korttia kuitenkaan koska sinulla on tuo eSIM siinä kellossa joka korvaa tuon multi-sim kortin. "

Yhteisömanageri

@MrMaastopyora kyllä, voimme aktivoida eSIM:n mille tahansa liittymälle. Älykellojen tapauksessa suosittelemme kuitenkin Multi-SIM-palvelua sinne taustalle mutta voidaan tosiaan käyttää ilmankin. Tästä on maininta myös tässä blogissa.

 

Ja tuore tilannetieto kertoo myös, että eSIM on otettavissa käyttöön myös yritysliittymiin. En saanut vielä vahvistusta sille, että toimiiko eSIM:n kanssa mikä tahansa yritysliittymä vai onko siellä tuo Multi-SIM-rajoite taustalla. Palaan tähän vielä kun selviää.

Kommentaattori

Tuli kaupantekijäinen toissapäivänä ja tässä siitä videota:

 

Yhteisömanageri

Hienoa, kiitos videosta @jluuri. Laturi vaikuttaa kyllä todella kätevälle, tuollainen sen pitäisikin olla että saa monta laitetta latautumaan kerralla 👍

Kommentaattori

@TeroRe Juu toi vaikuttaa tosi hyvälle... 

Rekisteröitynyt

On muuten asiakapalvelu helisemässä noiden uusien "monimutkaisten" eSIMien ja multiSIMien kanssa. Koitin tänään chatissä päivittää olemassa olevaan liittymääni multiSIMiksi ja niin että se rinnakkaisliittymä olisi eSIM galaxy watchia varten. Hetken keskusteltuani tuli hintatiedot ja tieto että 2-3 päivää niin uusi SIM-kortti tulee postissa. Mainitsin vielä että tarvitsen eSIMin enkä mitään korttia tarvitse ollenkaan vaan QR-koodin, mutta ei auttanut mitään.Kuulemma ensin tulee fyysinen multiSIM kortti joka muutetaan sitten eSIMiksi. No päätin että pääsen helpommalla kun ajan liikeeseen ja kysyn/pyydän avauksen sieltä. Liikeessä homma toimi eikä mitään uusia kortteja tyrkytetty, kysyttiin galaxy watchin imei-koodi ja annettiin QR-koodi matkaan. 

 

*******tti taas kun tiesi että on oikeassa mutta asiakaspalvelijat on kujalla. Pitäisi saada hyvitystä tuhlatusta ajasta ja bensasta kun joutuu liikkeessä hoitamaan asioita joiden pitäisi netissä onnistua.

Konkari ☆

Harmi, ettei tosiaan ole tieto uusista tuotteista vielä tavoittanut kaikkia aspalaisia. Tottahan on myös se, että uusia palveluita on tullut reippaasti viime aikoina ja varmasti siinä on yhtä lailla uuden oppimista niin asiakkaana ja asiakaspalvelijana. Hyvä siis, että toit kokemuksesi esille, niin ongelmakohtiin voidaan Telialla puuttua ja ohjestuksia täsmentää.

Kommentaattori

Vastaavaa ollut muillakin.

Vaimolla kävi samalla tavalla mutta kun itselläni toimi kuten pitääkin

Rekisteröitynyt ☆
Mikähän on kun kävin pari päivää sitten Telian myymälässä aktivoimassa Galaxy Watchin qr- koodilla verkkoon ja nyt kokeilen tuolla kellolla soittaa ilman yhteyttä puhelimeen kellosta matkapuhelin verkko asestus aina päällä. Niin ilmoittaa kun yrittää soittaa, että vain hätäpuhelut? Mikähän meni pieleen?
Moderaattori

Oletettavasti kello ei ole jostakin syystä verkossa. Oletko kokeillut käynnistellä kelloa uudelleen? Jos uudelleenkäynnistys ei auta, voisit piipahtaa esimerkiksi Telia.fi -sivujen chatissa, niin katsotaan, että eSIM on varmasti rekisteröitynyt oikein.

Rekisteröitynyt ☆

Löytyy Galaxy S9 ja nyt tuo 46mm Galaxy Watch. Onneksi sai Telialta tänään tilattue esimmin..Elisalta ei aikataulua ollut vielä tiedossa.

tietty 7€/kk esimmistä ole ilmainen, mutta ei kalliskaan Hymiö Onnellinen Eniten ja melkein ainoastaa nyt korpeaa Watchissa tuo että Samsung Pay NFC lähimaksua ei tue ainakaan Nordea ja kaitpa muutkaan pankit vielä Suomessa..joten vaikka puhelimessa on NFC langaton lähimaksuominaisuus, on ikävä kyllä tuon Samsung Pay-softan tuki Suomessa 0..ellei saa Nordean ruotsalaisia pankkikortteja Hymiö Erittäin onnellinen

Jos kellossa olisi AndroisOS eikä WearOS käyttis, niin saisi varmaan langattoman maksun toimimaan Google Pay:n kautta tms, mutta kun ei ole :/ edelleen selvittelen,onko mikään suomen pankkien kortti kelvollinen Samsung Pay:hin, mutta ei hyvältä näytä.

Kommentaattori

@paapaa

Tilasit eSIMmin? Sen saa suoraan kytkettyä kun soittaa vaikka asiakaspalveluun.

Nythän MobilePay on jo osissa S-ryhmän kaupoista ja toimii millä kortilla vaan ja samalla saa bonukset kun kuittaa maksun. Ongelma noissa ApplePayssa ja Samsungin on se että vaatii sua kuljettamaan vaikka S-rymän bonuskorttia kun maksat. Siksi MobilePay on mielestäni ylivoimainen noihin muihin verrattuna.

 

Rekisteröitynyt ☆

Niin siis väärin ilmaisin asian, mutta juuri noin esimmin kanssa. Mobilepay ei nyt tässä kohtaa tuo mitään lisäarvoa tilanteeseen, koska jos haluan jättää kännykän vaikka kotia ja maksaa kaupassa, nin eipä taida onnistua Mobilepaylläkään..siksi jos Galaxy Watchiin saa nyt tai myöhemmin langattoman NFC ominaisuuden tuetuksi, niin tarvitse kännykkää olla mukana...eikä myöskään mitään pankki / luottokorttia.

Kommentaattori

Itse en lähde ilman puhelinta kauppaan joten en näe tuota ongelmaksi. Suurin hyöty eSIMmissä on se että kelloon tulee ilmoitukset ja puhelut kun vaikka puhelin jää autoon ja menee käymään jossain tai sitten talossa kun useampi kerros ja yhteys häviää niin ilmoitukset yms tulee edelleen kelloon

Kommentaattori

Google pay tuli suomeen joten auttaako se sua

Rekisteröitynyt ☆

Eduista olen samaa mieltä Hymiö Onnellinen holkällä tms urheilua-liikkumista jos harrastaa niin puhelin helposti tiellä, kello taas ei.

ikävä kyllä tässä kellossa käyttöjärjestelmänä Tizen ja siksi ei saa Google paytä siihen, juuri Samsung Suomi tuki vahvisti, ettei kellon langaton lähimaksu vain toimi toistaiseksi Suomessa...mutta tuo nyt ei haittaa kaivaa korttia ja sillä vilauttaa lähimaksupäätteellä. Juuri tuo paras kellon hyöty on, kuten mainitsitkin tilanteet, joissa kännykkä ole lähellä tai on tiellä jos esim harrastaa jotain.

 

Jonkin Here karttaohjelman latasin jo...vielä tiedä, onko ihan susi ja voiko sillä navigoida = opastaako perille asti. Spotify näyttää toimivan.