Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63876
Kirjoituksia 173958
Töissä Telialla vuodesta 2000. Työkseni autan asiakkaita ja kommunikoin sosiaalisessa mediassa, kehitän ja kehityn. Erityisesti yritysasiakkaat ovat lähellä sydäntäni.

 

 

Matkustatko paljon ja joudut vaihtamaan matkan varrella liikennevälinettä? Haluatko valinnoillasi edistää kestävämpiä ratkaisuja tai matkustaa joskus huolettomasti ilman omaa autoa? Siinä tapauksessa ilahdut varmasti uudesta mobiilipalvelusta, joka on askel kohti tulevaisuuden älyliikennepalveluita.

 

Sonera Reissu on ensimmäisiä Suomessa toteutettavia ”Liikenne palveluna” (MaaS) -kokeiluja.

 

Palvelua pilotoidaan parhaillaan Hämeenlinnan seudulla (Hämeenlinna - Janakkala - Hattula), joten erityisesti jos asut tai liikut tällä alueella, kannattaa ladata sovellus samantien täältä.

Pilotissa ovat mukana Hämeenlinnan alueen taksit ja VR-yhteydet välillä Hämeenlinna-Helsinki ja Hämeenlinna -Tampere. Jatkossa käyttöalue laajenee ja valinnanvara liikennevälineissä monipuolistuu. Palvelua kehitetään ja sen jatko suunnitellaan pilottivaiheen palautteen perusteella, joten osallistumalla pilottiin olet mukana tulevaisuuden ratkaisujen rakentamisessa.

 

Käytännössä palvelu on matkapuhelimeen ladattava sovellus, jonka avulla voit ostaa matkalipun palvelun tukemalle yhteysvälille ja se löytää puolestasi sopivat kulkuvälineet reitin varrelta. Saat liput siis yhdeltä ”luukulta”, eikä sinun tarvitse käydä erikseen läpi eri liikennevälineiden aikatauluja. Taksi varmistaa, että matka alkaa mukavasti jo kotiovelta. Kätevää, eikö?

 

Sovellus tarjoaa sinulle vaihtoehtoisia matkaketjua reitiltäsi, kun määrittelet siihen halutun lähtöajan, sijainnin ja matkustajien määrän. Voit valita tarjotuista ketjuista itsellesi sopivimman vaihtoehdon ja maksaa liput palvelussa, jonka jälkeen saat matkalipun suoraan sovellukseen. Matkalippu voi koostua taksiosuudesta tai juna- ja taksiosuuden yhdistelmästä. Pelkkää junalippua ei palvelusta voi tällä hetkellä ostaa.

 

taksiliitto_152.jpg

 

Palvelun tarjoamat taksikyydit ovat lähtökohtaisesti jaettuja kimppatakseja, jolloin sen hinta tulee myös normaalia taksimatkaa edullisemmaksi. Voit toki halutessasi valita vaihtoehdoksi yksityistaksin ja maksaa siitä vähän enemmän. Mikäli reitille ei osu muita kulkijoita, kimppataksi palvelee sinua joka tapauksessa ja maksat edullisemman hinnan mukaan.Palvelu pähkinänkuoressa:

 

  • Palvelun saa käyttöön lataamalla maksuttoman sovelluksen sovelluskaupasta. Palvelu toimii Android- Windows- ja ios -käyttöjärjestelmiä tukevissa puhelimissa.
  • Reittihakuun syötetään lähtö- ja päätepiste, haluttu lähtöaika ja matkustajien määrä. Palvelu tarjoaa parhaat kulkuyhteydet ja hinnat käyttäen junaa ja taksia.
  • Lipun ostaminen edellyttää, että rekisteröidyt palveluun. Rekisteröityminen palveluun varmistaa, että liput voidaan tallentaa sovellukseen ja voit käyttää niitä eri päätelaitteilta. Vinkki: Seuraavien lippujen tilaaminen on nopeampaa, jos tallennat samalla myös maksukortin tiedot.
  • Liput taskussa: maksat liput kätevästi maksukortilla ja ne tallennetaan palveluun, josta löydät ne helposti kun matka alkaa.

 

Lisätietoja ja tarkemman palvelukuvauksen löydät nettisivuiltamme.

 

Miltä tälläinen palvelu sinusta kuulostaa? Jos olet jo kokeillut palvelua, kuulisimme mielellämme kokemuksestasi lisää! Olisiko jotain, jota toivoisit huomioitavan palvelua kehittäessämme?