Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

teliarecycled.jpg

 

 

Telia Recycled on liittymäasiakkaillemme oiva vaihtoehto hankkia puhelin uuden puhelimen sijasta. Se on käytetty puhelin, johon saat kuitenkin vastaavia etuja kuin täysin uuteenkin puhelimeen. Voit halutessasi maksaa puhelimen osissa Telia Rahoituksella ilman kuluja tai korkoja. Kierrätyspuhelimessa on 12kk takuu ja voit hankkia siihen myös Laitevakuutuksen vahinkojen varalle. Kun tuot vanhan puhelimesi meille niin saat siitä hyvitystä vaihtaessasi kierrätettyyn Recycled-puhelimeen. Voit hankkia oman Telia Recycled -puhelimen Telia Kaupoista tai verkkokaupastamme.

 

 

Telia Recycled -Valikoima

 

Recycled-mallisto on tällä hetkellä seuraava:

 

Jos kaipaisit valikoimaan jotain tiettyä mallia niin kerro vapaasti tämän jutun kommenteissa, mikä malli sinua kiinnostaisi erityisesti. Kaikki muukin palaute on tervetullutta, kiitos jo etukäteen.

 

Mistä tiedän kierrätyspuhelimen olevan kunnossa?

 

Telia Recycled -kierrätyspuhelimet ovat aina tarkistettu sekä kunnostettu huolellisesti ennen myyntiin laittamista. Esimerkiksi puhelimen akun kunto sekä toiminnot testataan ammattilaisen puolesta ennen puhelimen päätymistä myyntipakkaukseen. Kierrätyspuhelin myös puhdistetaan perusteellisesti käytön jäljistä. Käytetty puhelin on samalla ekologinen sekä edullisempi vaihtoehto uudelle puhelimelle.

 

Myymme siis ainoastaan erittäin hyvässä kunnossa olevia käytettyjä puhelimia, joten laitteiden kunnosta ei tarvitse olla huolissaan. Kierrätyspuhelimet käyvät läpi perusteellisen testauksen, jolla varmistamme puhelimien erinomaisen toiminnallisen kunnon. Laitteiden takuun kattavuus on vastaava kuin uusissakin puhelimissa.

 

Mitä puhelimille tehdään ennen myyntiin laittamista?

 

Kunnostus- ja tarkistusprosessin myötä myyntiin päätyy vain ne läpäisseet hyväkuntoiset puhelimet. Kaikki Telia Recycled -kierrätyspuhelimet ovat vapaita operaattorilukituksista, joten niistä ei tarvitse murehtia. Turvallisuusnäkökulmasta puhelimien muistit pyyhitään ja ylikirjoitetaan sekä ohjelmisto päivitetään uusimpaan versioon. Käytetyistä puhelimista varmistetaan, ettei niissä näy merkkejä kosteusvaurioista ja tarkistetaan mallikohtaisesti tunnetut tyyppiviat.

 

Yllämainittujen toimenpiteiden lisäksi testaamme ja tarkistamme muun muassa seuraavat toiminnot:

 

 • Virtapainike
 • Akun kunto (laitteen akun tulee olla vähintään tyydyttävällä tasolla)
 • Näytön kunto
 • Latausliitin
 • Kosketusnäyttö ja painikkeet
 • Sormenjälkilukija
 • SD-korttipaikka
 • Kuulokeliitin
 • Verkko- ja wifi-yhteydet
 • Etu- ja takakamerat
 • Kaiuttimet ja mikrofoni
 • Pyörimissensorit
 • Kasvojentunnistus (FaceID)

 

Näillä toimenpiteillä haluamme varmistaa, että voit huoletta hankkia uuden puhelimen myös käytettynä. Voisitko sinä harkita puhelimen hankintaa käytettynä?

 

Lue myös:

 
JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Telia-Recycled-Kunnostettu-ja-tarkistettu-kierratyspuhelin/ba-p/209572
Linkki kopioitu
53 kommenttia 👇
Mikroautouuni
Kommentaattori

Minua kiinnostaisi tietää tarkemmin, miten kierrätyspuhelimet puhdistetaan? Tässä voisi olla hyödyllistä tietoa muillekin, kun netissä on paljon ristiriitaisia ohjeita.

 

Jotkut suosittelevat näytön putsaamiseen silmälasien puhdistukseen tarkoitettuja aineita, toiset sanovat että niitä ei pitäisi käyttää ja että ne pilaavat näyttöä tahroilta suojaavan oleofobisen pinnoitteen.

kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021

Minä puhdistaisin näillä ohjeilla :

https://fonum.fi/artikkelit/nain-puhdistat-alypuhelimen-nayton 

Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021

Aivan... siinä on näytön puhdistamiseen tarvittavat niksit! Ei siihen vaadita kuin pehmeä nukaton liina/paperi ja esimerkiksi lasinpesunestettä pieni ruiskaus liinaan/paperiin. Lopuksi vain muistaa kuivata puhtaalla liinalla/paperilla, koska muutoin siihen puhelimeen tarttuu uudelleen kaikki pöpöt nopeasti. Jos omistaa suojakuoret niin on suositeltavaa puhdistaa niitäkin yhtä säännöllisesti 🙊📲

Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021

Voisitko sinä harkita puhelimen hankintaa käytettynä? 

 

Tottakai! Riippuu pitkälti hinnasta, mallista ja puhelimen ominaisuuksista. Olen usein lahjoittanut vanhat puhelimet perheelle, myynyt verkossa tai säilyttänyt varapuhelimena. Jos puhelin on oikeasti tiensä päässä, niin olen laittanut sen asianmukaiseen kierrätykseen. Puhelimia taitaa olla maailmalla enemmän kuin ihmisiä? 🤔

Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021

Tulevatko tabletit Telia Recycled -valikoimaan? Hankin Gigantilta sattumalta aikoinaan muutaman kerran käytetyn Samsung Tab A wifi 10.1" tabletin hintaan 132€ (norm. 189€), joka oli lähinnä sattuman kauppaa kun kuumeisesti mietin monta kuukautta hyvää tablettia edulliseen hintaan. Tähän päivään mennessä olen ollut enemmän kuin tyytyväinen 💪

 

SalliJf
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Tabletit ei taida vielä olla tulossa Recycled -valikoimaan, mutta kieltämättä hyvä ideahan tuo on! 🙂 Pistetään korvan taakse!

Karvimies
Uusi keskustelija

Nyt on negatiivisen palautteen aika,,,

Poika osta Telialta tämän kierrätyspuhelimen (Iphone X 64) hinta muistaakseni 487e ja tietenkin nuori innoissaan "uudesta" puhelimesta no siihen ostohetkeen se into jäikin.2 päivää poika tappeli luurin kans et sais toimiin,mut ei niin ei.Puhelin jäätyilli,kosketusnäyttö lagas huolella,puhelin muutteli kieliä mielensä mukaan eikä vanhasta puhelimesta tietoja tullu oikein ollenkaan.Puhelinta ei voinu ees duuniin ottaa kun tarvii luuria töis vaan sim kortti takas vanhaan.

No 2 päivää takkus luurin kans ja sit vietiin takas Telia kauppaan,jossa myyjäkin totes jäätyillyn yms....vaihtoehdot TODELLA vähissä,luuri huoltoon(aika n.2 viikkoo).Kyllä siinä poika oli kiukkunen kun melkeen 500e maksetaan ja luuri 2 päivän päästä huoltoon.

 

Se mikä tuli yllätyksenä et Telialla on mukava systeemi,vaikka ostaisin uuden/kierrätetyn puhelimen niin en saa uutta tilalle enkä kaupan purkua???

 

Kyllä on ylpeetä olla Telialainen,,,

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

@Karvimies ikävää kuulla teidän epäonnisesta alkutaipaleesta recycled-puhelimen kanssa, onneksi luuri kuitenkin saatiin samantien huoltoon. On varmasti turhauttavaa, kun joutuu luopumaan jopa pariksi viikoksi juuri hankitusta laitteesta, mutta huollon jälkeen se varmasti toimii kuten pitääkin. Kaupan purku ei ole ensisijainen vaihtoehto tällaisessa tilanteessa, vaan nimenomaan huoltoon toimitus, recycled-puhelimissakin kun on vuoden takuu. 

 

Kerrothan meille kuinka prosessi etenee, mielenkiinnolla kuulemme tämänkinkaltaisista kokemuksista suoraan asiakkailtamme. 

AsiakasY
Vakiokalustoa ☆☆

En kyllä ainakaan tämä etätyö-rupeaman jälkeen halua ostaa recycled-puhelinta, vaikka miten olisi ympäristön kannalta hyvä. Oma työsuhdepuhelin iPhone 7 (joka ilmeisesti palautuu jossain vaiheessa myyntiin?) lämpeää tiedostojen siirrossa pilvipalveluun melko mukavasti, jotta melkein uunikinnas pitäisi olla luurin kädessä pitämiseen 🙂 . On varmaan leasing-kauden jälkeen melko rapsakassa kunnossa koko luuri.

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

@Karvimies Kilpaiku- ja kuluttajaviraston ohjeistuksen mukaan myyjälle pitää antaa mahdollisuus korjata ongelma kolme kertaa, ja jos korjausyritykset ovat tuloksettomia, voi kaupan purkua vaatia. Heti se ei ole mahdollista, paitsi jos korjaaminen olisi mahdotonta, kohtuutonta tms. jos siis varaosia ei olisi saatavilla.

 

Erikseen jollain puhelinvalmistajilla on DOA-käytäntöjä, eli jos laite on heti paketista risa, saa uuden suoraan matkaan.

Karvimies
Uusi keskustelija

Pientä väliaika päivitystä...

Pojalle tuli tänään viesti huollosta "että lähettävät vastaavanlaisen kierrätyspuhelimen tilalle" eli ite ymmärrän et luuri sen verran solmussa ettei ruvettu ees korjaan.

 

Lainattu @JoonasLam ylempää (moderaattori)

 

"""" MISTÄ TIEDÄN KIERRÄTYSPUHELIMEN OLEVAN KUNNOSSA?

 

Telia Recycled -kierrätyspuhelimet ovat aina tarkistettu sekä kunnostettu huolellisesti ennen myyntiin laittamista. Esimerkiksi puhelimen akun kunto sekä toiminnot testataan ammattilaisen puolesta ennen puhelimen päätymistä myyntipakkaukseen. Kierrätyspuhelin myös puhdistetaan perusteellisesti käytön jäljistä. Käytetty puhelin on samalla ekologinen sekä edullisempi vaihtoehto uudelle puhelimelle.

 

Myymme siis ainoastaan erittäin hyvässä kunnossa olevia käytettyjä puhelimia, joten laitteiden kunnosta ei tarvitse olla huolissaan. Kierrätyspuhelimet käyvät läpi perusteellisen testauksen, jolla varmistamme puhelimien erinomaisen toiminnallisen kunnon. Laitteiden takuun kattavuus on vastaava kuin uusissakin puhelimissa.""""

 

Että näin ei hirveen luotettavaa kuvaa anna Telian toiminnasta ainakaan noissa kierrätyspuhelimissa,toki maanantai versioita mahtuu mukaan ,mutta kumminkin,,,no toivottavasti se seuraava "uus kierrätyspuhelin " on paremmassa iskussa.

SalliJf
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@Karvimies toivotaan, että tilalle tuleva olisi aivan uudenveroinen ja toimisi paremmin kuin tuo edellinen! Voipi olla, että se oli nyt valitettava yksittäiskappale, joka ei syystä tai toisesta lähtenyt toimimaan. Hyvä puoli tässä varmasti se, että poikasi saa puhelimen nyt nopeammalla aikataululla kuin kaksi viikkoa (näin arvelisin ainakin) mikä vanhan huollossa olisi kestänyt. 🙂 Kerro taas, mikä tilanne uuden kännykän kanssa sitten on!

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Hyvä kuulla @Karvimies että homma etenee. Itselläni on Renew-ohjelmasta samainen iPhone X , eikä tässä ole ilmennyt vielä mitään häiriöitä. Pieniä käytön jälkiä puhelimen kyljissä on, mutta mitään menoa haittaavaa ei ole. Tuo on kyllä hyvin harmillista, että tarkastusprosessin läpi on päässyt viallinen laite.

Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021

Hienoa kuulla, että takuuasioissa löytyi ratkaisu yllättävän nopeasti @Karvimies! Minulla on Recycled-valikoimasta iPhone 8 64GB -puhelin ja siinä on ollut todella huomaamatonta kulumista reunoista ja toimii kuten voi olettaa.

 

Gigantilta hankin kesällä Samsung Tab A 10.1" wifi - tabletin ja se on kuin uudenveroinen! Vain muutaman kerran käytetty ja ainoastaan laturi ei ollut alkuperäinen. 🙂

kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021

Minä puolestani voin antaa positiivista palautetta Telia recycled puhelimesta. Viikko sitten perjantaina sain hankittua itselleni Samsung Galaxy S9 puhelimen ja kunnoltaan erinomaisen yksilön : https://yhteiso.telia.fi/t5/Kayttokokemukset-vinkit-ja/Kokemuksia-Telia-Recycled-puhelimista/m-p/210... 

Kuukkelinpuu
Vakiokalustoa ☆

Lukemista


Ylen tekemä juttu kierrätyspuhelimen matkasta.  

Jutussa kerrotaan seikkaperäisesti miksi kierrätys kannattaa. 

Kaikki eivät päädy uudelleen käyttöön vaan raaka-aineeksi teollisuuteen. 

Karvimies
Uusi keskustelija

Laitetaas vähän päivitystä....

"Uus" luuri tuli nopeeta postissa (Tiistaina,kiitokset Telialle siitä),mut siihen ne taas sitten loppuukin.Poika otti luurin käyttöön keskiviikkona ja sinä päivänä pikku lagia ja 2 kertaa sammu ittekseen.Tortstaina oli työpäivän aikana sammunu jo 5 kertaa ittekseen.Perjantaina jo sammuilli jo monta kertaa (n.20).Sillonkun on päällä niin vörkkii ja toimii hyvin,mut toi sammuillu rupee poikaa jurpittaan.Aateltiin et kokeillee vkl ajan kuinka pelittää jos ois vaikka pientä käynnistys lagia,mut ei toi nyt hyvältä vaikuta ku ei edellinenkään.Maanantaina/tiistaina taas kiikutetaan liikkeeseen ja ihmetellään mitä tehään.Harmittaa ihan kypällä pojan puolesta (satsannu n.500e ja tämmöstä sillä saa Telialta).Pitää kysellä tota kaupan purkua ja rahojen palauttamista jos mitenkään vaan mahollista,että näin tällä kertaa.

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

@

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

No onpas todella harmillista. Yleensä kolme kertaa on se, mitä pitää ongelmaa antaa yrittää myyjän ratkoa ennen kaupan purun mahdollista saamista.

 

Olisikohan mahdollista, että jatkossa kauppaan tulisi pari laitetta, joita voisi sitten testata teidän poika siellä kaupassa hetken ajan, että ilmeneekö sammuilua.

 

Mitäs iPhone ilmoittaa akun kunnoksi? Sanooko, että akku mahdollistaa huippukapasiteetin/suorituskyvyn? Olen joskus kuullut, että heikko akku voisi aiheuttaa ongelmia laitteessa, jos suoritetaan jotain todella raskasta tai vaativaa hommaa. Oireena on silloin yhtäkkinen sammuilu ja pätkintä.

Karvimies
Uusi keskustelija

Itekkin Googlasin tosta sammumisesta ja aikalailla kaikki viittis jossain määrin huonoon akkuun.Pojalla ilmottaa akun kunnoks 90,en osaa sanoo onko hyvä/huono,mut jostain luin et jos akku 80-95 ni Applen mukaan akku kunnosaa,taas toiset jos alle 90 ni ollaan jo huonos akus?

 

Eipä noita luureja siä liikkees hirveesti oo et sais testattua ja on pakattu niin et luulen ettei tota kokeillu mahollisuutta anneta?

 

No sammuillu on jatkunu säännöllisen epäsäännöllisesti esim.Lauantaina poika oli frisbeegolfaamas ni oli puhelin sammuillu taksussa useesti (13 kertaa),huomannu ku oli ottanu luuria taskusta niin oli se Applen käynnistyslogo näytössä .

 

Maanantaina/tiistaina Telian kauppaan takas ja ihmettely jatkukoon

 

 

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Aivan, pitäisi ainakin ulkonäköä voida tutkia ennen ostoa, mutta ei taida voida virtoja kytkeä.

 

Mulla 89% akku samassa laitteessa, ei sammuilua.

 

 

Karvimies
Uusi keskustelija

Noniin nyt on saatu Telian kierrätyspuhelin kokeilu päätökseen....

Maanantaina poitsu vei luurin Telia kauppaan ja siä oli sama myyjä joka meille alunperin myi,joten sillain hyvä homma ku "tuttu".Harmitteli tottakai et tälläin on päässy käymään luurien kohalla.Luuria ei jätetty huoltoon vietäväks vaan myyjä lupas selvittää et mitä tehään ja laittaa s.postia pojalle.Tiistaina tuli meiliä et kyseisen kaupan voi purkaa tai sit lähettää viä kerran huoltoon jos haluaa,meijän kanta selvä kaupan purku (Telialta hieno ele et voi nyt purkaa,vaikka se 3 kertaa mahollinen huolto).Purku meni kivuttomasti ja fiksusti ja myyjä kyseli mielenkiintoa muita luureja kohtaan,mut oltiin jo päätetty ettei Telia kaupasta mitään luuria tilalle vaan kilpailevasta firmasta(vastapäätä) uus luuri tilalle (Iphone 11).

Uus puhelin rokannu hyvin eikä mitään negatiivista sanottavaa pojalla oo ollu.

 

Tietyllä lailla harmittaa kun kaikki puhelimiin/tarvikkeisiin liittyvä on ostettu aina Sonera/Telia ja asiakkuus on pitkä (n.20v).

No olisko tää jonkun aikakauden päätös ja uuden alku toisessa puhelinvirmassa,,,en tiiä,,,

 

Ainiin,kyllä kilpailevassa firmassa asiakaspalvelu oli huippua jos vertaa Telian palveluun (Hinnat osattiin sorvata mieleiseks eikä väännetty euroista ja muutenkin asiakas ystävällisempää,ei niin jäykkää vaan rentoo meininkiä,täys kymppi,,,,toki vaikuttaa toi kierrätyspuhelimen säätö,mut kuitenkin)

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori

@Karvimies Todella harmillista, että puhelimen kanssa kävi näin. Pahoitteluni tapahtuneesta!

Tärkeintä tietysti, että nyt lopputulos on pojan kannalta varmasti hyvä ja toivottavasti on tyytyväinen uuteen puhelimeen.

Arpa1979
Rekisteröitynyt ☆

@Karvimies 

Nyt sama juttu mulla, tosiaan nyt kolmas puhelin tulossa, kaupan purkua kanssa ehdotan ennenkun otan kolmatta edes vastaan.

ripsa13
Uusi jäsen

Recycled mallit ovat jo vanhempia malleja esim Iphone 6s ja SE, ne saavat tuskin enää päivityksiä, miksi niitä myydään?

HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori

iPhone 6s ja SE -malleihin on saatavilla uusimmat päivitykset. Uusin päivitys on iOS14 ja täältä löytyy mallit, joihin kyseinen päivitys on saatavilla.

Soirija
Kommentaattori

Tämä recycled - puuhastelu on telialla aivan naurettavan tasolla. Miksi kaikkien kuntoluokitus on aina "Erinomainen" ??? Ja hinta sen mukainen. Hyvä:kin riittäisi aivan mainiosti. Ja miksi puhelimia on niin naurettavan vähän Telia kaupan listoilla ? Monta kuukautta listaa seurannut eikä se ole päivittynyt mihinkään varsinkin näiden keskihintaisten iphonejen valikoimat aivan surkeat. Missä esim. iPhone X - Kuntoluokitus : Hyvä ja tärkein, eli hinta: n. 400€. Ei löydy ?!? 

 

Ottakaa vaikka swappie yhteistyökumppaniksenne ja alkakaa tarjota kunnon valikoimaa tai luopukaa koko konseptista. 

 

Ja PS. Olen antanut saman palautteen chatin kautta jo ties montako kertaa: täysin tuloksetta. Että tuskin nytkään mikään muuttuu. Onneksi Elisalla kiinnostaa asiakaspalvelu ja asiakkaiden eteen toimiminen, mitä olen kysellyt. 

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

Myyntiimme päätyy toistaiseksi ainoastaan erittäin hyvässä kunnossa olevia, lähes uudenveroisia käytettyjä puhelimia. Sehän on toisaalta hyvä, että puhelin on yhä erinomaisessa kunnossa, koska silloin laitteen käyttöikäkin on pidempi 🙂 

Toiveesi on varmasti välitetty eteenpäin chatissa ja laitan sen varmuudeksi vielä uudelleen tätä kautta. Tulemme laajentamaan Telia Recycled -laitteiden tarjoamaa entisestään myöhemmin.

Soirija
Kommentaattori

Niinhän te myytte, mutta kun se ei olut vastaus siihen, mitä kysyin. Kaikille kun ei kierrätyspuhelimen tarvitse olla ihan sen kympin kuntoluokituksen arvoinen, vaan kasikin riittäisi. Eli juurikin näitä kuntoluokitukseltaan hyviä. Erinomaisen ostamisessa ei ole mitään järkeä, se on melkein samanhintainen, kuin uusikin. mutta eiköhän tämä nyt tullut selväksi, pitää siirtyä elisalle ja swappielle. Niin monta kertaa olen tätäkin aiemminkin toivonut ja turhaan. Sääli sinänsä. Mutta myykää vaan niitä erinomaisia recycled - luurejanne jatkossakin. Kaikkien lompakolle ne eivät vaan sovi. 

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

Ymmärrän, että osalle varmasti riittää heikompikuntoinenkin puhelin. Olen kuitenkin itse eri mieltä siitä, etteikö erinomaisessa kunnossa olevan käytetyn puhelimen hankinnassa ole järkeä. Käytetyn puhelimen ostaminen on aina ympäristöteko, lisäksi käytetty puhelin on edullisempi kuin uusi ja mitä paremmassa kunnossa se on, sitä pidempään se kestää käytössä. 

Tähän hätään en pysty lupaamaan, että saamme lähitulevaisuudessa toivomillasi kriteereillä tulevia Telia Recycled -laitteita myyntiin, mutta toiveesi on joka tapauksessa viety eteenpäin.

Soirija
Kommentaattori

Tarkoitin järkeä Taloudellisessa mielessä. Erinomaisen Recycled - puhelimen hintaero uuteen vastaavaan on ainakin iphoneissa teillä aivan liian pieni. Ja jos vaikkapa hintaero tuon iPhone X:n erinomaisen ja Hyvän - kuntoluokituksien välillä olisi 30-40-50€, niin ei ole vaikea veikata, kumman valitsisin. Ehkä olen liian optimistinen edelleen telian suhteen 😊onneksi nämä swappiet yms ovat ketterämpiä

Soirija
Kommentaattori

Swappiella esim. Tuo kunnostettu iPhone X MYÖS Black friday - tarjouksessa. Ja erinomaisella kuntoluokituksellakin paljon teitä halvemmalla. Ja minä idiootti kun kuvittelin, että Telia tekisi samanlaiset alennukset noihin omppuihin Black Fridayn kunniaksi ja makselin maksuvaraa Telia tililleni...no, enpä tee samaa virhettä toistamiseen 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

@Soirija harmi ettei osunut nyt alesta kohdalle meiltä mieluista, mutta vastaisuuden varalle on nyt sitten "sukan varressa" maksuvaraa. Alennuskampanjoitahan tulee ja menee, joten vielä on toivoa 😊

Soirija
Kommentaattori

Eipä paljoa auta/kiinnosta tuo maksuvara enää jatkossa. Ja mitä tässä nyt Telia kaupan iPhone valikoimaa olen katsellut ja todennut sen, ettei omput ole teillä IKINÄ alennuksessa (enkä tarkoita mitään kalliimpien mallien pilipali-alennuksia) ja toisaalta sen, ettei teillä oteta omien asiakkaiden toiveita yleensäkään mitenkään huomioon, niin mulle riitti. Olen pyytänyt jo ties kuinka kauan noita recycled - puhelimia myös erinomaista heikommalla kuntoluokituksilla valikoimiinne...tuloksetta. Eikä niitä tule jatkossakaan. Jossain vaiheessa se pinna vaan katkeaa siihen omaan operaattoriin ja tajuat, ettei se matkaviestinasioiden kilpailuttaminen ole todellakaan mikään huono ajatus. Muita operaattoreita ehkä kiinnostaakin 😊

 

Juuri katselin ärsyyntyneenä halpiksen ja Swappien valikoimia...kuntoluokitukseltaan hyvä iPhone X 64Gb, 409 €. Ei toivoakaan, että vastaavaan näkisi telialla tässä elämässä. Olisin ostanut samantien, jos moinen olisi teiltä löytynyt. Mutta että 489€ erinomaisesta. .pitäkää tunkkinne. 

soittajaeino
Vakiokalustoa

Löysin vasta nyt tämän keskustelun.

 

Ostin Telialta iPhone SE-puhelimen muutama viikko sitten. Käyttöönotto sujui paikallisen Telian palvelun auttamana. Ihmettelin kuinka niin hyväkuntoinen ja uusi 2020-malli oli tyllut myyntiin. Hintaero uuteen verattuna ei ollut iso, mutta kuitenkin niin suuri, että se riitti ostopäätökseen.

 

Lisäetuna tuli se, että perheessä oli ennestään iPad ja vaimon iPhone. Nyt ne kaikki 3 käyttävät yhteistä pilvipalvelua ja valokuvat kertyvät automaattisesti samaan paikkaan. Hyvä.

 

Ohjelmien asennus uuteen laitteeseen sujui ilman myyjän avustustakin automaattisesti!

 

Mistään en ole toistaiseksi havainnut laitteen olevan kierrätetty. Olen tyytyväinen hankintaan.

 

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

@soittajaeino Olipa kiva kuulla että teit hyvän "löydön". Monet vaihtavat puhelinta aina uuden mallin tullen ja näin kierrätyspuhelimeksi päätyy suhteellisen uusiakin ja vähän käytettyjä malleja.

 

Uuden puhelimen käyttöönotto ainakin Applen malleissa onnistuu kyllä todella näppärästi jos edellinenkin malli on ollut samaa merkkiä. Itsekin arvostan sitä että laitteet synkkaavat keskenään helposti. Näinpä sitä tulee pysyttyäkin samassa mallissa, kun kaikki hoituu niin sutjakasti 😊

Soirija
Kommentaattori

 

"Hintaero uuteen ei ollut suuri..." Tässähän tämä Telia Recycled - ongelma oli ainakin itselleni. Kaikki kun eivät todellakaan halua mitään kympin kuntoluokituksen omaavaa vaihtista, vaan sellainen

7 1/2 : kin riittäisi mainiosti. Tällaista vaan Telia ei pyynnöistä huolimatta halua ottaa valikoimiin. Pitävät tämän ns. Paremman väen palveluna. Eikä enemmän Swappien kaltaisena, jolloin olisitte saaneet minustakin asiakkaan itsellenne vielä pitkäksi aikaa. Nyt, kaiken muun tapahtuneen lisäksi, odotan tosiaan innolla huhtikuun koittamista ja siirtymistä elisalle 😊👍

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

@Soirija Omasta mielestäni se, että myymme hyvässä kunnossa olevia laitteita ei tarkoita Recycled-laitteiden olevan jotenkin "paremman väen palvelu". Koen itse, että hyvä kuntoluokitus on usein hyvä myös asiakkaalle, kun miltei uudenveroisesta puhelimesta ei tarvitse maksaa täyttä hintaa ja puhelimen käyttöikä on pidempi. Omalla mututuntumalla laitteiden palautusprosentti on myös pienempi, kun esimerkiksi akku kestää paremmin ja puhelin toimii yleisesti ottaen kuin uusi. Ymmärrän toki sinua, että olisi kiva saada kuntoluokitukseltaan juuri omien toiveiden mukainen Recycled-laite. Palautetta on tästä viety eteenpäin, mutta ainakaan tällä hetkellä ei heikompikuntoisia laitteita ole tilattavissa. 

Harmillista kuulla, että olet vaihtamassa palveluntarjoajaa. Onko se nimenomaan tämän Recycled-asian vuoksi, miksi olet vaihtamassa vai onko taustalla myös jotain muuta? Olet tervetullut takaisin meille koska vain, jos päädyt vaihtamaan 🙂

Soirija
Kommentaattori

Velat on maksettu pois ja kaikkiin maksuhäiriöihin on pyydetty maksusta kertovat referenssimerkinnät. Nyt varmaan menisi luottorajan korotus sitten laakista läpi (500->1000€), eikö ? Vai onko edelleen vain sillä väliä, että niitä merkintöjä löytyy ? 

 

Arvaan jo vastauksen, kunhan huvittuneena kyselen 😁 ero elisaan on tässä(kin) asiassa järkyttävän iso. 

HannaSu
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@Soirija Luottokelpoisuuden arviointi tehdään laitteen oston yhteydessä ja sitä myös päivitetään ajoittain. Jokaiselle henkilölle on olemassa maksimiluottomäärä, joka perustuu luottokelpoisuusarvioon ja maksuhistoriaan. Luoton maksimimäärää ei voida korottaa järjestelmän antamaa suuremmaksi.

HannaSu
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Nostaisin vielä keskustelussa esiin sen, että jos laite jostain syystä menisi rikki, niin me korjaamme laitehuoltoa vaativat laitteet vain ja ainoastaan Applen alkuperäisillä osilla. Alkuperäinen osa on laadukkaampi, jonka vuoksi se näkyy myös laitteiden hinnoissa. Tämä siksi, että haluamme myydä laitteita, jotka ovat mahdollisimman laadukkaita, turvallisia ja kestävät käytössä. 🙂 

Soirija
Kommentaattori

Tämä täysin copypaste-meiningillä laitettu "yleisviesti" ei tietenkään vastannut kysymykseeni MILLÄÄN lailla. Ei miltään osin. Samaa jargonia tulee joka tuutista, vaikka kysyt ihan eri asiaa (ref-merkinnän vaikutuksista jne). Mutta eihän siinä mitään. Muutama viikko enää ja sitten siirtyy minun ja perheen sekä koko lähisuvun liittymät elisalle 😊👍 siellä oltiin vähän kiinnostuneempia kommentoimaan tällaisiakin asioita. Ja luottorajakin järjestyi jo. 

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori

Tuohon kysymykseen, että saatko nyt korotettua luoton määrää, ei voida vastata sinulle varmaksi kyllä tai ei täällä Yhteisössä. Luottorajaa korotetaan laitetilauksen yhteydessä, jos laiteostos ei mahdu nykyisen luottorajan sisälle. Siinä samassa tilausputkessa tehdään siis automaattinen luottopäätös, että onnistuuko se vaiko ei. Ainoa tapa on siis kokeilla tilausta ja voit sen testatakin myös itse. Ikävä kyllä muita lupauksia tai tarkistuksia ei voida etukäteen tehdä. 
Tietysti ikävä juttu,  että olet meiltä päättänyt palveluntarjoajaa vaihtaa, mutta olet kaikesta huolimatta aina meille tervetullut takaisin, jos muutat mieltäsi 🙂

SaraMaElf
Rekisteröitynyt

Tilasin Recycled iPhone 11 Pro. Tuote ei hyväksy Telian SIM-korttia, koska tuotte on lukittu. Olin yhteydessä Applen tukeen ja tämä on palvelun tarjoajan ongelma. Olin yhteydessä Teliaan, he eivät osaa auttaa. Eli minulla on nyt tuote jota en voi käyttää. Palauttaminen onnistuu vain alkuperäisissä paketissa, mutta sitä ei ole enää tallella. He myös veloittavat 30% tuotteen arvosta, jos tuote on käyttöön otettu. No onha se käyttöön otettu kun vasta silloin selvisi että tuote on viallinen. Eli täysin suoraan sanottuna *******a palvelu. Ostin n. 700€ tuotteen enkä edes voi käyttää tai palauttaa sitä.

SakuMik
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@SaraMaElf 

 

Oletko kokeillut toimiiko SIM-kortti toisessa laitteessa? Kierrätyspuhelimet käyvät läpi perusteellisen testauksen, jolla varmistamme puhelimien toiminnallisen kunnon.

SaraMaElf
Rekisteröitynyt

Sim-kortti toimii normaalisti neljässä eri muussa puhelimessa. Uudessa REC puhelimessa on kokeiltu neljää eri sim-korttia jotka toimii muissa puhelimissa normaalisti, mutta tässä uudessa iPhonessa ei niistä mikään toimi. Puhelin vaan valittaa että SIM toiminto on lukittu, eikä sitä voi ottaa toimintaan.

SakuMik
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@SaraMaElf 

 

Olisiko sinulle mahdollista käydä laitteen kanssa Telia Kaupassa? Sieltä laite voitaisiin lähettää huoltoon.

SaraMaElf
Rekisteröitynyt

Ei ole mahdollista. Lähin Telia-liike on parin tunnin ajomatkan päässä. En myöskään itse asu Suomessa, joten en ole Suomessa tarpeeksi kauaa jotta puhelin ehtisi tulla takaisin huollosta. Kyllä myös on aika surkea palvelu kun puhelin pitää heti ensi toimiksi lähettää huoltoon, vaikka se piti minulle tulla huollettuna ja täysin tarkistettuna. Taitaa tämä aika paljon kertoa Telian huollon laadusta ja tasosta, sekä yleisestä palvelun laadusta. Ei anteeksi pyyntöä mistään ja vaan voivotellaan, että asia on nyt näin. Minulle paha mieli, puhelin joka ei toimi ja n. 700€ köyhempi. Ei kuulosta ihan reilulta palvelulta, eikä todella vastaa sitä mitä luvattiin. 

SakuMik
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@SaraMaElf 

 

Olen pahoillani, että puhelimen kanssa on ollut ongelmia. Emme tietenkään halua, että palvelumme aiheuttaisi pahaa mieltä. Puhelin on mahdollista lähettää huoltoon myös verkossa, voit kirjata laitteen huoltoon täältä.

SaraMaElf
Rekisteröitynyt

Et nyt tainnut ihan lukea ajatuksella. Kiva, että tuotteen voi kirjata huoltoon myös verkossa, mutta se nyt ei tässä tilanteessa auta. Kuten sanoin, en asu Suomessa. Lähden takaisin kotiin juhannuksen jälkeen. Ei taida korjaus olla niin pian valmis vai mitä veikkaat? Jos olisin tiennyt, että eka asia mitä puhelimelle on tehtävä kun olen sen tilannut on lähettää se huoltoon, en olisi koko puhelinta tilannut. Olisin itsekkin tiennyt että sellaiselle ei ole aikaa. 

Suurin pettymys on palautuksen laatu. Minulle on toimitettu viallinen tuote ja kun haluan sen palauttaa niin vaihtoehto jota jatkuvasti tarjotaan on lähettää huoltoon. Vaikka olen jokaisella kerralla kun olen asiakaspalvelun kanssa keskustellut kertonut ettei se onnistu kohdallani.