peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
57954 Jäsentä
161477 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Uusi Langaton Telia TV on täällä!

Ex-telialainen
Ex-telialainen

Uusi Langaton Telia TV on täällä!

 

Netflix1260x720.jpgTV-boksin avulla katsot myös Netflixiä

Uusi Telian TV-boksi on tyylikkäämpi kuin ennen
boksi.PNGTelia TV-boksi Arris VIP 4302W on edeltäjiään kompaktimpi

 

Arris VIP 4302W on näppärän kokoinen boksi, joka on vanhempia edeltäjiään tyylikkäämpi sekä 5 kertaa teknisesti nopeampi. Uuden boksin yhdistät reitittimeen langattomasti, eli enää ei ole tarvetta vetää kilometrin pituista nettipiuhaa pitkin lattioita, mikäli telkkari on eri paikassa kuin reititin. Hymiö Onnellinen Tätä langatonta boksia pilotoitiin viime syksynä yhdessä asiakkaiden kanssa.

  

Kaukosäätimellä voit ohjailla Telia TV:tä vaikka toisesta huoneesta. Yhteys toimii siis myös bluetoothin avulla, joten ei oo ihan niin tarkkaa osoitatko suoraan boksia vai kattoa. Tämäkin vempele on suunniteltu yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

 

Lisäksi kaukosäätimellä on parempi iskunkestävyys ja se on nopeampi kuin vanhemmat edeltäjänsä. 

 

 

kauko.PNG

 

Mitä muuta saan, kuin langattoman digiboksin? 

Voit katsella kissavideoita Youtuben syövereistä tai seurata Netflixin suosikkejasi. Eli, boksista löytyy myös Youtube ja Netflix. Ja toki, Telia TV:n tarjonta tilattavine kanavapaketteineen ja videovuokraamoineen on sinun. 

 

Miten saan käyttööni Netflixin? 

Netflix vaatii Netflix-tunnukset, jotka voit tarvittaessa luoda näppärästi suoraan boksin käyttöliittymästä, eli ei tarvitse erikseen rekisteröidä itseään palvelun käyttäjäksi esimerkiksi tietokoneen avulla. Jos sulla on jo tunnukset, ei muutakuin niillä sisälle ja homma on sillä okei. 

 

Muita sovelluksia on luvassa myöhemmin.  Näistä tiedotetaan sitten erikseen, kun on ajankohtaista. Hymiö Onnellinen 


Capture.JPGTelia on Liigan koti kaudesta 2018-2019 alkaen

Liiga ja Telia TV? Miten näen Liigan jos en ole Telian asiakas?
Liigan yhteydessä voit tilata meidän TV-boksin kaistaan kuin kaistaan, lisätietoa löydät verkkosivuiltamme. TV-boksi on siis mahdollinen myös sinulle, vaikka et olisikaan entuudestaan meidän asiakas, sinulla on käytössä vain mobiiliyhteys tai sinulla on toisen operaattorin laajakaista.

Yhteisöstä löydät myös Liigaan liittyviin useiten kysyttyihin kysymyksiin vastaukset. Ketjussa on myös sana vapaa, esitä kysymyksiä niin me hoidamme vastaukset. Hymiö Onnellinen

 

Vanhat asiakkaat ja uusi boksi?

No onnistuu toki! Eli mikäli uuden boksin tahdot käyttöösi, ole yhteydessä asiakaspalveluun niin katsotaan homma kuosiin! Hymiö Onnellinen 
Uuden boksin tilaus onnistuu myös erittäin näppärästi myös kirjautumalla sivuillemme 

 

Tule myös jakamaan käyttökokemuksesi --> Linkki. Hymiö Onnellinen 

Edit RaMaria: Blogia päivitetty vastaamaan nykytilaa.

60 Kommentit
Ex-telialainen

Edit: Lisätty informaatiota Netflixistä! Hymiö Onnellinen 

Uusi keskustelija

Onko boxissa Android TV?

 

Ilmeisesti ei, sillä silloin laitteessa toimisi YT:n ja Netflixin lisäksi HBO, Viaplay, etc. nykyaikaiset verkkopalvelut.

Rekisteröitynyt

Ja hinta tälle uutuudelle on?

Kunniajäsen

Blogipostauksessahan lukee laitteen olevan Arris VIP4302, jonka käyttöjärjestelmä on laitteen datasheetin mukaan "ARRIS KreaTV 5.0 or later", eli joku laitevalmistajan oma systeemi

 

Valmistajan nettisivu: http://www.arris.com/products/vip4302-w/

Moderaattori

@janimakkonen Sopimuksen uusija saa boksin maksutta ja nykyiset Viihde-asiakkaat voivat päivittää boksin hintaan 79 eur (norm. 99 eur)

Kommentaattori

Vielä kun Sonera voisi tarjota Viihdepalveluaan operaattoririippumattomasti myös boksille, eikä pelkästään mobiiliin. Täällä meillä päin ei Soneralta saa kuin langatonta nettiyhteyttä ja luulisi bitin viuhuvan toisen operaattorin kaapelikaistassa vähintäänkin riittävän vauhdikkaasti.

 

=)juha

Kunniajäsen

@JuhaPN Soneran käyttämä multicast tekniikka ei toimisi 4G verkossa ollenkaan eikä myöskään muiden operaattorien verkkoihin Soneran verkosta. Multicast on hyvä tapa jaella materiaalia mutta taas sitten vaatii verkoltakin jotakin.

Kommentaattori

Niinhän se on, mutta harmillista silti. Osalla IPTV-toimijoista on Unicast joko ainoana toteutusmallina tai ainakin Multicastin rinnalla. Viimeiset 6 vuotta on meilläkin katseltu IPTV:tä, mutta Sonera ei ole ollut vaihtoehtona tarjolla...

 

 

Kunniajäsen
Toisaalta Sonera ehkä haluaa antaa takuun toimivuudesta. 4G:ssä sitten pätkiminen on sitä ja tätä sekä ei voida millään taata toimivuutta toisen operaattorin verkosta. Voisihan toki tarjota Unicast malliakin mutta näin tarjonta on rajoitettu. Ei ainakaan muutosta näyttäisi tässä suunnassa tapahtuneen ja hyvin toiminut kun Soneran verkkoa ollut.
Vakiokalustoa ☆☆

Toi kreatv on sama käyttis(linux) kuin mikä on siinä motorolan vip boxissa.Spotifyä ei kai ole tossa?.Tarviikos toi muuten hdcp yhteensopivan näytön?.Se vip boxi ei tarvinnut eli vanhemmat hdmi näytöt toimi siinä.

Ex-telialainen

Spotifyä ei tosiaan ole mukana boksissa. 
Tän uuden version pitäs toimia kyllä kaikkien näyttöjen kanssa. Joidenkin vanhempien näyttöjen kanssa sellainen, että ensimmäisen käynnistyksen jälkeen voi useamman minuutin näkyä mustaa ruutua, mutta lähtee kyllä sitten pelaamaan.

Kunniajäsen

Hyvältä kuulostaa, mutta täytynee odotella siihen asti että kovalevylle tallennus onnistuu..

Uusi keskustelija
Psst. toivottavasti nykyisen boksin kovalevy toimii myös uudessa, sitten kun siihen kovalevyn saa toimimaan.
Telialainen

Uusi boxi pitäisi tulla tänään postissa... Käyttökokemuksista raporttia sitten

 

https://klaani.sonera.fi/t5/Sonera-Viihde-ja-kaapeli-TV/Keskustelua-Viihteen-uudistuksesta/m-p/13548...

 

linkin taakse.

Telialainen

Kommentit löytyy siis tuosta ylläolevasta linkistä.

 

 

Tutustumassa

Hei

Sonera viihteen asiakkana yritin päivittää vanhaa viihde digiboksiani uuteen Arris- digiboksiin soittamalla teidän asiakaspalveluun josta kerrottiin ettei digiboksia voisi vielä päivittää muuten kuin uusimalla sopimuksen. Nyt omilla sivuilla on mahdollisuus ilmeisesti tilata (päivittää) uusi boksi 79€ hintaan, mutta en pääse jatkamaan tilausta kun jatka- nappi on harmaana ja tulee ilmoitus että tilaus on käsittelyssä et voi muutta tilausta. Onkohan tämä tilaus jo käsitelty vai onkohan siinä jokin pieni bugi.. ? ( vuorokauden jo ollut käsittelyssä) Ja oliko niin ettei Netflix ei vielä toimi?

Asiantuntija
Netflix päivittyi bokseihin tiistaina, eli toimii jo!
Tutustumassa

Uusi laite (Arris 4302) tulossa , mutta heräsi kysymys . Kumpaan on luottaminen aspan mukaan sisältää kovalevyn ja mainos sanoo Psst. Uuteen boksiin on tulossa tallennusmahdollisuus kovalevylle myöhemmin! 

 

Konkari ☆

Aspa puhunut omiaan.

Ex-telialainen

@auli59 Nyt on aspassa mennyt ajatus solmuun, tuo on nimittäin juurikin niin että se tallennusmahdollisuus kovalevylle on tulossa myöhemmin.

Tutustumassa

Nyt on aspassa mennyt ajatus solmuun, tuo on nimittäin juurikin niin että se tallennusmahdollisuus kovalevylle on tulossa myöhemmin.

 

Mitä se käytännössä mahtaa tarkoittaa ja miten se kohdallani toteutuu ?

Uusi jäsen

Minulla on ollut Viihde viikon vaille kaksi kuukautta. Minusta tuntuu kohtuuttomalta, että jo nyt tulisi maksaa uudesta boxista saadakseni uutuudet käyttöön. Toinen yllätys on ollut, ettei Yle Areena ole peruskamaa Viihteessä kuten kilpailijalla.

Ex-telialainen

@auli59 Kun tallennusmahdollisuus kovalevylle tulee, siitä toki tiedotetaan sitten. Kannattaa sillon olla sen suhteen yhteydessä asiakaspalveluun. 

@Fraude Oletko ollut tuosta yhteydessä asiakaspalveluun? Jos sulla on Facebook käytössä, voidaan katsoa hommaa tarkemmin vaikkapa sitä kautta. 


Vakiokalustoa
Kommentoija olliman1 päiväyksellä ‎20-10-2016 10:59
"Psst. toivottavasti nykyisen boksin kovalevy toimii myös uudessa, sitten kun siihen kovalevyn saa toimimaan."
 
Duoda noin, nykyisessä on "sisäinen" kovo, joka ei vain mahdu ton jääkiekon sisään. Siksi siinä on usb-liitäntä, jotta saadaan ulkoinen kovalevy kiinni.
http://www.arris.com/globalassets/resources/data-sheets/arris_datasheet_vip4302w.pdf : "This compact HD client offers DVR and time-shift support through external USB devices."
Jos sitten hommaat sata-usb-adapterin wanhalle kovolle, niin päästään jännän äärelle.
 
Toisaalta mielenkiintoisin tieto olis, voisko käyttää mitä tahansa standardia usb-kovoa, vai pitääkö ostaa Särinältä ylihintainen ja alikokoinen kovo.
Kunniajäsen
@tokel Koska tekijänoikeusfirma vaativat niin kaikki materiaalit kuitenkin kryptataan ja varmaan kovalevysi formatoidaan jotenkin ihme muotoon... Saa nähdä mitä tulee mutta voi edelleenkin olla että pitää ostaa kiintolevy.
Kunniajäsen

Itse ajattelin testailla ensin adapterin kanssa Arris vip 2853 kovoa, enkä suoraan ostaa todennäköisesti ylihinnoiteltua levyä Soneralta. Täytynee odottaa siihen asti että se uuden boksin softa tukee tallennusta ylipäänsä ennenkuin tilaan sen.

Vakiokalustoa

@olkitu, mun puolesta tekijänoikeuksienhaltija saa kryptailla, mut en pidä toivottavana, että operaattori pakkomyy ylihintaisia ja alikokoisia kovoja.

Boxin muoto poistaa tekosyyn "käyttäjäystävällisestä" kelkka-asennuksesta.

Kunniajäsen
@tokel Siinä olet oikeassa että aika pienet levyt ja hinnaltaan korkeat. Voisi odotella vähintään 1TB levyjä... Hymiö Onnellinen
Vakiokalustoa

Mun mielestä Viihteen ylivoimaisesti huonoin ominaisuus on kirjastojen ohjelmaesittelyt. Tai siis niiden puute. Ei mitään genrejakoa. Tai mitään muutakaan. FullHD-kuva ja muutama kuva mahtuu ruutuun? Käyttöliittymäsuunnittelijoita on käsittääkesni koulutettu Suomessakin jo aika tovi? Ja intialainenkin halpissuunnittelija tajuu mikä mättää.

Tutustumassa ☆

Nii... Ainakin tossa Arrisin datasheetissä lukee, että on tallennusmahdollisuus valmiina!

Ehkä Soneran on pakko kehittää kovalevyille joku tunniste että tulee tekiänoikeus sun muut järjestöt huomioitua.

Ja varmaan sen takia Soneran kovalevyt maksavat GT/€ edemmän just tosta johtuen.

Aikoinaan kun CD/DVD levyjä osti suomesta, niin hinta oli aivan käsittämätön suhteessa esim virosta ostettuihin.

Ei kait niitä enää kukaan käytä ja se ihmetyttääkin, että miks muistitikut on suhteessa paljon halvempia

Tutustumassa ☆

Hyvin asentu toi uus boksi... Kaken kanssa pikku opettelu, kun tottunu pimeessä kattoon töllöö...Huomenna kovalevytallennus testiin... saan hd telakan, mihin aion testailla tätä nykystä soneran toimittamaa kovalevyä... jos ei heti toimi niin tarvii testailla eri winkku ja linux formaatteja.

Tutustumassa

Arris 4302 milloin saadaan softa ulkoisen kovon käyttöön ???

Moderaattori

@auli59 Tuosta ei ole tarkkaa tietoa vielä, mutta alustavan arvion mukaan olisi tulossa alkuvuodesta. Tiedotetaan toki heti, kun on tarkempaa infoa.

Uusi jäsen

Onkohan tuosta kovalevy tallennuksen aikataulusta tullut mitään selkoa? Päivitän vasta kun mahdollista tallentaa.

Moderaattori

Moi @Samb0o! Kovalevytallennus on saamamme tiedon mukaan tulossa ihan lähiaikoina. Uskoisin, että tästä tulee asiakastiedote sivuillemme, kun tarkka päivämäärä on lyöty lukkoon.

Uusi keskustelija

Siis mikä on oikeasti syy siihen että ette ottanut käyttöön Arriksen wifi mallista boksia?

 

Nuo lähettimet ovat isoja ja lisää vaan turhaan johtojen määrää, kaikenkukkuraksi vie töpselipaikkoja...

 

Tutustumassa

Nyt sitten alkaa mitta olemaan täynnä tuota ihan kohta tai lähiaikoina soopaa kovalevy tallennuksen suhteen,elikkä jotain faktaa pöytään neuvonantajat tai olen kohta entinen sonera viihteen asiakas. Hömpän pömppää on jauhettu ihan alusta myyntitapahtumasta alkaen ja kanavia lisääntynyt tuonne ei voida verkkotallentaa listalle.

Ex-telialainen

@auli59 Ihan tarkkaa päivää ei tuolle kovalevytallennuksen tulolle ole vielä julki, mutta on se tulossa kyllä. Ja nimenomaan pian. Hymiö Onnellinen Soopaa ei nämä lupailut ole, ja lisäinfoa julkaistaan heti verkkosivuillamme, kun päivämäärä vahvistuu. 

Uusi keskustelija

Onko tuo tuleva kovalevy yhtä turha kuin edellisessä motorolan boksissa? Kun tänne ei saa tarpeeksi nopeaa nettiä (keskinopeus jotain 16Mb), niin tallennus kovalevylle onnistui vain katsomalla samaa kanavaa..Eli oli vain öisin käytössä, kun kukaan ei katsonut telkkaria Hymiö Surullinen

Vakiokalustoa

Eikös tuota kovalevytallennusta ole lupailtu kohta jo puolisen vuotta. Joko alkaisi olla julkistaminen ajankohtaista?

Ex-telialainen

Juuri sain tuossa tietoa, että kovalevytallennus olisi tuossa parin seuraavan viikon sisällä. Eli ei ole enää pitkä aika. Hymiö Onnellinen

Vakiokalustoa ☆☆

Kyllä on Telialla köyhää tämä tarjonta digiboksilla. Ainoastaan Netflix ja Youtube löytyy. Elisalla on niiden lisäksi Yle Areena, Katsomo, Ruutu... Onko Telialla aikomustakaan tuoda lisää sovelluksia digiboksiin vai onko asiakkaiden palveleminen yliarvostettua hommaa?

Kunniajäsen

Onko noille digiboxin sisältämille youtube, areena jne sovelluksille enään oikein tarvetta kun jo hinnat alkaen smart tv:stä löytyy ko. sovellukset?

Yhteisömanageri

Meidän TV-palvelut kehittyvät koko ajan joten voi olla että muitakin sovelluksia tulee löytymään. Aika näyttää.

 

Tämä on vähän sellainen kysymys että vastaus vaihtelee - osa ei noita halua/tarvitse koska ne tosiaan jo löytyy älytelkkareista ja osaa taas niitä haluaa (jos ei ole älytelkkaria tai haluaa kootusti appikset samaan paikkaan). Eipä siitä tosin ainakaan mitään haittaa ole että "kaikki" appikset löytyisi myös TV-palvelun kautta.

Vakiokalustoa

Jos hankin tämän ja siihen kovon, niin menetänkö kovon sisällön, jos se tai purkki kulahtaa?

Voiko tallenteet varmuuskopioida "normikovolle" ja sitten kopioida takas, kun Teliarriksen kovo on vaihdettu?

Moderaattori

@tokel Digiboksin kovalevyn sisältöä ei harmi kyllä pysty kopioimaan ulkoiselle kovalevylle. Jos kovalevy menee rikki, niin tallenteet siinä häviävät samalla, mutta tämä on kuitenkin melko epätodennäköistä Hymiö Onnellinen

Tutustumassa ☆

Siis... onko uudessa boxissa toimiva kovalevytallennus? Eli... välipiuha ja ssd asema kiinni?

Tutustumassa ☆

@tokel Digiboksin kovalevyn sisältöä ei harmi kyllä pysty kopioimaan ulkoiselle kovalevylle. Jos kovalevy menee rikki, niin tallenteet siinä häviävät samalla, mutta tämä on kuitenkin melko epätodennäköistä.

 

Kyllä muuten pystyy... Linuxilla... En ala tässä neuvoon......

Vakiokalustoa

@IlariJR :"melko epätodennäköistä", ROLF, taisit sanoa ton "asiantuntijan äänellä". Kaikki kovalevyt hajoavat joskus, kysymys on vain siitä koska.

Otetaas sit se toinen puoliskoa kysymyksestä, jos boksi kulahtaa eli vaihtuu, niin voiko kovon laittaa kiinni toiseen boksiin?

Eli onko kovo ja boksi paritettu toisiinsa sarjanumeroilla tms., jolloin tallenteet toimii vain ja ainoastaan tällä parilla?

Vakiokalustoa

@Oksa65, kopiointi onnistuu, mutta onnistuuko toisto. Ei siinä tiedostotasoista kryptausta tietenkään ole...