Valioliiga on taas täällä!

  • 19 August 2015
  • 0 kommenttia
  • 8 katselukertaa


 


 


Englannin Valioliiga alkoi reilu viikko sitten. Olen itse ollut MTV Totalin tilaaja päälle 10 vuotta. Nimi on saattanut vaihtua, mutta suosikkiseura on ja pysyy. Valioliiga on allekirjoittaneelle todella tuttu ja kauden aikana tulee väijyttyä lähes kaikki Manchester Unitedin ottelut ja suuri osa televisioitavista muista otteluista.


 


Valioliiga on myllerryksessä


 


Moni joukkue on kokenut muutoksia ja siirtoikkuna on kuumimmillaan vaikka kolmas kierros alkaakin tulevana viikonloppuna. Uudet pelaajat tuovat lisämielenkiintoa Valioliigan seuraamiseen ja onkin ollut hienoa nähdä kuinka esim. Swansea, West Ham ja Leicester ovat käynnistäneet kautensa pirteästi. Jokainen edellämainituista joukkueista sisältävät uusia ja mielenkiintoisia pelaajia. Nostettakoon ensimmäisillä kierroksilla säväyttäneet Jefferson Montero, André Ayew, Dimitri Payet ja Riyad Mahrez.


 


Suurta marssijärjestyksen muutosta en usko tapahtuvan vaan kärkinelikko tullee muodostumaan tälläkin kaudella joukkueista: Chelsea, Manchester City, Manchester United ja Arsenal. Panostukset ovat vielä olleet maltilliset Arsenalin ja Chelsean leirissä, kun taas Manchesterin punaisissa rahaa on käytetty reippaanlaisesti. Cityn on huhuttu tuovan muutamia pelaajia vaikka peli näyttää nyt jo erittäin hyvältä. Kärkinelikon suurimmat haastajat löytyvät kaksikosta Liverpool ja Tottenham. Tämä vuosi on Brendan Rodgersille näytönpaikka ja uskonkin, että Liverpool tulee taistelemaan tällä kaudella huomattavasti tiukemmin paikasta neljän joukkoon. Tottenhamia näyttää vaivaavan sama vaiva kuin viime kaudella. Joukkue hallitsee otteluita ja pitää palloa, mutta päästää mitä ihmeellisempiä maaleja.


 


Voisi sanoa, että kuuden kärki on kuin kiveen hakattu. En jaksa uskoa, että viime kaudella vahvasti esiintynyt Southampton pystyy haastamaan suuria joukkueita paikasta auringossa. Ehkä Liverpoolin siniset eli Toffee-miehistö Everton voisi olla potetiaalinen joukkue, joka voi haastaa keskinäisissä otteluissa isoja joukkueita.


 


Siirtoikkuna on kuitenkin vielä avoinna ja liikennettä voi tapahtua suuntaan jos toiseen, joten katsotaan elokuu ensin ja tehdään sitten suurempia johtopäätöksiä. Joukkueiden kokoonpanot voivat kokea vielä suuriakin muutoksia.


 


Oma veikkaukseni neljän kärjestä on seuraava (huomatkaa värilasit):


 



  1. Manchester United

  2. Manchester City

  3. Chelsea

  4. Arsenal


 


Lisätkäähän kommenttiosioon oma neljän kärki niin voidaan kauden päätteeksi katsoa kuka osui lähimmäksi.


 


Viime vuonna mestaruus ratkesi valitettavan ajoissa Chelsean jyrätessä mestaruuteen. Toivotaan, että tällä kaudella kisa pysyy tasaisena ja mielenkiinto pysyy loppuun saakka niin mestaruustaistelussa kuin putoamiskamppailussa.


 


Miksi tilaisin maksukanavat?


 


Ottelut ovat nähtävissä MTV:n kanavilta (MTV Total ja MTV Total Sport-kanavapaketit). MTV onkin ilmoittanut näyttävänsä 5-6 suoraa ottelulähetystä per Valioliigakierros, joten kyllä meidän futisniilojen jälleen kelpaa! Listasin kolme pääkohtaa miksi kannattaa tilata tulevalle kaudella MTV Total / MTV Total Sport –kanavapaketti joko kaapelikortille, Sonera Viihteeseen tai Mobiili Viihteeseen.


 



 


Näytettävien otteluiden määrä


 


Olen kanavapakettien pitkäaikaisena tilaajana erittäin tyytyväinen siihen faktaan, että ottelumäärät ovat pysyneet vuodesta toiseen kiitettävällä tasolla. Mikä onkaan tärkeämpää kuin se, että ottelut ovat nähtävillä? Laskin, että katsoin Valioliigan avauskierrokselta 6 ottelua (3 lauantaina, 2 sunnuntaina ja 1 maanantaina). Ja jos nopeasti laskee, että otteluita tulee katsottua kuukaudessa n. 12-15 niin kanavapaketti tarjoaa pelkän urheilun muodossa todella paljon sisältöä. Yksittäisen ottelun hinta on täten helposti erittäin alhainen.


 


Studiot ja suomenkielinen selostus


 


Tälläkin kaudella studiot on rakennettu isoimpien otteluparien ympärille ja studiotiimi on hieman muuttunut sitten viime vuosien. Yleisön suosikki Pasi Rautiainen vaihtoi MTV:n  Viasatiin ja jatkaa asiantuntijana heille siirtyneen Mestareiden liigan ympärillä. Pasin suuria saappaita on saatu täyttämään Valioliigasta sekä Huuhkajista tutut entiset pelaajatähdet Sami Hyypiä, Peter Enckelman ja Antti Niemi. Keith "Keke" Armstrong jatkaa studion asiantuntijana. Pienenä toiveena allekirjoittaneella olisi, että joukkueiden kokoonpanoja käytäisiin jatkossa tarkemmin läpi ennen ottelua. Keitä studion mielestä kannattaa ottelussa seurata ja minkälaisia taktisia muutoksia he ehdottaisivat alakynteen jääneelle joukkueelle kesken ottelun? Plussaa pitää antaa studiotiimille, että Twitterin kautta on helppo lähettää kysymyksiä asiantuntijoille. Sitä saisi enemmän hyödyntää jatkossa.


 


Selostustiimi koki myös hieman muutoksia, kun kokenut Mikko Innanen vaihtoi Pasin vanavedessä Valioliiga-viheriöt Mestareiden liigaan Viasatille. Jatkossa selostusvastuu jakautuu triolle Tuomas Virkkunen, Juha Taivainen ja Ville Lepistö. Uskon, että kaksikko Virkkunen & Taivainen hoitavat jatkossa päävastuun ja monitoimimies Lepistö tuurailee silloin tällöin. Suomenkielinen selostus on mielestäni todella hyvä lisä ottelun kylkeen. Ei ole samaa "tatsia", kun selostus on esim. englanniksi.


 


Englannin ylpeys Valioliiga on jälleen voimissaan ja voi mielestäni erittäin hyvin. Siinä on syy miksi kannattaa tilata MTV Total / MTV Total Sport.


 


Tätä herkkua ei yksinkertaisesti kannata missata, joten nyt mattimyöhäiset tilaamaan kanavat näkyviin. Suosittelen.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa