Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65044
Kirjoituksia 176745

 

 

Pureudutaanpa tässä blogissa vanhaan kunnon tekstariin! Paljoltihan tänä päivänä käytetään esim. Whatsappia ja muita viestintäsovelluksia, mutta tekstiviestiä ei ole siltikään unohdettu eikä kuopattu! Yksi syy tähän on se, että tekstari toimii kaikissa puhelimissa eikä tarvitse miettiä kenellä on vaikka se Whatsapp ja kellä ei. Ja onhan tekstari myös helppo toiminne käyttäjälle.

 

Tiesithän, että nykypuhelimilla voi lähettää vaikka kuinka pitkiä tekstiviestejä? Tekstari on teknisesti 160 merkkiä sisältävä viesti ja sitä pidempien kohdalla on hyvä muistaa pari asiaa.

 

Esim. jos lähetät lomamatkalta kotiväelle tekstarin tyyliin:

 

Päästiin just hotellille! Matka meni hienosti, lennot olivat ajallaan ja koneessa tarjoilivat hyvää ruokaa 🙂 Hotelli jonka varasimme näyttää tosi hienolle, huone on siisti ja ihan tuossa vieressä on tosi iso uima-allas. Tästä se loma nyt alkaa 🙂

 

roaming viestit 2.jpg

 

Viesti näyttää tässä yhdeltä viestiltä ja niin se näyttää myös puhelimen ruudulla, mutta teknisesti siinä on kaksi eri viestiä. Yllä oleva viesti koostuu 244 merkistä (Huom. välilyöntikin lasketaan yhdeksi merkiksi ja hymiöt myös kuluttavat merkkejä!) joka tarkoittaa sitä, että siitä veloitetaan myös kahden viestin hinta.

Osa puhelimista näyttää käytetyn merkkimäärän ja osa ei; joissain ilmoitetaan merkkien kokonaismäärä joko koko ajan tai 160 merkkimäärän lähestyessä, tai sitten vaihtoehtoisesti numeroilla (esim. 1/3) monenko viestin pituinen teksti on.


Jotkut puhelimet lähettävät pitkät viestit MMS-viesteinä ja silloin tarvitaan sitä roamingdataakin taustalle, joka tulee olla puhelimen asetuksissa päällä.
Oman laitteen käyttöohjeesta kannattaa kurkata miten just siinä nämä hommat toimii. Hymiö Onnellinen

 

Sonera Sopivalla voi unohtaa Pohjolassa ja Baltiassa reissatessa merkkien pituudet ja muut laskemiset. Kaikki käyttö sisältyy pakettiin, joten huoletta voipi viestiä lähetellä ja kuulumisia raportoida! Hymiö Onnellinen

Roamingestoja on mahdollista kytkeä päälle sekä poistaa ihan milloin vain ja täysin maksutta Omilta Sivuilta ->  Lisäpalveluista (Estot ja rajoitukset).

Uskaltaako siis puhelinta käyttää ulkomailla? No kyllähän sitä! Hymiö Erittäin onnellinen Lisää vinkkejä löydät täältä -> Linkki

roaming viestit 1.PNG

 

Klaanista löytyy myös aiemmin kirjoiteltuja blogeja roaming-asioista, eli puhelimen tai esim. tabletin käyttöä ulkomailla:

 

 

1 kommentti 👇
Poistettu käyttäjä
 
Viestejä 0 kpl
  • Hemmetin hyvä kun kerroit! Hymiö Onnellinen

 

Yleensä kun kirjoittaa viestiä,  niin jostain syystä valitsee myös hymiötkin ja nehän kuuluu multimediaan.