Viestittely ulkomailla

  • 18 March 2016
  • 1 kommentti
  • 9 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

 


 


Pureudutaanpa tässä blogissa vanhaan kunnon tekstariin! Paljoltihan tänä päivänä käytetään esim. Whatsappia ja muita viestintäsovelluksia, mutta tekstiviestiä ei ole siltikään unohdettu eikä kuopattu! Yksi syy tähän on se, että tekstari toimii kaikissa puhelimissa eikä tarvitse miettiä kenellä on vaikka se Whatsapp ja kellä ei. Ja onhan tekstari myös helppo toiminne käyttäjälle.


 


Tiesithän, että nykypuhelimilla voi lähettää vaikka kuinka pitkiä tekstiviestejä? Tekstari on teknisesti 160 merkkiä sisältävä viesti ja sitä pidempien kohdalla on hyvä muistaa pari asiaa.


 


Esim. jos lähetät lomamatkalta kotiväelle tekstarin tyyliin:


 


Päästiin just hotellille! Matka meni hienosti, lennot olivat ajallaan ja koneessa tarjoilivat hyvää ruokaa 🙂 Hotelli jonka varasimme näyttää tosi hienolle, huone on siisti ja ihan tuossa vieressä on tosi iso uima-allas. Tästä se loma nyt alkaa :)


 



 


Viesti näyttää tässä yhdeltä viestiltä ja niin se näyttää myös puhelimen ruudulla, mutta teknisesti siinä on kaksi eri viestiä. Yllä oleva viesti koostuu 244 merkistä (Huom. välilyöntikin lasketaan yhdeksi merkiksi ja hymiöt myös kuluttavat merkkejä!) joka tarkoittaa sitä, että siitä veloitetaan myös kahden viestin hinta.

Osa puhelimista näyttää käytetyn merkkimäärän ja osa ei; joissain ilmoitetaan merkkien kokonaismäärä joko koko ajan tai 160 merkkimäärän lähestyessä, tai sitten vaihtoehtoisesti numeroilla (esim. 1/3) monenko viestin pituinen teksti on.



Jotkut puhelimet lähettävät pitkät viestit MMS-viesteinä ja silloin tarvitaan sitä roamingdataakin taustalle, joka tulee olla puhelimen asetuksissa päällä.
Oman laitteen käyttöohjeesta kannattaa kurkata miten just siinä nämä hommat toimii. :smileyhappy:


 


Sonera Sopivalla voi unohtaa Pohjolassa ja Baltiassa reissatessa merkkien pituudet ja muut laskemiset. Kaikki käyttö sisältyy pakettiin, joten huoletta voipi viestiä lähetellä ja kuulumisia raportoida! :smileyhappy:

Roamingestoja on mahdollista kytkeä päälle sekä poistaa ihan milloin vain ja täysin maksutta Omilta Sivuilta ->  Lisäpalveluista (Estot ja rajoitukset).

Uskaltaako siis puhelinta käyttää ulkomailla? No kyllähän sitä! :smileyvery-happy: Lisää vinkkejä löydät täältä -> Linkki



 


Klaanista löytyy myös aiemmin kirjoiteltuja blogeja roaming-asioista, eli puhelimen tai esim. tabletin käyttöä ulkomailla:


 



 


1 kommentti

  • Hemmetin hyvä kun kerroit! :smileyhappy:

 

Yleensä kun kirjoittaa viestiä,  niin jostain syystä valitsee myös hymiötkin ja nehän kuuluu multimediaan. 

Vastaa