Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

unisovellukset kansi.jpg

 

Tuntuuko usein siltä, että nukahtaminen on hankalaa? Töitä, kotiaskareita, harrastuksia ja muita mahdollisia rästihommia on enemmän kuin tarpeeksi ja mietit, mistä saat aikaa ja energiaa kaiken tekemiseen. Monella meistä varmasti pyörii näitä ajatuksia mielessä ja se on ihan normaalia. Kuitenkin jos nukkumaan mentäessä ajatukset valtaavat mielen, on niistä enemmän haittaa kuin hyötyä. Kunnon yöunet ovat meille elintärkeitä hyvinvointimme kannalta, joten nukahtamis- ja univaikeuksia ei kannata jättää huomioimatta. Nykyään unenlaadun parantamiseen ja helpotusta nukahtamiseen voi onneksi etsiä erilaisista sovelluksista. Tässä artikkelissa esittelenkin viisi erilaista sovellusta, jotka auttavat sinua nukahtamaan ja nukkumaan paremmin hyödyntäen erilaisia harjoituksia ja ääniraitoja.

 

Insight Timer

 

Insight Timer sovellusta voit käyttää apunasi nukahtamiseen, stressiin ja ahdistukseen. Sovelluksesta löytyy tuhansia erilaisia harjoituksia eri kategorioista. Valikoima on laaja, mutta sieltä saat helposti etsittyä itsellesi sopivimmat harjoitukset rajaamalla hakua. Hakukriteereinä voi olla esimerkiksi, kuinka paljon aikaa haluat käyttää sen hetkiseen harjoitukseen, haluatko apua nukahtamiseen vai vaikkapa lievittää stressiä. Tästä kyseisestä sovelluksesta löytyy myös harjoituksia lapsille ja nuorille. Saat päivittäin suosituksia sovellukselta, jotka sopivat esimerkiksi aloittelijoille tai, jotka ovat sillä hetkellä suosituimpia harjoituksia. Osa näistä sopii nukahtamiseen ja osa vaikkapa vain muutaman minuutin levähtämiseen työn lomassa.

 

Jos kärsit levottomuudesta ja heräät jatkuvasti öisin kesken unien, sovelluksen ohjatut meditaatioharjoitukset, tarinat, hengitysharjoitukset ja musiikkiraidat auttavat rauhoittamaan mieltä ja rentouttamaan vartalosi, jotta se on valmiina nukkumaan. Erilaiset iltasadut eivät ole vain lasten juttu, vaan niistä on apua nukahtamiseen myös monelle aikuiselle.

 

Sovelluksesta on saatavilla maksuton versio sekä maksullinen Insight Premium versio. Maksuton versio sisältää tuhansia eri meditaatioharjoituksia, jossa suosituimpana on esimerkiksi syvän unen harjoitukset. Sovellukseen lisätään päivittäin uusia harjoituksia, eli ne eivät missään vaiheessa pääse loppumaan. Insight Premium mahdollistaa esimerkiksi harjoitusten kuuntelemisen offline -tilassa. Sovellus on saatavilla sekä App Storesta, että Google Play -kaupasta.

 

Insight Timer.JPG

Relax Melodies

 

Relax Melodies sovellus on todella helppo käyttää ja käyttäjäystävällinen. Voit etsiä eri kategorioita, jotka kiinnostavat sinua. Jos esimerkiksi tiedät, että rentoudut paremmin kuuntelemalla luonnon ääniä tai musiikkia, voit valita suoraan kyseisiä ääniraitoja. Kun olet valinnut sinulle sopivia ääniä, voit sen jälkeen asettaa ajastimen kyseisen äänen toistoajaksi. Valmiiksi ehdotettuja ajastuksia on ohjelmoitu sovellukseen jo valmiiksi ja ne ovat esimerkiksi 20 tai 30 minuutin pituisia. Halutessasi voit myös määrittää oman keston äänille sekä päättää, haluatko sovelluksen sulkeutuvan, kun uniharjoitus on päättynyt. Sovelluksessa on yli 100 ääni- ja musiikkivaihtoehtoa nukahtamisen avuksi.

 

Sovelluksesta löytyy myös meditaatioharjoituksia, jotka sopivat erityisesti levottomuuden vähentämiseen. Meditaatioharjoitukset auttavat nukahtamaan ja sekä nukahtamaan uudestaan, jos satut heräämään keskellä yötä. Relax Melodies tarjoaa meditaatioita myös lapsille. Jos kuitenkaan ohjatut meditaatiot eivät ole sinua varten, voit kuunnella tarinoita. Sovelluksen tarinoissa on omia äänisekoituksia, jotka tarjoavat täydellisen kokemuksen rauhoittavasta tarinasta ja äänistä. Tarinoista löytyy vaihtoehtoja kaiken ikäisille kuuntelijoille, lapsista aikuisiin.

 

Relax Melodies on ilmainen sovellus, mutta siitä on saatavilla myös Premium versio, joka on maksullinen. Sovelluksesta löytyy erikoisuutena ASMR -ääniraitoja, joita voit kuunnella kuulokkeiden kautta. Sovelluksen saat ladattua App Storesta sekä Google Play -kaupasta.

 

Relax Melodies.JPG

Sleep Cycle

 

Sleep Cycle seuraa ja analysoi untasi ja herättää sinun oikeaan aikaan, jolloin tunnet itsesi hyvin levänneeksi. Sovellus siis seuraa sinun tapojasi nukkua ja herättää sinut ilman perinteistä herätyskelloa, kun olet kevyen unen vaiheessa. Kevyestä unesta heränneenä et tunne itseäsi väsyneeksi. Ihmisen uni koostuu viidestä eri vaiheesta ja ensimmäinen vaihe on kevyt uni. Toisessa vaiheessa keho alkaa valmistautua syvään uneen ja kolmannessa vaiheessa ollaan jo syvässä unessa. Neljännessä vaiheessa pysytään syvässä unessa ja aletaan siirtyä unen viimeiseen vaiheeseen eli REM-uneen.

 

Sleep Cycle käyttää äänianalyysiä tunnistamaan unen eri vaiheet ja se seuraa liikkeitäsi. Näiden avulla sovellus pystyy herättämään sinut pehmeästi ja vaivattomasti, kun olet kevyimmässä mahdollisessa univaiheessa. Sovellus käyttää puhelimesi mikrofonia apuna liikkeiden analysointiin, kun nukut. Puhelin tulisikin pitää sängyssä tyynyn lähellä, mutta ei kuitenkaan sen alla, jotta sovellus saa tehtyä tarpeellisia mittauksia unestasi. Sovelluksen avulla sinun tulisi siis alkaa heräämään kehollesi parhaimpaan aikaan, etkä tunne itseäsi aamulla väsyneeksi vaan olet virkeä ja valmiina päivän askareisiin.

 

Sovelluksesta löytyy sekä ilmainen, että maksullinen Premium versio. Premium versio sisältää esimerkiksi tuen Philips HUE älylampulle sekä sykemittarin, joka mittaa sykkeesi joka aamu käyttäen laitteen kameraa. Sovelluksen voit hankkia sekä App Storesta, että Google Play -kaupasta.

 

Sleep Cycle.JPG

Sleep Score

 

Sleep Score auttaa sinua parantamaan unenlaatua mittaamalla untasi. Matka kohti parempaa unta alkaa siinä kohtaa, kun lataat sovelluksen ja käytät sitä ensimmäisen kerran. Sovellus seuraa ja mittaa hengitysnopeuttasi sekä kehon liikkeitä mikrofonin- ja kaiutinominaisuuksien avulla. Mittaustulokset pisteytetään ja ne voivat olla mitä tahansa nollan ja sadan väliltä. Kun mittaukset on tehty, saat syvällisen analyysin unen jokaisesta vaiheesta. Perustuen nukkumistietoihisi, Sleep Score antaa henkilökohtaisia neuvoja ja suosituksia unen parantamiseen.

 

Sovelluksessa on myös niin kutsuttu älyherätyskello, joka herättää sinut parhaimpaan aikaan, jotta olet virkeimmilläsi herättyäsi. Voit myös asettaa nukkumiselle omia tavoitteita, haluatko esimerkiksi nukkua pidempään tai heräillä kesken yötä vähemmän kuin ennen. Kun tavoitteet unen ja nukkumisen suhteen on saavutettu, Sleep Score auttaa sinua ylläpitämään rauhallisia öitä. Sovelluksen käyttäminen helpottaa nukahtamista ja nukut paremmin.

 

Sovelluksesta on saatavilla ilmaisversio sekä maksullinen Premium versio. Maksullisessa versiossa saat esimerkiksi koko unihistoriasi käyttöösi, kun maksuttomassa versiossa unihistoria on nähtävilläsi vain edelliseltä seitsemältä päivältä. Sovellus on saatavilla sekä App Storesta, että Google Play -kaupasta.

 

SleepScore.JPG

 

Headspace: Meditation & Sleep

 

Headspace on sovellus, josta löydät erilaisia meditaatio-, liikkumis-,  uni- ja heräämisharjoituksia sekä harjoituksia stressin ja ahdistuksen hallintaan. Sovellus on helppokäyttöinen ja se sopii ihan kaikille. Sieltä löytyy harjoituksia niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin käyttäjille. Nukahtamista helpottamaan sovelluksesta löytyy monia eri vaihtoehtoja. Voit valita esimerkiksi meditaatioharjoituksia, joissa opetetaan olemaan enemmän läsnä hetkessä kuin keskittyä omiin ajatuksiin. Unen saannin helpottamiseksi ohjatut harjoitukset auttavat löytämään uusi työkaluja ja tekniikoita rentoutumiseen ja levollisuuteen.

 

Sovelluksen uniharjoitukset on suunniteltu rauhoittamaan käyttäjäänsä ja sovellus sisältää esimerkiksi luonnon ääniä ja musiikkia unta varten. Sovellus on täydellinen sellaiselle henkilölle, jolla on vaikeuksia nukahtaa nukkumaan mentäessä tai sellaiselle, joka heräilee keskellä yötä. Sovellus antaakin neuvoja ja ohjeita, mikäli yöheräilyä tapahtuu ja sinun on vaikea saada unen päästä uudestaan kiinni. Sovellus auttaa parantamaan myös unihygieniaa eli luomaan toimenpiteitä, jotka edistävät nukahtamista.

 

Headspace on maksuton sovellus, jolla saat harjoituksia käyttöösi. Sovelluksessa on mahdollista kuitenkin tehdä ostoja ja siitä löytyy myös maksullinen versio, Headspace Plus. Maksullisella versiolla saat kaikki tarjolla olevat harjoitukset käyttöösi sekä uusia meditaatiotehtäviä joka päivä. Headspace sovellus on saatavilla App Storesta sekä Google Play -kaupasta.

 

Headspace.JPG

 

Onko sinulla jokin yllä mainituista sovelluksista käytössä? Kommentoi alle!

 

Lue lisää:

HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Viisi-sovellusta-jotka-auttavat-sinua-nukahtamaan-ja-heraamaan/ba-p/210728
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Täällä Yhteisössä sinun apunasi. Musiikki ja koirat ovat lähellä sydäntä. Soittolistalta löytyy aina Ed Sheeranin Shape of You.