peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52570 Jäsentä
151315 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Vuoden 2018 ladatuin sovellus on TikTok – Mikä se on?

Moderaattori
Moderaattori

Vuoden 2018 ladatuin sovellus on TikTok – Mikä se on?

tiktok on nuorten suosiossa.jpgTikTok on noussut noussut nopeasti yhdeksi suosituimmista sovelluksistaMikä ihmeen TikTok?

 

Kirjoitimme alkuvuodesta nuorten suosioon nousseesta Musical.ly -sovelluksesta. Musical.lyn saaga jatkui elokuussa 2018 sen yhdistyessä aasialaisen TikTok -sovelluksen kanssa. TikTok on noussut lataus- ja käyttäjämäärissään kansainvälisesti suosituimmaksi sovellukseksi. TikTok kerännyt valtavan käyttäjämäärän Kiinassa, ja sen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti myös Suomessa. Sovelluksen suurin käyttäjäryhmä on nuoret. 

 

TikTokissa kuvataan lyhyitä videoita, joiden taustalle voi laitaa soimaan normaalin videoäänen sijasta itse valitun ääniraidan. Sovelluksessa käyttäjät tekevät itse musiikki- ja hassutteluvideoita, joihin muut käyttäjät voivat reagoida sydämin ja kommentein. Kuka tahansa voi tuottaa sovelluksen avulla omia videoita.

 

TikTokin käyttö ja sisältö 

 

Sovellukseeen voi ladata itsetehtyjä videoita sekä seurata muiden tuotoksia. Kun olet ladannut TikTokin ja avaat sovelluksen puhelimellasi, video lähtee käyntiin ruudullasi automaattisesti. 15 sekunnin mittaiset videot ovat nopeita kuluttaa, mutta niiden parissa vierähtää huomaamattakin nopeasti aikaa. 

 

TikTok -sovelluksessa luovuus on valttia valtavan tarjonnan keskellä. Yleisiä videoita sovelluksessa ovat erilaiset lipsyncit, duetot, taide- ja temppuvideot sekä haasteet. Esimerkiksi huippusuositun Fortnite-pelin tanssiliikkeet ovat olleet aiemmin paljon kuvattuja, ja tällä hetkellä yksi trendaavimmista haasteista on mallikävely, jonka ideana on kävellä huippumallien tyyliin musiikin tahdissa. Suomalaisten videoiden joukosta nousevat esiin Salatuista Elämistä tai Muumeista napatut kohtaukset. 

 

TikTokin ikäraja on 13 vuotta, eikä se sovellu sisältönsä puolesta perheen pienimmille. Videot voivat sisältää raisua tai seksuaalissävytteistä kielenkäyttöä tai muuta haitallista sisältöä. Suosittelemmekin käymään nuorten kesken avointa keskustelua siitä, minkälaista sisältöä kannattaa ja ei kannata tuottaa. Oikein käytettynä TikTok on todella hauska ja luova ajanviettopaikka, ja suosittelenkin jokaista tutustumaan TikTokin sisältöön omin silmin.

 

Tulevaisuus on videoissa 

 

Erilaiset videopalvelut ovat yleistyneet vauhdilla, kun nuoret sukupolvet ovat ottaneet videot totaalisesti haltuunsa Instagramin, Snapchatin ja nyt myös TikTokin voimin. Videoiden suosion ennustetaan kasvavan edelleen, joten erilaisista videotaidoista on varmasti valtavasti hyötyä tulevaisuudessa. Jo nyt sosiaalisen median ammattilaiset sekä mikro- ja nanovaikuttajat ovat nousseet suureen suosioon, eikä some ammattina tai työkaluna ole enää aikoihin ollut utopiaa.

 

Katso videolta, miten someammattilainen Pinkku Pinsku reagoi TikTok-videoihin.

 

 

Onko TikTok sinulle jo tuttu sovellus?