Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

yrittäjä tarvitsee oikeat työkalut.jpg

 

 

Yrittäjän alkutaipaleella on monta asiaa, joita tulee pohtia ja puntaroida. Pitää esimerkiksi miettiä firmalle nimi, perustaa kotisivut ja hoitaa markkinointia, valita sopivat laitteet – ja työkalut ja päättää, mitä yrityksesi tekee. Tähän blogiin olen koonnut parhaat vinkit ja työkalut helpottamaan alkuun pääsemistä. 

  

 

1. Yrityksen nimi ja näkyminen verkossa

 

Yrityksen nimeä miettiessä kannattaa varmistaa siihen sopivan verkkotunnuksen saatavuus. Verkkotunnus eli domain on yrityksesi oma osoite netissä esimerkiksi www.omafirma.fi ja sitä käytetään myös sähköpostiosoitteissa esimerkiksi matti.meikalainen@omafirma.fi. 

Käytännössä sopiva verkkotunnus parantaa yrityksesi näkyvyyttä verkossa. Yrityksesi löytyy helpommin hakukoneista ja antaa yrityksestäsi ammattimaisen kuvan. Sopiva ja ytimekäs verkkotunnus on myös helppo asiakkaiden muistaa.  

 

 

2. Yrityksen perustaminen

 

Perusta yrityksesi kätevästi Yrittäjän polku palvelun avulla. Polku auttaa sinua valitsemaan sopivan yritysmuodon ja polun varrelta löydät kaiken, mitä uusi yrittäjä tarvitsee: Liittymä – ja IT- palvelut, Taloushallinnon ja kirjanpidon sekä vakuutus – ja sopimusasiat. Helppo tapa pistää firma pystyyn ja saada homma käyntiin! 

 

 

3. Valitse sopiva netti

 

Nettiyhteyttä valitessa on tärkeää miettiä, kuinka olennainen osa se on liiketoimintaa. Jos esimerkiksi firmasi toimii verkkokauppana tai tarjoat valmennusta verkon kautta, toimintavarma nettiyhteys on välttämätön. Tällöin hyväksi valinnaksi tulee piuhoja pitkin kulkeva kiinteä netti, joka takaa suuremman kapasiteetin ja paremman luotettavuuden kuin mobiilinetti. Suurempi kapasiteetti tarkoittaa sitä, että yhteys ei ruuhkaudu eikä täten hidastele. 

 

Vaihtoehtoisesti SIM-kortilla toimiva mobiilinetti kulkee kätevästi mukana ja on aina saatavilla. Se on riittävä valinta useimmille pienyrittäjille. Mobiilinetin avulla et ole sidoksissa mihinkään kiinteään toimistoon ja voit halutessasi tehdä työtä siellä, missä se parhaiten sinulle sopii! 

 

Jos netin valinta aiheuttaa sinulle harmaita hiuksia, niin anna asiantuntijoiden löytää sinulle ja yrityksellesi sopiva ratkaisu. 

 

 

4. Kotisivut ja markkinointi

 

Kotisivut ovat jokaiselle yrittäjälle elintärkeät. Kotisivujen avulla pystyt kertomaan asiakkaillesi yrityksestäsi ja markkinoida tuotetta tai palveluasi. Voit luoda verkkokaupan suoraan sivuillesi tai perustaa blogin. Lisäksi modernit ja ajan tasalla olevat kotisivut lisäävät yrityksesi uskottavuutta asiakkaan näkökulmasta. Kotisivut tekevät markkinointia yrityksellesi 24/7.

 

Kotisivujen tekeminen onnistuu helposti Teli Kotisivu -palvelulla. Palvelu sisältää valmiita mallipohjia, joiden avulla rakennat kotisivun vaivattomasti. Halutessasi perustat vaikka verkkokaupan yrityksellesi kädenkäänteessä! 

 

 

5. Puhelin ja siihen sopiva liittymä

 

Niinhän se on, että ilman kunnollista puhelinta ei nykypäivänä pitkälle pötkitä! Se on korvaamaton työkalu taskussasi, jolla pystyt olemaan asiakkaisiisi yhteydessä missä vain ja milloin vain. Puhelimella hoidat puhelut, viestit, sähköpostit, somen, taloushallinnan, pankkiasiat, maksut, lounaan ja parkkimaksut…. Oikeastaan halutessasi kännykällä pystyt hoitamaan suurimman osan päivittäisistä asioistasi ja yhteydenpidoistasi. Oikeanlaisen puhelimen itsellesi löydät Telian verkkokaupasta 

 

Vinkki! Muista kysyä tarvittaessa apua verkkokaupan chatista. Sieltä saat parhaat neuvot oikean puhelimen valintaan.

Puhelin tarvitsee kaverikseen toimivan ja luotettavan liittymän. Telia Pro EU liittymällä hoidat bisnestä missä ja milloin vain oli valintasi sitten 4G - tai huippunopea 5G liittymä. 

 

 

6. Sähköposti ja Microsoft Office sovellukset

 

Jokainen yrittäjä tarvitsee sähköpostin yhteydenpitoon ja viestintään. Helpota sähköpostin käyttöä Microsoft 365 -palvelun avulla. Voit käyttää sähköpostia tietokoneella, tabletilla ja puhelimella. Kaikki viestit näkyvät kaikissa laitteissa yhtä aikaa. Voit lähettää ja vastailla sähköposteihin sillä laitteella, mikä kulloinkin on käytössä.  

 

Palvelu sisältää myös yrittäjälle tärkeät Microsoft sovellukset: Wordin, Excelin, Powerpointin ja OneNoten. Lisäksi saat käyttöösi Teams sovelluksen, joka varsinkin korona-aikana on muodostunut käteväksi yhteydenpitovälineeksi videokuvalla turvallisesti etänä. One Drive -sovellus takaa, että kaikki tiedostot ja tiedot pysyvät pilvessä, jolloin ne on aina saatavilla paikasta riippumatta. Lisäksi automaattinen varmuuskopiointi suoraan pilvipalveluun varmistaa ettet menetä lopullisesti yhtäkään diaesitystä tai asiakirjaa.  

 

Vinkki! Microsoft 365 Business standard versio sisältää Bookings -sovelluksen, jolla teet tapaamisajan varaamisen helpommaksi asiakkaillesi. Sovelluksessa asiakkaat voivat helposti varata tapaamisen kanssasi silloin, kun he itse haluavat.

 

 yrittäjän työkalut.jpg

 

7. Yritykselle sopivat laitteet

 

Laitteita hankittaessa on hyvä miettiä millainen laite sopii sinulle ja yrityksesi käyttöön. Jos esimerkiksi teet graafisen alan töitä, tehokas kone ja hyvä näyttö tulevat tietokoneen hankinnassa tärkeiksi ominaisuuksiksi. Jos työsi sisältää paljon reissaamista arvostat tietokoneessasi hyvää akun kestoa. Joissain tilanteissa et välttämättä edes kaipaa tietokonetta, vaan tabletti riittää hoitamaan tehtävän. Näin vaikka, jos haluat näyttää asiakkaillesi kuvia tuotteistasi asiakaskäynneillä.  

Jos laiteviidakko tuntuu liian haastavalta, ei hätää apu on lähellä

 

 

8. Turvaa tiedostosi ja yksityisyytesi

 

Hyvä tietoturva suojaa yrityksesi yksityisyyden ja antaa mielenrauhaa. Tiedät, että laitteesi ovat suojattu, eivätkä virukset tai muut haittaohjelmat pääse iskemään. Kallisarvoiset asiakastietosi pysyvät suojattuna. 

 

Valitettavan usein tietoturvaa kaipaa vasta silloin, kuin vahinko on jo sattunut. Vahingon korjaaminen jälkikäteen vie aikaa ja rahaa. Kannattaa siis varustautua hyvin jo etukäteen oikealla suojalla. 

 

Paljon onnea ja menestystä yrityksellesi! Millainen sinun tuleva yrityksesi on ja mitä se tekee? 

 

Lue lisää:

 

MarkkuSaa
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/8-vinkkia-aloittelevalle-yrittajalle/ba-p/211120
Linkki kopioitu